Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od boki 66 » pre 13 godine

Srecno kod doce i tome ce jednom doci kraj :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Dobar dan, dragi narode. :)

Kaže doca da je trenutno dobro, kontrola za dve nedelje, pa ćemo videti dalje. Jedna polovina reza je posle druge operacije u junu savršeno zarasla i čak se ne vidi i ne oseća da tu postoji ožiljak, a druga polovina je ta koja i dalje pravi probleme, ali ja se nešto tešim da kad je uspeo ovu jednu polovinu da sredi, srediće nekad valjda i tu drugu. :005: Jelka nam je preživela noć, maca se plaši od nje :D , dakle, možemo da je okitimo (jelku, ne mačku), i konačno da krene praznični ambijent. :013: Klopa klasična za Badnji dan, pa nema nekih posebnih iskušenja za mene, gledaću da jedem što manje skroba da se ne bih sutra probudila naduvena kao onomad, a već sam se danas probudila naduvena jer sam noćas popila multivitu (trebalo bi da me pokazuju kao antireklamu za aspartam). Za sutra najavljujem božićno brljanje, da malo podstaknem metabolizam. ;) Te kalorije ću otprilike da potrošim unapred, pošto hronično zaboravljam da kupim mikser :zid:, tako da će danas biti ručnog mućenja kol'ko ti duša hoće. Htela sam mali a jak (mikser-tehničar :D ), ali nikako da nađem prema svojoj ruci (ovo je već... :16:), svoj nov Gorenje sam poklonila letos svekrvi jer nije bilo šanse da se rvem s njime, i sad kao povremeno pogledam po prodavnicama, ali onda zaboravim... i setim se kad jednom u dva meseca treba nešto da se umuti, kao danas. Ukratko, odo' da spremam đakonije za svoj podmladak... srećan praznik svima koji slave danas i sutra :skakutalo: , i svima lep vikend želim!

D: jabuka
    U: jabuka
    R: parče česnice + ajvar, uzeću simbolično malo papule, salata
    V: parče česnice + kiseli kupus (postan, kuvani)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Dudooooo,tebi i tvojoj porodici sve najlepše :009: SREĆE;ZDRAVLJA I PARA :veseljak: :veseljak: :veseljak: ....

Mikser?,pa vrlo si lepo razradila,teoriju....vrlo lepo,zadovoljna sam...umeš da biraš :) :) :)
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Dudice srecno vam badnje vece :) i bozic.
    Poslednja izmena od boki 66 u 25 Dec 2011, 15:30, izmenjeno 1 put ukupno.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na lepim željama, i daj Bože svima nama zdravlja i para... i vitke linije. :)

Uskočila sam da upišem klopu dok još nije krenuo ritam... juče sam bila dobra i ništa nisam brljala, jesu pale dve čaše piva, ali to se uklapalo u kalorije, i umesto jedne jabuke pojela sam 4 urme, a umesto papule sam se odlučila za čorbu od crvenog pasulja, pa mi je ostalo prostora i za 7-8 zelenih maslina. Čorba je bila jelo iznenađenja, spremio mm po uzoru na nešto što smo letos klopali u Bulgariji, i upisaću recept čim budem izvukla šta je tačno stavio u nju... to je jedno lagano i pikantno čudo od čorbe, u stvari u njoj ima otprilike p od pasulja, maltene je skroz bistra i uglavnom je fora u začinima... ne može da se prepriča, dakle, oteću recept u toku dana. :evil: Loš deo je taj što sam i danas ustala naduvena kao skot, od česnice :cry: , drugi skrob juče nisam jela, samo nešto veću količinu pogače ("veću" za nas dijetalce, inače vrlo normalna količina, ništa preterano), faca mi je trenutno neprepoznatljiva, a na vagi 'ladno 3 kg više, što je vodurina, naravno, tako da sam Božić započela jabukovim sirćetom, i moraću ceo dan da kontrolišem težinu, da ne dođem opet u one faze kad ne mogu da dišem od vode.

S klopom neću da brojim kalorije, ali pazim šta jedem, mesce, povrćance, sir... pogača jok. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Slika

Svako dobro i sve najbolje i od mene!
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Tebi i tvojoj porodici Srecan Praznik... i samo Dobro u narednoj godini...
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 13 godine

Sretan Bozic i svako dobro!!!
  • Dobar Komad :-)
    Početnik
    Početnik

od Dobar Komad :-) » pre 13 godine

dudic,srecan Bozic i sve najbolje tebi i tvojoj porodici! :009:
  • cokoladica
    Početnik
    Početnik

od cokoladica » pre 13 godine

Sa zakasnjenjem :nasilan: od srca Vam zelim srecan Bozic :) Nadam se da ste ga lepo proslavili :)
    "Ko hoće - nađe način, ko neće - nađe razlog"
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala svima na čestitkama, u ime cele porodice! :) Mnogo smo lepo juče proslavili, baš se "ugodilo" veče... a i ja sam večiti entuzijasta za praznike, da se ne lažemo. :) Između ostalog mi je strašno prijalo što nisam opteretila želudac hranom, mirno bih mogla jučerašnji dan da pišem kao dijetalni da ga nisam uveče zakitila jabukovačom. Počeo je jutros da mi spada i otok, konačno, pa se lakše diše... a i parice konačno stižu, pa se još lakše diše. ;) Jedino me malo dete urnisa s matematikom danas, ne znam više šta da mu radimo... došli smo u fazu totalne nemoći, jer jednostavno ne postoji zadatak koji ne zna da uradi, rastura čak i one najteže, ali na pismenom ladno prepiše zadatak pogrešno, ili se zanese i uradi nešto deseto od onog što se traži... koncentracija nula, ne znam da li je posredi neka trema ili šta, ali poenta je da je opet krajnje bezrazložno uprskao stvar i sad ćemo do kraja školske godine svi da se tresemo. :(

Klopa redovno, nema povoda za brljkanje, ali upisivaću kako šta bude jer još nisam sigurna kako ću da rasporedim obroke:

D: jogurt (+ kvasac, lan, začini)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Dudice...da li ima nešto,što tvoj sin mnogo voli...ali baš...nije bitno šta....
    probaj...ili da mu kažeš da ćeš to da mu oduzmeš ,ili da ćeš da mu kupiš.
    Mislim,da on jednostavno,vidi,da sve zna,od zadataka,pa mu to dovoljno,i onda ih,smandrlja.
    Ja sam iz tog razloga,sa svojim,imala tešku bruku.Takmičenje,on boginje :( .Organizuju mu,kao favoritu,posebnu učionicu,ma,napraviše od njega zvezdu.On...mali nadobudni,uradio samo dva zadatka,koje niko nije umeo da uradi,ostalo...ništa...osnovno,ništa...
    Pukla bruka,za učiteljicu,za školu,a ja ko paprika išla mesec dana.
    Kaže...ma ,lako bilo...Sve sam mu uzela,i komjuter,i ipod,i dvd.I odvela ga kod skupštine,gde peru šoferke....Ovde reko,rade,one koji ne uče školu...Kuku,što mu palo teško,to sa šoferkama.
    I mic,po mic,nekako ga navukoh,da to,kad radi,bilo koji test,mora da pročita,zadatak,tri puta.
    Pazi,pomažu,smešne,male stvari,ali one ,koje su njemu,straššššššno bitne.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Ja došla da se tešim kod mog druga koji je navikao da brljavi i to noćom :? ,kada moja dudićka bila dobriša i to I za Božić :pozdrav: .Pa stvarno,svaka ti čast mili moj druže :04: .I zver da bude ponosna na svoju gazdaricu :D .A ,neka se sirota boji jelke,pa iskasapila bi se o razbijene kugle da se kojim slučajem uzverala na nju :010: .Drago mi je za ranu i docu,za jednog jelenka u moje zdravlje :pivo: ,za parice ,a bogami i za tvoj karakter.Mila moja dudice svako dobro :009: .
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Kad pronadjete neki siguran recept protiv lijenosti djece, protiv kilograma, protiv duznika.... a da, i protv helicobakteri, obavezno mi javite. To su mi najveci problemi. :009: :009: :009:
  • Dobar Komad :-)
    Početnik
    Početnik

od Dobar Komad :-) » pre 13 godine

dudank napisao:Počeo je jutros da mi spada i otok, konačno, pa se lakše diše... a i parice konačno stižu, pa se još lakše diše. ;)
    Samo da se ti nama dobro osecas i sve ce biti ok!
    Sto se deteta tice,znam za jadac (i ja sam prakticno juce izasla iz skole),bila sam odlikas,super matematicar i uvek sam gresila iz "prevelike sigurnosti".Kad je dete previse sigurno u sebe,u fazonu ja znam sve,sad cu ja to na brzinu da smlatim,desava se da izgresi na gluposti jer ne pokloni dovoljno paznje tome.Deca koja su nesigurna pazljivije prepisuju i resavaju zadatke.
    Crna cokolada pred kontrolni i pismeni i ima da skoci koncentracija! :D :009:
Odgovori 9033 postova