Za pivo me pređe sin, izašli smo zajedno do pošte i na kaficu, a onda sam se setila da je danas posno i da ne mogu nes sa mlekom, pa naručismo po malo pivo... malečko... i još sam oborila čašu i trećinu prosula.
Oko 150 kalorija minus prosuto. 
Evo, boranijica pristavljena, zelena i mlada.
Cela lončaga daj bože da ima 200 kalorija, pa razmišljam da ubacim nekoliko krompira, bašššššš sam ih se uželela. Ili možda da odvojim krompir za večeru, čitala sam ovih dana o restovanom krompiru u unki, pa mi se prijeo... ali ne restovani, nego sotirani.
Isečen, prokuvan, ohlađen, uvaljan u seckan beli luk i začine (favorit - mirođija), pa samo trun dopržen na kašičici-dve ulja, a može i da se poprska uljem pa da se zapeče u rerni. Ako bude želudac hteo da podnese, izgleda da se baš uskopistio na masnoću.

Ovako odokativno, to mu dođe sto i nešto ono poluprosuto pivo danas, i jedno 70 ona boranija... i malo manje od 700 dvopek... pa sam zveknula još jedno pivo... nisam loša, nagurala sam preko 1000. 

Imam neki svoj sistem brojanja, najlakše mi kad jednom izmerim pa upamtim ono na krišku, na tanjir, na čašu, na kašiku... ne moram da se opterećujem kuhinjskom vagicom.