Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mirkaa » pre 13 godine

Danas, sve najbolje, kod doce :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Drzim palceve da sve bude u najboljem redu :009: :009: :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Preživela sam Slika , jeste da je dr četiri puta morao da mi kaže da legnem na sto :roll: , ali bilo je skroz u granicama normalnog bola, to je nešto što se izdrži bez problema. Malo me je secnuo i izbušio naživo, ali to je banja u odnosu na ono pre. :zuba:

E sad... dobra vest je što imam pola kila manje nego juče (izeo me strah :007: ), a loša je što sam ustanovila da je krenula da mi se krivi kičma i moram da pojačam vežbice za taj deo... u stvari su se mišići deformisali od sedenja nakrivo poslednjih godinu i kusur dana (zbog rane), pa sad moram i da sedim kontra da bi se to malo vratilo... ali zapravo je i to dobra vest jer će me naterati da malo više vežbam. :) Ovih dana sam se samo malo razgibavala i zagrevala, a ako me ovo sutra ne bude bolelo, krećem krajnje ozbiljno.

Sad sam usput i prošetala malo brzim hodom (širi krug po čaršiji), videla diiiivne elegantne bermudice (biti će moje čim legne honorar), i uopšte nešto planiram da od ove zime budem zdrava. :)

S klopom sam juče malo preterala s voćem, ali je kalorijski OK... ove jabuke su najlepše na svetu, nešto kao spoj kolačara i zlatnog delišesa, ne znam kako se zove sorta. Obroci su mi danas malo bez veze, od frke sam zaboravila da treba da spremim sebi neki ručak. (Moji ručkaju pasulj. :bas_tuzan: )

D: velika jabuka
    R: (pomeren zbog dr) 200 g sira, salata
    U: jogurt + dinstana boranija (oko 150 g)
    V: ostatak boranije (300 g), manja šnicla, ljute paprrrrrike :) , čaša mleka
    noćnih 100 - mala čaša piva da se častim za danas
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Bila si dobra kod doce, zasluzila si Slika :wink: Hajde neka to bude dobro, pa ces srediti i ostalo :009:
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 13 godine

Vidim da je kod tebe veselo ko i obicno, sto neizmjerno raduje!
    Drago mi je da si kod dotorea prosla kako treba, da te nije urnisao i da to polako ostavljas za sobom.
    Posto - jel', idem da sljakam, zelim da sto pre naplatis poslic i kupis sebi nesto lijepo.
    Idem da se upljunem i u svoj gnjavnik - red je.
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Huh... Olaksanje... :D I zbogom doci do dogodine... :-P
    Nego kakve su ti to beZmudice? Sad si prebrinula tu strepnju sa doktorom pa svakako pocasti sebe dobrim shoppingom... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mizz, to sam ja... ni doktor me ne može uništiti. :zuba: Btw, celu noć sanjala sam docu. :010:

Lass, zapravo nisu bermudice, nego kao produžen uzan šorc... bukvalno dve-tri godine već to tražim, da nije ni sportski, ni farmerkasto, ni zvonasto, ni prekratko, ni sa falticama, ni predugo, ni šljašteće... nađoh sad na netu skoro identične, http://resources.shopstyle.com/sim/b5/2 ... -short.jpg, samo su ove "moje" još za centimetar-dva duže... taman da pritegnu butinu na najkritičnijem delu, gde unutra ima onaj mali pljap-pljap jastučak. :evil: Nažalost su prohujala moja vremena vrućih pantalonica, ali sam ih slatko nosila godinama, i nisam ih više ni željna... često se zavitlavam na račun svojih "skandaloznih" suknjica sad, ali u poređenju sa onim kako sam se kao mlađa oblačila, sad izgledam kao Margaret Tačer. :16:

I vaga opet savršena... ipak nije bio strah posredi, nego sam stvarno skinula malo, još nisam na tikeru, ali biće. ;)

Boraniju spremam isto kao juče :prasence: , predivna je bila - kašičica ulja, 5-6 čenova belog luka proprženih, dodala kašičicu aleve, kašičicu mirođije, propržila još nekoliko sekundi... dodala boraniju i morsku so, zatim dodavala samo po trun vode, na kraju dobila divno, gusto jelo. Obično je spremam na čorbasto, ali baš mi legla ovako gusta.

D: jabuka ogromna
    R: zelena boranija kao juče i 200 g sira
    U: jogurt
    V1: boranija s pečurkama*
    V2: izmena - 2 male jabuke :prasence: s jogurtom, ostatak boranije posut sa malo nemasnog sira

*Upravo sam izumela fantastično jelo... oko 200 g pečuraka izdinstala na kašičici butera i kašičici masla, dodala 450 g zelene boranije, dinstala s trunkom vode; pri kraju dodala kašiku začina za vok i malo morskog oraščića, morsku so, šoljicu mleka i kašiku kokosa... natenane ukrčkala i odvalila se. :prasence:
    Poslednja izmena od dudank u 18 Dec 2011, 13:23, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Dobar Komad :-)
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Dobar Komad :-) » pre 13 godine

Bravo za docu,pantalonice su super,a jelo meni zvuci malo bolje bez kokosa. :D
    Vazno je da se tebi svidja. :wink:
    Cestitke za minusic! :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Tek sada pročitah da si bila na intervenciji i baš mi je drago što si zadovoljna. Stres ćeš preboleti kao i do sada.
    Ovaj šorts je fenomenalan, ali stvarno je za vas sa 50 kila.
    Vidim novo jelo sa pečurkama. Ja ih stalno kupujem i imam u kući i stalno nešto izmišljam. Nema mnogo izbora, a najviše ih volim na teflonu dobro posoljene i pobiberene, poklopljene 5 minuta. Ona vodica koja se stvori ispod poklopca mi je najlepša, pa ostalo.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Komadiću, veruj mi da se kokos u jelu uopšte ne oseća kao kokos, nego kao... hmmm, ne znam kako bih opisala. Npr. juče u toj boraniji i pečurkama bio je kao fino isitnjeno belo meso. Strahovito dobra dopuna jelima od povrća, meni je lep mnogo i u pilav kad se ubaci. :)

Anči, zahvaljujući tebi se i setih kokosa, kad si juče pomenula meso u susamu. :headbang: Bečke skoro uvek i pravimo s kokosom, ali nisam ga milion godina stavljala ni u šta drugo... a sinoć mi zafalilo nešto da malo ugustim tu boraniju i setim se. Tako sam je slatko jela da mi nije ni trebalo meso... ispekla sam veliku juneću pljesku, i eno je u frižideru, nije bilo šanse da je jedem. I dopunila noćas voćnim jogurtom, tj. samo kisele jabuke, malo jogurta i cimet, to sam klopala onako natenane uz noćni rad... ko bi rekao da mogu da izdržim veče bez neke jače večere. :) Mada mi vaga pokazuje milion kila, ali to je zato što sam lokala vodu kao nezdrava... nego kad rekoh "vaga", hahahah, danas naskočim, ali izgleda da sam joj nešto čudno uradila, gledam onako bunovna i trljam oči, a vaga pokazuje 125 kila zarez nešto... :16: Uopšte ne znam kako sam to uspela da izvedem, posle je nastavila da meri normalno, ali koji šok...

Imam neku ogromnu bundevu već nekoliko dana, nikako da je načnem jer moji ne mogu da se prelome da li hoće slatko ili slano... mis'im, kao da ne može da se kupi još jedna, ali dobro... tako da ako se oni ne prelome, ja je danas spremam na slano, a u svakom slučaju ću makar ukrasti jedno parče za sebe, a oni nek je jedu kako hoće. :007:

D: preskočen
    U: jogurt (začini, pečeni kvasac, lan... to uvek stavljam)
    R: bundeva sa susamom i malo slaninice i parmezana
    U: sir i salata
    V: juneća pljeskavica 200 g, preliv od paradajza
    noć/jutro: 1 manja jabuka, 200 g sira
    Poslednja izmena od dudank u 19 Dec 2011, 23:01, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Posle citanja LCHV programa ishrane i mrsavljenja probala sam kokos da kombinujem sa slanim i super je. Ja ga ponekad ubacim u jogurt, kao i susam ili suncokret.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Dudo,proveriću,kod mene,samo da ustanem,za koji dan/imala neku op/,a pišem ovde,da ne trpamo Lasin dnevnik sa čajevima.
    Ubedjena sam nešto da ima,zato što sam gledala cenu :placljivko: ,nisam kupovala,jer imam neke zalihe
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Super, hvala ti mnogo... :) I ja sam glupa, ne setih se da pitam na pp. :29: Jurim taj nesrećni žen-šen i inače otkad još zbog imuniteta, godinama ga ne viđam, a još kad si pomenula mix sa zelenim čajem, ufffffffff. :oops:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Ma,dobar je ko zdravlje...A za to kokosovo brašno,mmmm,ja spremam ljubavne tikvice,sa njim...kuku...svi se vole posle njih
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hmmm, ljubavne tikvice... :evil: Mislim da prelazim na pp, moram da saznam kako se to pravi. :)
Odgovori 9033 postova