Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Upravo to, Anči, baš dišu. :NN04: Sad se razvila čitava teorija o kineskoj robi, ali ovo je za mene bilo dragoceno otkrovenje. Ovde ne mogu da se održe prodavnice sa skupljom robom, mislim na "kućevne" stvari, garderoba uvek prolazi bez obzira na cenu, i zato je veoma teško naći iole bolju zavesu, stolnjak, prekrivač... Ali eto, sad znam gde mogu da potražim. :)

Sinoć nisam večerala po ps-u, u planu su bile dve faširane, ali može da se pretpostavi ko mi je iskukao tu drugu. Ni danas neće biti baš 100% korektno, mm je napravio paelju s piletinom i kobasicama, tako da u ručku imam pirinča. Momci su rešili da me ubiju sa skrobom :010: , ali stvarno nemam vremena da danas pravim sebi odvojeno, samo ću smanjiti količinu jela i povećati količinu salate.

D: 2 nektarine
    R: mali tanjir paelje, velika salata (kisele paprike)
    U: kriška mladog sira 200 g, salata
    V1: 1 zemička od ražanog brašna
    V2: 2 kriške ražanog sa po većom šnitom suvog vrata

Edit* - Da li neko zna da li kod nas UOPŠTE ima da se nađe ražano brašno koje nije integralno? Kod ražanog je specifičan slučaj da je integralno manje korisno za zdravlje od svetlog, plus bi trebalo da se svetlo lakše mesi... i 'ladno ga nigde nema.
    Poslednja izmena od dudank u 25 Oct 2011, 00:15, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

E, dobra si, ja sam neki dan bas razmisljala, kako ni razeno, ni zobeno nema da nije integralno :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam dosad ni razmišljala o tome, uvek u kući imam ražano i ječmeno jer ih dodajem u obično brašno, ali tek danas sam se suočila s činjenicom da niko, izgleda, ne proizvodi neintegralno brašno od tih žitarica. :( Baš sam se razočarala, od ovoga nema šanse da dobijem taj hleb koji sam zamislila. Sad sam smućkala neke kiflice da spasem stvar... neće se valjda baciti. :)
  • PaunovoPero
    Amater
    Amater

od PaunovoPero » pre 13 godine

B I G pozdrav dudo!!!Pa de si bre ti ?:))))) Evo i mene...malo da vas obidjem :009:
    "AKO NE SAD,KAD CU?AKO NE JA,KO CE?"
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Smuckala , smuckala i pojela :wink:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Perce, ti se upisa svuda sem u svoj dnevnik. :( Daj malo više vesti.

Boki, izgleda da sam imala početničku sreću, i kifle i hleb su ispali neverovatno meki i lagani. Mada jesam u hleb ubacila malo običnog da ubrzam stvar, ali to je bilo manje od 20 posto, a kifle-zemičke su bile 100% od ražanog. Moji se odvališe. :) Ja sam se počastila i danas imam lepe naduvene oči, tako da ostatke hleba prepuštam njima, a ja malo pooštravam klopu.

D: mali grozd belog grožđa
    R: mlad sir 200 g, bareno povrće
    U1: 1 dvopek, čaša ajrana
    U2: jabuka
    V: kozji sir, dobro ceđeni čvarci, lukac :)
    Poslednja izmena od dudank u 25 Oct 2011, 21:21, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

E, ja pravila neke integralne puzice sa susamom i suncokretom, sreca moja pa nije vece 8) te mi je dorucak obilaaaaan :D i nisu ispali tako meHki, ali sam, svejedno, pretjerala. Jedino sto mi se naduvalo je stomak (jer je pun!) :D
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Zima jos nije pravo ni pocela a vi vec navalile na mesenje ,hlebici. kiflice :o , polako devojke i Dudo sklanjal to dosla ti gladna Mirka u goste :16:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ahahah, Boki, ne znaš ti moje ždere. :D Ovde se mesi u proleće, leto, jesen i zimu, i još poneko godišnje doba. :16:

Nikako danas nisam mogla da se upišem ovde, zakočio mi kompjuter i tek malopre se otkoči (a "zakočena" sam i ja, zaboravila sam da se pohvalim da sam juče promašila stolicu kad sam sedala i razbila se kao džezva :010: ) - htela sam da kažem apropo meHkih kiflica-zemički - motala sam skroz šuplje, kao holipne, i taman su se u toku pečenja popunile. Da li je tako trebalo ili ne, ali ispadoše fine. :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

Zavidim na kiflicama, Dudo, ali mi je žao što si pala, nadam se da nema posledica, da te ne boli ništa.
    'oćeš malo grožđa?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Razbila sam glavu, leđa i levu ruku, ali je toliko bila smešna scena da mi nije žao. :16: I 'oću malo grožđanca... daj! :)

Zaboravila da napišem, danas je bio međunarodni dan testenina, trebalo je da upriličimo nešto na forumu. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Ne čudim se što stalno nešto mesiš, pored ostalog posla. Tri muškarca-treba to nahraniti! :D
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Zaboravila da napišem, danas je bio međunarodni dan testenina, trebalo je da upriličimo nešto na forumu. :)

uprilicila sam ja, za sve nas :020: :wink:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da znaš da treba nahraniti. :) Mada je sad to mnogo manje otkako veliko dete nije tu, a mi ostali pazimo šta jedemo. Kod nas se godinama mesilo svaki dan, bože me sačuvaj, kao u pekari. Dobra strana je ta što sam s vremenom naučila da "optimizujem proces", tako da sve uradim usput i diskretno, čak bez prljanja kuće, i sa maksimalnom uštedom vremena. Inače nikad ništa ne bih stigla da završim. :)

Mirkaaaaa, šta si lepo pravila? :D Meni se danima jedu, ali čekam da se stabilizuje više ova težina da vidim na čemu sam. Sad ostajemo neki dan sami malo dete i ja, pa ćemo možda na kvarno i da spremimo sebi. :evil:

Noćas sam valjda prvi put u životu sanjala nešto vezano za vagu... kao, ugojila sam se na 58 kilograma i nemam šta da obučem za neki koncert, ali nisam bila očajna, nego baš besna na sebe što sam se tako opustila. Verovatno podsvesno i jesam ljuta na sebe što ovoliko kilavim sa ovim viškom od aprila/maja. U poslednje vreme skoro svaki dan prebacim planirane kalorije, ne mnogo, ali taman dovoljno da tupkam u mestu. :nasilan: Možda će sad nešto da mi klikne... hajd' da ne obećavam ništa još.

Danas milion obaveza, od jutros sam uključena ovde, a ne stižem da upišem ništa... sad čekam da ispratim mm, pa da se bacim na spremanje jela za naredna tri dana, da ne bih gubila vreme na parčiće, bolje sve odjednom da otaljam. Treba da odradim i neke stvari za zamrzivač... mrzim taj deo posla. :cry:

D: preskočen
    U: jabuka
    umesto ručka: 1 dvopek i čaša ajrana (ručak će morati da kasni :( )
    U: karfiolska popara
    V: škembe čorba, dvopek
    Poslednja izmena od dudank u 26 Oct 2011, 15:41, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 13 godine

Moraću da isprobam tu tvoju karfiolsku poparu. :)
Odgovori 9033 postova