Voće je upalo za užinu poslednja dva dana usled moje urođene alavosti, inače samo za doručak (to sam ukrala iz unke da bih navikla sebe da makar nešto pojedem ujutru). Poslala sam ti detaljnije u pp, ali ukratko, princip je:
D: voće
R: čorba od kuvanog povrća + jogurt (kad je čorba bez mesa, ubacim kocku, jedna Maggi ima 17,1 kalorija - mizerno)
U: isto
V: meso iz čorbe ili šnicla (ili barena šunka), salata (može i malo čorbe pre večere)
Dnevne mere su 1/2 l jogurta, oko pola kila povrća za čorbu (može i više ali u suštini nema potrebe, ne može da se pojede), 200 g junetine, salata praktično neograničeno. Ako je dan bez piva, onda dodam dvopek uz užinu i dve kašike sira uz večeru, i ukupno izađem na 1300 kalorija dnevno. Šta znam, ovo sam sama kombinovala, čini mi se da nije nezdravo, ima sve namirnice i nema gladovanja. Malo se sporije slabi, to je tačno, ali nisam ni imala preterano mnogo kila (59,5) kad sam krenula da se dosledno pridržavam, a zna se da poslednji kilogrami najteže idu. Trenutno je baš zakočilo, ali koliko jedem količinski, nije ni čudo.
Da ne zaboravim, kad mi se prijede nešto skrobno, tad odmerim kalorije, skuvam dozvoljenu količinu i taj dan jedem samo skrob, ništa mlečno i ništa meso. I bar jednom mesečno svesno priuštim sebi dan-dva brljanja (mmmm, pica

) da prodrmam metabolizam. (Nadam se da neće da ispadne da ovde propagiram pivo i picu u dijeti, hahahh, to su samo moji mali gresi kojih ne mogu da se odreknem.

)