Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 13 godine

I ti si zakovrnula... I mene polomi nazeb... :(
    Zao mi je zbog mace ali one su zilave... Oporavice se i brze nego sto ocekujes...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mirjanab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirjanab » pre 13 godine

Šta radi duda maistor :14: i ko je ovde zakovrnuo i polomi ga nazeb :29: .Propolis devojke,propolis :wink: .Kako mene nije zakovrnulo ništa,sem obaveza :shock: .Žurim ,nemam vremena da lupetam :D .Lep dan ti želim i popi čajić :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Baš je greota učiniti tako nešto!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Zakovrnula ja s temperaturom, ipak me definitivno ubila promaja. Noćas mi je baš bilo loše, što mi je dobro došlo kao izgovor da skuvam tonu čaja i da zamezetim uz njega bruskete u ponoć. :roll: Trebaće nekoliko dana da se oporavim, između ostalog su mi sinusi zapušeni skroz (imam sužene sinuse i svaka prehlada ih urniše) i oči mi cure kao fontane, što mi baš pomaže u radu, ali preživeće se.

Ana, greota je slaba reč, za mene je zločin povrediti svaku bezopasnu životinju, pogotovu mladunče, plus što su nas učili da je ravno najgoroj krađi kad vlasniku ne vratiš životinju, to je nešto što diktira seljački zdrav razum. Možda deluje smešno što ja pišem o pokidanim mačjim kandžama, ali mačke u noktima imaju veoma osetljive dugačke nerve i nju sad boli isto kao da joj je neko odsekao prste. No neću više o tome, opet se samo razbesnim, a nikakve koristi od toga.

Danas disciplinovano, u vagu još nije ubačena baterija, ali iskreno, ne bih ni smela da stanem na nju. Biće izveštaj u ponedeljak. :)

D: breskva
    R: 1 punjena paprika, čaša ajrana
    U: verovatno salata u kombinaciji s nečim mlečnim
    V: belo meso dinstano s pečurkama, paprikama, lukom i krastavčićima
    Poslednja izmena od dudank u 16 Oct 2011, 21:07, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

dudank napisao:..., ali sam makar uspela da se okupam sinoć

dudank napisao:Zakovrnula ja s temperaturom,

Hoces ti da se kupas :16: :16: :16:
    Ozdravi brzo Dudo... pa da zajedno u ponedeljak izvjestavamo (sta god bude :wink: )
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

DuiceSlika brzo ozdravi i nemoj da sad koristis bolest za brljanje,mozes ti to i bez temperature :wink: pivce i picu :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, care... :16:

Boki, obećavam da neću da brljam, upravo iz tog razloga... bolje da brljam zdrava. :D

Vinogradarska bundevara je za Lass, a sutra je u svakom slučaju pravim detetu - i bežim od kuće dok se to ne pojede, inače sam nadrljala. :010:

Da ne zaboravim - jaja su opciona, pravila sam i s njima i bez njih, samo što onda ide trun manje mleka da ne bi plivala.

Kore - idealno je da budu domaće, pa se donja i gornja mažu buterom i presavijaju i opet razvlače kao lisnato testo, a one između se naprave malo deblje i propeku se... ali mogu da završe posao i kupovne kore (standardno pakovanje od pola kila), s time što treba izabrati deblje i pečenije. Nadev - očišćena i rendana bundeva kao za svaku pitu, ispržena na vrlo malo butera ili ulja, ohlađena. Doda se dobra šaka-dve suvog grožđa, malo šećera (ne znam kako da opišem, da bude poluslatko), tri žumanceta, i sve se to pažljivo izmeša sa odvojeno umućenim belancetom (na 3 belanceta 3-4 kašike šećera), a od začina može cimet, ja volim da dodam i mleveni piment jer daje malo ljutkast ukus. Na dno posude se stave 3-4 kore (svaka se prska vrućim buterom), a onda se na smenu ređaju izgužvane kore i nadev, da bude vazdušasto poređana. Na vrhu opet idu 2-3 (čak može i 4) kore prskane vrućim buterom. Peče se standardno, na oko 180 stepeni. Kad je upola pečena, tj. kad se pita malo isušila, izbuškati viljuškom na dosta mesta i polako zaliti sa oko pola litra mleka koje je takođe zaslađeno (ne da bude preslatko, samo malo - može i med da se ubaci) i kome je dodat vanilin šećer. Ko sme, može da razmuti u mleko još 2-3 jajeta, da bi kora bila baš onako zlatna i bogata. Peče se malčice duže nego obična pita, recimo oko 40 minuta, da bi ispario višak tečnosti. Seče se mlaka ili hladna, nikako vruća, da bi parčići bili kompaktni. I pospe se sa još malo vanilina... i onda se blagovremeno evakuišeš da ne bi završio u bolnici od hiperglikemičnog napada. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Ovo se pravi koliko odma' samo bez jaja... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

Dudo, tako mi je žao zbog mace :(
    Oporaviće se ona, ali nikada neće nestati ljudske zloće.
    Srećom, ima na ovom svetu mnogo dobrih ljudi.

Šta još napisati :neznalica:
    Možda i ja probam tu bundevaru, pa pobegnem iz kuće, ali sledeći vikend, danas sam pravila pitu s jabukama!
  • *Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od *Lucija » pre 13 godine

Dudo, zar i ti nagrabusi? :bas_tuzan: Nagrni na vitamine, ali nećemo baš toliko opraštati brljanje zarad oporavka. :evil: Brzo se oporavi! :009:
    Slika
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Dudice ja svratila da vidim jesi li danas bolje , a tebe nema kod kuce. Slikaza brze ozdravljenje.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nama sad nestaje i struja. :) Razmišljam da pređem na paleo dijetu jer mi se savršeno uklapa u životne uslove. :16: Može maca da hvata golubove, pa svi da ih jedemo onako žive sa sve perjem. Kafu smo kuvali na alkoholu i vati, a mogli bismo da se naučimo i nekuvanu da pijemo, šta nam fali.

Hvala na lepim željama, a naročito na ovom voćancu, mada ne bi takva ikebana kod mene dugo potrajala. :D Sad sam (valjda) zdrava, juče sam odrintala regularno svoj radni dan, ali ni za šta drugo nisam imala snage, baš me izlomilo. I sva sam bila naduvena od prehlade i prašine, juče sam se :shock: kad sam konačno stala na vagu, dva kila više. Danas je već 1.300 g manje, a nadam se da će sutra biti kao na tikeru, mada ću probati da ubudžim bundevaru u dnevne kalorije. Trebalo je da bude već odavno gotova, ali pošto je nešto slabo sunce, pa nismo mogli da je pečemo na prozoru... elem, sad je pristavljam. :) Inače je pravim sa vrlo malo šećera, pa ne bi trebalo da bude katastrofalna, a ionako ne smem da pojedem više od jednog-dva parčeta da se ne bih opet nadula.

D: mlad sir oko 200 g
    R: bundevara, 2 parčeta
    U: verovatno neskafa sa 1,5 dl mleka pa kupus salata
    V: kao sinoć (piletina dinstana s pečurkama, krastavcima, paprikom i lukom), kupus salata
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Podsjeca me na '90-te, ne ponovilo se. :wink:
  • dzasmin113
    Početnik
    Početnik

od dzasmin113 » pre 13 godine

Kakaaaaaaav receeeeeeeept, Dudooooooo, potpuno si me oduvala! Nadam se da je dozvoljen na UH dan? M? :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa ako sme torta, sigurno sme i ovo... ima manje raznorodnih sastojaka od prosečnog kolača. :)

Meni je danas ispala malo siromašnija, kao za inat nije bilo bundeve da se kupi na pijaci, pa smo žrtvovali jednu malu koju smo dobili da je držimo za ukras, ali nakrkala sam dosta butera i grožđa i niko se nije žalio. ;) Inače je to jedan od prvih slatkih recepata koje sam u životu naučila... ja padam na te starinske stvari. :)
Odgovori 9033 postova