Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • ela
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od ela » pre 13 godine

e te kreativne radove obozavam ali ih cuvam za starije dane da onako lepo gustiram i lecim zivce,a to mi je prelepo mnogo lepih stvari moze da se nasije :wink: :wink:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Pa i nije baš toliko kreativno, iskreno rečeno. Meni prija upravo zato jer je jednostavan mehanički posao, smiruje me kad mogu da odvojim vreme za nešto gde se ne koristi previše mozak jer je dovoljno već izmoren od redovnog posla. Kad mi bude zafalilo kreativnosti, radije ću da se odlučim za neke malo ozbiljnije stvari. :) Ali ovo juče baš mi prijalo, završila sam šta sam htela, a sinoć je već moralo da se nastavi sa standardnim poslom.

Doručka nema jer sam drugu večeru zaboravila da pojedem kad je trebalo, pa sam je smotala naknadno u ponoć (legla u 4 ujutru, tako da nije preterana brljotina), i ustala sam toliko sita da sam jedva i kafu popila, teško da ću i ručati. :010: Premostiću s nekim voćem do večere, malo vanredan dan, šta da se radi. :) Upisaću naknadno, zasad nemam ni inspiraciju šta bih kasnije klopala.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Ja sam operisana od "rucnih radova". Toliko.
    Ja sam operisana i od toga da nisam gladna :16:
  • roxie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od roxie » pre 13 godine

I ja sam u jednom periodu svog života, dok nisam imala klince, a imala svo vreme ovog sveta samo za sebe, šila sama sebi garderobu. Inače sam samouka, a i kuma moja me dosta naučila, jedino što nije uspela da usadi u mene, to je strpljenje, uvek su mi porubi bili tranjavi jer sam žurila da završim i obučem odeću :D
    "Budite pažljivi kad čitate knjige o zdravlju. Možete umreti zbog štamparske greške." Mark Twain
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

dudank napisao:Pa i nije baš toliko kreativno, iskreno rečeno. Meni prija upravo zato jer je jednostavan mehanički posao, smiruje me kad mogu da odvojim vreme za nešto gde se ne koristi previše mozak jer je dovoljno već izmoren od redovnog posla. Kad mi bude zafalilo kreativnosti, radije ću da se odlučim za neke malo ozbiljnije stvari. :)

Pa nebih se ja bas slozila sa tobom , za sasiti neki odevni predmet , a jos i skrojiti treba dobro ukljuciti mozak,jos ako hoces da sve bude uredno i pedantno , sto bi ja rekla kao kupovno nije ni malo naivno. Pa jos ako je osetljiv materijal ,a kucna masina . Jedino ako radis neke sitne prepravkice ,puklo po savu ili otparao se rub.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jok, Boki, za porube i rajsferšluse čak odnesem šnajderki jer me manje košta nego da sama izgubim vreme. (Sem kad mi upropasti haljinu pa moram sama kao onomad.) Mislila sam baš na pravo šivenje, ali meni ono stvarno odmori mozak. U stvari, u odnosu na moj redovni posao, SVE je odmor za mozak. :16: Naravno, nikad ne bih gubila vreme na nešto što mogu da kupim, pa još za iste pare... toliki mazohista nisam. :) I inače ručni rad kao takav ne podnosim organski, samo ono što je stvarno korisno i gde imam osećaj da sam doprinela kućnom budžetu ili nekog posebno obradovala (uključujući i sebe, npr. nekom originalnom haljinom, hahah :) ), sve ostalo je za mene čisto gubljenje vremena.

E sad mogu da upišem šta sam ručkala i šta ručkam pošto se zna:

D: /
    na ime ručka - 2 breskve
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1, V2: razno povrće dinstano s mesom, sir, salata - sve ukupno danas naciljano na 1400 kcal
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ljudi, mi opet nemamo vodu... već satima. :) A komšije su nabavile 'ticu koja se dere po čitavu noć... tj. ne dere se, lepo peva, ali peva u 3 i 4 ujutru koliko je grlo nosi, noćas nisam mogla od nje da spavam. Ne znam koja je to ptica koja danju ćuti, a noću galami. Da pošaljemo macu da se raspita, hahah. :)

Ali lepa vest je ta što sam počela klizim ispod ovog na tikeru :skakutalo: , ništa krucijalno, ali krenulo je posle 2 nedelje neprekidnog skakutanja oko 53. Ništa neću da menjam na tikeru jer me čekaju tri-četiri dana brljanja, sutra bi trebalo da idem u NS da se borim s majstorom i s kupatilom i ne verujem da će biti uslova za neko ozbiljnije spremanje klope, bićemo svi prinudno na zidarskoj dijeti. :)

Danas treba da budem maštovita, imam gomilu divnog povrća, ali mi se nešto ništa ni sa čim ne uklapa, a ja bih sve da iskoristim. :010: U svakom slučaju povrće i meso za ručak... možda za večeru karfiol sa sirom i jajima, ali to je još neizvesno.

D: 2 nektarine
    R: mesce dinstano s povrćem raznim, salata
    U: neskafa sa 1,5
    V: polubrlj (planski, umalo da ga zaboravim) - 1 parče štrudle sa sirom oko 100 g, 2 čaše pivca
    Poslednja izmena od dudank u 10 Oct 2011, 13:20, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Kada reće da komšijska ptičica peva noću, nemam komentar. Ali samo da znaš da kod mene neko u komšiluku već više nedelja drži verovatno neko malo kučence-štene na terasi, koje danima zavija. To je strašno. Ne razumem kakvi su to ljudi, a i kakvo je to kućence. Da li je moguće da mu nešto fali i kako mogu da ga slušaju. Veruj da sam prinudjena da zatvaram terasu (dok nije zahladnelo da ga ne slušam). Ne mogu nikako da utvrdim odakle dolazi to mučenje i jaukanje jadne životinje. Baš bih ih prijavila, ili opomenula. Ne setim se ni kada izadjem da pitam da li neko zna odakle dopire taj vapaj.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

dudank napisao: Da pošaljemo macu da se raspita, hahah. :)

stvarno si vickasta :16:
    dudank napisao:Ali lepa vest je ta što sam počela klizim ispod ovog na tikeru :skakutalo: , ništa krucijalno, ali krenulo je posle 2 nedelje neprekidnog skakutanja oko 53. Ništa neću da menjam na tikeru jer me čekaju tri-četiri dana brljanja, sutra bi trebalo da idem u NS da se borim s majstorom i s kupatilom i ne verujem da će biti uslova za neko ozbiljnije spremanje klope, bićemo svi prinudno na zidarskoj dijeti. :)

Taman si napravila lufta za malo brljanja :) Svaka ti cast na kontroli brljanja. Jeste da te to cini puzem, ali mi je to super kod tebe :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To je ovaj sistem viewtopic.php?f=4&t=2428 , "brljanje" služi da se metabolizam ne uspori. Idealno za mene, jer stoka ne bi izdržala da se jednom nedeljno ne obždere kao čovek. :prasence: Što me podseti da ove nedelje nisam imala nikakvo brljanje, u to ime častiću se večeras :pivo: .
  • jaga
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jaga » pre 13 godine

dudank napisao: Meni prija upravo zato jer je jednostavan mehanički posao, smiruje me kad mogu da odvojim vreme za nešto gde se ne koristi previše mozak jer je dovoljno već izmoren od redovnog posla

Dobar deo svog dosadasnjeg zivota sam se druzila sa masinom za sivenje i strikanje. Uglavnom je to bilo u zimskom periodu. Umela sam da sedim za masinom do zore. Svi su se uvek pitali, odakle mi zivci. Nikako nisu mogli da shvate, kad ja kazem, da meni ne trebaju zivci za to, jer me taj rad smiruje i tako ustvari odmaram mozak. Sad si me podsetila na te dane :)
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Mili moj dudić ,evo i mene posle vikendizacije,pa svrnu i do tebe da vidim ša ima novoga.Ima svašta,a najviše mi se sviđa ta tica noćna pevaljka :evil: .Bože ,ako si spremna da ti cicka napravi greh,oMa je pošalji gore.To ti govorim iz ličnog iskustva.Imali smo papagaja Ćiru (oMa sam tužna :bas_tuzan: ),već davno pokojnog.Svi smo ga obožavali.Igrali se sa njim kada je bio van kaveza.Znao je da nam sleće i u tanjire dok smo jeli.Jedan vikend smo išli na put i odnesemo ga kod svekrve.Kažemo joj da ga stavi na regal,bila zima,pa nije mogao biti napolju i da ga nepušta jer je imala jako pitomu mačku godinama.Zvali smo je Cicka,ulazila je sama u kuću,otvarala sama vrata.Kao da smo znali šta će se destit.Nije nas poslušala i pustila ćiru da leti po sobi,a mudra mačketina ušla ,kao u crtanom filmu i vrebala pogodan trenutak i udavila na Ćiricu našg milog :crybaby: .Tako draga ,ti pošalji svoju zver da reši problem.Trebaju ga prekriti noću,jer oni pevaju i na mesečinu i na noću sijalicu.Kako njima nesmeta.Sigurno ture tampone u uši i spavaju.Za šivenje sam ti rekla, svaka čast.Moja mati je samouka što se šivenja tiče.Ja nisam nikad imala želju da naučim šitit,ali zato štrikanje obožavam.Dugo sam štrikala godinama,dok je bilo kupiti kvalitetnu vunicu.Kod nas u gradu nema nigde sada vunice,a mi u mestu smo imali fabriku,koja je plela poznate džempere od runske vune.Sebi sam tonu džempera oštrikala,a i ćeri.Sada imam manje vremena,ali toliko bi imala ,da bar nešto oštrikam u toku zime.Za vagu svaka čast :013: .To i liči na tebe kada se uozbiljiš :wink: .Nema Leba i ostalih delicija i odma vaga ide nadole.E ,sada za maistorsku dijetu,biće ti oprošteno,a to ćeš sve potrošiti zbog posla sa maistorima.A, šta bi sa zemom.Jer on konačno završio i odveo Britni u Doboj :16: .Mila moja budi mi vredna.Jelovnici su za pohvalu,bRez brljanja.Lep dan želim :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Upravo tako, Jago. :NN04: Ti poslovi s jednostavnim ritmom baš smiruju živce, ja sam posle prve operacije pre 10 godina non-stop štrikala zato što mi je to jedino odvlačilo misli od bolova, čak nisam mogla ni da čitam koliko je bolelo. Od štrikanja sam posle odustala, mm zbog nečeg to ne podnosi, kaže da mu izgledam kao one zaludne žene što se hvataju pletiva samo da bi izgledale uposlene :16: , pa i sama sebi tako izgledam, a realno se više i ne isplati, jeftinije je kupiti, ali šivenje je ostalo kao povremeno nužno zlo koje ja pretvorim u zabavu. :)

Mikić, ne bih ni smela da pošaljem macu jer ptica je toliko bučna da je zamišljam kao nešto veličine omanjeg noja, ne znam ko bi tu bio pojeden. :16: Izgleda da su se noćas konačno setili da je pokriju ili šta već, uglavnom naspavah se kao čovek. O zemi ne bih da komentarišem, pojavio se da dovrši lajsne, ali je ostao dužan 1000 dinara - ubiću dete, gde ima da student zajmi pare majstoru! - pa sam sad našla ja svog zemljaka odavde iz jednog sela, da vidimo kako će on da se pokaže. Uskoro krećem naoružana krpama i sunđerima i štrudlom za studenta, i još koječime, teža torba od mene :17: , ali to su lepote majčinstva. :)

Eh, da, nisam sinoć izdržala da ne probam štrudlu - slana, sa sirom - ali to je bilo jedno parčence za večeru, kalorijski skroz OK.

Ovih dana ću ipak da pišem klopu, pošto bih koliko-toliko da pazim na kalorije:

D: 2 breskve
    R: mali tanjir đuveča (Rašo, gde si? :) ), salata
    V: 3 tanka parčeta tost-hleba s pilećim prsima, 1 kiselo mleko
    desert: čaša piva
    Poslednja izmena od dudank u 11 Oct 2011, 01:16, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Pa mila moja dudo ko koga nosi,ti torbu ili ona tebe 8) .Ako draga i celu štrudlu sineku da izedeš nećeš osetiti,jer ćeš se dobrano naraditi i još angažovala svog zemu sada :o .Nemogu da verujem :17: :16: .A, de će taj da vodi Britni :16: .On će sigurno tebi da ostane kratak 1000 dindži.E ,muka mi od tih maistora.Ubiše mi apetit ovih dana,tako da ono parče kraljevske torte moj metabolizam nije ni primetio :010: .Strašni su :evil: .
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Dudice pa ti jedno upises , a drugo jedes :evil:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
Odgovori 9033 postova