Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

A ja pojedoh corbu i za uzinu, a za veceru ce biti isto kao kod tebe - paprike .. uz par dodataka :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Ja uz paprike ubacih neki "dijet hleb" (čuvena zdrava hrana, prepun aditiva, bljak), prejela sam se, a i dalje nisam nabila ni 1000 kalorija danas... i ne znam ni kako da naguram toliko kalorija ovakvom hranom. :neznalica: Nek ide ovako danas, šta da mu radim.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobar dan svima. :)

Noćas me opet strefio napad alergije, ne znam da li je od onih mekinja u hlebu, od aditiva ili od nečeg trećeg, tako da sam sva bljak, ali raspoloženje održavam na visokom nivou. :D Idemo s jelovnikom:

D: nektarina
    R: čorbica od boba
    U: isto, jogurt
    V1:
    Edit* malo parče pice, 2 piva
    V2: sir, suvo meso, 1 pečena paprika

E sad... po večeri se vidi da bih večeras malo da izađem, ostavila sam prostora za pivo. :oops: Ako mi propadnu planovi, editovaću u sir, ali bilo bi lepo da ne propadnu jer sam prekjuče kupila novu suknjicu i cipele, pa je red da se to prošeta. ;) Hehe, kako žene uvek nađu izgovor... :D
    Poslednja izmena od dudank u 20 Sep 2009, 13:09, izmenjeno 1 put ukupno.
  • biljka
    Amater
    Amater

od biljka » pre 15 godine

Ali tvoj izgovor je odličan ... nova garderoba ... koja od nas to ne voli :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Naročito kad na sniženju nađeš suknju za 600 dindži i cipele za 1000... Kako odoleti. :neznalica: Suknja jeste jeftikaner, vidi se s kilometra (mada je slatkiš), ali cipele su fenomenalno kvalitetne i udobne, to su mi već treće iste, sad imam u tri boje. :) (I kud ne kupih ranije još neki "duplikat", sad su se sve prodale.) Kaže muž da mi dijeta rđavo utiče na potrošačke sklonosti... A ja mislim da baš lepo utiče. :D

U stvari, na neki način se zaista štedi kad si zadovoljan svojom težinom, kupuješ ono što ti se zaista sviđa i što ćeš možda i godinama da nosiš, a ne "iz nužde", pa posle omrzneš rođeni ormar i neurotično kupuješ u nadi da ćeš u nečemu da izgledaš lepše. Nema ništa dok ne promeniš kroj rođenom telu. :)
  • biljka
    Amater
    Amater

od biljka » pre 15 godine

Skroz si u pravu da sa skidanjem kila poraste i apetit za kupovinom novih stvari kao i da kada si nezadovoljan svojom težinom pokušavaš to da prikriješ garderobom ... :(
    A za jeftinu suknju ili cipele ... draga nije bitno koliko košta neka stvar nego kako je nosiš, u to sam se hiljadu puta uverila :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Bash tako, Biljka. Kako nosish tako i drugima izgleda.

Ja sam s godinama postala operisana od kupomanije, ali sam ranije umela da dam po 300 maraka za dzemper, ili tasnu, 500 za kaput .. i to i dan danas imam u ormanu, niti se raspalo, niti se deformisalo, zao mi da bacim, a ne mogu vise da nosim jer mi je dojadilo .. pa se nesto mislim da je mozda ipak bolja varijanta da se kupuju malo jeftinije, a pristojne, stvari, jer lakse se menjaju, lakse bi ih se odrekla :)

Recimo, imam u plakaru 4 kozne jakne, koza kao da je svila .. Mirjana Maric (nekadasnji Jugoexport) i 2 mogu da nosim jer su "glok" kroja, ali mi se ne nose .. imam ih 20-25 godina .. a kako da bacim onoliku kozu .. :cry: Druge dve su uske i njih sam nosila kao devojka, sa 65 kila .. i chuvam ih za uspomenu :roll:

Imam i neke tasne koje nisu propale ni posle 30 godina, kao da su juce kupljene .. jedna je kombinacija crnog laka, crne koze i tamno braon krokodilske koze .. i to da bacim? Pun mi plakar 'starudije' :)

Naročito kad na sniženju nađeš suknju za 600 dindži i cipele za 1000... Kako odoleti.

Nikako :D

E, ali suknju mozes da iskopas kad imas vitku liniju ..

Sad se setih kako sam dosla do jedne tasne za 10 maraka .. ili evra, ne secam se koja je bila valuta, ali cena je smesna .. kupovala neku Dior kozmetiku a u izlogu stajao ranac ... odakle je tu zalutao nemam pojma .. mnogo mi se dopao .. pitam ja prodavacicu da li je na prodaju, kaze - jeste. Kad mi reche cenu nisam mogla da verujem .. da li im je stigao uz kozmetiku kao neki poklon, ma otkud znam, ali njemu ni dan danas nista ne fali, a nosim ga i leti i i zimi ..
    Poslednja izmena od BeogradjankaONLINE u 19 Sep 2009, 14:49, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Ti Beogradjanko treba da napravis neki house sale i da nakupis lepe parice a onda kupis sebi nesto aktuelno u cemu ces uzivati noseci... Ovako si zatrpana stvarima koje ne mozes da koristis... A ima tu jos nesto... Ja sam donekle pobornik feng shuija pa znas kako kazu - zivot ti je kao basta... Sve dok ne pocupas staro i uvelo nema mesta da nikne novo i lepo... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Meni jeftina garderoba ne smeta, a za cipele i tašne naučila sam se da ne kupujem više ništa preskupo jer tu se moda menja svaki čas... a pogotovu otkad sam naletela na jedne preterano kvalitetne kožne cipele (tj. žena se klela da neće da mrdnu od nošenja - i nije slagala, žuljale su me tri godine :x ), ali za jakne/kapute uvek bih glasala da budu dobri. Mada... hahahah, imam sličan problem kao ti, Beo, nemam ni ja srca da se razdvojim od nekih stvari od kože/krzna, a samo zauzimaju prostor u plakaru. Sreća u nesreći te mi svojevremeno učiniše uslugu i ukradoše dve kožne jakne. :D (Da mi je neko tad rekao da će jednom da mi bude drago... Sad bi definitivno bile demode, a ja bih ih i dalje čuvala.)

Eh... treba stisnuti srce, ali ako sam mogla pre tri godine da stisnem srce i pobacam sve male stvari (koje bi mi sad dobro došle :cry: ), utoliko pre treba da se ratosiljam svega što je veliko i neupotrebljivo, pa koliko god da je koštalo. Već sam izbacila tone stvari (komšiluk verovatno misli da se selim), i još ima, i prosto ne mogu da verujem koliko sam ja to gomilala garderobu. :shock: Kao da ću njom da sakrijem činjenicu da sam (bila) žena-tenkić...

Hehe, Las, u pravu si... jednostavno ti sama duša prodiše kad se oslobodiš starudije. :) Samo da se ne zahukćem previše pa da sa starim stvarima izbacim i muža... :16:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Pa ako je dotrajao Puzicu... :evil:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

I ja sam (donekle) pobornik istog i znam o chemu prichas. Zato i rekoh - donekle :) Ne mogu da se resim tih nekih stvari. Ja, bre, cuvam i salvete koje sam skupljala kao dete .. dotle ide moje tesko rastajanje sa uspomenama :)

Chuvam svoje knjige, radove, crteze sa casova likovnog iz osnovne skole, spomenare, albume, venchanicu, svadbeno odelo ex muza .. ali sve je uredno slozeno, jednom godishnje izvuchem sve to na svetlo dana, provetrim, oprasim ... popakujem u kese i vratim nazad.
  • Liki
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Liki » pre 15 godine

Slika

dudank napisao:Samo da se ne zahukćem previše pa da sa starim stvarima izbacim i muža...

Dudo bravo za raščišćavanje, i ja polako ali sigurno čistim svoj prostor... samo napred... :009:
    http://ljiljaprica.blogspot.com
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Mami nikad nisam oprostila sto je bacila Zabavnike i Mikije koje sam skupljala od kako sam naucila da chitam .. mala sam bila, ali sam volela da imam sve to .. i nije bilo haotichno i nabacano, nego lepo slozeno .. jednog dana sam se vratila kuci i vidim nema mojih zabavnika, kaze mama, eno ih pored kante ... tugo... otisla sam i uzela koliko sam mogla, vratila kuci .. plakala sam danima ... ali i dan danas imam prvi broj MIKIJA .. i jos tridesetak komada ... chitala i moja deca te iste ...

Posle sam pisala stripove u redakciji Zabavnika .. i sve koje sam pisala sam i kupovala .. i chuvam ih :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa i nije toliko dotrajalo koliko mi je veliko ili se jednostavno ne osećam lepo u tome. :neznalica: Ama leteće i to napolje... javljam kad budem stisla srce!

Usput sam u ormaru našla svečanu usku haljinicu iz srednje škole, jedinu malu stvar koju sam sačuvala (za uspomenu), fali mi još samo trun da se uvučem. :) (A kad se uvučem, verovatno će morati da mi je skidaju na hirurgiji... :16: )

PS Beo, imaš PRVI BROJ MIKIJA? Meni su sve to pobacali... pogotovu sam Zabavnike volela... A najžalije mi bilo kad su mi pokupili sve slikovnice i nekom dali. :placljivko: To nisu bile starudije. :bas_tuzan:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Aaaa, slikovnice! To sam zaboravila ... imam i njih! Uredno uvijene da im ni list ne otpadne .. :)

Da, da, imam prvi broj Mikija .. beshe `67. ili `68.

Imam i prvu bluzu koju sam sebi sashila, negde sa 16-17 godina ...

Chuvala sam i decije stvari .. uredno upakovane u kese, pa u velike kutije .. u garazi .. i obili lopovi garazu i sve kutije odneli .. mogla sam da obucem onoliko dece u Zvecanskoj .. al` mi najteze pada shto mi od dece ne ostade ni jedna benkica, bar za uspomenu ..
Odgovori 9033 postova