Odgovori 701 post
Moj dnevnik ...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Moj dnevnik - Olivera ...

od leonida » pre 9 godine

Olivera, izvini što uzurpiram tvoj dnevnik, ali ovo su namirnice koje se po hrono preporučuju za određene obroke ... meni je totalno nejasno zašto bi iz večere izbacivala paradajz, patlidžan i sir ...
    http://dijetaplus.com/hrono-dijeta-dozv ... m-periodu/

Inače, kao što već rekoh, hrono ima divnih recepata koje tu i tamo kradem, samo je prosto previše restriktivna sa vrstom namirnica za moj ukus.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Slobodno pisi leonida, mada iskreno i ja nerazumem bas neka hrono pravila, i nisu mi logicna, pogotovo sir i paradajz, su odlicna kombinacija, pa jos kad dodas i paprika :09:

Jucerasni jelovnik bi bio u redu kad bi se izbacila ona pita za dorucak, mogla sam i bez nje, ali posto volim testo :oops: nisam uzela za sebe nesto drugo :020: :010:

Danas su bile ovesne za dorucak ... (nema merenja ovih dana, jer sve nekako mislim da ce biti viska ... imala sam nekoliko dana dorucak sa hlebom i testo, kulen....) a jos trebam i VK dan/obrok....
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Meni se baš svidela ta tvoja pita za doručak, jeste testo ali je za doručak (to mi je idealno vreme za gurmanluke od kora i testa, lepo mi počne dan, a i daju finu energiju koja se potroši u toku dana), a verujem da je bilo slatko :)
    Šta planiraš za VK dan? :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • oliveras
    Amater
    Amater

VK je prosao ne kako sto sam planirala,( pica mi je bila u plani, ali ona prava pica ne samo testo ;) ), ali moralo je tako, ispala je vecera u goste i nisam mogla meriti :(
    bilo je meso, krompir u rerni, torta sa dzemom, salata... nemam pojma koliko kalorija :)
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Pa čestitam svekrvo! :D
    Minus, fina hrana, još samo haljinu da izabereš :009: .
  • Vedrana
    Amater
    Amater

od Vedrana » pre 9 godine

Olivera, evo me i kod tebe :) .
    Čestitam ti na dosadašnjem uspehu :mahac: .
    19.09.2018. 103.3 kg
  • oliveras
    Amater
    Amater

Hvala narcisa :mahalo:

Vedrana hvala na posjeti i cestitke, imam jos dosta ali ja sam zadovoljna i za ovim :mahac:

Ovih dana u guzvi, nikako da napisem jelovnike, ali su oni dobri u granici 1200-1300 K , za vikend planiram VK... :D
    Slika
  • Vedrana
    Amater
    Amater

od Vedrana » pre 9 godine

Olivera, koliko vidim po tikeru, ti i ja smo skinule približno isti broj kilograma, a cilj nam je isti... Ja čak razmišljam da, kada dođem na 70kg, cilj pomerim na 65, ali otom - potom :wink: .
    19.09.2018. 103.3 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Znala sam par dana unapred sanjati o hrani za VK dan i planirati šta cu da jedem. Retko kad sam pojela ono što sam planirala :D isto tako nešto iskrsne. Ili odem nekuda, ili mama napravi nesto fino :D

Pogledala sam sad spisak "dozvoljene" hrane što je postavila leonida. Po hrono u restrikciji za večeru se ne preporučuje ni sirova šargarepa ni crvena rotkvica ni ništa sto je narandžasto/crveno. Jogurt je u Hrono zabranjuje. Ali je dozvoljeno kiselo mleko :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • oliveras
    Amater
    Amater

Vedrana napisao:Olivera, koliko vidim po tikeru, ti i ja smo skinule približno isti broj kilograma, a cilj nam je isti... Ja čak razmišljam da, kada dođem na 70kg, cilj pomerim na 65, ali otom - potom :wink: .

Da tu smo :hi-fi: , samo sto sam ja duzi period skidala te kile zbog bolesti i godine, tebi ide brze , drago mi je za to i sigurna sam da ces postici i drugi cilj, od srca ti zelim to :30: meni je dosta i prvi :mahalo:

Tebi_Za_Ljubav napisao:Znala sam par dana unapred sanjati o hrani za VK dan i planirati šta cu da jedem. Retko kad sam pojela ono što sam planirala :D isto tako nešto iskrsne. Ili odem nekuda, ili mama napravi nesto fino :D

Bas tako, planiras danima i onda ispadne nesto neplanirano, i aj sad cekaj drugi VK dan :crybaby:

Tebi_Za_Ljubav napisao:Pogledala sam sad spisak "dozvoljene" hrane što je postavila leonida. Po hrono u restrikciji za večeru se ne preporučuje ni sirova šargarepa ni crvena rotkvica ni ništa sto je narandžasto/crveno. Jogurt je u Hrono zabranjuje. Ali je dozvoljeno kiselo mleko :)

Aj da nekako i razumem (mada mi nije jasno), ne sme nisto crveno za veceru, ali jogurt ne a kiselo mleko da , pa meni je stvarno to bas isto...mozda gresim, :neznalica:

Opet kod mene guzva, neki majstori su mi u dvoristu vec tri dana, i ludim :crybaby: .... ne stizem nista da izmerim od hrane, a nit da izracunam...stanje na vagi bilo je u mali plus, jedan kg. ali se polako vracam na staro kao na tikeru...valjda necu da idem opet gore :oops:
    Citam vas ali ne stizem da pisem :mahalo:
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Ti majstori baš znaju da zagrde.c.c.c. Ne sekiraj se zbog tog plusa, mjesec je pun, i biraj pametno, gram dobre hrane vamo-tamo ne mjenja situaciju bitno. :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Eto ti prilike da vidiš da se i bez brojanja i merenja može imati kontrola i da se navikavaš i na vanredne okolnosti... mislim velika si devojčica (da se ne vraćamo na priču o sedam šnicli zato što si zagubila notes i kalkulator, znaš svoju meru)...

Samo ti furaj dalje, da prođe malo ta frka, pa javi stanje... samo napred! :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ta Hrono pravila mislim da su jasna samo autoru :D jogurt ne zbog načina na koji se pravi...još davno su meni govorili da se u jogurt ubacuje skrob da bi bio gust. Kiselo mleko bar ja jedem domaće i više mi prija. Inače sam za sve domaće ako postoji mogućnost pa makar to i pomalo odudaralo od pravila. Jer nećemo ceo zivot ziveti po nečijim pravilima i modifikacija je uvek dobrodošla (ako pije vodu). NE znam jesam li kod tebe to već napisala, ali što se tiče crvene hrane, ne preporučuju je ni deci do 1.godine pa ja onako laički pretpostavljam da ima nešto u sebi što otežava varenje :neznalica:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Crveno voće se, koliko se ja sećam, bebama ne preporučuje zbog česte pojave alergija u to doba ... zato se i žumance navodno uvodi kasnije i vrlo postepeno (najpre osmina, pa četvrtina ...), to sve ne bi trebalo da ima ama baš nikakve veze sa dijetom (bar po mojoj logici).
    Olivera, ti se sad već pravilno hraniš, frke sa majstorima i sa nemogućnošću iz ovog ili onog razloga hranimo idealno svi prolazimo, snalaziš se u datim okolnostima najbolje što je moguće ... ne brinem se ja uopšte za tebe :)
    Ja sam neki dan, u nedostatku bilo čega drugog i nedostatku vremena doručkovala 3 palačinke (filovane), ručala komad torte, užinala 5 palačinki, večerala normalno (proteini i puno salate). Uračunala sve to u VK dan, nastavila normalno, i vaga ne pokazuje neku promenu ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • oliveras
    Amater
    Amater

narcisa konacno su zavrsili :skakutalo: ne brinem za gramove vec za moje kilograme, koje odma idu gore :oops:

Moram priznati Debeliccka da sam se dobro snasla i bez vage, test je super prosao e sad jos i da vaga tako kaze, bilo bi lepo :wink:

Ima mi logike to sa jogurtom i skrobom, mada sigurno sam da i u kupovno kiselo mleko isto ima ...Tebi_Za_Ljubav blago tebi za domace kiselo mleko...citala sam da si pisala za crveno povrce i voce...

Blago tebi leonida, ja mislim da kad bi pojela sve to imala najmanje +2 kila :placljivko:
    Hvala ti leonida :mahalo:
    Majstori zavrsili danas , od sutra idem dalje :mahalo:
    Slika
Odgovori 701 post