Odgovori 701 post
Moj dnevnik ...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Moj dnevnik - Olivera ...

od leonida » pre 9 godine

I ja sam mislila da bi VK dani izazvali plus, ali ne ... jedan VK dan u 5-7 dana ne utiče na kilažu ako nastaviš da se normalno hraniš, čak zna da donese minus (onaj efekat zbunjivanja organizma). Više takvih dana zaredom su sasvim druga priča.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

A nama su rekli da malome moramo da damo jaje do navršene 1 godine zivota, ali crveno voće i povrće ne :neznalica:
    Oliveras ja sam pre neki dan napravila moje prvo domaće kiselo mleko "domaćica da budem" :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Tebi_Za_Ljubav napisao:Oliveras ja sam pre neki dan napravila moje prvo domaće kiselo mleko "domaćica da budem" :D

Bravo bravo, vazno je da si uspela, mora jednom da bude prvi put :mahalo:

Evo devojke konacno sam se resila za VK vecera...nemam pojma koliko je kalorija, ali sam prvi put od novembra jela PRAVU picu i pojela bas punoooo , pa na to jos i plazmu sa nutelom, malo integralnih stapica i jedna narandza :020: :010: stidim se sada sigurno da nije trebalo toliko, ali eto od toga sam se bojala, kad pocnem, ideeem... :oops:

Dan 18
    Dorucak 385,6K
    ovesne 60 gr., lan 10 gr., jogurt probiotik 250 gr.

Rucak 330 K
    djuvec bez mesa sa krompirom, lukom,plav i crven patlidzan,paprika,crni luk... 300gr.
    krastavac 250 gr.

Vecera :neznalica:
    pica, plazma sa nutelom, integralnih stapici, narandza nemam pojma koliko kalorija

Dorucak i rucak 715 K + vecera :neznalica:
    Obecavam da cu sledeci VK dan da stavim picu na vagi :roll:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Opusti se i uživaj. Nikakvo vaganje VK večere ne dolazi u obzir.
    Khm, samo mi ta narandža skroz čudna da se tu našla :D .
  • oliveras
    Amater
    Amater

Narandza skroz zalutala :010:

Namerno sam se danas merila i stanje je +1 kg. :oops: sto me i ne cudi ... danas idem sa x-200 ili 1000 K, (a tako sam gladna :020: ), pa cu videti sutra opet sta ce vaga da kaze :wink:
    Slika
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

To se zove VK dan! mljac :)
    Sticajem okolnosti prethodnih dana je kod mene bilo više UH nego inače i primetila sam da mi otvaraju apetit, danas sam gladnaaaaa, a ne pamtim kad sam bila gladna par sati posle jela. Još malo da pročešljam dnevnike pa odoh da pravim paradajz salatu, da ne počnem da ujedam od gladi 8)
    Kako tebi protiče dan? Da li se glad malo umirila? :009:
    A za vagu ne brini, ne može plus tako lako da se napravi, jedva čekam rezultate sutrašnjeg merenja, sigurna sam da će biti bolji.
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

VK dan i treba da bude neumeren (šta god ti padne na pamet da pojedeš u jednom obroku, bez dodavanja naknadno), pa ne možeš se čitavog života željkati svega.
    Privremeni plus je verovatno više zadržavanje vode (moja teorija je da retko imam plus posle VK dana zato što moj VK dan ne može da prođe bez piva, a pivo kod mene definitivno utiče na izbacivanje tečnosti).

• Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Pivo je odličan diuretik - sećam se :D lepo očisti bubrege i zdravo je ponekad :)

Ništa se ti ne sekiraj. VK dan treba da bude obilan i drago mi je što si nakon toliko vremena pojela tu divnu picu :) zasluzila si je.
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

Tebi_Za_Ljubav napisao:Pivo je odličan diuretik - sećam se :D lepo očisti bubrege i zdravo je ponekad :)

Tacno! Zato mi je veceras pivo dan. :D
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

"Pivo dan" :16: najbolja modifikacija ishrane do sad -prilagoditi svojim željama :D
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja sam i prošle leto, kad sam bila na strogoj dijeti (brojanje kalorija) uračunavala pivo u kalorije koje unosim (zapravo nije preterano kalorično). Ne mogu da zamislim vrućine bez hladnog točenog :pivo:

• Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

To se savršeno ubraja u brojanje kalorija...zato sam brojanje volela...uzmeš šta god želiš :D
  • oliveras
    Amater
    Amater

Sax napisao:To se zove VK dan! mljac :)
    ....Kako tebi protiče dan? Da li se glad malo umirila? :009:
    A za vagu ne brini, ne može plus tako lako da se napravi, jedva čekam rezultate sutrašnjeg merenja, sigurna sam da će biti bolji.

Da da, to je dobar VK dan ali kad nemozes da stanes sutra, kad si gladan jos kad otvoris oci, je uzasno.... :crybaby:
    kod mene je ostao taj plus jos, iako mi je ishrana bila ok narednih dana.... i neznam dali cu opet imati VK dan, jer sigurno nije za mene... :oops:
    leonida napisao:Privremeni plus je verovatno više zadržavanje vode (moja teorija je da retko imam plus posle VK dana zato što moj VK dan ne može da prođe bez piva, a pivo kod mene definitivno utiče na izbacivanje tečnosti).

Pa neznam dal je voda jer jos stoi :( ali izgleda da cu probati savjet sa pivom sledeci put, ako uopste imam opet VK :pivo:
    Tebi_Za_Ljubav napisao:Pivo je odličan diuretik - sećam se :D lepo očisti bubrege i zdravo je ponekad :)
    Ništa se ti ne sekiraj. VK dan treba da bude obilan i drago mi je što si nakon toliko vremena pojela tu divnu picu :) zasluzila si je.

I ja tako mislim, barem sam pojela toliko zeljenu picu a sad sto imam plus pa nek imam, vazno sam uzivala tada, a to sto se nerviram nekoliko dana je druga prica :hi-fi:

Kufi "Pivo dan" je odlican izbor :pivo:

Juce sam probala da isguram P-dan kao na UN sa brojanjem kalorija, i zajedno sa vecerom mi je ispalo jedva 740 K, pa sam dodala lan, susam u veceri, i pojela plus lesnike da nekako doguram bar do 1000 K...Imala sam dobar rucak belo beso sa puno crnog luka i sargarepe (nesto kao gulas), karfiol baren, salata krastavac, cak sam i hleb uzela i opet je sve to bilo malo.... :neznalica:
    Stanje danas na vagi nesto malo manje, ali jos nije kao na tikeru, ali necu da menjam :020:
    Slika
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Baš ti je lep ručak bio! Meni se čini da najviše kalorija naguram za doručak, jedem lepo, konkretno i koliko mi se jede (bude minimum 500kcal :020: ). Kad napravim ovsenu kašu to nije ni blizu uobičajenog broja kalorija.
    Spustiće se kilogrami i ispod vrednosti sa tikera, ne može vaga baš toliko tvrdoglava da bude :009: :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne moraš jesti na silu ... poenta i jeste (bar je ja tako shvatam) da nekad pojedeš manje, nekad više ... naravno da po ovim vrućinama nismo gladni kao zimi i da nam se jedu niskokalorične namirnice. Slobodno pojedi malo jedan dan, sutra ćeš biti gladnija pa ćeš pojesti više, prekosutra ćeš opet biti manje gladna ... bar kod mene to tako funkcioniše (osim što slatkiši i testa u većoj količini zaista izazivaju dodatnu glad, grickalice da ne spominjem ...).

Odgovori 701 post