Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Pade sinoć pica. :) Sastojci su bili dijetalni, tako da se maltene uklopila u dnevne kalorije, a pojela sam baš dosta. (Uklopila bi se skroz da nisam otela još parče iz tuđeg tanjira.) Meni je i lepša takva originalna italijanska nego one hiperkalorične američke varijante na koje smo navikli.

Ove nedelje imaćemo ludnicu, treba da se bacimo na zimnicu, a veliko dete se seli u veći stan i maksimalno mu treba naša pomoć, prvo ide mm radi krečenja i sitnih popravki, posle idem ja da sve to uljudim... usput i kupovina dopunskog nameštaja, a treba da se odrade i neka krupnija renoviranja, koja će ići na račun kirije, ali svejedno je maltretiranje... s jedne strane nisam oduševljena tolikim poslom, ali s druge mi je drago što će dete imati pravi momački stan kompletno sa svojim stvarima i uređen po svom ukusu. :) A i veći je prostor, pa možemo češće da mu se uvalimo. :evil: U svakom slučaju nam ovako ispada jeftinije, a njega motivišemo da se skući u većem gradu, oduševilo me što je od neke svoje zarade već odvojio pare za nov frižider. :) Tako će manje da razmišlja o povratku kući, jer i ne treba da se vraća u grad gde za njega izvesno neće biti posla. A ako baš ne budemo mogli jedni bez drugih u životu, onda je bolje da mi grabimo za njim nego da se on vraća i da svi zajedno tupkamo u mestu. :)

Danas redovno, pica jeste bila divna, ali duša mi vapi za svežim vitaminima. :)

D: nektarine
    R: gomila "trikolorea" (sir, paradajz, bosiljak), dvopek od ukupno 50 g hleba
    U: jabuke
    V: svinjski file s pečurkama (možda će biti ubačen i sir), salata
  • mirjanab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirjanab » pre 13 godine

Opa ovde se jede pica :013: i to talijanska :o ,moliću lepo 8) , a bogme i svinjski filet :013: ,ako, ako je dijet :wink: .Bravo za dete.Vidi se ko je odgovorna majka :headbang: .Sinek je spreman da živi svoj život,bez pomoći svoje muterkeSlika.Mila moja drugo budi mi vredna i dijetetski raspoložena :D .Voli te tvoja druga :hi-fi:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa bre, i vreme mu je valjda, još malo pa 20 godina puni... :005: Sad treba devojčice da mu cinculiraju, ne majka. :D Nije to stvar odgovornosti, Miki, ja sam po nekim opštevažećim merilima glasila za vrlo neodgovornu majku... ali se na duge staze ipak pokaže da kad detetu uvek i apsolutno ukazuješ bezgranično poverenje, koliko god da te munta i zloupotrebljava, na kraju mu proradi savest, u 99% slučajeva, i onda se potrudi da to i opravda. Eto, to je sav moj "metod", a inače je i moje dete bilo neopevano razmaženo dok mu nije kliknulo u glavi da ne bi bilo loše da opravda sve ono što smo godinama bez reči prigovora ulagali u njega. :)

Moram da prijavim mali brlj od noćas - juče sam pojela neki paradajz koji je očigledno bio prskan mišomorom (iz marketa, naravno), i najstrašnije me je izboleo želudac :( , na kraju sam pribegla sredstvu koje gotovo uvek pomogne, dvopeku malo umočenom u razblaženo sirće. Večerala sam vrlo malo jer nisam mogla od bolova (žali bože, bio mnogo lep file), ali je moguće da sam prebacila plan s tim dvopekom, ukupno sam četiri velika komada izgrickala u toku večeri i noći. Tek negde oko dva mi laknu. :cry:

Danas nećemo prijavljivati minus... jer ga nema. :D Ne znam šta jedem jer mi je još muka, tj. sad ću da zveknem dvopek i ajran, a ostalo upisujem posle, i inače smo u zbrci neviđenoj.

D: /
    U: 1 dvopek od 30 g hleba, čaša ajrana - oko 150
    U2: breskva - oko 50
    R: juneća bistra supica sa manje od 100 g mesa i malo šargerepe, 1 dvopek - ne verujem da je bilo i 300
    U: lubenica - 150
    V: dve male kalorične večere - dvopek, topljeni sir, zasladila sa malo mesnog nareska :oops:
    Poslednja izmena od dudank u 20 Sep 2011, 13:24, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Ajde bas se cudim sto si ti brljala :evil: , ali ovaj put opravdano za razliku :evil:
    Nadam se da si se oporavila, meni se takvog paradajza odma stvore ranice pristici po nebcu. I znam da je neprskan :x , a ruke svrbe :x
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Miki, ja sam po nekim opštevažećim merilima glasila za vrlo neodgovornu majku...

:16: :16: :16: djeca "takvih" majki su mnogo samostalnija, ne budu mamini sinovi... znam to iz iskustva :wink: (jeste da moj ima samo 15) i da je prije dva dana imao prvi solo nastup (reper) i da iza sebe ima snimljene 3 ili 4 pjesme i cak spot... mi ga podrzavamo, bez ambicija, i bez trece namjere... kupili mu i miksetu (polovnu, razume se, pa ima i kucni studio), neka se dijete igra, neka ...ljudi nas malo cudno gledaju, kao previse mu je dozvoljeno - ali on je odgovoran :26: Dobili smo zadovoljnog i ispunjenog sina, (vrlo)dobrog djaka, sportistu (braon pojas u karateu). Dijete koje zna spremiti sebi da jede, njemu nikad nemam obavezu da peglam :16: :16: ionako kaze da ja ne znam da peglam, pa sve za mnom peglu uzima :-P Tako da neku djecu ne treba previse stezati, treba ih pustiti da zive svoj zivot, sve to bude dobro, ako im ne stvoris revolt.... No, ima i one druge djece (mladja cerka), e s njom nisam jos nasla sistem :oops: :cry: :nasilan:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 13 godine

A mozemo mi da vidimo taj spot :D
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ima kod Mirke u dnevniku, super su dečaci! :D

Apropo ove priče o samostalnosti, moje dete je u nekom periodu moralo da bude samostalno jer se dešavalo npr. da neće da me puste s posla da otrčim do kuće, nego preko telefona dajem instrukcije šestogodišnjem detetu kako da isprži jaje :x i molim Boga da ne izruči sebi vreo zejtin na papke, tako da je razvio čak i malčice previše samostalnosti :evil: , dešavalo se da popijem silne kritike zato što sam detetu dozvolila ovo i ono. (A kako da mu zabranim, da ga vežem?) Ali sad mu dobro dođe, snalazi se super bez nas... osim peglanja, to voli kao i majka mu. :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas je jedan predivan dan... nisam noćas mogla da spavam, ustala sam užasno kasno, zatekla kišu, ustanovila da od sinoć i dalje nema vode, a onda nam se maca ispovraćala na pločice u kuhinji. :) Toliko o mojim planovima da danas ispresađujem cveće i uradim generalku terase. Ova dvojica danas kreću s renoviranjem stana, i ne znamo na šta će to ličiti jer svi imamo različitu predstavu o tome, dete hoće da bude što brže, mm da bude što jeftinije, a ja da bude što kvalitetnije, pri čemu smo dekinte totalno... naši verni dužnici žele to i da ostanu. :)

Otprilike ćemo jesti ostatke jučerašnjeg jela jer zbog ove vode ne smem da se upustim ni u kakav poduhvat, nadam se da ću bar za večeru moći nešto da spremim, upisaću kad se bude znalo.

D: 2 breskve - oko 100
    U: dvopek od 30 g hleba, čaša ajrana - 150
    R: supa od pasulja i povrća (fantastična fora, ne znam zašto to nismo pre pravili) - oko 300
    U: lubenica - ako budem umela da je isečem :D - 150
    V: birijam (junetina, zelje, jogurt, trun prosa)
    Poslednja izmena od dudank u 20 Sep 2011, 16:33, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

[quote="mirkaa"]No, ima i one druge djece (mladja cerka), e s njom nisam jos nasla sistem

Na ovo mogu samo da potpišem za svog sina :hi-fi: .O tome sam pisala.Lepo vas dve ispadošte i ozloglašene majke :16: :17: :16: .Nisam ni ja daleko :wink: .Mene u školi ispljuvaše profesori svi do jednog :( .Dobro vam i poslušno dete,ali koja lenština,pa ništa niste napravili od njega :neznalica: .Jeste istina,a možda bi bilo bolje da je đubre od detea,a vukovac :010: .Pa sad izaberi :neznalica: .Ne znam više ni šta da mislim,a nemam bogami ni sa čim da mislim :bas_tuzan: .Sve sam konce razvezala.Žao mi njega,a neće da idemo kod psihologa,kaže nisam lud :? .I to je taj buntovni otpor,a psiholog kaže nemože bez njega ništa :neznalica: .Ćerka sušta suprotnost 8) .I rađala sam je kao po knjizi,a tako je i odrasla,a kod njega,dobro nisam umrla pri porođaju i on i ja,sobzirom u kojoj divljoj bolnici sam ga rađala,dobro ostasmo živi :o .E ,tako je svih ovih 16 godina.Non-stop pričamo i ja mm,a valjda će nešto i dopreti do njega :( .Najiskrenije vam kažem,a to svi moji poznanici i okolina zna,mene nikada u svom životu nije zanimalo šta ko misli o meni,sa čim ispira usta itd.Uvek sam se gnušala zbog takvih stvari :x .tako da izjave tipa zameranja kakva su deca,je takav greh,da ljudi nisu svesni toga :010: .Ko god ima decu,nema pravo da priča o tuđoj,a ko nema decu,taj nema pravo ni usta da otvori da bi komentarisao nečije dete.Deca se počinju učiti od pelena :007: .Samo nešto što je urođeno u prirodi se može probati korigovati,ako se uspe,ali sve ostalo ih roditelji nauče.I onda kad čujem,vidi kaka je onaj mali,sram ga bilo kako se ponaša :x .E ,pa te bi pljunula u sred čelenke :x .Što mu nenađeš roditelje pa im to nekažeš :shock: .Strašno :o .Tako dudo moja,baš zbog tih zamerki da si ovaka ili onakva mati,svi se ogrešili o tvoje dete,pa on ispao Bogu hvala dobar čovek :D .E ,sada bi ja te tražila da ih pljunem i u drugi obraz :-P .Mnoge stvari su i relativne i induvidualne i zato ih netreba komentarisati.Šta ja imam od toga,ako kažem nekom šta mislim o njegovom detetu i to ako još pljujem.Bože koje gluposti i gadosti.Ali, nismo svi isti,a meni srce puno što sam ja ovakva kakva sam i po tom pitanju.Vidiš kako i naša mirkić nije dobra za komšiluk.Pa sećam se njenog posta,kada je prve kg.skinula,komšinica joj rekla,ja mislila da si trudna :16: :16: :16: .Strašno :17: .Mogu misliti šta je ta ista rekla za sina :evil: .Bože mili sačuvaj nas od zla.Raspisah se ja u tvom dnevniku,kao da je roditeljski.forum,a ne dijetetski.Kod tebe je i onako sve uredu što se tiče jelovnika (ako izuzmemo talijanske pice :evil: ).mili moj kauboju lep dan ti želimSlika
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Moj sin je tako postao kuvar, od vrtica sami u kuci , a on kao stariji od sestre , i dovrsavao i podgrevao seckao i eto danas kuvara :D , a sestra i dalje ceka da joj dugi pripreme :D
    O Mirjana ne guraj se :wink:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Ispade da su sposobnija starija djeca! A ja sam treca (najmladja) po redu... :D
    sad znam zasto su roditelji uvijek "vjerovali" samo najstarijoj sestri :16: :16: eh, da sam isplala musko :16: :16:
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 13 godine

Nije sad da se hvalim, ali u mojoj kući nije tako... Moj brat je stariji od mene 4 godine, oženjen, ima divnu ćerkicu, a i dan danas je za neke stvari smotan do bola. Ali mora da prigovori kako nešto nije u redu, iako nema pojma o tome :D

Dok sam ja skroz drugačija, baš sam samostalna- i kuvam i perem i peglam sama, sve oko popravki što mi treba odradim sama, radila sam kao šankerica do skora.... :oops:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da se pridružim roditeljskom... :16: Ma Mirjana, u pravu si 100%, ne kažem da ne treba nekad saslušati savet i komentar od komšije/rodbine i slično, imaju i oni lucidnih momenata :16: , ali vaspitanje deteta je proces koji se na prvom mestu odigrava u porodici, i zahteva veliku sistematičnost, tako ne vidim kako bi ijednom detetu pomoglo kad bi roditelj svaki čas primenjivao nešto drugo, naravno, po savetima dobronamernih komšija. :evil: Počeo si nešto i teraj... ispravljaj u hodu koliko se može. A svetu se ne može ugoditi i ovako i onako. Uostalom, valjda je bitno da ta deca budu srećna u životu i da nađu sebe... to je najviše što roditelj može da im pomogne. Svi mi volimo da nam deca sutra budu magistri i doktori, ali pitanje je da li ona to žele i vole, da li su takvog duševnog sklopa da mogu to da izguraju (što nema veze sa inteligencijom), i koliko bi bila srećna. Moje mlađe dete već godinama priča da bi volelo da bude ili lekar ili kuvar (ljubi majka gurmana :D ) - a ako se ja pitam, bolje dobar kuvar nego rđav doktor. Zato, Mirka, nek je dete dobar čovek i nek nađe radost u životu, a dušebrižnicima :-P .

U međuvremenu nam došla voda, mašala... :) Taman da upišem klopu do kraja, sad smem da se upustim u avanturu spremanja ručka.
  • KPJ
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od KPJ » pre 13 godine

Dudank, dali se to nadzire otvaranje porodicnog restorana?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bogme, ne bih imala ništa protiv! :) Onako jednu pravu starinsku aščinicu, pa izbacimo kotao ispred da miriše niz ulicu. :D A kad rekoh "kotao", ovde je sad sezona svadbarskog kupusa kuvanog u ćupovima i čak i na glavnoj štrafti ga prodaju, možeš misliti kako je mojoj duši. :cry:

Danas sam imala žešću FA, odradila sam kućnog posla za jedno šest žena, mm mi neće verovati da nije niko dolazio da pomogne. :16:
Odgovori 9033 postova