Boki -

. Zatražiću naočari u skladu s time.

Ana, Lass - ni meni ovo nije prvo iskustvo sa promašenom dioptrijom, desilo mi se još jednom, i mnogima se dešava, što je u neku ruku normalno jer ni naše oko nije svakog dana jednako napregnuto i "raspoloženo". Ali za ovoliki promašaj ne vidim opravdanje. Ne mogu da se setim kako su mi radili taj poslednji put, u svakom slučaju je ova doktorka uradila dvaput kompjuterski i dvaput detaljan klasični pregled, ispitala me sve živo, pa pretpostavljam da zna šta radi. Zato sad ne mogu da dočekam da mi stignu prozorčići u svet.

Ove 3-4 godine bila je patnja, npr. morala sam uvek prvo da se našminkam pa da stavim sočiva, jer s njima sam jedva uspevala da odredim gde mi je oko, kod prejakog minusa skroz se gubi osećaj za prostor.
Mikić, vi ste baš imali ogromnu sreću, takve anomalije često dugo ostanu neotkrivene jer deca ne umeju da kažu. Nisam kontrolisala svoje mlađe dete, mada ako je po rukopisu, i on je kandidat

, samo što je kod njega uglavnom levorukost kriva, jer nije hteo da nas sluša i da piše prilagođene oblike slova, kakvi su lakši za levu ruku. Divim se njegovim nastavnicima koji imaju strpljenja ono da dešifruju. Pomoćnica je bolje ne mož' biti, pustila je tibicu i sva je okrugla

, samo što je sad s hibiskusa prešla na kaktus i svaku noć iščupa po jednu onu "glavicu", pa se ujutru obradujemo kad nagazimo, a nekoliko puta me je dočekao kaktus i na vagi. I dalje uredno raspoređuje čarape po kući, i uopšteno ima neke svoje ideje o uređenju stana. Ali je mnogo mila, sa mnom se ponaša kao pas, prati me svuda, obavezno me oliže pred spavanje (posle čega moram da ustajem i da se ponovo umivam) i svako jutro mi se obraduje najviše na svetu. Voli ona i momke, ali ja sam joj najbolja drugarica.

Mim

, vidim da se planira opet Sonoma kod tebe, valjda će te biti češće?
Sinoć sam malo brljnula, tj. za večeru mi se začudo nije jela šnicla pa sam uzela samo trun mesa, a ostatak kalorija nadoknadila hlebom i salatom, dakle, nisam brljala kalorijski, ali danas sam opet ustala blago podbula u licu. Nadam se da će ovakve hlebne večeri uskoro da budu prošlost.

Na vagi, srećom, nema viška. Eh, da, uspela sam juče da se šišnem (imala sam ludu sreću da naletim kad nikog nema u salonu, završi me žena za 10 minuta), skratila sam kosu za dobrih 10 cm i više, pa sad izgleda baš onako gusta.

I uspela sam da prekrojim pantalone u suknjicu, danas ide pod mašinu, pa ako je ne ubrljam, eto mene u starom-novom izdanju. Ove zime ne mogu da odvajam za novu garderobu, ali zato je tu verna mašina.
D: 2 mandarine
U: jogurt
R: barene povrćke 450 g (neki mix nakrpljen iz zamrzivača), kriška sira 100 g
U: 2 dvopeka (ukupno 30 g) s prelivom od pečenog paradajza i malo od bosiljka i sremuša u masl. ulju, čaša mleka
U2: ukrala detetu 2 šake kokica
V: 1 dvopek, oko 100 g pečenog belog mesa, čaša mleka, salata (rotkva i malo kis. mleka)