lasata napisao:A ja moram da se nadovezem po pitanju kafe... Mnoge clanice foruma koje su drzale UN dijetu pile su nes kafu sa mlekom svakodnevno i to im nije poremetilo dijetu... A za secer sam uvek pre nego za vestacke zasladjivace mada bih naravno preporucila smedji secer kao zdravije i ne neku kolicinu vec samo malo, malo da nije strasno gorko... Ako stavite u kafu punu kasicicu secera onda to definitivno narusava tok dijete... A po pitanju pene u kafi... Kada se pravi pena na automatu pod pritiskom uvek se uzima najpunomasnije mleko jer je tako pena najbolja i ta pena iz mleka povuce svu masnocu a mleko ostane vodnjikavo... Znaci pena je uzasnooooo masna i to ne bih nikako preporucila... Radije sipaj jednostavno u kafu malo mleka od 1.6% mm... Ukusno je a nije velika steta... I to sto kazes da koristis secer na UH dan nije OK... Kasicica secera nije opravdana ni na jedan dan dijete... Znaci ako mora onda samo malo i po mogucstvu smedjeg secera...
mama82 napisao:Glupo mi je reci konobaru da mi spakuje nesto od mesa?Znaci sta u takvim slucajevima?
A pod najcesca pitanja u vezi UN dijete (ovdje na dijeta.net) ima i pitanje da li je ok jesti meso za rucak a ribu za veceru npr. i odgovor je da je u redu. Tako da sam malo zbunjena
smatram da su nas svi ti light proizvodi kao mlijeko od 0,9% i slicno, doveli do toga da sve vise populacije ima prekomjernu kilazu. Prije su ljudi pili najmasnije mlijeko, jeli kajmak i sir i nisu bili debeli, a nisu imali ni smedji secer, ni soju, ni alge, ni zelene cajeve i slicno
Oduvijek sam pila sladju kafu dok nisam bila na dijeti i dok sam imala normalnu kilazu prije. tako da ne zelim da se raspravljam dalje. Meni te gluposti poput mlijeka od 1% masnoce ne trebaju, a ko misli da mu je to uzrok gojaznosti onda slobodno neka konzumira.
zelis uvijek ispasti najpametnija i za svaki argument i komentar imas kontru
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.