Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od dudank » pre 15 godine

Pa da, ovaj je očigledno mnogo realniji. Fala, Gile. :)

Edit*: Jelovnik editovan, pozvala me drugarica na izlazak, pa sam smotala kokice kao najdijetalnije, pošto nisam htela da preskačem obrok (a i bila sam gladna). Odolela sam pici i roštilju koji su bili u neposrednoj okolini. :) Za roštilj manje-više, ali pica... pa nije da se ne ponosim. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da započnem današnji dan. :)

Vaga danas - 51, dakle kilaža pod kontrolom, ali mislim da sam dovoljno tupkala u mestu, moglo bi baš da se načne novo kilo naniže. :) Sve ostaje isto, samo malčice smanjujem unos kalorija (manje mastan jogurt, za početak, a bogme će se razmotriti i pivo - Gigo, likuj 8) ).

Današnji jelovnik:

D: nektarina
    R: čorba od povrća u velikim količinama (danas se nadam pečurkicama :) - ali proći će i bilo šta drugo), 2,5 dl jogurta
    U: isto + kriška dvopeka
    V: nektarina, juneća šnicla, salata

Lep dan svima želim! :)
    Poslednja izmena od dudank u 13 Sep 2009, 20:10, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

E al će zato Giga da nakon ručka oplete jednog pivkana Slika
    Slika
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Ccc... O porocni svete... Slika
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Dudo, stalno merkam tvoj jelovnik i mnogo mi se dopada .. svaki dan imash od svega po malo .. malo voca, malo povrca, techno (supa), cvrsto (snicla), salata, jogurt .. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kako drugačije kad grešna sve volim. :D Moglo bi to da bude još mnogo raznovrsnije, više nemam frku da ću da se projedem kao ala, nego mi je lakše da pratim i da računam kad svaki dan jedem slično. Ali i ovako je meni OK, nisam ni jedan jedini dan bila gladna (hahahh, kao da bih i mogla da izdržim gladna :D ), čorbice su stvarno carske za večernje krize. Možda ni tebi ne bi bilo loše da na tanki vitaminski dan imaš u rezervi neku. Nije po pravilima unke, ali bolje da brljneš s čorbicom nego s nečim što ti ne ide u taj dan.

Eh, da, ima tu još jedan trik za gladnice. :oops: Za večeru uvek prvo pojedem salatu, da napunim želudac, pa tek onda meso... savršen efekat. Ma istražila sam ja sve svoje grehe, više nema iznenađenja! :D
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Evo i ja kuvam neki čorbuljak u ogromnoj količini, nek se nađe :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A ja ne kuvam. :bas_tuzan: Taman sam danas krenula da maštovito smišljam šta ću, a muž mi saopštava da imam još jučerašnje/prekjučerašnje čorbe u frižideru.

Boranija, dan treći. :bas_tuzan:

Edit*: Sad sam morala i jelovnik da editujem, ubacila sam dvopek jer mi se zazelenelo pred očima. Izmerila dvopek, jedno parče 20 grama, valjda neću da zaboravim opet.ž

Edit*: Počinjem da se pitam da me nije podsvesno uhvatio strah od gladi zbog ovih 100 kalorija dnevno koje hoću da sasečem. :evil: Ne znam da sam ikad u životu pojela voćku pred večeru... :neznalica: Huh, sad opet na brojanje, da uklopimo u 1300...
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

haha, zazelenelo ti se, dobra si :)

A ja danas kupila tesne gace na pijaci .. to su one za svaki dan, turske .. 150 dinara .. za bacanje chim se malo oklembese .. al` bele da mogu na kuvanje .. kao, bokserice, domacinske .. imaju i elastin u sebi, pa neku masnicu od napred .. simpa gacerone, ali avaj - tesne .. kanda sam se malko precenila po pitanju slabljenja :D

Moracu da udarim po chorbuljaku svaki dan. To sam, inache, zakljucila jos jutros .. ma, Dudo, jela sam ja juche chorbu u vitaminskom danu .. i nisam chak ni bila gladna kad sam oplela po brlju.. nego, shto kaze Dora, oplela sam da razbijem monotoniju "4 dana" :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Idi, Beo, zasmeja me s tvojim gaćama. :D Drugi put pitaj da probaš tamo na licu mesta. :16: Ja sam se letos ispalila u drugom smeru, htela sam da pobacam čadore i nakupujem slatke tesnuljke, ali sam se toliko odvikla od svojih normalnih dimenzija da sam pola kupila za broj veće nego što treba. (I inače sam očajna u proceni, još uvlačim stomak kad prolazim "uskim grlom" u kujni, iako sad dve mene mogu da prođu.)

E, sad... šta danas... ustala sam kasno, još nisam uspela ni voćku da savladam, a tek za čorbuljak nemam pojma, od povrća imam samo tikvice, ali i dalje maštam da u njih dodam pečurke, valjda će to da bude. Hehe, evo, ode muž da mi kupi pečurkice. :) Znači, ovo:

D: nektarina
    R: čorba od tikvica, pečuraka i mleka
    U: isto + kriška dvopeka + nektarina
    V: juneća šnicla, salata od paprike i sira

Edit*: Ljudi, znate da nikad ne raspredam o detaljima svojih čorbica, ali ovaj eksperiment danas je ispao TAKO DOBRO da padam u iskušenje da turim recept. :shock:
    Poslednja izmena od dudank u 14 Sep 2009, 23:38, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Draga, posto jos imam dosta tikvica u basti, salji brzo tvoj recept po PP, ako se vec dvoumis da ga objavis u dnevniku. U svakom slucaju, za sve sto sadrzi tikvice i krastavce, veoma sam zainteresovana, najbolje ako je u obliku corbe ili variva.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo ga ovde, pa ko sme da proba... :) Samo da napomenem da je ispalo kao krem supa od pečuraka iz kesice, samo još ukusnije i zdravije (i dijetalnije), a nema ni trun skroba, i pravi se za 20 minuta.

Količina - lonac za dva dana slatkog jela
    Kalorije - 594

1 kg očišćenih tikvica
    1/2 kg šampinjona
    sok od pola limuna ili malo limuntusa (limuntus inače odlično ide u krem supe)
    3 kocke goveđe supe
    malčice soli
    malčice vegete
    oko 3-4 litra vode
    1/2 litra mleka
    malecna glavica crnog luka

Tikvice - obarene, izvađene, izmućene mikserom u pire, vraćene u vodu.
    Pečurke - dok su se tikvice kuvale, drščice iseckala na sitne-sitne komadiće i ispekla u suvom tiganju sa malo soli. Tiganj prvo poklopljen, a kad zamirišu, onda se još malo meša. Ovo supi da onaj specifični miris sušenih pečuraka (to je jedna od tajni supe iz kesice). Kad su se ispekle rumenkasto, sipala malo vode (da pokupi i ono što se zalepilo za tiganj) i usula u tikvice. Opet u međuvremenu, iseckala šeširiće, pa i njih direktno ubacila u tikvice. Dodala limuntus, kocke za supu, prokuvala. Na kraju ubacila malo vegete, mleko i najsitnije moguće iseckan luk, da ga probije samo nekoliko ključeva. (Dodala sam i malo šafrana, ali ja šafran trpam u sve, može i bez njega.) Ispalo gusto, zasitno i fenomenalno!!!

Sledeći put ću da ubacim i trun kvasca pa ću da javim rezultate, ovaj put sam zaboravila, a inače ga stavljam u sve krem supe.
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 15 godine

vrlo zanimljiv recept, ja bas corbe ne umem da pripremam :cry: prekopirala sam u svoje recepte...hvala :009:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Dudo, od sutra cu malo na tvoju dijetu .. Prejela sam se danas na skrobnom danu i uz onaj brlj pre neki dan - mislim da je doslo vreme da menjam dijetu. A tvoja mi je uvek bila intrigantna .. pa da vidimo .. kad se umorim od ovog rezima opet cu da se vratim na unku :)

Objasni mi osnovne principe, please! Ili mi prekopiraj ako si vec negde pisala, da ne kucas opet!

Dorucak je uvek voce, uzina voce .. rucak je uvek chorba (da li izostavljas neko povrce?) ... zatim, corba moze da se ponovi i za poslepodnevnu uzinu? I na kraju vecera - uvek meso i salata.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Voće je upalo za užinu poslednja dva dana usled moje urođene alavosti, inače samo za doručak (to sam ukrala iz unke da bih navikla sebe da makar nešto pojedem ujutru). Poslala sam ti detaljnije u pp, ali ukratko, princip je:

D: voće
    R: čorba od kuvanog povrća + jogurt (kad je čorba bez mesa, ubacim kocku, jedna Maggi ima 17,1 kalorija - mizerno)
    U: isto
    V: meso iz čorbe ili šnicla (ili barena šunka), salata (može i malo čorbe pre večere)

Dnevne mere su 1/2 l jogurta, oko pola kila povrća za čorbu (može i više ali u suštini nema potrebe, ne može da se pojede), 200 g junetine, salata praktično neograničeno. Ako je dan bez piva, onda dodam dvopek uz užinu i dve kašike sira uz večeru, i ukupno izađem na 1300 kalorija dnevno. Šta znam, ovo sam sama kombinovala, čini mi se da nije nezdravo, ima sve namirnice i nema gladovanja. Malo se sporije slabi, to je tačno, ali nisam ni imala preterano mnogo kila (59,5) kad sam krenula da se dosledno pridržavam, a zna se da poslednji kilogrami najteže idu. Trenutno je baš zakočilo, ali koliko jedem količinski, nije ni čudo. :oops:

Da ne zaboravim, kad mi se prijede nešto skrobno, tad odmerim kalorije, skuvam dozvoljenu količinu i taj dan jedem samo skrob, ništa mlečno i ništa meso. I bar jednom mesečno svesno priuštim sebi dan-dva brljanja (mmmm, pica :) ) da prodrmam metabolizam. (Nadam se da neće da ispadne da ovde propagiram pivo i picu u dijeti, hahahh, to su samo moji mali gresi kojih ne mogu da se odreknem. :D )
Odgovori 9033 postova