Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • roxie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od roxie » pre 13 godine

Ja ću sad možda reći jeres, ali ja pojma nemam šta je popara :neznalica: , trčim vam kroz dnevnike ko luda i ne mogu skontat :020: . Ali ne sumnjam da je extra, čim se pravi sa hlebom :D :D

Dudo, drago mi je da te opet vidim i da je kod tebe sve, manje više, odlično :hi-fi:
    "Budite pažljivi kad čitate knjige o zdravlju. Možete umreti zbog štamparske greške." Mark Twain
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Da znaš da je jeres. :16: Evo ovako... popara je u principu svaki stari hleb poparen mlekom, tj. zaliven vrućim mlekom, a varijacija na temu ima bezbroj... negde se pravi zaslađen, negde se npr. pomeša hleb, mleko i sir/pavlaka/kajmak, pa se to ukrčka, ovde u mom kraju se hleb prvo propeče na masnoći, pa mu se doda mrvljen sir i još se uprži, pa se prelije opet mlekom i ukuva... neko dodaje crni luk, neko slaninicu, neko alevu papriku, neko je na kraju zapeče u plehu... u stvari, kako god da je napraviš, ne može da omane. :)
  • Radmila
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Radmila » pre 13 godine

Koju god ti varijaciju da si nabrojala, meni je to gadno, ni kao mala nisam jela to :D :009: :009: :009:
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 13 godine

Baksuze!!!!! Ti i od popare napravi specijalitet!!!!! Lepo napisi da se stari hleb ubaci u provrelu vodu, blago osoljenu i mesa dok se ne zgusne, pa se onda doda nemasnog - svapskog sira i jede bez priloga, pa da bude dijetalno, a ne ovako:
    dudank napisao:negde se npr. pomeša hleb, mleko i sir/pavlaka/kajmak, pa se to ukrčka, ovde u mom kraju se hleb prvo propeče na masnoći, pa mu se doda mrvljen sir i još se uprži, pa se prelije opet mlekom i ukuva... neko dodaje crni luk, neko slaninicu, neko alevu papriku, neko je na kraju zapeče u plehu... u stvari, kako god da je napraviš, ne može da omane. :)
    Zaboravljas da nas ima i koje smo daaaaaleko od cilja. :03:
  • roxie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od roxie » pre 13 godine

Nije Duda kriva, ja sam je jopet povukla za jezik :D :D

E, taj tvoj recept, Dudo, ću ja copy-paste u moje recepte, pa jednog dana kad skinem ove moje sadističke kile, isprobam ga obavezno :09:
    "Budite pažljivi kad čitate knjige o zdravlju. Možete umreti zbog štamparske greške." Mark Twain
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Rašu ćemo na lomaču zbog huljenja na poparu. :16: A Verki vraćamo za knedle sa šljivama. :-P Šalim se, nisam se danas prozlila, nego žena lepo pitala za recept... :neznalica: Dobra je i ta s vodom, samo treba da bude pravi seljački 'lebac da bi bila stvarno :24: . Upravo sad ću da čeličim karakter, spremam je malom detetu, a ja ću samo da gledam. :cry:

Verka, ali popara i jeste specijalitet... :)
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 13 godine

Koga na lomacu? :shock: Mene? :shock: Zar vaseg Rasu? :placljivko:

:-P :-P :-P Nema od toga nista, ima da vam smugnem samo tako :P
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Ne reci da si alergicna na kakao? :?
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Rašo, možeš da se iskupiš samo armoničicom. :NN05: :16: Nećemo mi našeg Rašu :31: , samo nemoj da učiš decu da popara ne valja, kad te molim! :16:

Lass, upravo tako :( , mislim da sam negde na početku dnevnika to i pisala... upale mi se usta i desni skroz i boli me želudac i povraća mi se, čak i kad skuvam elementarni kakao s vodom i bez šećera. Ali to je samo na neki sastojak, jer npr. bela mi skoro uopšte ne smeta, a ona sadrži kakao buter. Samo što su skoro svi korisni sastojci u tom crnom delu... kad se čovek rodi proklet da mu smeta čokolada. :)
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

O da li je moguce Dudice gresnice pa opet o popari , uvek se nadje neko da nezna za tvoj specijalitet :16: :17:

Moram da kazem da me Ana i Vera odusevljavaju sa svojom iskrenoscu hahaha :23:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

E , i ja nađoh vremena da svrnem kod mog pužićaSlika.Vidim da zemo još brljavi po sinekovom stanu :shock: .Znala sam ja da to neće ići brzoSlika.Zemo je u pitanju :26: ,a to je vrlo škakljiva tema :evil: .Draga moja, pošto čitam i vidim da ima mnogo fanova popare,molim onda i jednu "Odu o popari" - da napišeš,a bogami i opevaš SlikaSlika.Najbolje je upućeno mojoj uŠiteljici Raši,da neuči decu da popara nevalja :16: :16: :16: .Bogme kako je sve zatrovanu decu i treba učiti da jedu leba,masti i paprike :14: .To znači da će biti mnogo fanova na ovom forumu :veseljak: .Vidiš i ja otičem kada jedem hleb i sve što se pravi sa kvascem :bas_tuzan: .Zato jedem tonus,a nekada me uhvati da bi jela isto samo hleb,onako bez ičega,samog :neznalica: .Čudna smo mi bića :010: .Nadam se da si nabavila povoljno ostatak materijala i da ćeš završitit detetu stan.A za Brutni :wink: .Pa možda je i gazdarica bila u Budimpešti :D .Volite puž - puž - pužasti :04: .Lep dan želimSlika i da zaboravila da te pitam imate vode :17:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Od silnih radova, nema da peces kvasac... ako, ako, moraju se djeci pomoci :)
    E, a sta znaci kad ti se jede sve odreda :16: :16: :16: :prasence:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Joj, ja ne znam danas odakle da krenem... tako me uhvatilo "nešto" :neznalica: da ne znam kud udaram. Odmah da prijavim, sinoć sam brljala, i to ne sa hranom nego s domaćim likerom, bilo je ili da plačem, ili da drmnem neki liker, ili da krnem bensedin, pa reko' da plačem neću, a domaći bensedin nemamo, daj ovo što je zdravije. :16: Retko me savataju živci, ali kad se to desi, onda me baš onako kvalitetno drmnu. Uglavnom je razlog što mi strašno nedostaje veliko dete, ali na to su se i neke glupe sitnice skupile... još mi šalje fotografiju gde se slikao zagrljen sa Britni u bekstejdžu, pa me i to nešto potreslo... dete ima neke svoje ciljeve i planove u vezi sa svojom strukom i grabi prema njima nemilice, a ja kao klasična balkanska majka samo razmišljam kako će meni biti teško kad mi dete završi u tamo nekom inostranstvu. :placljivko: Naravno, to njemu ne pričam. Elem, ubrlj bio i prošao, neće skoro, idemo dalje. :)

Boki, danas nećemo o popari, obećavam. :16:

Mikić, ne pitaj me ništa za zemu, još traje ta agonija :16: , ali uspeli smo bar neke druge stvari da organizujemo kad se zemo ne dâ organizovati... danas idem u pohod na tapete i bordure ne bih li našla neke restlove po normalnoj ceni, to će makar biti zabavno, a vala mi i treba dobra šetnja. Malo dete je posle prvih petica napravilo i prvi ubrlj u školi, pa bolje da se sklonim iz kuće da ne bih nekog udavila. :evil: Vode ima, mašala, juče izoprasmo celu kuću, eto meni razloga da budem srećna. :)

Mirka, potražiću šta znači kad ti se jede sve redom, ali to bolje da pogledamo u sanovnik, pošto smemo o tome samo da sanjamo. ("Raznu hranu jesti... čuvaj se ogovaranja mršave komšinice..." :16:) E, a kvasac, juče sam ga ispekla i mnogo je ukusan, kašikom može da se jede. Sakrila sam ga od sebe, pa sad furam kašičicu dnevno, da vidimo hoće li da utiče malo na ovu moju bednu kosu.

Doručak sam preskočila jer su mi pojeli voće, ostalo bi trebalo ovako da izgleda:

R: sir i salata
    U1: 2 kisele jabuke
    U2: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: pilav s piletinom i kobasicama (uglavnom jela meso, vrlo malo pirinča)
    Poslednja izmena od dudank u 04 Oct 2011, 13:31, izmenjeno 1 put ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Dudice nemoj biti tuzna Slika,nije lako , ali bar ima svoj pravac i svoju buducnost, Budi srecna sto je vredan i snalazljiv i ambiciozan. Vecina danas samo kuka i nista ne preduzima cekaju da im padne sa neba , razvedri se Slika, drma te pms pa Slika pa su emocije poludele.

Brlj kod tebe , ja neverujem , otkud to kako je moguce Slika
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

da nama ni je od popare skroz smo pobenavile :17: Nemoj bona biti tuzna zbog djeteta, neka ide, ako moze... vidis kako nam je ovdje :evil: Buducnost je ipak (nazalost) tamo negdje :009: :009: :009:
Odgovori 9033 postova