Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od BlackMaja » pre 13 godine

Ja koristim pizza pekac i idealan je, bas zbog toga sto radi na pari a sve je tako lepo i ukusno... Preporuka svakako 8)
    Slika
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

dudank napisao: Mirka, dvopek ne spada u moj "detoks", on je ubačen iz alavosti. :oops:

:16: sad mi je sve jasno :wink:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

E, to me je zanimalo! :013: Hvala, devojke... nešto sam se, iskreno, bojala da ga probam s mesom i povrćem, da mu ne crkne grejač ili šta ja znam. Stalno mi je u glavi ono iskustvo koje sam već pominjala, kad nam se sa sirom na sendviču istopio i kineski toster. :010: Sad ćemo da ga isprobamo, pa da ga spakujemo do proleća, ali biće spas ako išta može da se spremi na terasi kad je toplo vreme.

Lepa vest je da sam juče konačno probala novu dioptriju, i nisam mogla da verujem koliko dobro vidim i na blizinu i na daljinu. :skakutalo: Plus sam se vratila svojoj prvoj ljubavi, Čibinim sočivima, uprkos svemu što su mi u međuvremenu preporučivali i što sam nosila... ipak moje oko najbolje zna šta mu prija, a ne može da se opiše taj divni osećaj kad sve vidiš kako treba (a pritom ti levo sočivo ne beži u stranu zbog astigmatizma). Bila sam juče i do mog dr, kaže da je zadovoljan, ali opet pregled kroz 10 dana... još ne mogu da se opustim, dokle god mi zakazuje tako česte preglede. Usput smo malo prozujali po čaršiji, za sat vremena svašta nešto obavili, a nožice su zahvalne na protezanju... moram da nađem danas opet neki povod za zujkanje.

Klopa i dalje bez brljuckanja, juče čak nisam ni pojela onaj jedan dvopek, što je neviđeni uspeh. :013: Vaga kao nešto štucka naniže, još je neodlučna, ali počeo je da mi se tanji struk, pa računam da će do iduće nedelje i vaga da pokaže nešto lepo. :)

D: mali grozd belog grožđa
    R: mlad sir 200 g, sveža šargarepa kao salata
    U: malo barenog spanaća i nekoliko čvarčića
    V1: pola porcije piletine s pečurkama, krastavčićima i sirom (pekač)
    V2: isto, uz salatu
    Poslednja izmena od dudank u 30 Nov 2011, 21:17, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Samo da dodam :NN04: ,da jednom jajetu od nas tri još uvek nije jasan dudin način ishrane :neznalica: .Ja mislim mila moja mirka ,da bi se i dr.Hay-o ,teško snašao u ovim jelovnicima :NN05: :NN02: :16: .Kakav susret bi bio između Hay-e i dude :o .To bi bilo za skrivenu kameru :03: :17: :19: :16: :16: :24: .Sve vas ljubimSlika.

Edit:pisale smo u istom momentu u tvom dnevniku,pa samo da izrazim sreću povodom tvoje dioptrije :skakutalo: .
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 13 godine

Dudo, ja imam ovakav pekac, za ovaj sam ti pricala da moze i meso i krompir, samo ne jako naravno :)

Drago mi je za sociva, ja moram ici, mada iskreno mislim da ja malo umisljam dosta vremena provodim ispred ovog djavola od racunara i zbog toga mi vid mozda nije tako ostar kao ranije, mada inace nemam problem sa vidom ...

Kako te sluze cizmice, jel su ok?

Super i za struk, i za vagu, drmni je malo, ili povisi ton, mozda pokaze nesto lepo :16:
    :009: :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Drago moje jaje :16: , ima sve ovde viewtopic.php?f=4&t=2428, a to je sistem koji može da se iskombinuje gotovo sa svakom dijetom sem kod onih koje imaju tačno propisan broj kalorija. Pošto sam bila sam svoj zamorac, i utvrdila da funkcioniše, toplo preporučujem. :)

Rašo, takav, jedina razlika što moj ima rebrasto dno (kao koncentrične krugove), samo nisam razumela na šta misliš sa ovim "samo ne jako". :oops: Objasni, molim te, da mi ne bi nešto eksplodiralo. :16: Može i na pp, da ne širimo temu pekača. Čizmice služe fenomenalno, sem ispred moje zgrade, gde je tako pokršen beton i asfalt da se jedva prolazi, ali inače po gradu letim, udobne su da nemam reči. :) A ti taj vid ipak proveri... pregledi su većinom ili besplatni ili jeftini.

Zaboravila da dodam uz ovo o struku - iz nekog razloga mi se obim grudi povećao u poslednja 2 meseca (iako sa ovom težinom tupkam još od maja), kao da je salo odlučilo da se prerasporedi, pa je još neko u kući srećan... :16:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Sad ce svi na cik-cak rezim :16: suzava u struku, a siri u grudima. Zene, bice podrske i od muzeva :wink:
  • Jelenab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Jelenab » pre 13 godine

Cao Dudic, ako te neko razume sto se tice sociva - to sam ja definitivno.
    Imala nekad -3.5 i -5.5 :( ...
    A onda sam se resila na operaciju i to se sve saniralo.Operacija je bila 2000 god i tada nije bilo dovoljno informacija kako se oko ponasa kad prodje puno vremena od operacije jer je to bila dosta neispitana oblast ... Sad osecam da opet polako se vid kvari, morala bih pod hitno da odem kod lekara i da sta se to desava sa mojim "glazami" :)
    Veeeliki pozdrav od mene :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Drago mi je što su ti sočiva dobra, što je veoma bitno, a kao drugo i za pregled kod dr-a. nema veze što je često, a i to će proći.
    Kad isprobaš pekać opiši zadovoljstvo, ili ne, pošto sam i ja planirala da kupim takav, ili onakav kao Bokin, ali još uvek se dvoumim.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

mirkaa napisao:Sad ce svi na cik-cak rezim suzava u struku, a siri u grudima. Zene, bice podrske i od muzeva
    Sad ce svi na cik-cak rezim :16: suzava u struku, a siri u grudima. Zene, bice podrske i od muzeva :wink:

Drago naše jajeSlika,mirka je konačno ukapirala tvoju dijetu i mogu ti reći ozbiljni je uzela u razmatranje :D .Ja ti verujem,jer sam primetila kada jedan dan više količinski pojedem sutra dan sam lakša :) .Čudno,ali tako je .Kod mirke smo utvrdili da ćemo se zaglaviti u vrata cluba4........,a ja rešila da vas sve zajedno preskočim,pošto je nas lakše preskočiti,nego zaobići :wink: .Voli te tvoja druga :009: .
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 13 godine

iz nekog razloga mi se obim grudi povećao u poslednja 2 meseca

Vidiš, interesantno.....što kaže Mirka svi na cik-cak :D
    Nego, u toj zujki gradom, jel' palo nešto za slobodu, ništa ne prijavljuješ :wink:.... :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jecko, mojije glaza su sad kao novi. :skakutalo: Prevelika sam kukavica za operaciju, ali kad se ubode dioptrija i sočivo koje odgovara oku... ma raj! Žao mi je što ne mogu na netu da nađem tu doktorku da joj zahvalim, jer proučila sam kako oftalmolozi određuju dioptriju za sočiva, ovo što je ona uradila odstupa od svih formula koje se primenjuju, ali je apsolutno savršeno našla šta mom oku prija... znači da nije radila rutinski i mehanički. Ako uspem da je nađem idućeg leta, stvarno ću joj uzeti neki poklon... život mi je ulepšala. :)

Anči, pekač juče proban i radi odlično. Može da se peče/prži i u otklopljenom i u zaklopljenom (hvala Raši na detaljnim instrukcijama :) ), nije mrljav, tj. odlično greje, jedina mu je mana što ta unutrašnja "posuda" ne može da se vadi radi pranja, ali zato ima ogromnu površinu, pa je za neke stvari zgodniji od šerpe i tiganja. Npr. sad smo probali tu piletinu s pečurkama, koja mora da se sprema iz 2-3 ture u tiganju da se ne bi ukuvala, a ovde je čitava tura (za nas troje za dva dana) mogla da se spremi izjednom. Deluje mi da bi se u njemu mnogo lepo riba spremala (što meni dođe bonus jer onda može da se sprema na terasi :16: ), zato što je providan poklopac i super može da se proceni kad da se poklopi, kad da se otklopi. Ovaj je "Fišer", to je jeftinija pristojna marka, mislim da je nešto oko 2.500 (cene su od oko 1600 pa do 6-7 hiljada), i oduševljena sam. Verovatno je i kod njih kao kod tostera, može da se potrefi dobar i loš... Lass je imala loše iskustvo, a eto, ovaj se potrefio odličan.

Drage moje Slika Slika, ne znam da li je do dijete, ali skoro da sam napunila dvojku, inače nosim keca. U principu mogu da koristim ova silikonska sočiva kao umetke. :16: Možda je nešto hormonski, stvarno nemam pojma od čega se desilo (a i ne znači da će da potraje), ali ne bunim se, samo da ne ide preko.

Mim, obilazila sam samo apoteke, nije pala ni neka bitna kupovina ni pivce. A i trudim se da budem dobra, bar dok se ne odlepim od ove težine. Gleda me već danima neki liker od čokolade iz frižidera, da znaš kako junački odolevam. :D

Juče sam odolela i dvopeku, to su već dva dana, i sad bi valjda trebalo više da krene s mrtve tačke. (Ako se ne upropastim s grožđem, mnogo je dobro.)

D: mali grozd belog grožđa
    R: kriška mladog sira 200 g, spanać kao salata (limun, beli luk, malo masl. ulja)
    U: jogurt + možda nekoliko čvarčića
    V: piletina s pečurkama i sirom od sinoć, dodaću neku salatu
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 13 godine

Bas mi je drago za pekac :skakutalo: Eto nesto i ja znam :) Kazem ti odlican je :) Uhh sad mi se jede piletina :D :-P
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Kako se onda pere pekač. Verovatno samo sundjerom, to mi je malo bezveze. Možda se ništa ne zalepi za njega. Ne znam stvarno kako bi se riba ponašala? To mi je baš važno. Imaš li neko uputstvo za pripremu tj prženje-pečenje itd. Jesi zajedno spremala meso i pečurke. To mi baš treba! Ne znam da li je Boki spremala ribu u onom njenom grilu i da li je zadovoljna? Moram da je pitam.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Poslaću ti detaljno na pp, Ana, ovo što mi je Radica rekla i što sam juče isprobala (pošto sam pekla u fazama), a za pranje nije problem jer se stvarno ništa nije uhvatilo. :)
Odgovori 9033 postova