Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc (ne dam prezime!)

od AnaV » pre 12 godine

Ma naravno da nam nije potrebna podrška, ali lepo je družiti se. Ovako bar po meni upoznala sam virtuelno nekoliko divnih osoba i mislim da su mi zaista iskrene prijateljice. Po nekada je čoveku, ne po nekada nego uvek je lakše otvoriti dušu nekom nepoznatom, ako si sigurna da je osoba dobronamerna!
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od tinčicaaa » pre 12 godine

dobro kazes radice....kd citam njene postove nalazim jedan dio sebe u njima...samo sto ja to neznam tako lijepo srociti i napisati...pola zaboravim dok napisem prvi dio...hahahaha...
    mrsavo moje,evo i meneod ponedjeljka u tvom drustvu...zao mi da budes sama....ljubim te puno
  • Tija
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Tija » pre 12 godine

Bila bi prava steta da knjiga koju ti napises ne bude utvom stilu :) zapisivanje misli, ideja, dilema, a mozda i po neki recept, savet.. ma sta god da napises bilo bi lepo za citanje dok drmaju krize :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Ja sam ovih dana zbunjena mojom kilazom , desavaju mi se neke nove stvari u privatnom zivotu , zato mi nemoj zameriti sti ti do sad nisam pozelela dobrodoslicu i dala podrsku :oops:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Zaza83
    Početnik
    Početnik

od Zaza83 » pre 12 godine

Cestitam na zavrsenoj dijeti. :veseljak: Zanima me koja je razlika izmedju odrzavanja i same dijete, posto mi se jelovnici cime jako slicnim.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Dobar dan,
    Evo još jednog izveštavanja iz MršaviccLand-a!
    Prvo jelovnik:

6.Feb - S dan – 2/91 – II – U svetu mršavosti…
    D: 1 jabuka
    U: 1 kivi
    R: Pirinač sa šargarepom, salata turšija, parče hleba b.k.
    V: Pola ručka, salata

Radice, hvala, čuvam prezime, čuvam!
    Da, jako lepo se družimo Ana…i mnogo mi prija ova naša zajednica...
    Tinčice čekam te na održavanju…..
    Boki, nema potrebe za objašnjavanjem, u potpunosti te razumem, a nikako nije lako ispratiti sve dnevnike...
    Zazo, hvala....održavanje je po jelovnicima slično. Tera te da nastaviš da menjaš svoj metabolizam i navike, da smanjuješ potrebe i porcije, da ostaneš uredna sa redovnim obrocima, da poštuješ pravila neke uravnotežene ishrane, daje ti više slobode...Ipak, ovo je prava prilika, pod uslovom da zaista ,,sarađuješ,, i želiš da napraviš trajnu promenu i otkloniš poroke, da i postigneš tu promenu i da učiniš toliko za sebe da si sposobna da, u svom daljem životu, ostaneš dosledna nekoj disciplini, ne robuješ lošim navikama i kvazipotrebama...
    Ciklus je P, S, S, P, UH, V – dakle 6 dana, a nakon svakih 4 x 6 dana (=24 dana) ide vodeni dan. Ista pravila sa (ne)kombinovanjem u jednom obroku, supom posle P ručka, crnom čokoladom posle UH večere, voćem za doručak, pravila o užinama i o neuzimanju užina između ručka i večere....Pravila ista...
    Sledeće fleksibilnosti su uvedene: na P dan večera može da bude S i obrnuto. Dakle ručak je glavni obrok i on može da bude po propisu ali ova vrsta improvizacije je dozvoljena (a možeš da nastaviš da ti bude P i ručak i večera ako želiš....Samo ako želiš promenu, dozvoljena ti je. Takođe, ako je npr P dan i za ručak jedeš meso, za večeru možeš drugu vrstu proteina npr jaja, ili sir...
    Na UH i na V dan nema improvizacije...
    Ima još jedan detalj koji možeš da uvedeš za P ili S dan za večeru ali nisam baš najbolje zapamtila, ako zagusti pogledaću na UN održavanje temi....
    Kako meni ova ishrana u suštini prilično prija, i ništa mi ne nedostaje, ja mislim da neće biti nikakvih problema da nastavim ovako...jedino ću sada da uvedem i mlečne proizvode s obzirom na to da je u P danu dozvojleno više vrsta proteina..pa npr da večera bude mlečna...
    Evo iskopiraću post koji sam napisala kod Zaze, jer mislim da konceptualno pripada i ovom pisaniju ovde..

Zazo, evo na temu tvoje zbunjenosti kilažom koja ne opada kako si očekivala...
    ne opterećuj se sa kilažom...Ponavljam isto uvek ali sam apsolutno uverena da je to jedini ispravan pristup:
    - ne posmatraj ovo kao instant dijetu nego kao način ishrane (bez obzira što je tvoj višak mali i lako savladiv, i što si ti rekla bih predodređena da nemaš veće probleme sa kilažom i izgledom)
    - ne obraćaj pažnju na vagu
    - veruj mi kad ti kažem da mi je brojka na vagi stajala i po 3 nedelje u 2.mesecu UN a da sam ja za to vreme bila sve tanja i tanja kao da sam izgubila 3 kg više...iz dana u dan sam ulazila u novu garderobu, a kilaža kao stagnira...

Nije bitno, ako si odlučila da odradiš svih 91 dana što ti najsrdačnije preporučujem (kao i drugi ciklus) onda zaboravi vagu, neka ti ovaj način ishrane bude cilj a ne određena kilaža...
    Kao što sam govorila Tamariški, primarno je važan minus na listi loših navika i potreba a ne minus na vagi...jer samo ovaj prvi minus može da uvećava ovaj drugi, a ovako su rezultati i sigurniji i trajniji.

Srećno dalje i nemoj da brigaš, samo teraj svoje, poštuj propise, kad se omakne brlj nastavi dalje...jer nije važna kilaža nego kontinuitet promenjenog načina ishrane...
    Ako ja nisam u pravu, i ako je pogrešno sve ovo što pišem, onda je savet ovakav (tebi, meni i svakome):
    - izguraj neku instant dijetu što bržu i radikalniju, dođi tako na željenu kilažu
    - kad završiš sa dijetom, navali na grickalice, peciva, slatkiše, fast food, koka kolu, po mogućnosti kasno noću i slično - jer više nisi na dijeti i sada ti je dozvoljeno...

Scenario odaberite sami, jer prinude nema...

…Sad već hoću stvarno da upratim svoje nove dobre navike i iskoristim ih, ali takođe bez opterećenja, jer nisam u vojsci, ne pokušavam više da smršam nego da održavam mozak i kilažu…. Sve je OK po tom pitanju…
    Znaš šta mi se posebno dopada, sada nam je UH dan jednom u 6 dana, znači još veće odvikavanje od slatkiša. Savršeno!

Tija, opet knjiga…nema veze, pisaćemo postove…ređaćemo stranice dnevnika..
    Ja pišem moja pisanija kad god uhvatim vremena…

Evo i sada mi dođe da podelim razmišljanja sa vama:
    Ponovo sam prizivala duhove prošlosti… I tako mi se jave neki loši ,,dusi,, iz kilažnih vremena…..Razmišljam o tome koliko i u kojoj meri se taj problem kilograma odražava i na druge sfere života, mnogo više nego što smo svesni….bez obzira što nisam imala 250kg nego 70-ak do 73-74….
    Zato od srca poručujem ljudima koji još uvek razmišljaju kako da počnu da pomažu sebi, ljudima koji čitaju ove dnevnike i spremaju se možda da otvore i svoj:
    Pokrenite tu promenu u sebi, smognite dovoljno snage, volje i želje i inicirajte revoluciju i evoluciju u svom životu, pomozite sebi…Nije teško, samo je potrebno usmeriti sve svoje snage na donošenje prave odluke, identifikovati problem i nazvati stvari pravim imenom…Imenujte prioritete i krenite svojim putem u lepši život….I druge oblasti života će dobiti sasvim drugu dimenziju i izgledati drugačije, lakše i lepše!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Amin!!! Bez ikakvog komentara! :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravka :009:

Nego, zaboravih da spomenem najbitnije večeras u Mršavićlendu:
    planirani brlj - par alkohola
    :020: :-P
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • pink rose
    Amater
    Amater

od pink rose » pre 12 godine

Nego nesto ne razumem ti si sad u onom periodu odrzavanja, jel tako??? Posto vidim da i dalje nema u okviru jednog dana onog za rucak proteini, a za veceru recimo skrob, sto je dozvoljeno cini mi se u tom periodu, ili sam ja , opet, nesto pogresno shatila :005:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Dobar dan,drugi dan. :)
    Zamisli sebe na plaži letos...Uf,obučeš kupaci,pa ne prepoznaš sebe :) ,od miline prosto zračiš :oops:
    Ja davno shvatih,i u svojim postovima,dosadih,o duši i posudi za dušu/naše telo/,i o toj neverovatnoj i jedinoj istinitoj vezi.Mnogo sam literarture pročitala na tu temu.I stvarno bih mogla da potpišem,stavim ruku u vatru,skočim sa mosta,da cela ta debljina kreće baš iz te glave.
    Čak sam u celoj toj studiji došla do zaključka,da kad sebe oćeš da središ mentalno,onako na skroz,najbolje je početi od tela.
    Svakodnevnom brigom o njem,počinješ da voliš sebe,dan po dan.A mnogo debelih ljudi,upravo,iz nekih njima poznatih razloga ne vole sebe,pa im je najlakši način da mrze sopstveno telo.Debljina se menja u glavi.Zato je teško to održavanje,zato je teško to vreme koje treba da prodje,i zato je lako kad ti neko napiše,a ti slediš upustva.
    Volela bih da ostvariš svoj san da napišeš knjigu.Meni su moju ukrali,obični pljačkaši koji su odneli kopjuter,i sve iz kancelarije,bekapove,diskove....
    Tada sam se bavila drugom temom,isto sa glavene strane,sterilitetom kod žena,i paklom koje prolaze "jalovice"
    Svaki dar,je dar koji ti je dat,da ga upotrebiš.I zato teraj...Mršava spisteljica :009:
    Šaljem ti veliki zagrljaj,što si uspela da zaokružiš svoj cilj,želim ti puno uspeha u održavanju,a kad nastane panika šta ceš posle...filozofiraćemo,a slušaćemo Dudu
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 12 godine

Evo i mene da začinim... 8)
    Lepo kažete - obe. I ima tu istine. Dosta.
    Sve je povezano... i sve kreće iz glave.
    Nego... ima me pa me nema (mislim na konekciju) jer na poslu ne stižem mnogo da kuckam... mada dosta pregledam... a kod kuće sam cicija da uplatim Internet pa se grebem od komšiluka... pojma nemam čije sve. Al' ga malo ima pa malo nema (sad će lepo vreme, a moj bratanac tvrdi da na terasi - uvek ima :16:)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E drage moje, .....evo da svratim opet...
    Pink Rose, pisala sam o tome u prethodnom postu, možda nisi stigla da pročitaš...
    Režim održavanja dozvoljava te neke kombinacije, ali ne mora da bude tako (bar koliko sam ja razumela) ..dakle ako je meni ok danas da jedem isto za R i za V onda je to u redu, ali ako mi je dosadilo imam pravo
    a) da uzmem jednu vrstu proteina za R na P dan, a drugu vrstu za V ILI da uzmem skrob za večeru na P dan
    b) da uzmem jednu vrstu skroba za R na S dan, a drugu vrstu skroba za V ili da uzmem P za večeru na S dan...
    Evo sutra npr ...ću za ručak S a za večeru P...

Divlja ružo, samo mala ispravka...pisanje knjige nije moj san, nego postoji par naših drugarica ovde koje mi stalno pišu da bih trebala to da uradim, a ja stalno odgovaram kako ću se zadržati na pisanju postova, meilova....
    Ali to nije moj san...

Vidimo se, odoh da uživam..
    :009: :mahalo:
    Slika

• Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 12 godine

Naravno možete i dalje za večeru jesti pola ručka kao što ste i do sada, ali sada postoji alternativa. Proučavajući primere došao sam do zaključka da se za proteinske dane predlaže alternativa u vidu kombinacije skroba sa povrćem ili testa sa povrćem a za skrobni dan se vidi alternativa u nekoj lakoj proteinskoj večeri. Za večeru i dalje važi pravilo, bez hleba. Alternative nema jedino na UH dan i na vitaminski, tu i dalje važe stara pravila.

Nadam se da sam od pomoci :) :009:
  • Patrik
    Početnik
    Početnik

od Patrik » pre 12 godine

Volim te tvoje brljove u vidu alkohola :013: ...prosto onda i mene ne grize savest kada ih napravim
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od marrayya » pre 12 godine

Kako se ja motivisem kad procitam ove tvoje postove :)
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
Odgovori 3271 post