Anči, mogla sam supu, ali čuvala sam se juče za tu čorbastu boraniju sa suvim rebarcima.

Bila je za desetku (kuvao mm po receptu svoje majke), a dijetalna. Suva rebarca prokuvana pa odvojeno meso, tu prvu vodu prosipamo da ne bi mirisala na kosti, pa sa njom ode i masnoća. Zelena boranija, "zaprška" od kašike ulja i malo aleve paprike i belog luka, mirođija, so, i sve opet ukrčkano. Neverovatno zasitno i ukusno jelo (ko voli boraniju), a vrlo malo kalorija. Ovde u mom kraju tako se ne sprema, tako da je za mene ta kombinacija bila otkrovenje kad sam je pre mnogih godina prvi put probala kod svekrve. Ona je isto fan čorbastih jela, pa kad odemo, svi se grabe za roštilj i suvo meso, a nas dve mlatimo kašikama u tandemu. Sad sam se raspisala o njoj, a u stvari sam je se mnogo uželela, mm ide sad za vikend, a malo dete i ja ne možemo zbog škole.
Mirče I i Mirče II, samo da se dogovorimo gde da pišemo te recepte da ne brljamo previše po forumu (a ovako kao ne brljamo

), vi kaž'te. U stvari mogu odmah i ovde da ostavim slane rolate, oni su probani eksperimentalno pre neku godinu (razmere za koru sam ukrala sa nekog sajta i malo modifikovala, a nadev smućkala po svom ukusu) i svi su se davili u njima, pa po tome sudim da zaslužuju da se ponove i ove godine, zapisala sam srećom mere. Moja slava je vrlo komplikovana kad se zadesi posna, zato što nas ima od svake fele, ja ne jedem ribu, jedan gost ne jede margarin, jedan je star čovek pa se trudimo da zbog njega liči na klasičnu slavu, zbog ostalih bismo voleli malo drugačija jela... ni manje gostiju, ni komplikovanije slave

, a to je dan kad bih baš svima volela da ugodim (pa i sebi). Zato se i planira već sad.

Danas isto kao juče:
D: 2 mandarine
U: jogurt (lan, začini)
R: boranija sa rebarcima, 2 parčeta hleba (30 g)
U: 2 parčeta hleba s domaćim kečapom od paprike, čaša mleka
V: 4 mala ćevapa, 2 čaše mleka, sveže paprike, 3 parčeta hleba
I na kraju slani posni rolat u dve boje - sad prebačen u topik
viewtopic.php?f=18&t=215&start=45 , za koji nisam ni znala da ga imamo jer nije u kontrareceptima.