Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • limunada
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc (ne dam prezime!)

od limunada » pre 12 godine

stavila nas na ignore, a ona uziva u vikendu :D
  • Tara011
    Početnik
    Početnik

od Tara011 » pre 12 godine

Ako, neka uživa, što bi rekli drugovi iz omiljenih serija- por todos di neros :) (turski još nisam naučila, sorry)....
    Jedva čekam da i ja stignem do drugog kruga, pa da uživammmmm.....

DOBRO JUTRO DRAGE DAME! :009:
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

polako se ufurava u ovo odrzavanje...tu je ona uvijek negdje...iz prikrajka vreba... :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Društvo dobrodošli i hvala!...da vas sad ne imenujem redom….
    Marayya ostaje ti samo da praviš tu palačinku kad je već takva situacija….
    Nutela ili čokolada u kombinaciji sa višnjom po meni je neka vrsta rajskog zadovoljstva..Ili takođe čokolada i maline….Ili na palačinkama kombinacija nutele ili čokolade i nekog kiselijeg tj manje slatkog džema od šljive odnosno višnje i onda dobiješ to slatko-kiselo rajsko zadovoljstvo…mmmmm
    Te vaše sugestije sa niskokaloričnim namazima, brašnima bez glutena, zdravim palačinkama itd…sve ste vi 100% u pravu….ali ovaj hedonista neće tim da se zamara… :) Meni je najjednostavnije da pojedem tu jednu palačinku takvu kakva je (naravno kupujem tamo gde mi se dopada)…i da ne vodim računa o svim tim nutricionističkim detaljima…..Nekako mislim da mi je bolje da pojedem izvorno dobar slatkiš (dobar=ukusan) pa i ako je manje zdrav do nezdrav (šta god da je to što volim, npr ova palačinka) nego da uzimam neke slatkiše bez šećera i super zdrave….jer onda, kad se zaželim pravog slatkiša ima da ometem ispred sebe i šta volim i šta ne volim…Ovako povremeno jedem što volim i svi srećni, i ja i moj stomak i onaj prodavac..

Tamaricka hvala ti puno, ne stigoh još da odgovorim na tvoje pismo ali odgovoriću..

Moravka, ako ćemo do kraja da teramo simboliku moje udaje za Mršavića, onda bi se upravo tri meseca UN održavanja i mogla nazvati medenim mesecom... tako da da, na medenom sam mesecu :) !
    Nisam baš bila pri kompjuteru a sa mobilnog mi nije uvek zgodno…
    Evo jutros sam skoro sve obišla i pisala po nešto, pa evo ovde kod sebe na kraju…
    Juče beše zabrljan Vitaminski dan – za šta se baš ni najmanje ne brinem…ubačen je uljez u vidu kolača…pa kruna na kraju dana sa par votki…Danas novi ciklus, proteinski dan….

Juče:
    10.Feb - V dan – 6/91 – II – Zakasneli izveštaj iz MršaBoja
    D: 2 kivija
    U: Banana
    R: Banana, kivi, grožđice
    U: kolač domaći kremast lagan ***
    V: kivi
    V1 – 2 votke

*** razmišljala sam 2-3 sata da li da uzmem ovaj kolač…analizirala svoj mozak i konstatovala da ne moram ali da na kraju hoću jer znam da je perfektan, znam ko ga je pravio, da nije neki industrijski i tako…. Eto to je bio taj vitaminski dan…
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

jesam li vam ja rekkla..hehehehehehe...
  • Tamarichka
    Početnik
    Početnik

od Tamarichka » pre 12 godine

Bogami Tincice, bas je dobro poznajes :D hehehe a za brlj-akoje bio dobar-vredeo je :D
    Ako nemas nista pametno da kazes, nemoj ni da se javljas.
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 12 godine

Kako si ga opisala : kremast,domaci,prije svega lagan :wink: ........evo mi titra pred ocima slika kolaca :evil: :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

11.Feb - P dan – 7/91 – II – Uživo iz Svinjca- centrale Mršavić Sela
    D: 2 kivija
    U: mala banana
    R: pileći file malo, salata turšija, 2 tonusa, šolja supe
    V: Meze – 2 kuvana jajeta, tri mala zalogaja neke kobasice, ajvar*

*Neplanirana večera, mislim nisam planirala ovo nego se nađoh u situaciji da mezim..a sada su i dozvoljeni različiti proteini za R i V, mada ne različiti u okviru V. Pišem ovo objašnjenje ne zato što se opterećujem nego za arhivu i hroniku Mršaviteljstvovanja....
    Baš ću da se posmatram kako ćemo moja vaga, ticker i ja da se ponašamo u opuštenom režimu, kako ću da ,,negujem,, smanjeni želudac i skromnije navike i potrebe...Još se nisam merila, što je i zamka, jer težinu treba pratiti, ali mi je nadasve važno da sebe gradim i vaspitam kao što sam milion puta rekla, da pratim potrebe a ignorišem kvazipotrebe...i da polako u opuštenom režimu na UN pronalazim put do budućeg režima kada neće uvek biti moguće isplanirati obrok, poneti od kuće, pripremiti, upakovati (a to je sve velika obaveza...pogotovo za nekog ko nije vičan domaćinskom ponašanju koje uključuje redovnu nabavku raznovrsnih namirnica i spremanja istih)..

Najbolje bi mi bilo da se oženim....jao kako bi meni odgovaralo da imam ženu da mi kuva...pa ja nikad ne bih poželela nikakav fast brlj ni high brlj fat ovo ono food.....

Tamariška, ostadoh ti odavno dužna komentar na ono da malo jedem..Pa nije, čini ti se...
    Uvek sam jela normalne porcije, ok nisam baš 240 gr mesa za P ručak ali možda je ponekad i bilo približno..Jela sam dosta salate, nisam ništa preskakala...Imala sam booogaate vitaminske dane sa po 56 voćki u jednom danu i jelovnicima od po 854 karaktera, puna stranica...
    Za S dan mi je za ručak bio pun tanjir i uvek to malo hleba, pa one palačinke za UH večeru sa ponekad sladoledom....
    Nikad nisam praktikovala neke porcijice od kojih bi bila gladna....nego sam uvek htela da jedem i da znam da sam jela....Ručkovi su mi bili i više nego dovoljni, u vreme večere ne bih ni bila gladna ali sam uvek jela večeru....
    Druga je stvar što se ponekad dešavalo da kasnije, posle večere poželim nešto (ponekad sam uzimala, što je i uredno prijavljivano u dnevniku, ponekad kikiriki ponekad nešto drugo, jednom ajvar i beskvasni hleb kao vrhunac brlja...toliko mi se to jelo)...
    Ali te takve večeri nisu bile zato što su mi bili premali obroci nego mi tako dolazilo sa periodima, ciklusom, hormonima,...ko zna čim...Inače sam hronično neispavana osoba, kasno idem u krevet, uvek rano ustajem (uglavnom i vikednom rano ustajem)...jednom u dva meseca se naspavam da stvarno mogu da kažem da sam se dooobro naspavala ....a hronična neispavanost je ubica vitkosti...tad se manjak energije lažno predstavlja kao glad, i tada ti se baš traži nešto....

Jasminaw.... da takav beše taj kolač koji je moja sestra pravila..
    I danas sam svraćala kod nje, nudila mi je kolač i palačinke. Njet.....Mogu ali ne moram. Dakle njet.

PS. Ovo javljanje iz Svinjca je zato što moj stan više liči na svinjac nego na stan, da se svinje ne uvrede...Neće sam da se očisti i opere...nikako...

Hvala društvo što ste svratili!
    :) :009:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 12 godine

Ove tvoje slikovite opise i obrazloženja je stvarno uživanje čitati! Sa sve osmehom na usnama! Ali iznad svega toga, dopada mi se tvoj način razmišljanja o hrani, životu, dijetama... I ja sam stalno govorila da ne želim da mi se život pretvori u dijetu, ali je isto tako jako važno ne skliznuti ni u drugu krajnost (kojoj, da nismo skloni, ne bismo ni bili ovde).
    U svakom slučaju, htedoh reći i valjda rekoh da, na svoje veliko zadovoljstvo, u tvojim stavovima prepoznajem i svoje :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, takođe!
    :) :009: :pivo:
    Slika

• tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

stvarno neznam sta je sa tim stanbenim prostorima...ko da ima sto ljudi u njima,a ne par...najljenija mi je kuhinja nesto...neznam kako je kod tebe,ali kod mene je tako.... :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

12.Feb - S dan – 8 / 91 – II – ŠavićMrLend
    D: 1 banana
    U: Kivi i mala jabuka
    R: Rižoto sa vrganjima, malo hleba
    U: đuveč (pirinač sa malo nekog povrća), neka salata
    HA: 1 pivo

Evo i 8.og dana… Danas se ovaj ručak baš lepo namestio u jednom restoranu, a rižoto preukusan…
    A košava odnese danas…….
    Vidimo se! (ako nas vetar ne oduva...)

Edit: ubacila sam HA naknadno
    Poslednja izmena od Debeliccka u 12 Feb 2013, 23:40, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Podržavam tvoju teoriju sa palačinkom!
    Današnji rižoto ja bih vrlo rado, ali sa morskim plodovima. Imam to na umu čim se domognem ribarnice, a nije mi blizu!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E rižoto je bio baš baš dobar, a ne znam ni sama zašto ne naručih onaj sa morskim plodovima...

Nego, ovih par dana kasno večeram, ajde neka i to bude deo eksperimenta na ovom mom uslovnom puštanju sa dijete...mislim održavanju...Da vidimo kako će da se odrazi na mene...
    jednostavno kasno dođem kući tj kasno dođem u priliku da jedem, a neću da preskačem večeru..Ali dobro je sve za sada...A i večere su mi lagane i sve je još uvek po propisima....

Btw, izbacujem reč brlj iz svog jelovnika, jer biram da ne budem na dijeti nego da je ovo moj (trenutni) način ishrane i života....
    Shodno tome, prethodni post, postavljen danas po podne sam editovala i ubacila promenu (posteriori), tako da sam objavila šta se tačno danas dešavalo u Mršavićlendu i predstavila sebi i dragim gostima novu kategoriju u mom životu tj jelovniku:
    HA
    Ko ne zna HA je Hedonistička aktivnost, i tu ću da upisujem alkohole i sve ubačene elemente kada se dese - u smislu hrane ili pića koje moj UN pravilnik ne dozvoljava ili ih ne dozvoljava u datom danu, a ja sam ih uzela iz čistog hedonizma...
    Ako ih uzmem iz kakvog očaja npr mogu da se zovu OA - Očajnička aktivnost, npr pms incidenti i slično...

Večeras
    HA: 1 pivo (pre večere)
    Slika

• tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

ha je bas hahahahahahahahaha :zuba: :16: :27: ovakvo sta mogu samo kod tebe procitati....bas si me nasmijala....
Odgovori 3271 post