Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • roxie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od roxie » pre 13 godine

Joj, Duki, ja sam u istom raspoloženju bila 31. avgusta i 1. septembra, kad su moje curice trebale krenuti u 1. razred, na 200 metara od kuće :D :D . Samu sebe nisam mogla prepoznati, sve mi se stužilo, znam šta ih dalje čeka u životu i da je gotov najbezbrižniji period njihovog života i sva sam bila ubedačena. Ne smem ni pomisliti kakva ću biti kad, daj Bože, krenu na faks :crybaby:

Ma nek su oni nama zdravi i srećni gde god da su :ljubav2: :ljubav2:
    "Budite pažljivi kad čitate knjige o zdravlju. Možete umreti zbog štamparske greške." Mark Twain
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Eto kako Mirka stručno ubode dijagnozu. :16: Ja se stvarno izvinjavam što sam se danas raspekmezila, oduvek sam u tom fazonu da decu treba gurati da napreduju, pa makar i po cenu da ih guramo od sebe, stalno to pričam... ali nešto me uhvati ovih dana, nije baš uvek to ni lako. :) I ništa mi ne reče dete, da li su utanačili on i Britni šta za Doboj... :16: Pfff, bolje da idem da jurim te tapete nego što ovde udavih. :)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

Je si li bona safatala te tapete i prodje li te "pekmez" raspolozenje... mene je bome drzalo malo duze, pa se odrazilo i na hranu. Ne damo se Dudo...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Safatala, samo još da vidimo hoće li da mu se svide. :) Jednom i ja prijatno da se iznenadim cenama, našla juče neke baš-baš jeftine varijante svega i svačega u jednoj radnji, prosto mi bilo žao što mi ne treba nešto od toga. A detetu sam mnogo pametno poslala sliku, takav je odsjaj da je zeleno-bela tapeta ispala ljubičasta :16: , pita me sinoć šta nam bi da to uzmemo. Tako da se ništa ne zna dok ih ne vidi uživo, tj. dok se ne uveri da nisu ljubičaste. :D

Još sam pekmez, juče sam imala užasno težak dan jer me je svaki čas nešto prekidalo u radu i glava je htela da mi pukne, ali nisam brljkala s hranom, štaviše sam jela veoma malo količinski, nisam ni bila gladna. Mnogo mi je naporan, u stvari, bio čitav septembar, valjda me je sad stigao umor i sve redom. :bas_tuzan: Što kaže Mirjana, baš ubija dolazak jeseni i pomisao na zimu, juče smo ubacili tepih i već je neka zimska atmosfera u kući. Ali maca se obradovala tepihu. :)

D: ajran s lanom
    R: pilav s piletinom i kobasicama, salata (paradajz, luk)
    U1: 2 jabuke
    U2: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: barena boranija, sir
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Auuuuuuuuu..............kako je raspoloženje ovde :evil: .Prosto nemogu da povežem sve konce :D .E ,to je tako kada nisam jela poparu :-P ,pa nemogu da se koncentrišem.Mila moja dudo :009: ,pusti dete da živi svoj život :) .Nisi ti klasična balkanska majka. :NN05: Klasična majka uništi dete svojim nametanjem i nesluhom za dete :? .Ti si baš prava "nesavesna" majka ,koja je samo malo emotivnija u ljubavi prema vlastitom detetu :009: .Ja sam takva stanja imala u više navrata ranije,ali brzo sam raščistila sa samom sobom :wink: (a sa kim ću ako neću sa samom sobom :o ).Neka je on tebi živ i zdrav,a ako želi da ide neka ide.Ovde će svako iskren i realan reći ,da nema šta da traži,pogotovo on i njegova profesija.Pusti ga mati,moraš mu dati blagoslov da bi mu sve išlo glat :headbang: .Ja se sva naježim od miline i sreće,kada čujem da se dete bori i vata u koštac sa svim što nosi život.Za zemu sam znala da će tako biti :16: .I ja sam ovih dana sa nekim maistorima u vezi i jedva čekam da se završi :bas_tuzan: .Ćutim,jer tako je mnogo bolje.Nadam se da si danas mnogo bolje,a za Britni u Doboju :16: ,to ti je zbog popoare :17: :19: .Mlaže dete si pritegla,pa ga steglo i moro malo i da omaši :wink: .Izađi negde u šumu,da te niko nevidi,pa se izgalami Slikai onda osmeh na lice pa u nove pobede.Lep i dijetalan dan ti želim i nemoj preterati sa kvascem 8) .
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

mirjanab napisao:I ja sam ovih dana sa nekim maistorima u vezi

A tvoj muž... ništa ne kaže na to? :005: :16: Šta da se radi, Mikić, ne može se bez majstora. Često je to bolje nego pustiti kućne muškarce da sami prčkaju, pa opet na kraju moraš da zoveš majstore da poprave i taj kvar i ono što je... neko... dodatno pokvario. :010: Cenim ja duboko zemin rad, samo što bi bilo lepo da malo požuri dok ne zaveje sneg puteve, da ne bi morao posle da odloži radove do proleća. :16:

Upravo su mi stigli krastavčići :skakutalo: , a i neke lepe paprike, sad ću da se bacim na zimnicu i da ulepšam sebi dan. :) Ne što volim da je pravim nego što volim da je jedem.

Svima :009: !
  • jaga
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jaga » pre 13 godine

dudank napisao:
    Upravo su mi stigli krastavčići :skakutalo: , a i neke lepe paprike, sad ću da se bacim na zimnicu i da ulepšam sebi dan. :)

Srecna radnja Dudo :wink:
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Moji krastavcici (oni bRez secera) su stigli i vec uveliko tucem po njima... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Ja definitivno moram obici sve dnevnike, pa da prikupim ove zdrave recepte (bez secera, konzervansa...) pa da makar dogodine napravim (zdravu) zimnicu. Ili jos bolje treba napraviti temu Zdrava zimnica, pa vi prilozite recepte, a ja cu da ih isprobam :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Jeli ti to toliko ulažeš u sredjivanje tudjeg stana ili sobe za Dimitrija u vašem stanu ? Ako je ovo drugo to je u redu, a ako je tudj stan u pitanju to je čisto bacanje para. Okrečite ga da bude čisto i dodajte neke slike ili postere koje on voli i biće mu prijatno. Veruj mi ne fantaziraj. (Opet se mešam gde mi nije mesto). Ako dete planira inostranstvo ti tu ništa ne možeš. Samo ćeš da tuguješ, da ga budeš željna kao ja moje, ali ništa ne možeš promeniti. Neka se njemu ostvare njegove željice, a dobar je student što ti je najbitnije da ne ulažeš u iznajmljivanje stana, a on da se samo izležava.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Di je duda,koja je kupila ljubičaste tapete zelenog dizajna :D .Nadam se da se osećaš bolje danas.Umor koji te stigo i neće proći dok se maksimalno neopustiš,a za to ti treba vremena.Dobro je da neutiče mnogo na ishranu :wink: .Budi mi kreativna danas na svim poljima. :009: za lep dan.
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 13 godine

Lepo, pužić u kreativnoj plimi :D - uživaće sinek kako god mu sredili, mada verujem da jenjemu kao umetničkoj duši važan svaki detalj. :009: te i bežim nazad da arbajtujem
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Priznajem greh, ove godine sam ipak ostavila sa šećerom :oops: , juče smo se zbrzili da to odradimo usput i nismo ni razmišljali, po inerciji sam zbrčkala sa šećerom. Ali nam se održao paradajz koji smo prošle godine probno ostavili bez ičega (samo paradajz i so), tako da će paradajz odsad u mom životu biti takav. :skakutalo: Inače nam preteklo od prošle godine oko 30 flaša, na osnovu čega može da se zaključi koliko su megalomani ostavili. :010:

Ana, sa stanom je situacija ovakva: postoje krupna renoviranja koja plaća gazdarica (pločice u kuhinji, deo poda u dnevnoj, kompletno kupatilo), ali mi želimo da detetu to bude malo lepše kad se već radi, pa onda dodamo ovo i ono. U suštini neće da nas košta ništa više od nekih elementarnih sređivanja. Bila sam podstanar dosta godina, pa nisam baš ni voljna da ulažem previše u tuđe stanove. :D Parčence tapete ovde, nov prekidač ili lajsna onde, red pločica više, nećemo od toga osiromašiti, a detetu će biti 100 puta zgodnije za održavanje. Retko se nalaze tako veliki i dobri stanovi za tako male pare, pa će nam se vrlo brzo isplatiti sav taj trud. Mogli smo da mu uzmemo sređen stan, tj. on je već bio u veoma dobrom stanu, ali su kirije dosta veće, ovo nam je baš palo s neba. Iskreno, ja bih se sutra tamo preselila, a nije ni isključeno da nam dune tako nešto. Četiri godine studiranja koštaju kao pola stana u NS, i ne mogu da se nakajem što to nismo blagovremeno drugačije organizovali, a mogli smo. Jednostavno nisam razmišljala u tom smeru jer smo svi bili ubeđeni da će studirati u Bg, a tamo je kupovina stana već mislena imenica.

Mim, ne želiš da imaš dete umJetnika :16: , znam i ja tako da budem esteta i da kažem da mi se sviđaju italijanske tapete od 3.500 rolna. Trebalo bi da mu ostavimo onu braon masnu coklu u kuhinji, za mesec dana bi pao u depresiju i preklinjao da mu kupimo ruske tapete. Kojima ništa ne fali, btw, sasvim korektan dizajn.

Nego da pređem na ono glavno... ja sam danas stala na vagu da vidim kako ide ovo moje ofrljativno jedenje, i nisam zadovoljna, otišla je opet malčice naviše, vrtim se tu oko 53. Moraće ipak da se broji pažljivije, ide jesen, a u farmerkama treba i disati. :D Sad mogu da se koncentrišem na hranu, kraj tunela je na pomolu :013: i raspoloženje se vraća, i vraćam se i ja u društvo vitkih devojaka. :D

D: 2 nektarine - oko 100
    R: dinstano povrće (pretežno boranija) s kašičicom ulja, 200 g manje masnog sira - oko 400
    U1: neskafa sa 1,5 dl mleka - oko 100
    U1: 1 dvopek od 35 g hleba s prelivom od paradajza - oko 100
    V1: 4 ćufte u sosu od paprika i sira - oko 350 (ima dodate masnoće)
    V2: kupus salata i još neki zalogaj mesa, to ću otprilike
    Poslednja izmena od dudank u 05 Oct 2011, 21:12, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 13 godine

Da, da, ne samo što ide jesen, nego kreću slave i ždranje praznično, tako da tu treba ući sa spremnim minusom... :D
  • roxie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od roxie » pre 13 godine

Svratih samo da ti bacim gomilu :009: :009: da ti još malo popravi raspoloženje, pošto ti ne mogu reći ništa što već ti sama ne znaš bolje od mene :ljubav:
    "Budite pažljivi kad čitate knjige o zdravlju. Možete umreti zbog štamparske greške." Mark Twain
Odgovori 9033 postova