Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od BlackMaja » pre 14 godine

Evo onog sto ja obecah pa smetnuh s'uma :D

Evo kako mi pravimo, i bude extra... Mislim na jafu kolac, jelte :D

Potrebno:
    2 jaja
    10 kasika mleka
    10 kasika brasna
    10 kasika ulja
    10 kasika secera
    pola praska za pecivo (dupla kora - dupla mera)
    2dcl vode (za sirup)
    200gr secera (za sirup)
    2 zamrznute pomorandze (fil )
    dzem od kajsija (fil )
    4-5 kasika ulja (glazura)
    100gr cokolade (glazura)

Onda ispeces od navedenih sastojaka gore dve kore. Jednu dobro izdrobis i dodas sirup od 200gr secera i 2dcl
    Zamrznute pomorandze izrendas i umesis sa izdrobljenom korom i sirupom.
    Napravis glazuru od 100gr cokolade i 4-5 kasika ulja. Pa onda redjas.
    Stavis koru dole, pa premazes dzemom pa onda film i sve to lepo izravnjas i stavis glazuru preko.

I onda sve pojedes i vaga pokaze +, ali ne ocajavas jer to je jafa :09: :prasence:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Jeste, Maki, to je ta, to je ta! :skakutalo: Najlepša na svetu! :skakutalo: Jedina razlika je što ne zamrzavam pomorandže nego ih sitno iseckam, i umesto sirupa sipam sok od pomorandže, malo zašećeren, tj. tako sam dobila recept. A nekada sam koristila seckane kajsije iz kompota, tj. u vreme kad nije bilo pomorandži, i mogu ti reći da je isto mnooogo ukusno. :) I nekako je lagana kombinacija namirnica... jedan od retkih kolača koji mi ne izazovu džumbus, tj. onda kad uspem da se zadržim na jednom parčetu. :evil: Kad sam ono beše pravila, proletos... a veliko dete samo što se ne rasplaka, kaže da ga podsetilo na detinjstvo. :D
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od marrayya » pre 14 godine

Samo umereno :)
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Recept za piletinu zvuci fantasticno, kad bolje razmislim , pa i uklapa se u moju ishranu,piletina ,pecurke sir sve proteini :26:
    Dudice , dudice , a kad su decica otisla na spavanje?
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

Ovo je recept jedne komsinice nase koja je doduse umrla kad sam ja jos bila dete, ali je se secam samo zbog kolaca :oops:
    Uvek kada je pravila ja sam isla kod nje da jedem pa i dan danas su to "Teta Ratomirkin kolac" :D
    Inace ne znam za drugi nacin, niti sam iskrena d abudem trazila kako drugacije da spremim, ovo je stvarno superiska, stim sto ja nemam meru kada su u pitanju, jer su tako sooocni. :D

Jeli, jel se meni cini il cete 'vamo u moj town :D
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Boki, što reče Marrayya, samo umereno. :D Divan je recept, ali je i malo kaloričniji... malo. :oops: A deca su se ranije razišla, mada nismo ni mi nešto posebno divljali, ali ipak je opuštenije kad ne moraš da razmišljaš. ;)

Maki, nažalost nećemo, nemamo čime :( , nadala sam se da će biti neko društvo zainteresovano, ali ne ide se nikome, a mi nemamo kola. Mi smo raspikuće koje otprilike nikad neće ni imati kola... ali zato cvetaju lokalni kafići i bugarski turizam. :D
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

ehehe, nista bolje ni sa nama sto ih imamo, kad ne teraju na vodu :D
    Slika
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 14 godine

Svi imamo isti recepat za jafu. Cudna i teska vremena, behu za sve. Neka nam jedino sjecanje na taj period, ostane na ovaj kolac,... :)
    Ma mene razni lepčići i ubili... bar da me mrzi da mesim, nego čim se pomene da se pravi nešto slano, ja skačem od sreće kao da sam dobila na lotou... u stvari sam promašila profesiju, trebalo je da budem pekar i da me Bog vidi. :bas_tuzan:
    sto ti je i ja isto tako, samo cekala da se nekome nesto prijede :D pa makar i u 10 uvece, sad sam se malo opametila :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Za jafu i lepa sećanja :pivo: ! Ja se i inače trudim samo lepe stvari da pamtim... kad bi neki vanzemaljci uzeli da mi analiziraju mozak, verovatno bi ustanovili da se za poslednje četiri decenije na Zemlji nije desilo ništa ružno. :16:

Podivljao mi juče kompjuter, dosad sam se rvala s njim i mislim da sam uspela da ga sredim, u nadi da nisam opet uništila i program za onlajn banking. :010: Sad me čeka gomila posla, a najstrašnije mi se ide u neku skitnju, imam želju da oteram svu tehniku u sto đavola i da zapalim makar na jezero... što ću, uostalom, možda i da uradim. :D

Nemam nikakav plan za danas, još nisam doručkovala jer kad god se unervozim, nema šanse da jedem (što će reći da se vrlo retko unervozim :16: ), a ni sad mi baš nije želudac spreman da se suoči s hranom, tako da ću verovatno da grickam samo voće na sitno dok ga ne osposobim. Malo me je oraspoložilo što sam juče merila obime i ustanovila da mi se noge sad izjednačavaju, bila je razlika od 3 cm u butini, a sad se leva butina stanjila i samo je za 1 cm deblja od desne, leva 51, desna 50, kukovi 93, struk i dalje potresnih 70, ali sviđa mi se što je krenuo da se tanji taj donji trap. :D Uspela sam čak da se udenem i u farmerke, malčice kipi, ali je duplo bolje nego što je bilo. Kao da mi se jedno vreme bilo pogrešno rasporedilo salo, a sad se vraća u svoj stari raspored.

Zn'či, danas:

preko dana - nekoliko velikih nektarina - 200
    R: malo pržene piletine (oko 100 g), salata, 1 veći dvopek sa ajvarom - oko 500
    U: 1 bareno jaje - 75
    V: ?
    Poslednja izmena od dudank u 10 Sep 2011, 17:47, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

ja bih mislila da nogavice nisu iste :16: :16: :16: sigurna sam da ce to doci na svoje... jedno po jedno :-P cuj, dvije noge da mrsaju o'ma :D
    za izbrisana sjecanja :ZZ02: :17: i slicice :wink: dvojnice
  • boki 66
    Amater
    Amater

Sto posto ti je tu pomoglo more , plivanje, setnja . Ma ti si meni bas zgodna , necu da cujem nikakvo kukanje :-P
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

I ja sam mislila da nisu nogavice iste. :16: To je zato što dugo nisam mogla da koristim tu nogu kako treba, pa su spali mišići i nabućkalo se salo. Tačno je pešačenje pomoglo. Nego, dvojničke slike - na prvoj sam sakrila goozu i stala iskosa, pa se ne vidim u punom kapacitetu, a na današnjoj me mrzelo da se presvlačim u majicu sličniju Mirkinoj, pa me malo više utegao elastin, a i pantalonice su me pritegle malo, ali evo kako to izgleda sa tim kilažama, 60 i sadašnjih 52,5:

Jedino moram da primetim da Mirka ima lepa široka ramena, a ja kao pile. :D
    Poslednja izmena od dudank u 10 Sep 2011, 20:53, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 14 godine

fiiiiiiiit fiuuuuuuuuuuu (onaj zvizduk :D ) prava si mi macka dudo :) :wink: :009: :009: :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater

I kao sto rekoh super si Dudice i stvarno imate istu gradju da ne poverujes :shock:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

E, ako sam ja ovakva, pa stvarno sam zgodna :16: :16: :16:
    izgledas fenomemomenalno, dosta si mrsavija od mene, manje salceta... al gradja, stvarno slicna, i jos nosimo naocere...
    To je ta linija - kao jenifer lopez :D
Odgovori 9033 postova