Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od narcisa » pre 9 godine

Po meni nije, dok god nema mijesanja baba i zaba. Ja kontam da stvarno nema razloga da panicis. Kilaze se pokrenula i icice na bolje. Nemoj da se bezrazlozno stresiras, postuj pravila i bice minusa. :mahalo:
  • vojkan
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od vojkan » pre 9 godine

Da li neko zna koliko je pametno ići u teretanu gde ima traka biciklo nordijsko skijanje i još neka sprava ne znam kako se zove u glavnom te kardio vežbe za 1500 din mesečno.da li se isplati,kakav uspeh se postiže na tome?
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Mislim da je to skupo za takav vid teretane. Ja sam placala 2000 teretanu sa svim mogucim spravama. Kardio je svakako odlican, ali to mozes za dz u samostalnoj reziji da izvedes. Brzo hodanje, penjanje uz stepenice.... Btw sacekaj odrzavanje pa onda kreni s nekom organizovanom fa. Un je presiromasna proteinima, a vjezbanje bez njih dodje na "dzaba ste krecili".
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Ok hvala
  • Nesto kreativno
    Početnik
    Početnik

od Nesto kreativno » pre 9 godine

Danas sam krenula sa dijetom ali i postim.. Tako da mi je to malo zeznuto.. Htela sam da pitam da li, bez obzira koji nam je dan, mozemo da imamo uzinu izmedju obroka u vidu neke vocke?
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Post se lako uklapa u ovu dijetu;),samo na P dan riba i to je to. Vocne uzine su dozvoljene svaki dan, na svaka dva sata u periodu od dorucka do rucka, s tim da posljadnja uzina bude bar dva sata prije rucka.
    Nik ti je kreativan;). Ako zelis mozes otvoriti dnevnik u sekciji dnevnici clanova foruma. Dobro je za podrsku i lakse se ispravljaju eventualne greskice. Srecno :mahalo:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 9 godine

Nesto kreativno napisao:Htela sam da pitam da li, bez obzira koji nam je dan, mozemo da imamo uzinu izmedju obroka u vidu neke vocke?

O užinama ćeš šročitati na sledećem linku viewtopic.php?f=1&t=4544
    Slika
    Slika
  • Kravica
    Početnik
    Početnik

od Kravica » pre 9 godine

Pozdrav svima :D
    Relativno sam nova, krenula 14.03.
    Guram solidno, bude kriza, ali nije strašno... Uglavnom sam kao "gost" dosta čitala ovde, i pomogli ste :009:

Ne mogu baš sve da pročitam, pa me zanima: da li i kada mogu da jedem soju? Ljuspice, npr, umesto mlevenog mesa...

Hvala unapred :wink:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Evo sta autorka UN dijete kaže za soju napisao:Sojino meso i Tofu - sojin sir idu za proteinski dan, soja u zrnu na skrobni dan a mlevena soja ili sojine ljuspice na UH dan.
    Slika
    Slika
  • Nesto kreativno
    Početnik
    Početnik

od Nesto kreativno » pre 9 godine

narcisa napisao:Post se lako uklapa u ovu dijetu;),samo na P dan riba i to je to. Vocne uzine su dozvoljene svaki dan, na svaka dva sata u periodu od dorucka do rucka, s tim da posljadnja uzina bude bar dva sata prije rucka.
    Nik ti je kreativan;). Ako zelis mozes otvoriti dnevnik u sekciji dnevnici clanova foruma. Dobro je za podrsku i lakse se ispravljaju eventualne greskice. Srecno :mahalo:

Hvala punoo :)
  • Kravica
    Početnik
    Početnik

od Kravica » pre 9 godine

314pezos napisao:
    Evo sta autorka UN dijete kaže za soju napisao:Sojino meso i Tofu - sojin sir idu za proteinski dan, soja u zrnu na skrobni dan a mlevena soja ili sojine ljuspice na UH dan.

Hvalaaa :skakutalo: :skakutalo:
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Hteo bih da pitam al pre toga da kažem nešto: trenutno sam na turbo un- u ide dobro sad će još malo vodeni dan a onda i kraj dijete od 91og dana.zanima me šta se radi, bar nešto da mi se kaže,za narednih 90 dana.čitao sam na forumu o tome e sad da li sam razumeo doručak može voće ali može i jogurt ili meso tako neki proteini...ručak mogu ugljeni hidrati a večera isključivo da bude proteinska.da li sam to dobro shvatio?pitao bi još nešto ako jedem meso za večeru recimo da li smem da mešam sa sirom ili sir da mešam sa jajima.shvatio sam da jedan obrok može biti proteinski a drugi uh u istom danu da li je i to tačno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Sve o narednih 90 dana ćeš videti na viewtopic.php?f=1&t=1582
    Slika
    Slika
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Gigo imaš li neki predlog za održavanje da bude više proteinskih dana pogledao sam što si napisao ali osim prsten.,skrob,skrob,prote,uh,voće ima li nika druga kombinacija.ako vidiš ovo narcisa voleo bih da mi i ti daš predlog za održavanje.hvala
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Raspored dana je p, s, s, p, uh i v, to si upratio. Ja sam pobornik maksimalnog iskorjenjivanja skroba iz ishrane (a prije un-ke sam bukvalno zivjela na krompiru, ova dva uzastopna skrobna su mi ga prilicno ogadila). Vazno je da i dalje ne mjesas u obroku, a u toku dana mozes (i trebas). Dakle na proteinski mozes jaja za rucak, sir za veceru (ili meso,mislim kombinujes kako ti odgovara), a na skrobni skrob za rucak a neki protein za veceru. Ja smatram da bi cak trebalo cijeli jedan skrobni zamijeniti proteinskim danom (sigurna sam da stete ne bi bilo, sta vise mislim da je korisnije). Uh i V ti ostaju isti. Pravila kazu da je i dalje najbolje jesti isto za veceru sto i za rucak, ali je dozvoljeno i ovako. Kako god da odlucis bice dobro i iskoristi ova tri mjeseca da skapiras kako ces se hraniti poslije un-ke da se ne vratis starim slabostima. Srecno :mahalo: .
Odgovori 4679 postova