Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Anči, mogla sam supu, ali čuvala sam se juče za tu čorbastu boraniju sa suvim rebarcima. :12: Bila je za desetku (kuvao mm po receptu svoje majke), a dijetalna. Suva rebarca prokuvana pa odvojeno meso, tu prvu vodu prosipamo da ne bi mirisala na kosti, pa sa njom ode i masnoća. Zelena boranija, "zaprška" od kašike ulja i malo aleve paprike i belog luka, mirođija, so, i sve opet ukrčkano. Neverovatno zasitno i ukusno jelo (ko voli boraniju), a vrlo malo kalorija. Ovde u mom kraju tako se ne sprema, tako da je za mene ta kombinacija bila otkrovenje kad sam je pre mnogih godina prvi put probala kod svekrve. Ona je isto fan čorbastih jela, pa kad odemo, svi se grabe za roštilj i suvo meso, a nas dve mlatimo kašikama u tandemu. Sad sam se raspisala o njoj, a u stvari sam je se mnogo uželela, mm ide sad za vikend, a malo dete i ja ne možemo zbog škole. :bas_tuzan:

Mirče I i Mirče II, samo da se dogovorimo gde da pišemo te recepte da ne brljamo previše po forumu (a ovako kao ne brljamo :17:), vi kaž'te. U stvari mogu odmah i ovde da ostavim slane rolate, oni su probani eksperimentalno pre neku godinu (razmere za koru sam ukrala sa nekog sajta i malo modifikovala, a nadev smućkala po svom ukusu) i svi su se davili u njima, pa po tome sudim da zaslužuju da se ponove i ove godine, zapisala sam srećom mere. Moja slava je vrlo komplikovana kad se zadesi posna, zato što nas ima od svake fele, ja ne jedem ribu, jedan gost ne jede margarin, jedan je star čovek pa se trudimo da zbog njega liči na klasičnu slavu, zbog ostalih bismo voleli malo drugačija jela... ni manje gostiju, ni komplikovanije slave :16: , a to je dan kad bih baš svima volela da ugodim (pa i sebi). Zato se i planira već sad. :)

Danas isto kao juče:

D: 2 mandarine
    U: jogurt (lan, začini)
    R: boranija sa rebarcima, 2 parčeta hleba (30 g)
    U: 2 parčeta hleba s domaćim kečapom od paprike, čaša mleka
    V: 4 mala ćevapa, 2 čaše mleka, sveže paprike, 3 parčeta hleba :(

I na kraju slani posni rolat u dve boje - sad prebačen u topik viewtopic.php?f=18&t=215&start=45 , za koji nisam ni znala da ga imamo jer nije u kontrareceptima. :D
    Poslednja izmena od dudank u 25 Nov 2011, 15:26, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

O, 'fala Dudo, iskopiracu pa cu probati (da napravim, ne da jedem), a ovo sto treba 2 dana ranije da se napravi, ma to mi definitivno odgovara :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

I mm ujutro putuje kod mame, a ja neidem :( , tako se potrefilo. Bice mesnih proizvoda i svezih cvaraka :oops:

Pa kod tebe i recepti sa pivom :16: :17:

ne zameri kad sam procitala ti si mi pala na pamet :D

PIVO SADRŽI ŽENSKE HORMONE!
    Da bi proverili teoriju,100 muškaraca je popilo po 8 krigli piva za sat vremena. Rezultati su:
    -Raspravljali su se bez razloga...
    -Nije im na pamet padalo da priznaju da greše...
    -Dobijali su na težini...
    -Brbljali su preterano i bez smisla...
    -Postajali su vrlo emotivni..
    -Vozili su katastrofalno...
    -U krevetu ih je bolela glava...
    -Razmišljali su neracionalno...
    -Morali su da sede da bi pišali...
    Ima tu istine :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Evo ga link sa posnim receptima pa tamo ubacujte recepte... Ovako se gube po dnevnicima... :)

viewtopic.php?f=18&t=215
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

E sad ,pošto sam ja bila brža,pa nisam pročitala tvoj dnevnik,otišla u Kontra recepte i otvorila novu temu POSNI KOLAČI I TORTE i tamo počela pisati,a imam ih gomilu ,pa ću postepeno,jer nemogu stići sve od jednom.Predivni su ti rolati draga moja,ma nisam ja sumnjala u tebe,a eto i meni prilike da popijem pivo :pivo: kroz :11: posne rolate.Ma pravim ih 1000% .

boki 66 napisao:

Pa kod tebe i recepti sa pivom :16: :17:

ne zameri kad sam procitala ti si mi pala na pamet :D

PIVO SADRŽI ŽENSKE HORMONE!
    Da bi proverili teoriju,100 muškaraca je popilo po 8 krigli piva za sat vremena. Rezultati su:
    -Raspravljali su se bez razloga...
    -Nije im na pamet padalo da priznaju da greše...
    -Dobijali su na težini...
    -Brbljali su preterano i bez smisla...
    -Postajali su vrlo emotivni..
    -Vozili su katastrofalno...
    -U krevetu ih je bolela glava...
    -Razmišljali su neracionalno...
    -Morali su da sede da bi pišali...
    Ima tu istine :D

E boki ,ovo za pivo i jeste istina,ali u mnoge posne specijalitete ide bogme pivo.Tako da duda može baš uživati u postu :roll: ,a za ovu ODU pivu,šta misliš kako je ženama kad popiju 8 krigli piva,mislim da bi se još štošta moglo dodati na sve ovo :16: :17: :16: .

Dudo baš si mi dala ideju,odavno nisam spremala boraniju.Ja ću bRez mesa sa dosta zeleniša :wink: .Voli te tvoja druga :009: .
  • mirkaa
    Amater
    Amater

:16: Jel' tebe Duso ovdje neko zeza? 8) Bas su bezobrazne :wink:
    Jao, otkad i ja nisam spremala boraniju, doduse moja je bez mesa (uvijek), kad bi probala tu sto tvoja sveki sprema, mozda bi se i predomislila. Sutra cu... Lijep dan :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eto, Boki, vidiš, ja pijem pivo da bih bila ženstvena. :16: Ali faaaali... :( Nikako da mi se ugodi neka zgodna prilika... mislila sam sutra, ali mm otputova, a meni nije filing da izlazim s društvom bez njega. Zato će on u nedelju da nam pravi čvarčiće i ostale lepote :) , a onda možemo idućeg vikenda da proslavimo detetov rođendan bez deteta. Ne znam kad je pre nagurao jubilarnih 20.

Mirčići moji, pivce ima čarobni sastojak hmelj, a sa hmeljnim kvascem je i hleb najlepši. :roll: Samo što sad nema ništa ni od domaćeg hleba u skorije vreme. Pisala sam kod Bokice, juče sam pravila detetu picu s korom bez brašna, i stvarno je kora fantastična (stavila sam u hrono-recepte), jedino što nije baš niskokalorična. Samo sam je probala, nisam brljala s njom, ali sam zato ubrljala s drugim stvarima, zamenila sam obroke (upisaću u jučerašnji dan šta sam uradila) i potpuno nesvesno sam za večeru uzela hleb :29: , i to 'ladno tri parčeta (ukupno 45 grama). Nije mi se skorije desilo da tako mehanički uzmem nešto da pojedem, jeste da sam blejala u kompjuter, ali blejim u njega stalno, pa opet ne jedem nesvesno.

Za današnju klopu molim da se niko ne smeje, stigla mi jutros ogromna bundeva, pa je uglavnom ona na meniju. :)

D: 2 mandarine
    preko dana, u manjim obrocima - bundeva, jogurt (NE istovremeno)
    V: verovatno ćevapi, salata, 2 dvopeka, 1 ili 2 čaše mleka
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Da sam na tvom mjestu, ja bih ocekivala Mirjanu da ti dodje u goste :wink: da ti pomogne. :) Ja, neka hvala... :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Desavaju ti se cudne stvari :-)))
    Cestitam 20 rodjendan sinu lepo :) nek je ziv i zdrav, ljubi ga majka :D
    Imam recept za tebe :) stavicu ga u posne recepte, sta cu kad me asocira na tebe :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Bokac, u stvari ima još nedelju dana do jubileja, ali smo i mi danas već "čestitali", tj. poslali mu rođendanske parice, da može da proslavi kako valja i trebuje. ;)

Mirka, zato je nisam ni zvala, znam da će sama da mi svrati. Sreća pa nisu smokve. :evil:
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 13 godine

20i rodjendan :D Ehh davno bese (u aprilu) :D

Cestitke sinu za rodjendan :) On je moje godiste jel da? `91? Samo rodjen krajem godine? :)

Imam drugaricu koja je rodjena 31.12.1991. :) :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jeste, tvoje godište je, 3. decembar. Pa znaš da sam ti ga nudila na vaspitavanje. :D Mada bi mogao on nas da vaspita, ne izbija iz teretane i sramotno je mišićav. :bas_tuzan:
  • Radmila
    Amater
    Amater

Joj jeste :29: sad se secam kad pomenu vaspitanje :oops: :16:

Eto u zdravom telu, zdrav duh! :) To je super :)

Prerano smo mi onda cestitali :D Treba sacekati 3.12. :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo, Rašo, kaži je l' bi primila ovo na vaspitanje. http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak ... 2792_n.jpg :16:
  • Radmila
    Amater
    Amater

Ju ju ju :D :oops: :oops: :oops:

Dudo, sta ti je covece, imam samo 20 godina, i jako slabo srce :D :16: :17: :D

Primila bih na vaspitanje, i to u prvoj klupi da sedi :D :-P :-P :-P

P.S. Nisam bas neki ljubitelj tolikih misica, al ajde :16:
Odgovori 9033 postova