Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od boki 66 » pre 14 godine

Dudiceeee :009: , nadam se da si dobro , ja sam došoo :D stigli vrganjčići lisičarke , pa svrati nekad :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 14 godine

Ma di je moj mili Slika.Prvo da ti čestitam 300.stranu :veseljak: :skakutalo: :013: ,a ondaK novu kujnu Slika,pa prebranac ljubim ga i ja i tri :prasence: pečenja mogu da biDnu pored mene ,ali kad nanjušim prebranac :pozdrav: :14: :04: .Izbegavam ga u širokom luku,ali nekada baš i nemogu i neću :-P .Slika i jedem.Mili moj dudić ,čitam radiš,ako radi u radu je i spas jako često.Lep i dijetalan dan ti želim Slika

Zaboravila sam da ti pošaljem :010: ostao komadić pite :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Boki, volela bih ja kod tebe na kaficu i bez vrganja i lisičarki! :skakutalo: Ali kad već nudiš da se proba... hehe. :evil:

Mirček moj, sinoć me je prebranac i upropastio :( - izašli sinak i ja na po pivo i raspričali se, pa malo duže zaseli. Predivno je bilo napolju, ali me prosvirao onaj lep vazduh... i noćas u pola jedan mama sedne i spuca tanjir prebranca :12: , a i inače sam poslednja dva-tri dana hronično naduvena, tako da danas imam na vagi pola kila više umesto očekivanih pola kila manje. :16: Nije realno, pa neću da upisujem. Prvi put mi se desilo da nakon pms-a ne izbacim taj višak vode, stopala su mi kao ćuftice, jedva sam sinoć navukla sandale koje su mi inače komotne. Ko zna, možda tu učestvuje i stres, imala sam baš krvave dve nedelje, ali danas kreće normalan radni tempo. Još bi samo bilo lepo da sam se naspavala, mače je celu noć skakalo po nama jer je htelo da se mazi i igra. Ukapiralo je još prvog dana da ne sme na posteljinu, ali se zato šeta po nama kao po pontonskom mostu. :cry:

Još danas ljubavišem sa skrobom, a od sutra definitivno moram da raspalim jednu turu od nekoliko dana bez UH. :(

Edit* - Malo dete -900 g ove nedelje, eto ko je disciplinovan. :)

D: nektarina, 3 šljive - oko 100
    R: izmena - parče proje oko 80 g, 50 g starog vlaškog sira - oko 500
    U: lubenica - 150
    V: pomeram prebranac i salatu za večeru, oko 450
    Poslednja izmena od dudank u 05 Sep 2011, 18:13, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Bravo za dete, ljubi ga majka :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Blago njemu, slabi a jede duplo više od mene. :( Ali baš po ovome se vidi koliko smo svi različiti, npr. kod njega je dovoljno da ima određenu satnicu u toku dana, tj. da regulišemo raspored namirnica i on krene da se topi... a kod mene je fora u vrsti namirnica, samo što mi je trenutno baš teško da se skinem sa UH. :(

Ala sam udarila po ovim tužnima... nisam neraspoložena, samo me nervira što sam se opet navukla na hleb i slično. :)
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

od lenka debelka » pre 14 godine

e pa dud zezas i ti, bas mozes da poredis detetov metabolizam i svoj :17: Ako stvarno mislis da je do leba, hebes leba izbacuj i mirna backa. A vage sto umeju da lazu ko baron minhauzen, znas to bolje od mene te se stoga ne sekiraj. Elem, bravo za dete, a ti prstice dalje od testa!!! Ja bogte nisam verovala da cu moci, ali sve se moze samo kad se odluci. cmoka za tebe!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Provereno su UH - čim izbacim voće i skrob, slabim kao zmaj sa istom količinom kalorija, samo što sad voće ne bih izbacivala, grehota je. :) Već dve nedelje vučem temperaturicu 37,2, i ona je pokazatelj da se ne hranim kako treba - npr. posle kolača zna da skoči i do 38. Kao da si hronično u nekoj najblažoj fazi alergijske reakcije, ne znam kako bih opisala, koža pecka iako nema osipa, naduvenost... računam da bi sad trebalo da pređem na tu svoju standardnu šemu, taman sam se uhodala s manjim obrocima i umirila my inner pig :prasence: , sad možemo da poradimo i na kvalitetu krmiva. :headbang:
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 14 godine

dudank napisao:računam da bi sad trebalo da pređem na tu svoju standardnu šemu, taman sam se uhodala s manjim obrocima i umirila my inner pig :prasence: , sad možemo da poradimo i na kvalitetu krmiva.
    Dijagnoza je postavljena, sa sledi akcija, zar ne??!!! Uostalom, nemoj da zuris, ne bi bilo kolegijalno da ja ostanem poslednji musketar na ovom forumu... :cry:
  • mirjanab
    Amater
    Amater

Mili moj pužićuSlika dobro jutro,detetu čestitam minus :veseljak: :skakutalo: :013: i ako prestiže majku.Ma vidi ti nju ,ona se brecnula na sinov metabolizam,stara koka pa joj čudo što sinek jede a slabi,a gospoja u najLepČim godinama mora da broji kalorije.Tako ti je to draga moja.Moj sin je rastao tako ,da se natovi i izgleda kao prase za Božić,a onda se u roku mesec dana pretvoti u glistu.Izraste kao iz vode i kilice nestanu.Sada je visok 187 cm,a mršav da mi je muka pogledatiga,a jede kao nezdrav.To je dokaz kako smo svi različiti i da debljina ili mršavost nisu genetski nasledni.Svaki čovek može da se ugoji i svaki da oslabi.Nenormalno brz metabolizam ima svega 2% ljudi na ovoj Zemlji,da mogu da ne jedu,već žderu ,da se dave u hrani ,a da su mršavi.Ja znam jednu ženu,koja nenormalno jede,a ima 45 kg.Išla je na sva moguća ispitivanja.Sve uredu,zdrava kao dren.Ona za doručak pojede pola tepsije bureka.To zalije za litrom jogurta.Užina su joj krofne ili razni sendviči.Ručak onako gurmanski ,Vojvođanski,večera,red šunke ,red slanine.Ma šta da ti pričam.Rođaka jedne moje poznanice.O tome pričaju svi koji je znaju.Kao da ima Bože sačuvaj pantljičaru.Ali eto,i štitna žlezda joj je uredu,ma sve.Imam primer u familiji ,mlađe osobe koja ima problem sa štitnom žlezdom.Ona konstantno mršavi i pored terapije i ljudi non - stop jede,ali bukvalno :o .Stomak joj naduvan kao balon.Nemože želudac stići prevariti hranu,a ona čačkalica.Sirota žena :neznalica: .Bolje je nama da smo mi zdravi,rumeni,debeli i sa sve ovim alergijama,nego da smo mršavi zato što smo bolesni.Biće moj dudić zmijsko telo :009: do svih prestojećih praznika,da se ondaK možeš opustiti :hi-fi: .Znam kako se osećaš sa tom nadutošću,jer ja sam redovno naduvena,posle jela,nema veze šta jedemImam savršenu probavu ,ali želudac mi od pamtiveka nemože sve svariti istom brzinom.Fali mi nekih tvari za varenje.Pila sam raznu hemiju,koja mi nije smanjila tada nadutost u želucu,a tražilo mi je samo da jedem.To sam batalila,još u svom mršavičkom stažu.Tako sam već navikla,pa sada od kada sam na ovo režimu nemogu da verujem kada ustanem ,a stomak ravan kao daska i sve zategnut.Lep dan ti želimSlika,oprosti ja se raspisah :shock:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

Dudička, kakve veze ima temperatura i kolaći?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Miki, sve ja to znam o mladim i starim i brzim i sporim metabolizmima, ali kako da ne budeš ljubomoran na decu kad vidiš šta sve pojedu. :16: Ma to ja kukam samo forme radi, u suštini čak i sad imam malo brži metabolizam nego što mi sleduje. :) Još kad bih malo više mrdnula goozom, ne bi bilo mojoj sreći kraja. Pokušavam da uključim mlađe dete da zajedno radimo neke ozbiljnije vežbice, ali ono neće, sramota ga. :( A veliko dete je u stilu "gde god nađeš zgodno mesto, tu trbušnjak odradi" - ima kompletne programe vežbi snimljene na mobilnom, i samo nabije slušalice i krene u svakom slobodnom trenutku. Zato i izgleda tako kako izgleda... ukratko, nemam prava da se žalim na svoje salo. :010:

Anči, to je ona moja davnašnja muka s varenjem šećera i skroba, želudac ne može da ih savlada, naročito u kombinaciji, i zato mi skače temperatura, a od kolača mi se najčešće jave i užasni bolovi u stomaku. Tako je već dvadeset godina, ali ne uzbuđujem se, slatkiši ionako nisu zdravi. Ne daj bože da ne mogu da varim meso, tad bi bilo nevolje. :16:

Danas svečano krećem sa svojim programom bez skroba, a počela je konačno i vodurina da odlazi - krećemo sad ozbiljno :) :

D: nektarina, 3 šljive - oko 100
    R: čorbica od povrća, mlad sir 200 g, salata - oko 300 (u čorbici ima maslaca)
    U1: kriška mladog sira - oko 150
    V: barena boranija, 150 g pilećih prsa, mrvica starog sira kao začin, 2 dvopeka (ne izdržah :( ) - cenim sve ukupno na oko 500
    umesto V2 - čaša piva
    Poslednja izmena od dudank u 06 Sep 2011, 23:42, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 14 godine

Dudo, srecan novi pocetak bRez skroba :)
    Ma sta da ti pricam, kad sve znas... Mene su prije deset godina, zbog tako povisene temperature, lijecili od upale pluca :16: :16: :16: Ispostavilo se da je bilo zbog alergije, kad sam ja samoinicijativno naganjala alergologa. U mojoj drzavi je jako tesko doci i do kakvog alergologa... Od tada pa do sad naucila mnogo toga iz osluskivanja svog organizma. I sam imam niz vrlo nespecificnih alergijski reakcija. U domu zdravlja o tome nista ne znaju :shock: i ne razumiju :neznalica: ... Uzdaj se use i u svoje kljuse.... Kad se hranim, kako ja mislim da treba, alergije me mnogo manje napadaju. Valjda je organizam jaci.
    Ali kao sto rekoh: sta da ti pricam, kad sve znas...
    P.S. ajran (jel se ono tako zove) je super... mm ce mi sve popiti :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

:pozdrav: za naše dijetalno piće! Nama ode skoro 2 l dnevno, brrrruka, sad smo bili malo pauzirali zbog prebranca, ali sinoć je napravljena nova tura. :NN04:

Mi ovde u gradu imamo neku kao specijalizovanu ambulantu za testiranje na sve moguće alergije, mislim da je privatna, ali ono što mene zanima jeste kako da se borim sa svojim alergijama i eventualno da ih suzbijem, a to retko ko ume da ti kaže. Najlakše je reći "ne jedi to i to". Ne znam da li si zakačila kad sam pisala u dnevniku, skoro 20 godina nisam se usuđivala da jedem jaja jer sam imala užasne bolove i rekli su mi da je žuč, da bih pre neku godinu ustanovila da nije žuč nego alergija na belanca, a proletos sam našla i kako se ta alergija ublažava - živeli Japanci :pivo: , pojedoh ja nedavno malčice jajeta na oko i ostadoh živa - hoću da kažem, što da se lišavamo ako postoji rešenje. :)

Malopre sam se zgrozila, krenula da očistim raštan za čorbicu, a on pun biljnih vaši, odvratno. :x I inače ne volim kupus, a sad ga neću skoro jesti.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 14 godine

Blago tebi na takvoj ambulanti. Ja moram u Banja Luku (oko 300km)... i opet nista ne saznam novo... Slala sam neke nalaze za Beograd odavde preko jedne internisticke ordinacije... ali sve je to... iz supljeg u prazno :-P Doduse imam i u Loznici, ali mi je dosadilo davati pare... Sve je atipicno, sve moze a i ne mora da znaci... pa sam i ja naucila da se nosim i zivim sa tim. Javljam se samo kad bas ne znam sta cu 8) Ja cak uglavnom i ne pijem lijekove, od njih imam i san i apetit, strasno. Samo bi spavala i jela!!! :(
    To sa Japancima i jajima???
    Ziveli mi uz nase picence :pivo: za veceru cu iskombinovati sa sirom i paradazom :D
  • mirjanab
    Amater
    Amater

Potpisujem sve vaše zadnje postove :pozdrav: ,jer mi je i samoj tako.Našla sam ja rešenje,samo treba pozamašna svota novca,pa kad skupim iću i znam da ću sve rešiti.Do tada kako kaže mirkić use i u svoje kljuse. :wink:
Odgovori 9033 postova