Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Leco, onda sam u prednosti jer mi ne idemo ni kod koga na slavu, ne volimo klasično slavarenje. :D Meni je u jesen najlakše da smršam, ne znam zašto... kritičan period tačno mi traje od maja do septembra. :26: Jedino oko Nove godine bude malo grbavo, onako u sendviču između dva Božića. :)

Roxie, draga, fala lepo, evo i ja ću se truditi da ne budem više cmizdrava. :) Muke majčinske, znaš i sama. :16:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Nego da pređem na ono glavno... ja sam danas stala na vagu da vidim kako ide ovo moje ofrljativno jedenje, i nisam zadovoljna, otišla je opet malčice naviše, vrtim se tu oko 53. Moraće ipak da se broji pažljivije, ide jesen, a u farmerkama treba i disati. :D

Da nisi ti ovo prepisala negde iz mog dnevnika... Ako nisam napisala, mislila sam... Elem, let's go u nove pobede... Slika

Nemam ni ja puno slava... Do nove godine samo dve... :007:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Jelenab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Jelenab » pre 13 godine

Ih Dudic, ja opet s neba pa u rebra. Citam tvoj dnevnik, al nikako da uspem da se dograbim tastature da nesto napisem, pa sad pravim retrospektivu zadnjih par stranica i pisem ono sto mi se motalo po glavi dok sam ih citala :)
    Prvo : popara... Ja je ne volim, ali kada sam citala tvoj recepat, dobila sam nagli napad zelje da napravim istu .. Ti to tako SLIKOVITO pises, da je meni krenula voda niz usta... Moracu da probam, vec imam utisak da ce proci na ura... A s obzirom da sam uglavnom ostvarila svoje ciljeve mogu i da brljnem po nekad svesno, zar ne :***
    Sto se tice deteta, pusti ga... Samostalnost je veoma bitna stvar, i odvojenost od najblizih te tera prvo da vidis gde su granice izdrzljivosti ( jedno je otici na more deset dana , a drugo ziveti daleko ) a drugo , to je sjajan nacin da dokazes sta si i ko si u zivotu. Dokle god si uljuljkan pod roditeljsko krilo - tesko da mozes da naucis da se boris. A zivot je borba, zar ne. Ovo ti pise jedna bivsa razmazena bgd-anka koja se u 25-oj prvi put odvojila od roditelja i kojoj je najvece dostignuce u sveri ishrane bilo dupli sendvic i jaje na oko... Tri prva meseca u Moskvi sam se hranila samo suvom hranom, dok mi se nije smucilo i dok od mame nisam trazila dami posalje osnovne recepte. Od tada pocinje razvoj mlade kuvarice :) A mm je od 18-te u Moskvi, ovde je zavrsio faks i mLogo je bre samostalan. Mnogo mi je laske kad znam da imam borca pored sebe a ne neku njanjavu babu ...:)
    Veliki :009: od mene
  • mirjanab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirjanab » pre 13 godine

Znači,počinju pripreme za slavljenička ždranja i prežderavanja,pa treba što hitnije skinuti kilice :D .Ja sam isto tako planirala.Meni su dve nezaobilazne slave u novembru,naša je u decembru,pa Božić,pa ceo januar........ i onda pauza do Uskrsa,pa opet slave..................E ,pa po ovome ja trebam da oslbim još deset kg.,da bi sve ove trpeze negde smestila.Ti dudo imaš vremena do Božićnjeg sendviča,tako da i ti možeš dogurati do 48 kg.,da se nelažemo :wink: .Voli te drug puž-puženko :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Sada sam shvatila. To je druga stvar, ako i gazdarica finansijski učesvuje. Naravno da ćeš onda sredjivati po svom ukusu i da ti detetu bude prijatno u stanu. Ta ideja koja ti pada napamet o seobi i nije loša!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

lasata napisao:
    Da nisi ti ovo prepisala negde iz mog dnevnika... Ako nisam napisala, mislila sam... Elem, let's go u nove pobede...

Летс го! :pivo: Vidim da je i kod tebe krenula navlaka na kuvane đevreke i slično... daj da se uozbiljimo, ka' te molim.

Jecko, znala bih ja još slikovitije, ali ne smem jer vidiš da i bez toga hoće da me biju zbog popare. :16: Ova ovde mlada kuvarica kuva aktivno od svoje šesnaeste, bila sam 2,5 godine na vegetarijanskoj ishrani i nisam dala niko da mi se meša u jelovnik... posle se pitam na koga je dete svojeglavo. :D Ali dobro to dođe u životu, sad ću možda da odvalim glupost, ali mislim da i to i te kako utiče na samostalnost i na drugim planovima. Lako je biti samostalan kad ne moraš sam da kuvaš, pereš i slično, čovek se vežba na tim banalnim stvarima bez kojih se ne može. Samo se bez peglanja može. :D

Mikić, oprezno s tim slavama, pliz. :) Naša je u januaru i tad se tradicionalno ubijem od pihtija, ali ove godine pada posno pa se verovatno neću ubiti ni od čega jer ne volim posnu hranu. Ne znam da li sam normalna, ja već sad paničim šta ću spremiti. :16:

Anči, samo nek je posla, mi ćemo to i ostvariti. :) I da mi dužnici ne ostaju više dužni... za poslednje tri godine zakinuli su me za dobrih pet kvadrata stana, a daj bože da ne bude i više, još ponešto visi u vazduhu. :cry:

Juče sam bila disciplinovana, idemo dalje:

D: činija kupus salate sa trun ulja - oko 100
    R: voće (čuvam se za večeru) - oko 150
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka - oko 100
    V: lažna lazanja od patlidžana :skakutalo: , jedem isto što i Boki - ovo će biti dosta kalorija, pa ću jesti iz dvaput, V1 oko 7 i V2 oko 10 sati

Ostavljam precizniji recept za one kojima se uklapa u dijetu - mera je za veliki pleh 40x30, to je baš za veći broj porcija:

Oko 3 kg plavog patlidžana, oljuštiti, narezati uzdužno na režnjeve od oko pola centimetra debljine ili trun deblje; posoliti, ostaviti da pusti vodu, isprati, ocediti. Ređa se u podmazan pleh, naizmenično s nadevom, ispadnu tri sloja.

Na 3 kašike masl. ulja izdinstati 3 glavice sitno seckanog luka, dodati 1 kg mlevenog junećeg mesa, propržiti, dodati pakovanje pečuraka (iseckane), dinstati dok ne ispari voda. Dodati gust paradajz (koristim Vegetinu pasatu, ode oko 700 g), mleven crni biber, malo cimeta, bosiljak, so, ukrčkati još neki minut. Skloniti s ringle, dodati oko 1/2 kg mladog niskomasnog sira. Na smenu slagati red patlidžana, red nadeva, rendani kačkavalj. Peče se 30 do 40 minuta na oko 180-190 stepeni (spustiti rešetku za trun niže da bi kačkavalj ostao mek).
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Uozbiljila sam se... :roll:
    Danas sam njopala brokulu kuvanu na pari i bukovacu u pavlaci... :007:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

dudank napisao:....Naša je u januaru i tad se tradicionalno ubijem od pihtija, ali ove godine pada posno pa se verovatno neću ubiti ni od čega jer ne volim posnu hranu. Ne znam da li sam normalna, ja već sad paničim šta ću spremiti. :16:

Nista ne brini, meni je slava uvijek posna. Docicu da pomognem :-P
    ...I da mi dužnici ne ostaju više dužni... za poslednje tri godine zakinuli su me za dobrih pet kvadrata stana, a daj bože da ne bude i više, još ponešto visi u vazduhu. :cry:

Ne podsjecaj me na taj dio poslovanja :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Dudička, znaći na ovu tvoju musaku od plavog patlidžana ide samo odozgo red kačkavalja ili i izmeju redova. Svidja mi se recept, a kalorije ubijaju, zar ne? Znaći ničim se ne preliva - mislim na jaja, samo kačkavalj? Mora li rendan, ili može u listićima?
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Ana kao i na pravu lazanju , na svaki red izmedju , ja sam dodala jos i malo na kockice sunke u fil (kad je bal nek je bal) stvarno je odlicna :D
    ja sam imala u frizu kackavalj pa sam morala na listice , ali mislim da je to nebitno , ali bolje neka ti ti Didica odgovori :)
    Poslednja izmena od boki 66 u 07 Oct 2011, 11:22, izmenjeno 1 put ukupno.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirjanab
    Amater
    Amater

Dudo moja slatka od lažne lazanje,mada ja nevidim šta je lažno,sem što nema testa :roll: ,vidim da se već naveliko mučiš,šta ćeš za slavu :wink: .E,pošto se ponudila mirka, a i moja je stalno posna,da dođemo nas dve i to ti obavimo očas posla.Nećeš ni primetiti da smo bile,a trpeza mmmmmmmmmm......................da ćeš i ti početi postiti.SlikaJa inače stalno postim,sem što imam izlete sa mlečnim namirnicama i jajima,inače što se mesa tiče uvek sam na postu.A ,od pita i pituljica posnih mi već sada voda curi na usta,idi begaj,di si se sad setila slave i još pada u posni dan :shock: ,stvarno sam gladana :bas_tuzan: .E,pužiću moj,lako se nama šaliti,ali ti danas jedeš Bogovski.Ja mojima pravim za nedelju redovne lazanje,a ja ću bokicin patlidžan i ćureće meso.Znači danas bRez leba i kuvanih đevreka,samo opleti po lažnim lazanjamaSlika.Lep vikend ti želim :009: .
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, ne ubija toliko od kalorija, jedini kalorični element je kačkavalj, a i on je bio od onih manje masnih na formu gaude. Sad sam izračunala, čitav duboki pleh je imao oko 5000 kcal, 20 velikih parčića, znači da je jedno 250 kcal. Ja sam juče spucala 2 za prvu večeru, a za drugu još jedno parče i patlidžan koji je dete povadilo, i najela se kao :prasence: . Kačkavalj sam stavljala na svaki red, moglo je i samo odozgo, ali baš mi nešto bilo žao da joj sve oduzmem. :D Ne idu nikakva ni jaja niti ikakav preliv, sve je fino pustilo saft i kačkavalj je odozgo ispao :24: , mek i samo se malo zapekao na kraju, to zna Bokica lepše da opiše. Svejedno da li se renda ili ređaju listići, a što kaže Boki, može tu da se eksperimentiše sa sastojcima, meni je ovaj nadev i inače omiljeni, pa sam s njime pravila, a naravno da može i drugačije. Fora je samo da se tako izaberu sastojci da što više liči na lazanju, a što manje na musaku. :)

Mirka, Mikić, samo vi izvol'te kad budu pripreme, ako uspete da smislite kako posna slava da bude ukusna meni mesarošu, u čelo stola ima da vas posadim! Taman možete obe da stanete. ;) Fora je u tome što ja kad vidim ribu, takoreći padam u nesvest, imam najstrašniju fobiju i gađenje. Pretprošle godine sam htela da umrem dok je mm pekao lososa, nezaboravno iskustvo. Tako da već sad kreće virkanje po zamrzivačima u marketu, ne bih li našla nešto manje gadno. :cry:

Dete izgubilo ličnu kartu i sad se ispostavlja da TRIPUT mora da dolazi, naravno, oni ne rade subotom, pa mora da gubi neka predavanja, a teška posla da sve može da se završi do kraja oktobra, što znači da neće moći da preda dokumenta za stipendiju. Baš sam popenila, nebitna je stipendija, ionako danas prvi put čujem za nju, ali da sa ovom današnjom tehnikom budu tako komplikovani, nikako mi ne ide u glavu. :x

Klopa kao juče, i prvi slobodan dan od letovanja :01: , iskoristiću da sednem za šivaću mašinu i pozavršavam neke stvari.

D: 2 breskve
    R: salata, 2 parčeta lazanje
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: isto što i za ručak
  • mirjanab
    Amater
    Amater

Sedela sam za mašinom šila sam,pitalime oficiri čija sam................. :hi-fi: .Ti se uvati pod ruku sa Las,pa odšetajte jednu turu džoginga do verem,da joj opeglate časkom veš i skuvate ajvar od zelenog paradajiza :zuba: .Gora si i od mene.Ja sam mislila da samo ja znam da sebi natovarim neki dodatni posao .Ovih dana su svi u nekom elementu sređivanja,tako da komotno možete zaći po forumu ti i Las sve časkom srediti,popraviti,pospremati i onako ste se uozbiljile,pa ni Lebac više neće te da jedete :D .A za ličnu kartu,ša` da ti kažem kad sve znaš.Samo nemoj da se jedićiš,jer to nije dobro za ten :wink: . :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Slika ,od nje se jezim ,masine sam odnela na sprat , nezelim vise da ih gledam.Inace to mi je struka . Nisam znala da ti i to umes.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To je moja tvrda glava kriva, nikad nisam volela da molim druge da mi nešto urade, pogotovu ako će da mi nabiju na nos, tako da mi je uvek bilo lakše da naučim sama. Plus što je bilo teško umoliti majku da mi šije onako kratke suknjice i šorceve kako ja zamislim. :D A nešto sam se i uželela šivenja, skoro 3 godine bila mi onesposobljena mašina. Mada nemam živce kao nekad, bože, kad se setim kako sam velikom detetu šila i plela odeću za igračke :010: , imao je sve one Diznijeve frcokle tipa kapetan Smit i Pokahontas, Aladin i princeza Džasmin... šivenje svečanog repa za Malu Sirenu... da li da mu sašijem i jednu ličnu kartu danas. :x
Odgovori 9033 postova