Pa u pochetku sam odbijala ovo brojanje kalorija jer mi se chinilo da ce to suvishe da me smara i da je komplikovno. Medjutim tragajuci za formulom kako da skinem i tih -10 kg (tad je bilo oko -15kg) a josh vishe kako da odrzim onih -25kg koje sam skinula, probavala sam svashta

No kako pre ili posle moram da se vratim tkz. "normalnoj" ishrani ( a to je i momenat kad pochinjesh da vracash izgubljene kile) reshila sam da pochnem da brojim kalorije a da jedem normalno, praktichno sve ono shto sam i jela pre dijeta, s tim shto naravno da bih ugodila broj kalorija morala sam drastichno da smanjim kolichine. Od kad brojim kalorije skinula sam tu oko 4-5 kg za dva meseca (to sad ide sporo, metabolizam se navikao) ali zadovoljna sam jer ipak jedem normalno a ne samo da ne vracam kile nego po malo i sporo ali ipak skidam.Moram da naglasim da sam se i pre dijete prilichno zdravo hranila ( dosta povrca, malo mesa ali previshe ulja u jelima) i jedino u chemu sam povremeno preterivalaa bila su testa. Kilograme onolike uglavnom mi je donelo to shto sam po nekoliko puta vecheravala
Istini za volju ja imam previshe slobodnog vremena , tako da mi pravljenje jelovnika ne oduzima vreme koje bih inache trebala potroshiti na neshto pametnije

. U pochetku dok nisam sa raznih tablica kalorija napravila svoju (od onoga shto najvishe jedem) kao i tablicu svojih gotovih jela koje jedem bilo je malo zamorno praviti te jelovnike.Sad nema problema...uglavnom copy/paste iz mojih tablica i jelovnik je zachas gotov ( obichno ga pravim za 2-3 dana unpred pa posle korigujem ako sam neshto promenila ili dodala).
Shto se merenja namernica tiche retko ih vishe merim. Za mnoge sam ukachila koliko je grama recimo jedna kashika ili sholja pa se rukovodim time. Najverovatnije da te moje kalorije iz jelovnika nisu sto posto precizne ali ne marim jer tu su negde, gore dole 100-200 kalorija ne prave veliku razliku.
Ne izgladnjujem se, te kolichine za obroke i ako su male u odnosu koliko sam ranije jela meni su sada dovoljne. Medjutim da bih skinula i tih -10 kg koje zelim odluchila sam da vecheru praktichno izbacim (pijem samo sokove) a ruchak podelim na dva dela tako da ne gladnim izmedju prvog dela ruchka koji jedem ranije i drugog koji jedem u 5 popodne. Istina od kad sam ovo uvela budem gladna uveche ali kafa i sok od paradajza mi potisnu apetit pa guram.Kada/ako skinem ovih 10 kg vraticu vecheru nazad ali do 8 uveche i laganu i vishe proteinsku i salate...To mi je plan