lasata napisao:Da nisi ti ovo prepisala negde iz mog dnevnika... Ako nisam napisala, mislila sam... Elem, let's go u nove pobede...
Летс го!

Vidim da je i kod tebe krenula navlaka na kuvane đevreke i slično... daj da se uozbiljimo, ka' te molim.
Jecko, znala bih ja još slikovitije, ali ne smem jer vidiš da i bez toga hoće da me biju zbog popare.

Ova ovde mlada kuvarica kuva aktivno od svoje šesnaeste, bila sam 2,5 godine na vegetarijanskoj ishrani i nisam dala niko da mi se meša u jelovnik... posle se pitam na koga je dete svojeglavo.

Ali dobro to dođe u životu, sad ću možda da odvalim glupost, ali mislim da i to i te kako utiče na samostalnost i na drugim planovima. Lako je biti samostalan kad ne moraš sam da kuvaš, pereš i slično, čovek se vežba na tim banalnim stvarima bez kojih se ne može. Samo se bez peglanja može.

Mikić, oprezno s tim slavama, pliz.

Naša je u januaru i tad se tradicionalno ubijem od pihtija, ali ove godine pada posno pa se verovatno neću ubiti ni od čega jer ne volim posnu hranu. Ne znam da li sam normalna, ja već sad paničim šta ću spremiti.
Anči, samo nek je posla, mi ćemo to i ostvariti.

I da mi dužnici ne ostaju više dužni... za poslednje tri godine zakinuli su me za dobrih pet kvadrata stana, a daj bože da ne bude i više, još ponešto visi u vazduhu.
Juče sam bila disciplinovana, idemo dalje:
D: činija kupus salate sa trun ulja - oko 100
R: voće (čuvam se za večeru) - oko 150
U: neskafa sa 1,5 dl mleka - oko 100
V: lažna lazanja od patlidžana
, jedem isto što i Boki - ovo će biti dosta kalorija, pa ću jesti iz dvaput, V1 oko 7 i V2 oko 10 satiOstavljam precizniji recept za one kojima se uklapa u dijetu - mera je za veliki pleh 40x30, to je baš za veći broj porcija:
Oko 3 kg plavog patlidžana, oljuštiti, narezati uzdužno na režnjeve od oko pola centimetra debljine ili trun deblje; posoliti, ostaviti da pusti vodu, isprati, ocediti. Ređa se u podmazan pleh, naizmenično s nadevom, ispadnu tri sloja.
Na 3 kašike masl. ulja izdinstati 3 glavice sitno seckanog luka, dodati 1 kg mlevenog junećeg mesa, propržiti, dodati pakovanje pečuraka (iseckane), dinstati dok ne ispari voda. Dodati gust paradajz (koristim Vegetinu pasatu, ode oko 700 g), mleven crni biber, malo cimeta, bosiljak, so, ukrčkati još neki minut. Skloniti s ringle, dodati oko 1/2 kg mladog niskomasnog sira. Na smenu slagati red patlidžana, red nadeva, rendani kačkavalj. Peče se 30 do 40 minuta na oko 180-190 stepeni (spustiti rešetku za trun niže da bi kačkavalj ostao mek).