Jecko, mojije glaza su sad kao novi.

Prevelika sam kukavica za operaciju, ali kad se ubode dioptrija i sočivo koje odgovara oku... ma raj! Žao mi je što ne mogu na netu da nađem tu doktorku da joj zahvalim, jer proučila sam kako oftalmolozi određuju dioptriju za sočiva, ovo što je ona uradila odstupa od svih formula koje se primenjuju, ali je apsolutno savršeno našla šta mom oku prija... znači da nije radila rutinski i mehanički. Ako uspem da je nađem idućeg leta, stvarno ću joj uzeti neki poklon... život mi je ulepšala.

Anči, pekač juče proban i radi odlično. Može da se peče/prži i u otklopljenom i u zaklopljenom (hvala Raši na detaljnim instrukcijama

), nije mrljav, tj. odlično greje, jedina mu je mana što ta unutrašnja "posuda" ne može da se vadi radi pranja, ali zato ima ogromnu površinu, pa je za neke stvari zgodniji od šerpe i tiganja. Npr. sad smo probali tu piletinu s pečurkama, koja mora da se sprema iz 2-3 ture u tiganju da se ne bi ukuvala, a ovde je čitava tura (za nas troje za dva dana) mogla da se spremi izjednom. Deluje mi da bi se u njemu mnogo lepo riba spremala (što meni dođe bonus jer onda može da se sprema na terasi

), zato što je providan poklopac i super može da se proceni kad da se poklopi, kad da se otklopi. Ovaj je "Fišer", to je jeftinija pristojna marka, mislim da je nešto oko 2.500 (cene su od oko 1600 pa do 6-7 hiljada), i oduševljena sam. Verovatno je i kod njih kao kod tostera, može da se potrefi dobar i loš... Lass je imala loše iskustvo, a eto, ovaj se potrefio odličan.
Drage moje

, ne znam da li je do dijete, ali skoro da sam napunila dvojku, inače nosim keca. U principu mogu da koristim ova silikonska sočiva kao umetke.

Možda je nešto hormonski, stvarno nemam pojma od čega se desilo (a i ne znači da će da potraje), ali ne bunim se, samo da ne ide preko.
Mim, obilazila sam samo apoteke, nije pala ni neka bitna kupovina ni pivce. A i trudim se da budem dobra, bar dok se ne odlepim od ove težine. Gleda me već danima neki liker od čokolade iz frižidera, da znaš kako junački odolevam.

Juče sam odolela i dvopeku, to su već dva dana, i sad bi valjda trebalo više da krene s mrtve tačke. (Ako se ne upropastim s grožđem, mnogo je dobro.)
D: mali grozd belog grožđa
R: kriška mladog sira 200 g, spanać kao salata (limun, beli luk, malo masl. ulja)
U: jogurt + možda nekoliko čvarčića
V: piletina s pečurkama i sirom od sinoć, dodaću neku salatu