Cao Rado

Dobro ti nama doshla

Reklo bi se da ti i nemash tako mnogo da izgubish jer dijetu drzish godishnje da bi drzala u kontroli ono shto si nabacila tokom godine "krshuckajuci" pravila

Ako su zaista mali pomaci kad krshuckash onda ti i nije losha ta taktika da jednom godishnje "prikochish"...barem se ne muchish sve vreme

No u mom sluchaju je drugachije jer chim se opustim kilaza ode u nebesa pa onda muke koje ne bih vishe da prolazim

Zato se ovaj put odluchujem da kada dodjem do zeljene kilaze ne opushtam se vec da budem stalno u kontroli a nadam se da to postignem tako shto cu se za stalno navici na ishranu kakvu sam trebala da imam ceo zivot pa to nece vishe biti muka ( vec sada nakon 6 meseci nije muka da odrzim kilazu ali imam josh malo muke da prodjem do zeljene kilaze). Tebi Rado srecno sa ovom letnjom avanturom. Ja sam proshla UNku i nije bilo loshe ( mada meni kao dijabeticharu nije bash odgovarala).
Debelicka prostudiracu sutra to shto si mi poslala.Hvala.Sigurno cu neshto nauchiti

Shto se voca tiche ja ga zaista jedem jako malo i uglavnom jabuku i mandarinu. Jabuku prvenstveno zbog probave ali i nju najchesce mozda 50 gr uzmem tu i tamo. Ne vidim da mi znachajno dize shecer. Palenta mi danas jeste malo digla

ali sam je uzela opet zbog probave kao i pasulj salatu ( crveni pasulj mi ne dize shecer znachajno za razliku od belog).Jedem ja povrce vecinom neutralno (a i volim ga) a na salate ( malo bolje zauljene) sam navalila zadnjih dana. Chini mi se da mi je probava sad bolja ali videcemo kako ide na duzi rok. Tu i tamo cu "shokirati" organizam sa manje kalorija ali mislim da necu ici ispod 1000. Trenutno sam ih znachajno povecala ali nebih bash da idem do 2000 (osim mozda jako retko).Za doruchak sam uvela tu ovsenu kashu sa lanom i za vecheru kiselo mleko sa lanom jer mi se chini da mi to pomaze probavi. Nisam nikad bila za obilne doruchke ali bih mogla pre ove kashe da uzmem na primer dve kashike kupus salate...da oprobam i to.Nisam neki mesozder i meso bih nastavila da jedem po malo ali zato uzimam proteine kroz mleko ( dosta popijem u kafi) i kiselo mleko i sir.
Tako probacu svashta i spremna sam da usvajam savete
Danas:
48 dan Normalno brojanje kalorija
D - kafa sa zasladjivachem i mlekom ( 27)
- ovsena kasha 60 gr (40) + laneno seme kashika(37) + suvo grozdje 5 gr (15) + orah 3 jezgre 10 gr (65) + 1/4 jabuke rendane (13) + pola sholje mleka (65) = 235
U - kafa sa zasladjivachem i mlekom ( 27)
R - palenta /kukuruzni griz4 kashike60 gr (221)
- kiselo mleko 50gr (27)
- sir kravlji punomasni 60 gr(150)
- 1 kashika ulja (115) = 513
- slanina 20 gr dva shnita (114)
- pečena paprika (ulje,sirće,so,beli luk) 30gr ( 21)
-5 kashika salate od pasulja ( 115)
U - kafa sa zasladjivachem i mlekom ( 27)
V - kiselo mleko 50gr (27) + 1 supena kashika mlevenog lanenog semena(37) = 64
- 1/4 jabuke rendane (13) sa 5 gr mlevenih oraha (35) = 48
-10 kashika salate od pasulja ( 230)
-suva govedina 50 gr (70)
- 2 kashike salate od pasulja (46)
UKUPNO 1537
-
-