gagin dnevnik
  • grazia
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: gagin dnevnik

od grazia » pre 8 godine

Meni lakse kad vam kukam. Bas sam imala jaku zelju za slatkim. Nisam posustala. Uzela sam zvaku i zvacem je hahaha.

Debeliccka meni je uh dan najomiljeniji zato sto obozavam testeninu a i slatkise. Tako da sve savete i sugestije primam. A sto se tice hleba nisam uopste njegov ljubitelj. Mimo dijete ga jedem jedino ako pravim neki sendvic i uz pasulj i kupuse. Tako da i ovde jedem hleb pod moram da ne bih bila gladna.

12/91 proteinski dan
    DORUCAK: banana
    UZINA: 2 mandarine
    RUCAK: 6 krilaca pecenih u rerni kupus salata dva parceta tonus hleba i solja supe naa kraju
    VECERA: 3 krilca i kupus salata
    FA: 20min trcanja 10 min vezbe snage i pet tibetanaca 13 ponavljanja

Jos uvek mi se jede slatko
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

E sad... to šta ko voli a šta ne voli svakako jeste individualna stvar i ne treba niko nikoga nagovarati da voli nešto drugo, naravno, a ne bi bilo ni moguće.
    ALI, ima tu i nešto drugo... Cela priča o pravilnoj i što zdravijoj ishrani uopšte ne stoji samo zato što je nešto zdravo a nešto nezdravo da se jede i koristi odnosno ne završava se samo na tome pa da kažemo čips nije zdrav, šargarepa jeste i kraj priče. Tu se priča ne završava jer se ne može tek tako šargarepom zameniti obrok i biti zdrav i vitak. Ono što je jednako važno i neizbežno je i priča o tome kako i zašto treba koncipirati ishranu i koje namirnice unositi redovno a koje ne, da bismo kako ja to kažem upravljali svojom ishranom (i svojim apetitom, glađu i sitošću)...
    Da pređem na stvar i objasnim zašto davim sa ovim uvodom...
    Nailazila sam na ljude koji ne vole hleb a vole UH u svim drugim oblicima, često nepoželjnim (slatkiši, pogačice, peciva iz pekare, masna testa, prekuvane testenine i slično) a tako se teže kontroliše ishrana..... Nama su neophodni kvalitetni UH i svako lišavanje njih neminovno vodi u krize. Hleb ima svoje nutritivno dobre osobine (kvalitetan hleb, ne podrazumeva se da je integralni kao što se ne podrazumeva da je integralni u svemu bolji od običnog, to je zabluda) a takođe nam obezbeđuje i neku ravnotežu u ishrani tokom jednog dana i samim tim pomaže da kontrolišemo apetit jer telo dobija ono što mu je potrebno (uz ostale namirnice) i na način i po rasporedu kako je adekvatno. Testenine nisu baš neko rešenje, kuvana testenina je često i prekuvana i može da se ponaša kao i slatkiš što znači da izaziva novi apetit, skokove insulina. Tako i sve druge namirnice bogate skrobom koje se pretvaraju u šećer...

Kvalitetne UH svakako treba unositi, naravno kontrolisano i u pravilnim kombinacijama i količinama (pasulj, sočivo, kvalitetan hleb, itd...) a izbegavati brze i beskorisne UH.
    Taj hleb kao nova navika u ishrani samo može da ti koristi, dugoročno, u formiranju tvoje buduće ishrane (i posle dijete) a ne da ti škodi.
    I ja sam uvek volela (odabrane) slatkiše ali nemam nikakav problem sa upravljanjem svojom ishranom i kontrolom slatkiša (osim u fazi, tih nekoliko meseci u životu kada sam se nepravilno hranila i jela ih svakodnevno). Testenine nisu baš neko rešenje za osobe koje su slabe na slatkiše i UH.

Šta sam htela da kažem u vezi sa UH danom je sledeće:
    Taj dan treba odraditi pravilno. To će mnogo da pomogne sa mršavljenjem ali definitivno i sa formiranjem buduće pravilne ishrane odnosno ishrane koja će biti funkcionalna i pod našom kontrolom (a to je ono što ja volim da definišem kao Da Naučimo Da Jedemo).
    Naišla sam za sve ove godine na forumu na mali milion Unka dnevnika gde su članice taj UH dan odrađivale nepravilno, za UH večeru uzimale nešto malo malecko jer su se plašile da se ne ugoje a kao rezultat toga su propadale dijete (prekidale su ih i brljavile) a osobe se nisu naučile da jedu i vladaju svojom ishranom i upotrebom slatkiša i UH konkretno.
    Ovo ti inače priča veeeliki ljubitelj slatkiša (odabranih naravno, ne svih) koji uspešno održava svoju liniju već skoro četiri godine (četiri pune po ciljnoj kilaži, a skoro četiri godine po kilaži 5 kg nižoj od ciljne).
    Za UH dan uzmi Uh ručak, niskokaloričan, dodaj povrće tom UH koji jedeš, kao što i radiš.
    Za večeru uzmi svoj najdraži slatkiš u količini koju ti srce želi. Veruj mi, tako treba i tako je osmišljeno i logično. Ovaj dan treba da bude kaloričan. Osim toga te kalorije treba da ti dođu u jednom udarnom obroku (uh večera) i to je upravo onaj čuveni cik cak efekat. Tri dana pre toga si jela jako niskokalorično (V, P, S dani) i metabolizam počinje da se usporava jer se telo priviklo na niskokaloričnu ishranu (NK) i počinje da štedi kalorije da ne bi skapalo gladno jer se plaši da ćeš da ga izgladniš (počinje da pravi zalihe za crne dane jer je pomislilo Ova se ne šali, ova nas mori glađu...).
    Ti u četvrtom danu unosiš taj udarni obrok i razmrdavaš metabolizam i on ponovo radi i kao rezultat tog dana najverovatnije sutra imaš minus. (kao rezultat pravilnog koncepta sva četiri dana ali i naročito kao rezultat ovog dana).
    Pričala sam mnogo o svemu ovome (ne sa aspekta UN dijete nego uopšte sa aspekta ishrane) i u svom dnevniku, stranice i stranice, pokušavajući da predočim kako se jednostavno može uspostaviti funkcionalna ishrana (prosto ko pasulj). Ovaj udarni obrok upravo treba da bude večera jer mu sledi post tj sati bez hrane (veče, pa noć pa jutro do doručka) i sve se savršeno svari. Ako bismo ceo dan grickali po malo i po puno pite i kolače i pice i šta god, ovaj efekat ne može da se postigne. Postiže se tim jednim udarnim obrokom. U tom slučaju, taj jedan obrok ne goji kao prvo nego naprotiv (mršavimo odnosno održavamo kilažu ko ne želi da mršavi), zatim taj obrok ne pada teško i ne daje osećaj težine u stomaku, ne stvara se novi napad želje za hranom nego smo u potpunosti zadovoljeni. Ako bismo ceo dan jeli ili uzeli tri jaka obroka imali bismo i težinu u stomaku i mučninu i novi apetit i gojenje.... Ali je zato ovaj jedan udarni obrok takoreći revolucionarna caka.

I autori ove tvoje dijete su napisali za Uh večeru da može da se uzme 3 kolača ili 2 parčeta torte, a to nije slučajno. Imaj na umu da su mnoge torte toliko kalorične da u ovim parčadima može da bude mali milion kalorija. I neka je. I dalje tako treba. (osim ako neko ne voli i neće slatkiše pa će da uzme nešto drugo superkalorično – npr veliku picu, pitu, burek, neku superkaloričnu testeninu, šta god.. svejedno je šta i od kojih sastojaka kad ionako svaka torta sadrži i UH i masnoću i skrob i protein i ko zna šta, pa ako može torta može i sirnica npr ili pica ili šta god ili pljeskavica u lepinji sa prilozima i pivo ili šta već... to dođe kao slana torta...). Ako uzmemo nešto slabo za UH večeru onda je UH dan samo još jedan niskokaloričan dan i ništa nismo postigli. Možeš samo da ostaneš željna i tužna što si uzela jedno malo parče a želela si tri npr.

Dakle, sledeći put: NK ručak i veoma VK večera. Ali, ta večera sa ljubavlju, strašću i uživanjem – najomiljenija torta, velika porcija ... ili šta god. Ovakvim zadovoljavanjem tih svojih čula koja vole tu npr tortu ti možeš da postigneš da si namirena i zadovoljna i da narednih dana zaista nemaš nikakve krize i ničeg nisi željna, pa čak da prestaneš sa posebnom radošću da čekaš taj UH dan. A sa ovakvom večerom nema potrebe da imaš grižnju savesti.
    Ti si tog dana jela manje više neorganizovano, pa si se osećala krivom, pa si sebi probudila čežnje i šta sve ne... pa ti se samo više jede...
    Kad sam ja imala svoje dane kada uzimam taj baš visokokalorični obrok (i još uvek imam takve dane, tako živim, a vitka sam bez problema) veruj mi da je taj obrok umeo da bude baš baš kaloričan ali uvek je bio tako koncipiran – 1 jak udarni obrok sa slatkišem npr (ako je u pitanju slatki obrok) koji volim i to u velikoj količini. Ja npr mnogo volim onu veliku kupovnu palačinku sa nutelom, plazmom i višnjama (ili bananom ili malinom) plus sladoled u istom obroku. Ako sam jela samo sladoled, to je bila veeeelika porcija sladoleda. Pakovanje Štrausa od cca 770 kcal nije ništa posebno, tek jedan malo kaloričiniji obrok (samo što je nezdrav, ali zato slatkiše i ne jedemo svaki dan, ja ih jedem uglavnom jednom nedeljno, eventualno nekad češće). A ako uzmeš samo dve kriščice tog Štraus sladoleda npr jer misliš da ne bi smela više - to je samo nešto malo kalorija, ostaješ i gladna i željna (em nutritivno loše em kalorijski i količinski malo)... onda kasnije zabrljaš pa uzmeš nešto neplanirano i nedozvoljeno, pa se naljutiš na sebe pa se vrtiš u krug i slično...
    Zato se navikni da se na taj dan baš onako pravo počastiš i da se ne štediš. A posle, možeš da probaš da svaki drugi UH dan tj večera bude npr slana, da smanjiš i te slatkiše sa jednom u 4 dana na jednom u 8 npr, ako želiš....
    To sve što si ti pojela pre neki dan, na Uh dan, nije previše, nego je samo trebalo da bude sređeno i uredno. Bez užine i sa bogatom večerom pa šta god je ta večera (mogla si i da planiraš da uzmeš testeninu plus kolač ali u jednom obroku). A posle si ušla u vitaminski dan pa je šećer iz voća nastavio da ti pravi skokove insulina i da ti budi apetit i želju za slatkišima. Nije loša ideja da se u vit.danu uzima što više povrća tako da ne bude samo voće.

Inače, verujem da svejedno imaš minus... :) :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • grazia
    Početnik
    Početnik

od grazia » pre 8 godine

DEBELICCKA puuuuunoooo ti hvala sto si imala zivaca toliko da mi pises I sve do u detalja pojasnis. Znaci sutra napadam kolace ili torte :wink:
    ja se vec trudim da mi svaki drugi uh dan bude bez slatkisa. samo sto bas za to treba uloziti napor
    a pod posnim pitama se podrazumeva sta? lisnate kore sa pecurkama ili tikvicama ili prazilukom tako to?

evo I mog danasnjeg dana

13/91 SKROBNI DAN
    kafa sa mlekom (ne znam da li ima potrebe pisati da mi je to prvo svako jutro)
    DORUCAK: banana malecka
    UZINA: jos jedna malecka banana
    posto sam danas cello pre podne zujala po gradu nisam imala puno vremena da se bakcem oko rucka tako da
    RUCAK: obarila sam 4 krompira koja sam posle malo proprzila na teflonu sa kasikom maslinovog ulja persunovim listom I belim lukom I salata mi je bila cvekla (mama mi je posecerila kupus pa sam od njega odustala zaboravila zena da se cerka muci sa kilama :D ) solja supe
    FA: 25 min traka trcanje I setanje sa promenom tempa I uspona I 30 min intervalno kruzni trening
    VECERA: ostatk od rucka I opet cvekla

Izmedju rucka I vecere sam bas bila gladna danas mi je ceo dan pun neke akcije pa sam capnula samo malo hleba. da za rucak nisam jela hleb jer stvarno ne mogu hleba I kropmira nikako da jedem zajedno

Eto toliko od mene za danas. Lepo vece svima zelim
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Nema na cemu :-).
    I da znas da je pametno da pokusas da preskocis slatkise na npr svaki drugi UH dan i da se tako skidas sa te zavisnosti.
    Ja sam bila zavisna jedno vreme, zato ti i pricam. Moguce je skinuti se sa toga ali treba hteti, raditi pametno i hraniti se pravilno. Kad jednog dana zavrsis sa unkom i predjes na normalnu ishranu i svakodnevne proteine (kako Bog zapoveda) bice ti lakse.

A ta glad danas... Ili ti je bilo premalo hrane ili je do, neka mi niko ne zameri zbog izraza, glupog krompira.
    Krompir jeste zdrav ali je jedna bezvezna namirnica na neki nacin i vrlo nezahvalan skrob. Varenjem se u crevima pretvara u secer. To verovatno i dovodi do toga da ne zasicuje i naprotiv budi novu glad.
    Uostalom ako bi procitala neku detaljniju i strucniju anti-kandida dijetu tj info o tome, shvatila bi iz objasnjenja kako se koja namirnica ponasa i kako se skrob iz npr krompira pretvara u secer. Naravno da tebi ne treba anti-kandida dijeta, samo kazem da objasnjenja mogu da daju neka korisna znanja o namirnicama.

U svakom slucaju, ja uvek glasam za pasulj, socivo... To su fenomenalne namirnice. Grasak takodje. Odlicne za S dan.
    Ja sam na unki samo jednom jela krompir i jedva gladna izdrzala dan....

Pasulj i socivo su ti iz raja izasli, za S dan...

:-)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • LEPA_i_ZALJUBLJENA
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od LEPA_i_ZALJUBLJENA » pre 8 godine

Ja mislim da dve banane mozes da jedes na vitaminski dan. Alu nemoj meni verovati :)
  • grazia
    Početnik
    Početnik

od grazia » pre 8 godine

Debeliccka sl s dan mi je pasljul ili grasak sigurno. Kazem problem mi je samo bio taj sto nisam imala kada da spremim nista drugo ni juce ni danas a mamu nisam htela da cimam jer je za nju cuvanje njih troje posao i to tezak hahaha. A sto se tice citanja o ostalim dijetama iskreno ne znam kada bi stigla. A vama svima hvala sto me o svemu informisete. Prekrupite mi ono sto bih ja trebala da istrazujem.
    Lepa jeste dozvoljene su dve banane dnevno. Ove moje su bile bas neke malo vece od cokoladne bananice tako da su mogle i tri da padnu
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 8 godine

od Yo-Yo » pre 8 godine

Evo ti ideja za sledeci S dan (i jos nekoliko narednih): spremi vecu kolicinu prebranca, pa nekoliko porcija spakuj polu-gotove u posude u kojima mozes da ga dopeces - nesto od inox-a, vatrostalnog stakla, gline, sta god imas pri ruci. Skuvas pasulj, prodinstas luk, naredjas, jednu turu ispeces za taj dan, ostalo u zamrzivac, pa kad dodje vremenski tesan S dan, samo zapeces.

A mozes i "sareni pirinac". Obaris pirinac i razno povrce (recimo malo graska ili kukuruza, posto moze 1/3 ili 1/4 kolicine osnovne S namirnice da se zameni drugom; sargarepu na kockice, spanac prodinstas), pa redjas u neki "kalup", lepo sabijes, pa seces kao tortu. Njam!
    Slika
  • grazia
    Početnik
    Početnik

od grazia » pre 8 godine

Yo-yo hajde na jednu marlenu i pilsner hahahahaha. Raspisasmo se mi kod tebe u dnevnik ni krive ni duzne hahahaha. Pirinac sam sa raznim povrcem pravila prethodna dva puta i sad stvarno moram da menjam. Jedini problem je kod pasulja taj sto mi stomaku jako ne prija naduva me ali mi bas bas ne prija. E sad probavam foru sa sodom bikarbonom dobila sam savet da ga u jednoj vodi iskuvam sa sodom i kao da onda ne naduva... a socivo nisam ni jela ni spremala.jako dugo. Iskreno mislim da ga deca nikada nisu probala i da je to jedinojelo koje do sada nisu jeli :neznalica: . No za sve postoji prvi put.

Mislila sam.ovako posto mi je rucak oko 13 a vecera tek kko 19 ana spavanje ne odem pre ponocida izmedju onu corbicu ili supu ubacim kao uzinu i taman lepo jedem oko 20 pa vam.onda nocom ne kukam da sam gladna. Tu supu posle rucka na silu popijem jer se lepo najedem. Pa mislim da mi je ovo bolja varijanta.

E ja da ispisem moj jelovnik.za.danas pa da sam mirna

14/91 UH
    DORUCAK: banana standard
    UZINA:5 urmi
    RUCAK:integralna testenin 250 (deo za rucak deo za veceru) sa tikvicama.maslinama sampinjonima i belim lukom i malo paradajz soka (prvi put pravila i bas mi je ukusno bilo) i kupus salata
    UZINA: solja corbe od tikvica
    VECERA: ostatak od rucka i rebro crne cokolade
    FA: traka 25 min tibetanci 13 ponavljanja.

E jos dva dana pa merenje ali nesto meni slabo izgleda da mi sta spada :neznalica: . No hajde cekam subotu jutro pa cemo da vidimo
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ubaci dosta nane da pasulj (i slicna hrana) ne bi nadimao. Takodje kim i crni kim (kumin), majcina dusica, korijander, komorac, djumbir...
    Probaj obavezno, posebno nanu, provereno.
    Mislim da i zalfija radi isti posao.

Naravno da si gladna ako ti je 6 sati izmedju rucka i vecere. Da probas da ubacis uzine pre rucka, da rucak bude kasnije? Tako nije dobro. Sa proteinskim obrokom bi pauza trebalo da.bude 5 sati maksimalno (moze i 4) a sa skrobnim je 3- 4 maks.
    Pomeri rucak za kasnije, ne vredi ovako, bices gladna i brljavices pa ces jesti gluposti.
    Ili, da ti vecera ne bude pola od rucka nego kao ceo rucak pa da je pojedes iz 2 dela (u 17h npr i u 20h drugi deo)...

Na unki se ionako malo i niskokaloricno jede i neces dugo izdrzati tako... Pazi sta radis da ne.bi zeznula samu sebe.:-)
    Slika

• Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Sacuvaj mi marlenku i pilsner, a ja dosla da ponudim savet. Iako moj zeludac vari i beton, imam dosta rodbine i prijatelja koji imaju problem sa pasuljem, pa sam pohvatala kojesta, a najbitnije od svega: ne deluje sve na svakoga! Pored sode bikarbone u prvu vodu i zacina koje ti Mrsa predlaze, nekima pomaze i:

1. Cuvanje suvog pasulja u zamrzivacu bar 2 meseca pre pripreme.
    2. Potapanje pasulja vece pre kuvanja, cedjenje, nalivanje hladnom vodom, kuvanje dok ne prokljuca, cedjenje, (neki ovde preliju zrna sa malo ulja) opet hladna voda, pa dalje priprema po receptu.
    3. Dodavanje cele glavice crnog luka (oljustenog) izbockane karanfilicem tokom kuvanja.
    4. Kuvanje pasulja do nekih 60-70%, cedjenje i zamrzavanje, dovoljno je da se skroz zaledi, nema neki obavezan rok kao u 1.

I slazem se sa Mrsom za raspored obroka - dijete ne propadaju zato sto smo mi lenji i prozdrljivi, vec zato sto postanemo preterano revnosni pa sami sebi izazovemo gadnu glad.
    Slika
  • grazia
    Početnik
    Početnik

od grazia » pre 8 godine

Hvala za savete za pasulj.
    Zato i pitam vas za savete u ishrani. Kada sam bila prvi put na un nisam imala dece muz i ja smo bili sami i mogla sam kako hocu. Sad mi dan pocne u 7 i evo sad ga polako zavrsvama a poprilicno je turbulentan i pokusavam maksimalno da razvucem voce... ali kada dodje vreme da deca jedu oko 1 pola 2 moram i ja. Meni ishrana izgleda ovako: oko 8 vocka oko 10 pola 11 opet,1 pola dva rucak i onda oko 6 7 vecera ako idem na trening i pola 9 i tu izmedju bas gladujem. Nisu mi ni porcije hrane preterano velike brzo se zasitim pa cim osetim da mi je dosta stanem. Zato sam i mislila mozda ta corbica da mi bude recimo oko 5 i onda polovina od rucka za veceru oko 8. Mislim da je to sasvim ok??? Kada dodje sezona vise svezih salata tipa zelena krastabac rotkvice paradajz bice lakse. Iovako svaki dan brstim tursiji cveklu i kupus. A i taj kiselis dosadi da ga jedes u velikim kolicinama
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Deca fakat diktiraju tempo u svakoj kuci, ali je za njihove navike u ishrani veoma dobro da jedu porodicno barem glavne obroke tokom dana. Tako se od malih nogu sprecava da se hrane "s' nogu" kojekakvim glupostima.

Svakako pojacaj veceru i podeli je na 2 dela, tako da kad ides na trening prvi deo pojedes bar 1h (pozeljno i vise) pre, a drugi neposredno posle povratka. Corbica/supica moze da ti "zavara glad" - ali samo zavara. A onda glad dodje po svoje.

Na dijeti nije cilj da se zavaravamo i mucimo, vec na prvom mestu da naucimo kako i koliko da jedemo na odrziv nacin. Time obezbedjujemo da nam dijeta vise nikad ne zatreba, a to je onaj pravi cilj - ne prosto skinuti toliko-i-toliko kila (pa vratiti, pa opet skidati...).

Rekla si da stanes "cim osetis da ti je dosta". Sta za tebe znaci "dosta"? Koji je to nivo sitosti? Prema tome sto ti se desava, ja bih rekla nedovoljan. Mnogi (pa i ja) kada su "na dijeti" jedu taman toliko da ne umiru od gladi i da mogu da funkcionisu, "jer to tako treba". Ne kazem da treba da se prejedes i da posle obroka ne mozes da dises, vec da osetis pravu sitost. I to je jedan deo te "samoedukacije" - nauciti kako se tumace signali gladi, sitosti i zelje za hranom. Pre neko vece si bila spremna "da ubijes" ;) za nesto slatko, zato sto ti je organizam kukao za hranom koje nije dobio dovoljno, pa se "setio" da kad dobije nesto slatko bude mu super. Falilo mu je energije, zna da slatko brzo dopuni manjak i - ispostavio narudzbinu. Da nije bilo manjka tokom dana, ne bi bilo ni zelje uvece.

Mozda ces na taj nacin sporije mrsaviti, ali ces eliminisati potencijalnu zamku brljanja tokom dijete i kasnije vracanje kila.
    Slika
  • grazia
    Početnik
    Početnik

od grazia » pre 8 godine

Cao narode

YO-YO sto se tice obroka kod moje dece tu sam stvarno od malena revnosna. dorucak rucak vecera sa po dve uzine I te uzine su tipa zdrave grickalice I voce. oni su taj nacin ishrane sasvim lepo prihvatili I ne bude se jako... za sada. sokove piju samo po rodjendanima I gostima I grickalice tipa smoki cips I dr isto jedu po gostima I rodjendanima. samo da je jos I mama disciplinovana kao sto decu disciplinujem bilo bi super :D. No polako!
    Juce samo malo divanila saa mojim trenerom oko dijete I super sam dobila podrsku od njega. tipa nema odustajanja I nerviranja I da ne ocekuje gibitak kila za tri nedelje a talozim ih 5 godina. tako da super jedna podrska vise, a svaka dobro dodje. sad vec I deca znaju mama jede drugacije da bude zgodna hahaha (tako im je tata rekao pa oni pokupili od njega). I vicu mi danas za ruckom mama sto jedes beli hleb kadaa ne smes... krtozi ... opasni su sve kopcaju a tako su mali.
    Sto se tice jela probacu onda veceru da delim na dva dela makar te dane kada treniram pa da vidimo kako ce mi ici

e sad ostala sam duzna jelovnik za juce I odmah pisem I za danas. a veceras kod kuma rodjendan ne znam kako cu :crybaby:

15/91 VITAMINSKI DAN
    kafa sa mlekom
    DORUCAK: banana
    UZINA 6 urmi
    RUCAK: corbica od brokolija sargarepe I karfiola
    UZINA: jabuka
    VECERA: ostatak corbice
    kasnija vecera casa vina mozda deci I saka kikirikija (vece opustanja sa kumom)
    FA: 30 min traka kombinovano trcanje, setanje sa usponom I eliptik I 30 min intervalno kruznog treninga

16/91 PROTEINSKI DAN
    standard kafa
    DORUCAK: standard banana
    RUCAK: pileca pljeskavica pecena u rerni komada dva, gomila kupus salate I corbice od juce sto je ostala jedna solja
    VECERA: spremila sam u goste da ponesem jednu pljesku I kupus nadam se da cu se izboriti sa mojom dosadnom kumom sto se tice hrane koju ce spremiti za danas
    FA -

inace jutros sam stala na vagu I kaze vaga 70,7 kg to mu dodje eto dva kg manje. e pa super, ako budem svakih 8 dana gubila po kg do kraja dijete ja cu biti zadovoljna
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Miiinuuus :veseljak:

Pa mrdni bre taj tiker, da se lepo vidi!

Trener ti je lepo rekao, a deca umeju da budu opasna sa svojim zapazanjima i komentarima.

Srecno na rodjendanu veceras!
    Slika
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

od VecaPereca » pre 8 godine

Cestitke za minus!