11.Feb - P dan – 7/91 – II – Uživo iz Svinjca- centrale Mršavić Sela
D: 2 kivija
U: mala banana
R: pileći file malo, salata turšija, 2 tonusa, šolja supe
V: Meze – 2 kuvana jajeta, tri mala zalogaja neke kobasice, ajvar* *Neplanirana večera, mislim nisam planirala ovo nego se nađoh u situaciji da mezim..a sada su i dozvoljeni različiti proteini za R i V, mada ne različiti u okviru V. Pišem ovo objašnjenje ne zato što se opterećujem nego za arhivu i hroniku Mršaviteljstvovanja....
Baš ću da se posmatram kako ćemo moja vaga, ticker i ja da se ponašamo u opuštenom režimu, kako ću da ,,negujem,, smanjeni želudac i skromnije navike i potrebe...Još se nisam merila, što je i zamka, jer težinu treba pratiti, ali mi je nadasve važno da sebe gradim i vaspitam kao što sam milion puta rekla, da pratim potrebe a ignorišem kvazipotrebe...i da polako u opuštenom režimu na UN pronalazim put do budućeg režima kada neće uvek biti moguće isplanirati obrok, poneti od kuće, pripremiti, upakovati (a to je sve velika obaveza...pogotovo za nekog ko nije vičan domaćinskom ponašanju koje uključuje redovnu nabavku raznovrsnih namirnica i spremanja istih)..
Najbolje bi mi bilo da se oženim....jao kako bi meni odgovaralo da imam ženu da mi kuva...pa ja nikad ne bih poželela nikakav fast brlj ni high brlj fat ovo ono food.....
Tamariška, ostadoh ti odavno dužna komentar na ono da malo jedem..Pa nije, čini ti se...
Uvek sam jela normalne porcije, ok nisam baš 240 gr mesa za P ručak ali možda je ponekad i bilo približno..Jela sam dosta salate, nisam ništa preskakala...Imala sam booogaate vitaminske dane sa po 56 voćki u jednom danu i jelovnicima od po 854 karaktera, puna stranica...
Za S dan mi je za ručak bio pun tanjir i uvek to malo hleba, pa one palačinke za UH večeru sa ponekad sladoledom....
Nikad nisam praktikovala neke porcijice od kojih bi bila gladna....nego sam uvek htela da jedem i da znam da sam jela....Ručkovi su mi bili i više nego dovoljni, u vreme večere ne bih ni bila gladna ali sam uvek jela večeru....
Druga je stvar što se
ponekad dešavalo da kasnije, posle večere poželim nešto (ponekad sam uzimala, što je i uredno prijavljivano u dnevniku, ponekad kikiriki ponekad nešto drugo, jednom ajvar i beskvasni hleb kao vrhunac brlja...toliko mi se to jelo)...
Ali te takve večeri nisu bile zato što su mi bili premali obroci nego mi tako dolazilo sa periodima, ciklusom, hormonima,...ko zna čim...Inače sam hronično neispavana osoba, kasno idem u krevet, uvek rano ustajem (uglavnom i vikednom rano ustajem)...jednom u dva meseca se naspavam da stvarno mogu da kažem da sam se dooobro naspavala ....a hronična neispavanost je ubica vitkosti...tad se manjak energije lažno predstavlja kao glad, i tada ti se baš traži nešto....
Jasminaw.... da takav beše taj kolač koji je moja sestra pravila..
I danas sam svraćala kod nje, nudila mi je kolač i palačinke. Njet.....Mogu ali ne moram. Dakle njet.
PS. Ovo javljanje iz Svinjca je zato što moj stan više liči na svinjac nego na stan, da se svinje ne uvrede...Neće sam da se očisti i opere...nikako...
Hvala društvo što ste svratili!