Mirka, splašnjavam ali mnogo sporo, trebaće još sigurno dan-dva da se dovedem u red.

Na vagi "samo" kilo i po viška (juče bilo dva). Danas mi je lice normalno, ali ruke kao pogužvani jastučići. Ne obara mi jabukovo sirće pritisak, štaviše me baš onako digne iz mrtvih, slobodno probaj ako si mislila zbog izbacivanja vode. Mada treba da se popije više nego što sam ja juče popila, razblaženo pa više puta u toku dana, a ja sam samo uz jutarnju (= podnevnu) kafu.
A lignje su bile... auf.

Ove su bile dinstane u vinu, onako sa dosta safta, pa im nije smetalo da se podgreju... ali sam ipak na kraju odlila taj divni saft, tj. ništa nisam mockala hlebom.
Komadiću, bundeva je OK, samo nemoj da preteraš s količinom. Poređenja radi, svež kupus ima 3 g UH (i to čistog šećera) u 100 g, a bundeva 4 g (od toga 3 g skroba i 1 g šećera), prilično je bezazlena.

Ja se naoštrila na one slane recepte s bundevom, da znaš kakvih ima, uhhh... samo što neko stalno zaboravlja da mi kupi bundevu na pijaci.
Juče je jedini brljić bio kasni noćni čaj sa podosta mleka (tj. mleka sam ubacila četvrtinu, ali sam roknula skoro tri čaše), nisam mogla da odolim, pripio mi se najstrašnije... neka mnogo dobra voćno-biljna kombinacija, uopšte se ne oseća na šipak kao većina tih mešavina... zbog nečega svi u sve trpaju šipak, a ja ga mrzim iz dna duše, tako da mi sinoć ovo bi otkrovenje. Evo sad čitam sastav, cimet, cikorija, hibiskus, piment, kamilica, rogač, pomorandžina kora, jabuka, cimet. S time što ga nisu zatrpali ni cimetom, jedva se onako malo oseća. Ovo može i u domaćoj varijanti da se smućka, hm.
D: 1 jabuka (manja)
U: jogurt
R: nešto od povrća?? (upisaću), 200 g sira
U: kupus salata, 200 g sira
V: verovatno šnicla 200 g, salata, mleko ili jogurt