Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mirjanab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mirjanab » pre 13 godine

Ja samo da vidim, jel ima vode kod dudeurl=http://yoursmiles.org/t-eat.php?page=1]Slika[/url],Slika,Slika.Reko ako nema da ti donesem koje balonče svojim Slika.Stvarno nemam komentara :010: (mislim na vodu ).Bitno da je cicka dobro posle :muka: ,a sad što nema vode ,pa nije ona kriva,ljubim je u mnjaoooooooooo :005: .Jutros sam srela tonu puževa po trotoarima i cesti :D .Pa sobzirom da je palo na stotine hektolitara kiše ,morali i pužići izaći iz kućice,poplava :wink: .Zato si ti bila vredna za šest žena :16:.samo da čujem da je mm čantrao nešto :17: .Kada ga doFate tvoje forumske druge ,ne znam kako će da pobegne :o .Budi mi vredna i danas,a moci neka rade :neznalica: .Obično kad se nema ,onda se najviše i najbolje napravi,sve planirano :headbang: .Kod mene uvek tako bude :) .Stalno se čudimo,kako nam je sve to uspelo :neznalica: .Biće to sve OK,neka je student živ i zdrav,a stan će polako kućiti,ima vremena :skakutalo: .Ceo život je pred njim :013: .Voli te tvoja druga po visini i telu i želi lep danSlika
  • Leca
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od Leca » pre 13 godine

A Dudo, šta fali svadbarskom kupusu, on je baš lepo ukombinovano jelo - kupus +razna mesa, jel ima tu još nešto? Ne dodaju krompir, ili nešto drugo što ne ide s mesom?
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Slažem se sa Lecom, a mislim da sem mesišta nema ništa, ali i ako ima odvoji i klopaj, ako ti ne odgovara.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

A na moj kupus se zalis, ti bi svadbarski. He, he, nikad to nisam probala, ali pretpostavljam da je kupus ko kupus. :-P
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 13 godine

Jao i ja bih taj svadbarski :09: Stim da nema truncice mesa u njemu... To ne volim...
    E, sad mozda skrecem sa teme, idem malo u off, a sta je bilo sa onom macom malom? :)
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 13 godine

Ne fali ništa kupusu, nego kako da ga pojedem bez pola kila proje. :16: Da odgovorim za sastav kupusa svima ujedno, zapravo najviše Mirki - Mirka, ogrešićeš se o sebe ako ga ne probaš :D. To je onaj koji se popari vrelom vodom pa se kiseli nedelju-dve dana s koricama hleba, dakle, nije ni skroz kiseli, ali nije ni slatki (ja sladak ne mogu da jedem, jedino jelo od povrća koje ne volim), ima specifičan ukus, a ređa se na smenu kupus, meso, slanina, suvo meso, poneko ubaci i junetinu, i naravno, idu tone crnog i belog luka, i to se krčka najmanje 12 sati u ogromnim ćupovima koji se zapretu u žar. Jednom sam pomagala u kuvanju tog čuda, i to mi je najgore iskustvo, čekaš gladan celu noć da stigne jelo. :16:

Majček, može da se sipa i bez mesa, jer se ređa u slojeve, pa se vidi gde je šta. Nego da ti lepo zapucaš ovamo za jedno nedelju dana i da ga krkamo na licu mesta, tj. na vašaru. :)

Mirjana, momci me iznenadiše sinoć. :) Bila je žešća kuknjava od strane mm, da nemamo pare, da nije trenutak, bla-bla, ali izgleda da je juče i njega poneo duh kućenja, jer sinoć me zove da mi kaže da je našao u NS nekog "komšiju" iz Doboja (mm je iz Tuzle), pa mu ovaj učinio cenu, i sad će da odrade svašta nešto, bukvalno duplo više nego što smo planirali. :shock: Naravno, nećemo da budemo stoke, gazdarici ćemo da podnesemo račune samo za ono što je bilo nužno da se radi, a ono što je bilo naš ćef, to ćemo platiti mi. Nego, ovo za juče - prenosila sam, između ostalog, saksije koje su otprilike teže od mene, tako da stvarno deluje kao da sam imala mušku posetu. :16: Ali moralo se, imamo komšinicu kojoj zbog nečeg smeta kad peremo terasu (a ništa ne prska njoj, voda pada u travu iza zgrade, sa ove strane je i dozvoljeno pranje), tako da za temeljno ribanje sve moramo da grabimo kad je kiša. Sreća te je juče vode bilo do ponoći, inače nam poslednjih 14 godina svakog leta isključuju tako. A jedne godine nismo imali vodu 10 dana, samo što neću pokušavati to da opišem, sreća te su ljudi bili humani i ko god je imao bunar, otvorio je dvorište pa smo tako izbegli retke tropske zaraze. :010: Ali najžešće je bilo što je naš lokalni "šibadžija", tj. tip kog su svi zaobilazili u širokom luku jer je mogao da razbije petoricu odjednom ako mu tako dune, svakog dana izlazio na glavnu ulicu da bakama toči vodu iz cisterne u kofe, stvarno kriza čuda čini. :16:

Opet Majček - maca je srećno usvojena, tj. planiramo da je zadržimo skroz jer je mnogo pametna i čista, dobroćudna je, super se adaptirala na stan, ali joj i dalje nije dobro :( , tj. živahna je i vesela, ali je za poslednja 24 sata 6 puta povraćala, a ništa nije jela, kako omiriše hranu, tako trči ispred kupatila i povraća (zbog nečeg se utripovala da je tamo mesto za to). Ako bude još malo potrajalo, moraću da vidim s veterinarom, mada podozrevam da je samo pojela nešto što ne treba i pokvarila stomak, pročitala sam da se mačići ne snalaze najbolje s hemikalijama jer nemaju instinkt za njih, tj. nikad neće pojesti pokvareno meso ili nešto što ne vole, ali zato će mirno pojesti sapun ili lizati sanitar. Moram još jednom sve to da isproveravam, da joj što manje bude dostupno. Mada se preksinoć i prejela, toliko da sam mislila da će da pukne. Upravo mi čuči u krilu i prednjim šapicama se igra upaljačima i olovkama na mom stolu, tako radimo zajedno. :) Moram da naučim macu da kuca, hahhah, i inače u svemu pokušava da nas imitira.

Ala sam se razbrbljala... ali stvarno mi je lep dan, nema kiše i nema ništa krupno da se riba, dovoljno za sreću. :D Klopam slično kao juče, samo drugim rasporedom:

D: 2 breskve - oko 100
    R: birijan, čaša ajrana - oko 400
    U: izmena - još nekoliko zalogaja od ručka
    V: sir, suvo meso, salata
    i mislim da ću zveknuti pivo jer me je iznurio ovaj dan
    Poslednja izmena od dudank u 21 Sep 2011, 22:33, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

E jesi se vala raspisala. Al' neka si... lijep post, neka me toplina spopade oko srca... a nije od kupusa :-P
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Ni ja jos nisam imala priliku da probam svadbarski kupus :)
    Nemojte me gadjati , ja nevolim macke :oops: , kuce bas volim , ali ne u kuci , ali macke nikako.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Neću da te gađam... :D Moja ex zaova npr. ima fobiju od mačaka (ali bukvalno fobiju, mislim da bi se onesvestila kad bi joj mačka skočila u krilo), tako da mi je potpuno razumljivo kad neko nije u dobrim odnosima s nekom vrstom životinja. A ja prva zazirem od pasa, nije da ih ne volim, ali sem retkih izuzetaka, draži su mi kad su daleko od mene. Jedino nemam razumevanja za ljude koji smatraju da su grozni svi oni koji nisu automatski ljubitelji iste vrste životinja koju oni vole, ili ako ne mrze životinju koju oni mrze, a to nažalost često viđam. Mislim, to mu dođe ono - ja volim crno, ti voliš belo, hajd' da se mrzimo. :roll: Tako da, Boki, nemaš brige, neću da nosim mače na Harijev koncert. :D Ako se, jadno, oporavi, mnogo je nadrljalo danas. :(

Da ne zaboravim, za sutra najavljujem brlj (umesto u petak/subotu), pošto idem na neko slavlje.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

e pa sad mi je lakse i mogu iskreno da kazem da sam ja ista kao tvoja ex zaova,nedaj bozeda me dotakne, neznam zasto ali tako je
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirjanab
    Amater
    Amater

Pozdravljam mog saborca :013: .Nadam se da ti je mače prizdravilo :D .Drago mi je da još ima ljudi da su mišljenja kao ja :headbang: .Poštujem svačije mišljenje,želje,potrbe i sve ostalo ,a da ja o svemu tome imam sasvim drugačije stavove i razmišljanja.Svi smo različiti i induvidualni,a različitosti,ako nema zdrave tolerancije i ljubavi,dovode do rasprave,svađe i nedaj Bože nasilja :bas_tuzan: .Tako boki mila, kod nas možeš kazati slobodno sve što misliš i što ti je na dušici.Šta sam ti rekla za radove u N.S :wink: .Ima sve da legne na svoje mesto,za sitne pare :skakutalo: .A komšinicu samo pozdravljam :17: :19: :14: .Budi mi vredna i dijet raspoložena :D .Lep dan ti želimSlika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa tako nešto i ja kontam... život je malčice prekratak da bismo ga proveli u raspravama da li se kaže Iran ili Irak. :D

Maca je tu i tamo, juče sam htela da zakažem u vet. stanici za danas, ali se ispostavilo da ne postoji već neku godinu :shock: , sreća te nađoh na netu broj od bivšeg člana nekog njihovog odbora, i ispostavi se da poznajem čoveka i da ima privatnu ordinaciju (je l' se tako kaže i za veterinare? :005: ), tako da smo odmah seli u taksi i zapucali kod njega. Maca bila hrabrija nego ja kad odem kod mog doce. :D Dobila lekiće, tako da se sve sredilo osim što još ne jede, ali sad smo se čuli, pa kaže veterinar da dođemo da bi joj dao nešto za apetit. Koja frka oko šačice krzna. :)

Momci stvarno odradiše svašta nešto za male pare, pa računamo da će za dva-tri dana biti stan useljiv (sve ostalo može i naknadno), da se više i to moje dete skrasi dok nije počela Čkola. A najveći biser je što požuruje radove da bi mogao da ide iduće nedelje u Budimpeštu na Britni Spirs :zid: , na šta mi ne možemo ništa da kažemo jer je i za to uštedeo od svoje zarade. Eto, toliko o samostalnoj deci. :010:

Za danas sam najavila brlj, ali da upišem svejedno. Svima lep dan želim! :mahac:

D: breskva
    R: izmena: jogurt i ostaci birijana od preksinoć :prasence:
    V: brljanje kod kume (izvestiću šta je lepo spremila :) )
    Poslednja izmena od dudank u 22 Sep 2011, 15:01, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Nemas ti nista da kazes, mozes samo :zid: sto i ti nisi ustedela da ides na Britni :D
    Lijepo mi brljaj danas :wink:
  • mirjanab
    Amater
    Amater

E dudo,ja samo da dodam da sam osmislila naš život u Africi za vreme zimkih dana kod nas :wink: .SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikai na kraju Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma ja na Britni ne bih išla ni da mi plate (izvinjavam se fanovima :) ), nego što moramo zbog nje da smandrljamo te radove što pre. :crybaby: Šta zna Britni šta je majstor iz Doboja... i sad ispade da mm ni danas neće doći, mora da drži situaciju na oku. :(

Miki, za Afriku nam trebaju ovi Slika Slika Slika :D .
Odgovori 9033 postova