Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • *Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od *Lucija » pre 13 godine

Dudo, ja nisam znala da imaš toliki problem sa zadržavanjem vode, pa još kada se dodaju one silne alergije, stvarno grozi. :cry: Svaka čast tebi kako sve to podnosiš, zaista.
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Opet ja nešto kod tebe ne razumem. Zašto ti se nagomilava ta tečnost. Jesi li ti to ispitivala, ili samo tako konstatovala sama. To uopšte nije dobro i treba da vidiš zašto. Možda nisam pročitala tvoje objašnjenje, mada te redovno pratim. So svakako nije dobra, ako imaš pritisak povišen naravno. Od kupusa se takodje gomila voda, ali ne bi trebalo da se zadržava u organizmu.
    Uhoblaz, pretpostavljam da je neka bubica, a i ne volim kiselo groždje.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

mirkaa napisao:Ja obozavam to kiselo grozdje, ali ono bas ima dodatke :-P Ja ga stavim u puno vode, a uholazice isplivaju na povrsinu, pa ih se tako lakse rijesim. Ove godine ga nisam jela :wink:

Potopim ga i ja kad perem za ukućane... oni nisu alavi kao ja i mogu da sačekaju. :16: Ne želim da znam šta sam sve u životu pojela s voćem.

Lucija, Ana - dosadna sam više koliko kukam na vodu, ali verovatno nisam upisivala koliki su ti skokovi u kg. Ovo što pominjem da mi se naduje faca, to je kod malih skokova, do 2 kg (pričam o merenju ujutru, kad za 24 sata težina skoči za 2 kg), i oni obično prođu do sutra i povezani su sa alergijom, što je i prirodno. Ali ako nakupljanje vode pređe tu granicu, što je već iz nepoznatih razloga, sve ode u stomak, u deo ispod grudi, i tad se bukvalno gušim, a zna da potraje i po 3-4 dana. Inače imam vrlo nizak pritisak, a bubrezi i srce su mi uvek na pregledima bili navodno zdravi sem što imam urođenu tahikardiju (mada nisam kontrolisala poslednjih godina, ali problem je stariji od toga). U svakom slučaju planiram u skorije vreme da detaljno iskontrolišem srce, zato što sam genetski debelo predisponirana za srčana oboljenja, pa ne bi bilo loše da i ovo s vodom prijavim dr. Žalila sam se i mom doci, video je i on kakva je situacija i potvrdio da je to voda koja se ne baš prirodno nakuplja, ali nije mogao ništa konkretno da kaže jer to ipak nije njegovo polje rada. Nisam sad sigurna, ali mislim da je počelo upravo tad kad sam pre deset godina imala te silne operacije i pila tone lekova, kao da se nešto tad poremetilo s prometom vode.

E, da, uholaž je ona odvratna buba s rakljom na repu, oko 2 cm dugačka. :) A kiselo grožđe ni ja ne volim, ali nije bilo boljeg na pijaci. Ne mogu da se žalim, dobila sam bonus proteine uz njega. :16:

Juče sam imala neku ludnicu, ne od obaveza nego jednostavno stresan dan, od onih kad te tuđa glupost iznervira da bi udavio nekog. Stvarno ću na kraju da odem u zemljoradnike... ne znam da li postoji više još neki posao gde može da se izbegne nerviranje. Sreća pa mi ne utiče na jelo, bila sam fina što se toga tiče. Vaga kao nešto ide naniže, izgleda da je krenula oseka, a i ja lakše dišem. :) Sad mi je i rana super, pa će danas da padne šetnja, tj. i juče smo malo izašli, ali to je bilo "poslovno" (išli do veterinara zbog čipovanja i vakcine), pa nismo mnogo hodali. Čekam da me moj dr pregleda, videću da li idem danas ili sutra (najdalje do petka svakako), pa ako mi ne prorokuje novu operaciju u skorije vreme, da se bacim konačno na zumbanje. A ako mi prorokuje, da se bacim na plakanje. :D

D: veći dvopek, čaša ajrana
    R: malo čvaraka, salata od krastavaca
    U: izmena - čaša piva
    V1: parče barene junetine, crni luk, čaša mleka (danima maštam o ovakvom obroku) + malo parče integralnog hleba
    V2: 1 bečka od oko 150 g klot bez ičega
    Poslednja izmena od dudank u 20 Oct 2011, 22:10, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • *Lucija
    Početnik
    Početnik

Treba to ispitati, samo dok pišeš meni nije dobro. :( A za docu - pa nadam se da ćemo zumbati zajedno. :D Tako da ja već očekujem super vesti! :009:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Malopre sam došla od doce sva isprepadana, prvo što mi od straha pripadne muka već dok uđem u čekaonicu, onda mi je rekao 3 nedelje terapije (samo spolja, ne pijem lekove) pa da vidimo šta ćemo, pa me je onda zadržao u priči o svom hobiju, što je super zanimljivo, ali ne u ordinaciji gde je temperatura jedno 30 stepeni (plus moje uspomene vezane za tu ordinaciju), i već kad sam bila na ivici da se srušim, uletela je žena zapomažući jer je nekome u toj zgradi pukao neki veliki krvni sud. Morali smo da čuvamo doci ordinaciju, na kraju je mm pomogao zajedno s doktorom da upakuju okrvavljenog dedu u kola hitne pomoći (poslali su samo žene, genijalci), i još mi je muka od svega. :cry: Morala sam da se izjadam... :neznalica:
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 13 godine

Znaci rana je dobro , samo spoljna terapija, ajde bice to sve ok.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Di si druže moj,koga je uhvatila nostalgija za jelima iz detinjstva :wink: .Ja sam se juče setila ružica,koje je pravila moja baka.Dizano testo,pa se razvuče tanko i premaže sa mašću u koju se prethodno umutio šećer i suvo grožđe.To se uvije u veliki rolat ,pa se seku parčad i okreću kao ruža i slažu u pleh.Kada se ispeče,zalije se sa vrelim mlekom u koji se doda vanil šećer.Jao,nije mi dobro kada samo pomislim na ukus :cry: .Juče se moja ćera setila onih breskvica,starinskog kolača,koji se može naći kod nas, bar na svadbama.Kažu ,paravi mama,čak i mm to obožva,mada on manje jede slatko.E, dudo moja pužasta,vidim da si se dovatila kupusa.Ma on je Bogovski zdrav,ali meni isto smeta.Meni stomak stane uopšte nefunkcioniše,da me počne boleti u grudima.Moram onda popiti tonu vode,da se sve pokrene.Obožavam kupus i kada nemogu odoleti,onda ga jedem na rizik.Jednom mi je toliko bilo loše,da me mm hteo voditi na hitnu :? .Nada se da si izbacila višak vode i da ti je sada jasnija slika sa kg.Budi mi vredna i dijetalna danas :skakutalo: .Voli te drug :009: .
  • *Lucija
    Početnik
    Početnik

U: izmena - čaša piva

Nadam se da nije bilo dodatka sa nekim insektima. :D Njima bi to došlo kao đakuzi, sa sve penom. :D

Strpićemo se za ovo vreme dok primenjuješ terapiju pa se nadam da će sve doći na svoje mesto. A za ovaj slučaj koji si opisala, stvarno užasno. :( Verujem da te je celokupna atmosfera dobro uzdrmala.
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Neću ništa da komentarišem. Odrasla si osoba, obrazovana i pametna, mučni malo glavom!
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Ruzno iskustvo iz ordinacije, ali ipak dobre vijesti.
    3 nedelje terapije (samo spolja, ne pijem lekove)

pa zato mozes Slika :-P :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Boki, Mirka, to još ne zna ni dr nažalost. :( Videće se tek kad se umiri spoljna upala, naravno da se nadamo oboje najboljem, ali uopšte nije isključena nova intervencija. Neću da paničim unapred, ali definitivno moram psihički da se pripremim i za takvu mogućnost. A što se tiče terapije, ona uključuje i natapanje u rastvoru hipermangana, dakle ne pomaže oblog, nego baš hipermanganska kupka u trajanju od 10 minuta, i to obavezno pred spavanje, i sinoć taman da odvrnem vodu i napravim rastvor u kadi - a vode nema. :zid: Milioniti put. U nekoj normalnoj zemlji dobila bih odštetu jer mi gradski vodovod onemogućuje lečenje, al' mi nismo normalna zemlja. :)

Mikić, meni upravo takve stvari padaju na pamet, samo su moje ružice s pirinčem (kao đul-pita od domaćih kora), a umesto breskvica mi se sve vreme vrzmaju po glavi prababine "cigarice" (izgovara se "cigarIIIce", onako sočno), ne znam da li znaš šta je to - razvija se malo deblja kora od testa, pa se seku pravougaonici i na njih se uzdužno stavi malo džema, ili tanko sečenih oraha, ili sečenog suvog grožđa, pa se uviju kao cigarete i ispeku se, a onda se prelivaju rastvorom ceđi od drvenog pepela (specifičan i neponovljiv ukus) i valjaju u kristal šećer. Zahvaljujući tom receptu, prababa je imenom i prezimenom ovekovečena u jednoj knjizi posvećenoj srpskim slavama i običajima, ne znam koliko bi je se to dojmilo da je živa, jer je bila nepismena, ali cigarice su stvarno No 1. :23: Mada ja kolače ne jedem, retko kad gricnem da me želja mine, više sam se bacila na sama jela.

Lus :D , đakuzi smo drmnuli u povratku od dr jer je bilo toliko lepo vreme i pune bašte da nismo odoleli. Izgovor mi je bio što sam se potresla, mada se jesam potresla, ali usput sam sračunala da jedno pivce nedeljno neće baš da me uništi. Al' se vadim, a? :)

Ana, ako misliš na provere zdravlja, jeste došlo vreme za neke kontrole, neću da čekam da odnese vrag šalu. Neke stvari ovde ne mogu da iskontrolišem jer nemamo dovoljno kompetentne lekare, ali makar imamo dobrog kardiologa, s dobrim aparatima za pregled. Ovog puta sam se baš zabrinula jer ovo s vodom predugo traje. Juče sam npr. spala na normalnu težinu, ovo što stoji na tikeru, a danas opet 2 kg više. Tako da ću ovih dana/nedelja prošetati da vidim u kakvom sam stanju, da li mi treba neki rezervni deo :16: , neće da škodi, štaviše.

Jedem standardno, ne planiram brljanje:

D: 1 veća jabuka
    R: 200 g mladog sira, paprika, lukac
    U: roknula crni hleb i buter, baš mi nešto došlo :)
    V: šnicla, salata
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Rebra me razvaljuju, sinoć sam krojila i šila zavese i nekako uspela skroz da istegnem te kose mišiće dok sam se rvala s kilometrima materijala, i već žalim što nisam odnela šnajderki i usput uštedela i vreme = pare. Ali sam oduševljena rezultatom - sad ću, po običaju, da otkrivam rupu na saksiji, ali ja stvarno nisam znala da kod Kineza mogu da se nađu i dobri materijali, toliko o mojoj obaveštenosti. :oops: Juče sam obišla neke radnje i sablaznila se kakve odvratnosti prodaju - ne pričam o dezenima, to je stvar ličnog ukusa, nego o materijalima koji izgledaju kao nešto iz karton-naselja - i na kraju u kineskoj nađem za iste pare fenomenalno i kvalitetno tkanje, potpuno ide uz moderan minimalistički nameštaj, i još se ne pegla, sreća najveća. Čak su i oni skopčali da više ne živimo u devedesetima... prijatno iznenađenje. :) I ua za naše lokalne prodavce metraže.

Za danas je planiran brlj iliti VK dan, nadam se da ću uspeti malo da se izvučem i iz kuće... u poslednje vreme baš ne stižemo da izađemo, greota. Za svaki slučaj idem laganije preko dana:

D: ogromna jabuka
    R: dvopek, ajran
    U: nešto malo a kalorično - videću još
    V: pravi brlj, šta god bilo - ako izlazimo, biće pica & pivo, a ako ne - videćemo
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Imaju Kinezi slj kategoriju ali imaju i odlicne zavese... E te odlicne imaju zestoku cenu kao u svim drugim prodavnicama tako da se isto hvata... Bar u BG... :)
    Bas sam nedavno uzimala kratku zavesu za Milosevu sobu i prednost je u tome sto su mi u prodavnici porubili i stavili stipaljkice za male pare... Kod Kineza da sam uzela morala bih to da radim sama ili da platim nekome ko bi me odrao 100%...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

I Kinezi se menjaju :neznalica:
    Dudo, znam da si završila filološki, ali ne znam koji smer.
    Moja Vesna je na smeru srpska književnost i jezik sa komparatistikom.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lass, ja to stvarno nisam znala jer kod Kineza se uvek zalepim za jeftinu odeću i nikad i ne stignem da odem dalje. :oops: A imali su nekoliko baš-baš dobrih, pritom sam našla boju koja se užasno retko nalazi, ne znam kako bih opisala, ali znaš šta je off-white... pa tkane nešto kao pelene, liče na gazu, deluje glupo kad opisujem, ali definitivno će mu ići uz Ikein nameštaj... skroz su me oduševili. :)

Neno, ja sam bila na Filozofskom, istorija umetnosti, a studirala sam jedno vreme naporedo i srpski jezik i lingvistiku na Filološkom, ali tehnički nisam mogla to da izguram, između ostalog i zato što sam rodila starije dete. :roll:
Odgovori 9033 postova