Boki, uspela sve da ukombinujem.

Možda je jabuka imala i više od tih 100, daj bože da nije 200 (ogromne su), ali nisam preterala s picom pa je ostalo mesta. Probala sam novu varijantu kore sasvim slučajno

, zato što sam se pogubila pri odmeravanju i umesto kašičicom merila vodu kašikom, pa je ispalo retko testo, ali to se pokazalo još bolje - dodala sam još trun vode i razmazala po papiru za pečenje (kao kad bih pravila tanku koru za rolat) i tako propekla - fantastično, niti se lepi, niti puca, a dobije se veća površina, od mere za 4 pice izađe komotno onaj najveći pleh. Mogla bi mirno da se uvija i kao slani rolat (i to će biti isprobano nekom prilikom). Ovog puta skoro da uopšte nisam stavljala ulje (bukvalno nekoliko kapljica), plus je bio laganiji nadev, tako da je ispalo dosta manje kalorija nego prošli put, a podloga veća. Jedino što mi sa ovom korom fali ona kiselina iz testa, što u principu može da se reši dodavanjem npr. krastavčića na picu... ali videću i da sa samim testom nešto izvedem, već imam neke paklene ideje

, ali o tome javljam kad budem probala.
Anči, potpuno se slažem.

Mi konkretno nemamo tu situaciju "moja mama najbolje kuva" (itd., mada moja svekrva stvarno najbolje kuva

, a zaslužuje i sve ostale komplimente), ali postoje hiljade drugih razloga zbog kojih je život udvoje tiha borba za opstanak... mislim da sam više puta pominjala kako sam se osećala kad sam shvatila da sam se ugojila, kao da sam najstrašnije izvarala mm... u smislu da se jednom ženom oženio, a sad odjednom ima nešto skroz deseto.

Plus što sam sva bila postala namćor... sad kad razmislim, ne bih ja baš sebe onakvu trpela, hahah, svaka njemu čast što je izdržao.

A jedno nezadovoljstvo vuče u drugo, počne od kilaže i završi se ko zna s čime... dobro sam ipak prošla na kraju. Ponekad uzmem i pogledam neke naše slike iz 2006, čisto da se podsetim kako izgledaju u kombinaciji zgodan čovek i debela depresivna žena. Bude mi žao mm.
Mirka, vidi ovu prethodnu rečenicu... ako imaš takve slike, podseti se i ti.

I šta jedem... ne znam šta jedem, ustala sam prilično rano, dan mi je malo haotičan (i opet posla preko glave), sat vremena ne uspevam da dovršim ovaj post... upisujem kad budem znala (ima još 'ladne pice od sinoć, ali nju neću).
D: velika jabuka
U: jogurt
U2: jabuka
R: ipak jedna pica (oko 600 kcal)
V: 120 g suvog vrata, čaša mleka
noćnih 100: jabuka