Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od dudank » pre 15 godine

Nije maler nego lenjost, lepo imam spremljene i izmerene juneće pljeskavice u zamrzivaču, samo je trebalo da bacim jednu na suv tiganj, a ja se zagrabila za masne i prezačinjene ćevapčiće. Jednom rečju, tako mi i treba. :x

Za pivo me pređe sin, izašli smo zajedno do pošte i na kaficu, a onda sam se setila da je danas posno i da ne mogu nes sa mlekom, pa naručismo po malo pivo... malečko... i još sam oborila čašu i trećinu prosula. :16: Oko 150 kalorija minus prosuto. :D

Evo, boranijica pristavljena, zelena i mlada. :) Cela lončaga daj bože da ima 200 kalorija, pa razmišljam da ubacim nekoliko krompira, bašššššš sam ih se uželela. Ili možda da odvojim krompir za večeru, čitala sam ovih dana o restovanom krompiru u unki, pa mi se prijeo... ali ne restovani, nego sotirani. :oops: Isečen, prokuvan, ohlađen, uvaljan u seckan beli luk i začine (favorit - mirođija), pa samo trun dopržen na kašičici-dve ulja, a može i da se poprska uljem pa da se zapeče u rerni. Ako bude želudac hteo da podnese, izgleda da se baš uskopistio na masnoću.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Pa zasto bi ga kuvala kad mozes da ga poredjas u pleh, lagano zamastis, osolish i kad je skoro pecen pospes po njemu beli luk i mirodjije .. u ovom slucaju u njemu ostanu svi sastojci, a onako pola ode u vodu koju bacish ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nije isti ukus i struktura. :oops: Ovako bude kuvan, pa samo trun korice spolja... a beli lukac se isprži... pa još kad se doda ljute aleve paprike... Eh, gurmanluk... :cry:

Vodu od kuvanog krompira uglavnom ne bacam, to ide dečici u čorbicu. :)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

A, pa dobro .. mnogi bacaju vodu, i ja je nekad bacim .. a nekad dolijem u chorbu ... juche sam bacila vodu kad mi se skuvao krompir za "pire sa zaprskom" .. i zato se trudim da sto cesce krompir bude obaren i ispecen bez vode (rerna, dry cooker) .. i ne samo krompir, nego i ostalo povrce .. al` nekad bude kao juche, na zalost.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Gde su čeljad ješna, nema bacanja. :D Eh, nekako se svi uklapamo s jelima, počeli smo konačno da se uhodavamo. :)

Ali od mog krompira ipak ništa, zaplašila me Tratinčica pa sam ipak uzela dvopek, i gore sredila današnji jelovnik.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Puzicu, ti danas imas bas malo kcal... 8)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Stvarno nisam mogla nikakvu jaču hranu posle onih muka juče i prekjuče. :( Ovako odokativno, to mu dođe sto i nešto ono poluprosuto pivo danas, i jedno 70 ona boranija... i malo manje od 700 dvopek... pa sam zveknula još jedno pivo... nisam loša, nagurala sam preko 1000. :) (Sad ću da izvučem grdnju za pivo, nadrljala sam.)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

Jel se tako nabijaju kalorije sa pivom :03:
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

I kako sad ja da se pospem pepelom kad nemamo smajlija za to... :neznalica:

Ne brini, Gile, od sutra se vraćam na moju regularnu klopu - voćka, čorbica, jogurt, meso, salata. :) Još ćeš ti da se ponosiš mnome. 8)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ja se iovako ponosim sa tobom al eto tako moram malko dašizima za pivce :D
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Narode, moram da vam ispričam bisere od sinoć. Dosad sam samo jednom (u februaru) računala BMR, dnevnu potrošnju i preporučeni unos kalorija za dijetu (izgleda da sam imala sreće, taj proračun se pokazao kao savršen, ali više ne mogu da nađem taj kalkulator), pa pre nedelju-dve opet, ali tad nešto nisam imala živaca da isteram do kraja... i sinoć krenem po netu... i klinika Majo mi toplo preporuči dnevni unos od 1001 kalorije (dakle, oni hoće da ja mrem!), dok mi jedan drugi kalkulator, koji uzima u obzir srčani rad, saopštava da bi trebalo da unosim najmanje 3500 jer mi je potrošnja oko 4500 dnevno. (Što bi me verovatno takođe dotuklo, samo na malo duže staze.) Tako da sam digla ruke od onlajn kalkulatora, naravno da nemam nameru da se oslanjam na to, ali sam se iskreno iznervirala, jer ko zna koliko ljudi se oslanja na te rezultate i veruje im.

Ja se danas uozbiljujem, tako da je jelovnik ovaj:

D: breskva
    R: čorbica od boranije, jogurt
    U: Edit*: kesica kokica
    [color=#BF80FF][size=150]V: goveđa pljeskavica, salata

I danas se toga STROGO držim, jer sam jutros htela srčku da dobijem kad sam stala na vagu. (Muž kaže da i njemu meri više, ali svejedno nije prijatno.)
    Poslednja izmena od dudank u 13 Sep 2009, 01:28, izmenjeno 1 put ukupno.
  • biljka
    Amater
    Amater

od biljka » pre 15 godine

Menjaj baterije na vagi ... :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Ovako odokativno, to mu dođe sto i nešto ono poluprosuto pivo danas, i jedno 70 ona boranija... i malo manje od 700 dvopek...

Kako, bre, dvopek 700 cal? Koliko komada si pojela? :)

naravno da nemam nameru da se oslanjam na to, ali sam se iskreno iznervirala, jer ko zna koliko ljudi se oslanja na te rezultate i veruje im.

Da, internet je meka za raznorazne informacije i dezinformacije .. zao mi je shto decu mogu da prevare, jer mi matori smo malo promucurniji ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uh, za dvopek sam lupila, računala sam 4 parčeta (mada sam posle uzela još jedno :oops: ), ali sam očigledno pobrkala sa svežim hlebom, pa uzela da jedna kriška ima 50 grama. Vidi se da nisam jela dvopek 1000 godina. :D Sad ću opet da premerim za ubuduće, hvala ti mnogo što si mi skrenula pažnju!!! :009: Imam neki svoj sistem brojanja, najlakše mi kad jednom izmerim pa upamtim ono na krišku, na tanjir, na čašu, na kašiku... ne moram da se opterećujem kuhinjskom vagicom. :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

BMR i TDEE kalkulator na https://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm
    Slika
    Slika
Odgovori 9033 postova