Nju sam pronašla u jednom časopisu, na internetu je nigde nema.
Traje šest nedelja i za to vreme moguće je skinuti i do 20 kg. Dva puta nedeljno se rade vežbe sa tegovima, tj. sa opterećenjem, a sama ishrana se bazira na 50% ugljenih hidrata, 25% proteina i 25% masti. Na svake dve nedelje se smanjuje unos kalorija za 100, što je proverena taktika koja pomaže telu da efikasnije sagoreva masne naslage.
Direktan šećer nije dozvoljen, a ako je slatko vaš "greh", moraćete da se zadovoljite voćem. Što se tiče toga šta smete da jedete, u preporučene namirnice spadaju: piletina, ćuretina, tunjevina, posna šunka, posna govedina, nemasni jogurt, bademovo mleko, hleb od celog zrnevlja, krompir, paprike, zelena salata, paradajz, banane, jabuke, suve šljive, suvo grožđe, malomasne kokice (koje se pripremaju u mikrotalasnoj), nemasni prelivi za salate...
Kratki treninzi su ključni deo dijetalnog plana dr Elingtona Dardena i predstavljaju jednistvenu vrstu fizičke aktivnosti koja se sastoji od negativnog, odnosno ekcentričnog treninga. To su vežbe snage kojima se istežu mišići koji su pod otporom (tegići i sl.). Na primer, u vežbi kod dizanja tegova kada spuštate ruke, vi zapravo radite negativan trening istezanja mišića. Na ovaj način se osnažuje telo i stvara mišićna masa, što sve utiče na metaboličke procese u organizmu i ubrzava mršavljenje. Preporučuje se da odvojite po 20 minuta jednom do dva puta nedeljno za vežbanje, pošto su ove vežbe vrlo intenzivne. Takođe, Darden smatra da ćete poboljšati rezultate ako budete nakon večernjeg obroka išli u polučasnovnu šetnju blagog intenziteta.
Dardenova dijeta za topljenje sala - primer jelovnika
Doručak: - 1 integralna zemička i 30 gr niskokaloričnog sirnog namaza (ja koristim kiselu pavlaku od 12% mm i dodam neko povrće);
I užina: - jedna jabuka;
Ručak: - sendvič od dva parčeta integralnog hleba, 100 gr grilovane ili u rerni pečene ćuretine, 30 gr nemasnog sira, 1-2 kašike senfa, 1/2 paradajza, 2 lista zelene salate;
II užina: - 14 neslanih badema;
Večera: piletina na azijski način - 100 gr piletine pržene ili dinstane, sa 1 šoljicom obarenog integralnog pirinča, posuto 1 kašikom blanširanih badema (možete ih i narendati pa posuti), preliveno sosom od pomorandze (ja ne prelivam i ne koristim sos, već svež sok popijem uz večeru a u dinstano meso dodam i neko povrće);
Večernja užina: - 1 šolja nemasnog voćnog jogurta (ne kupujem gotov već pravim od niskokaloričnog jogurta i soka).
To je ukratko to Ivaiva.

Danas mi je peti dan i ide super.