Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 13 godine

Ana, najnormalnije napravis becarac samo ne dodas na kraju jaja... Kad ces da ga jedes ubacis kocku Fete ili nekog drugog sira unutra... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Mirka, bolje da ti vaga meri više pa se na nekoj drugoj prijatno iznenadiš. Zamisli da je obrnuto. :) I naša meri više nego u domu zdravlja, utvrdili smo prošle nedelje kad je dete imalo sistematski.

Ana, baš tako kako kaže Las, izmrviš bilo koji lep stariji sirac u vruć bećarac. :) Što je kiseliji sir, lepše se slaže. Meni je extra zgodno jer imam bećarac u teglama, samo ugrejem i pomešam. A to za kajmak i sir - pa i ne mora da ima veze, kajmak se pravi od kuvanog mleka, a najkvalitetniji sir je od nekuvanog, u takvom slučaju to su skroz odvojene ture mleka. Naravno, ne kažem da svi tako rade, ali teoretski ne bi trebalo da ima veze da li neko pravi i kajmak i sir. A i često se naiđe na mastan sir, ali rđavo napravljen, tu je druga fora da se izvuče više sira, da ne elaboriram sad. Sve se svodi na proces fermentacije, ili je obavljen kako treba, ili nije. Jedna od dobrih provera je da se zagreje sir u tiganju, kvalitetan će početi da žuti i da se razliva kao kompaktna masa, a ubrzo i da se razvlači u koncima, a nekvalitetan će se odvojiti na mrvice i vodu jer ima ogroman procenat vode i nedovoljno proteinske mase. Promašila sam profesiju, trebalo je siradžika da budem. :16:

E, za danas sam nabavila niskomastan kozji... :) Nije po ps-u, ali mi trenutno odgovara što je voden. Počeli su konačno da me prolaze "gladovi", što bi rekla Tratinčica, valjda će sad da krene kako treba. Inače mi strašno prija čaša piva u vreme užine, zasiti me i uopšte mi se ništa ne gricka do večere... nije isključeno da češće to uradim, a vala sam ga se i uželela. Nije fer koliko sam zapostavila jelenka. :(

D: džinovska kruška - oko 120
    R: 2 veća dvopeka, kozji sir 100 g, čorbica od raznog povrća - oko 350 sve zajedno
    U: opet čaša piva (pozivam se na podatak da krigla dnevno umanjuje rizik od srčanog udara :D ) - 150
    V2: parče sira 100 g, nekoliko čvaraka - oko 300???
    V2: 2 velika dvopeka prelivena uljem s bosiljkom i vlašcem, pečeni paradajz - oko 250
    i treba dopuniti do 1400... :005:
    Poslednja izmena od dudank u 01 Nov 2011, 20:46, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

:16: pa moga vaga i mjeri manje :009: na druge i ne stajem!
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Pozdravljam Jelenka i doktorsku disertaciju o siru :16: .E ,stvarno si legenda u svakom pogledu,pa i kada su u pitanju proteini.Divim se tvojoj ljubavi prema Jelenku :01: .Ja alkohol inače neupražnjavam,nebude mi dobro od bilo koje vrste,verovatno sam i na njega alergična :17: ,a pivo mi je posebno gorko :010: .Zato se divim milioniskim obožavaocima tog pića.Ono ,jeste da je hranljivo,ali ti ga uspešno uvrstavaš u dijetu :wink: .Svaka čast pužu pužasti.Vidiš,tako ja uklapam šećer u vidu voća i ponekog brlja.Nemerem bRez njega i kraj priče :bas_tuzan: ,pa taman nikada više neobukla moje omiljene farke i somotke.Ipak je pobedio cuker,nanu mu njegovu poljubim :x .Voli te drug i uživaj u užini danasKe :009: .
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, očigledno sam pročitala onako kako je moja podsvest to želela. :16: Ma te njihove vage su često izdrndane od upotrebe, zaista je pitanje koliko su tačne.

Mikić, pivo ti je najdijetalnije piće koje postoji, od njega manje kalorija ima samo ceđen limun. Poređenja radi, 100 g sveže ceđenog grejpfruta ima 42-43 kcal, a većina piva 41-42. :) Ja moje računam na 45 za svaki slučaj (da se ne zanesem :D ), ali nema toliko. Tako da ga ne ubrajam u brlj, jedino što nije baš edukativno zbog omladine koja možda ovo čita. Čita i čudi se kako neko može da izdrži da stane posle jedne čaše. :16:
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 13 godine

A zamisli, Dudo, meni ukinuli pivo i viski, zbog intolerancije na ječam. Kuku! Ali u stvari, ja sam pivo pila minimalno, jer mi je prijalo sam par gutljaja posle dobre klope, da zalijem. Ne mogu da zamislima da ga pijem na prazan stomak, pa još na litre, kao neki.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja mislim da ga se ne bih odrekla ni kad bi mi rogovi od njega rasli... :010:

Leca napisao:Ne mogu da zamislima da ga pijem na prazan stomak, pa još na litre, kao neki.

Osećam se prozvanom. :16:
  • mirjanab
    Amater
    Amater

Epa stvarno moram da pozdravim i ovu doktorsku disertaciju o pivu :16: ,legendo naša .Ti i Las ste naše žive virtuelne enciklopedije :wink: .Ma ,koja Britanika.Draga moja,meni za veselje i štimung netreba ništa alkoholno.Ja sam blesava i bez toga.Mene kada dirne moja štimung muzika,biću i na stolu,potpuno trezna :shock: .To znači da sam se pijana rodila :16: :17: :16: . :009:
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 13 godine

mirjanab napisao:Draga moja,meni za veselje i štimung netreba ništa alkoholno.Ja sam blesava i bez toga.Mene kada dirne moja štimung muzika,biću i na stolu,potpuno trezna :shock: .To znači da sam se pijana rodila :16: :17: :16: . :009:
    Nista lepse nisam skoro procitala!!!!! Uzivajte dok mozete, pivo, vino, sta kome godi, ali proveravajte kocnice, najvaznije je znati zaustaviti se na vreme. Kad, ne daj boze, pocnu lekovi da budu sastavni deo jelovnika (ja sam vec tu negde), onda zbogom boemska zadovoljstva... :placljivko:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa ništa, kad dođemo dotle, ja ću da molim dr da mi da neke dobre lekove... mnooogo dobre lekove... :17: Onako da me drže bar četiri sata aktivno, onda mi alkohol neće ni trebati. :16: Jedino ako ne budu uveli neku zabranu da se ljudi penju na sto sa štakama... pošto ću štake imati kad slomim kuk od zumbe (Leco, pozdrav! :evil: ), a alkohol mi zapravo sigurno neće trebati, ne treba mi ni sad, sem jedno dvaput godišnje kad poželim da se ubedačim, jer nije lako ubedačiti se kad od jutra imaš :D na licu. Dakle, da rezimiram, pivo pijem isključivo što mu volim ukus, ionako ne mogu da uklopim u dijetu više od jedne čaše, a boemski život može za nuždu da se organizuje i na kućnom astalu, tako da zasad ničemu ne planiram da kažem zbogom. :)

Btw, jutros sam sanjala da sam u nekom kafiću s mnogo dobrom živom muzikom, kao neki džez-rok-bluz bend... vidi se da mi nedostaju izlasci, a baš nismo mogli, bili smo se zatrpali u posao preko glave. Sad to treba nadoknaditi, još kad bismo imali neke kvalitetne svirke. :( Sanjala sam da sviraju ovu stvar http://www.youtube.com/watch?v=60vps0QCbNU , pa sam se od jutra razsentimentalisala... no, bliži se vikend. 8)

Vaga me urniše i dalje, taj deo preskačem... mada razmišljam da nije nešto s vagom, juče sam terala ukućane da se mere i svima je pokazala više, čak i mački :16:, ali ne bih se oslanjala na to, ipak. Juče nisam brljala, i ponosna sam :roll:, izgleda da hvatam ritam.

D: mali grozd belog grožđa
    R: tanjir guste čorbice od raznog povrća, 2 dvopeka, sir samo kao začin (kašika-dve)
    U: verovatno čaša piva
    V: bela vešalica, sos od pečuraka (ima trun gustina, pravio mm), salata, čaša mleka
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 13 godine

Ma da, mora da je vaga pokvarena... :evil:
  • mirjanab
    Amater
    Amater

Ma pužu moj pužasti,igraćemo mi i bRez kuka,ja ti se kunem i na svadbama naših praunuka :wink: .E ,kakvo će tada pivo služiti,to ćemo videti,pa možda i ja gucnem koju kriglu :evil: (kažu da se žene u klimaksu promenu,pa eto neka to bude moja transformacija,da zavoLem dijetalno pivo :17: ).Vaga ti se sigurno pokvarila,jer kad je zver u pitanju ,nema greške :010: .Da rezimiramo:nisi se ugojila :D ,nevalja Spasilda Vagić :shock: .Lep dan ti želim draga moja drugo i neMo da preteraš sa zumbom,vidiš da se Leca uplašila naših godina (starost je to druže moj :29: ) :009: .
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Ja nemam problema ni sa pivom, ni sa zumbom, ni sa astalima... ne mrdam d***tom :16: kukovi ce mi potrajati, a i kg :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, ti ćeš onda na svadbama naših praunuka da sediš i da puckaš prstima i da cičiš "Ju! Ju!", znaš na šta mislim. :16: Mrdni malo pod hitno, ništa ne oblikuje telo kao igranje... mene su ubila ova dva meseca bez igranja, taman sam bila dobro krenula letos. Ne zumbam uvek, često je to improvizacija, ali efekat je isti - gola voda, i adrenalin nebu pod oblake. :)

Ne mogu da budem sigurna za vagu jer zver ždere više od mene, ali sad kad sam mrdnula... biće nešto. :NN04:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Moram da ti kazem da su tvoji komentari na racun zvjeri fenomenalni.
    mače je uredno krenulo da staje na vagu posle svakog mog merenja, zagleda se u one nule pa u mene, pa siđe, valjda je skopčalo da je to neki kućni obred koji moraju svi da poštuju. :16:

Cesto ga se sjetim, cak sa ga i prepricavala :16:
Odgovori 9033 postova