Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • milkica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od milkica » pre 9 godine

Cao! :) Nova sam pa me zanima nesto u vezi UN dijete.kao prvo imam 31 god visoka sam 169 i imam 74 kg.ranije nisam nikad imala toliko kg sem u trudnoci ali sam se i plsle nje vratila na kilazu od 64kg.radim u marketu obozavam slatkise i neznam kako cu uspeti bez njih jer danas mi je prvi dan UN dijete ali znam da moram jer mi ta kilaza smeta i zdravstveno.e sad moje pitanje je da li mogu za rucak posto sam na pislu do 3 dok nedodjem procice i pola cetiri da pojedem mesni narezak.. :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 9 godine

Mesne prerađevine nisu dozvoljene tokom perioda dijete a pogotovo ne tog tipa. Moraćeš se organizovati kao i svi ostali koji smo na poslu da svoj ručak nosiš sa sobom na posao.
    Slika
    Slika
  • milkica
    Početnik
    Početnik

od milkica » pre 9 godine

Hvala puno na brzom odgovoru....naravno da cu se za sledecu prvu smenu bolje organizovati jer kad idem u drugu taman rucam kuci...a ovo je sad ispalo neplanski jer me koleginica jutros zamolila da ostanem duze jer ce zakasnit ima nekih obaveza ali nema veza izdrzacu dok nedodjem kuci......bitno mi je i da je dorucak super prosao sa dve vocice i za divno cudo nisam gladna inace cim udjem u radnju gladna sam i sve mi se jede ...nadam se da cu izdrzati...

:D
  • Miss Piggy
    Početnik
    Početnik

od Miss Piggy » pre 9 godine

Pozdrav svima :)
    Nakon porodjaja mi je ostalo viska 14 kg. Prvi put sam na dijeti i opredelila sam se za UN. Danas mi je 8 dan, vocni/vitaminski. Nije mi tesko, jer sam ga vec pregurala, pa mi ovaj i nije tesko pao.
    Imam jedno pitanje, mozda glupo :oops: . Da li smem piti nes kafu bez mleka? Ne mogu crnu nikako, smucila mi se u trudnoci. Nakon trudnoce sam pila nes sa mlekom (bez secera), a od kako sam na dijeti, bez.
    Takodje, jedino sto sam zabrljala do sad je 6 kolaca juce :oops: (ali su stvaaaarno bili malecki)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Možeš da piješ i sa malo mleka, to neće ugoziti tok dijete, tako ne može samo na vodeni dan 8)
    Slika
    Slika
  • Miss Piggy
    Početnik
    Početnik

Bas ste me obradovali :013:
    Hvala na brzom odgovoru :)

Imam jos jedno pitanje :oops: . U petak imam slavlje, ali od 20h :( (moja vecera je u 18.30, nekad 19h). Dobra stvar je sto mi se taj dan pada proteinski, a losa sto cu kasnije vecerati. Drugi problem mi je pice. Ne znam sta mi je pametnije uzeti, limunadu, cedjenu narandzu ili mineralnu?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

gledaj da se ta večera ne otegne puno preko 21h a najkasnije do 22h al da bude bez hleba i nekih teških salata i kolača. Za piće preporučujem, pošto je ipak slavlje, čašu nekog lepog vina ili samo običnu vodu ... a ako od toga svega navedenog ne bude ispoštovano onda C'est la vie a sutradan je novi dan, nastavlja se dalje :D
    Slika
    Slika
  • Miss Piggy
    Početnik
    Početnik

Danas je moj srecan dan, jer sve super vesti.
    Vino, nego sta, necu da se bakcem sa tom limunadom onda :D

Hvala puno

P.S. Nisam planirala jesti dezert. Planiram piletinu i salatu samo
  • Kora
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Kora » pre 9 godine

Da li i u koji dan mogu da se jedu semenke konoplje, chia seme, quinoa?

Hvala unapred.
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

hteo bi da postavim par pitanja ovo mi je 19ti dan i smrsao sam 5kg nadam se da cu tim tempom i nastaviti.1.da li posle dorucka moram da cekam 3 do 4 sata da bih poceo sa ruckom jer posle rucka gde je normalan obrok to vreme i sacekam do vecere.2.ima li neki recept za picu posto stalno za UH dan jedem spagete.3.pijem u toku ove dijete i caj od lana cuo sam da je dobar pa bih pitao da li to pravi problem dok sam na dijeti.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

1. - doručak bi bilo najbolje obaviti negde sat vremena po ustajanju
    - od doručka do ručka mogu se imati užine ako se oseti glad a o užinama ćeš videti na viewtopic.php?f=1&t=4070
    - vreme predviđeno za ručak i večeru je od 12 do 20h a ono što je definisano za ručak i večeru je minimalni razmak između njih a to je:
    > na proteinski dan 4 sata
    > na skrobni dan 3 sata
    > na uh dan 3 sata
    > na vitaminski dan minimalni razmak između svih obroka/ užina je 2 sata

2. Pizza povrtara ili baštanara :D
    V1: testo, pelat, origano, na tanke kolutove paradajza, pečurke, paprike babure (zelena ili žuta pa isečeš na dugačke trakice) 2-3 maslinke i na sve to lepo pospeš susamom ... neki put mesto paprike isečem luk na kolutove pa ih razdvojim i tako ih pobacam po pizzi.
    V2: testo, pelat, origano, plavi patlidžan i tikvice (prvo napola propržene na teflonu) može malo luka na kolutove i malko barene šargarepe na isečene na trakice ili ako su one jako mlade i tanke možeš i par komada ucelo 2-3 maslinke i na sve to lepo pospeš susamom.
    Tips & Tricks:
    Podlogu od testa po obodu koji nije pokriven pelatom premazati četkicom (ili kako su to naše bake radile sa guščijim perom) sa maslinovim uljem tako da se ivica ne prepeče nego dobije fini hrskavi ton dok se gricka.
    Mesto kečapa napravite svoj: Uzmite konzervu paradajz pelata, iseckajte 2-3 čena belog luka, dodajte origana, svežeg (ili sušenog bosiljka) dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i sve to sameljite u blenderu ... ukuvajte na laganoj vatri da se zgusne i ohladite u frižideru.

3. možeš slobodno da ga piješ
    Slika
    Slika
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Hvala puno na brzim odgovoru
  • lillytotti
    Početnik
    Početnik

od lillytotti » pre 9 godine

Planiram da krenem sa ovom dijetom, posle porodjaja sam uspela da smrsam bez ikakve dijete ali pocela sam da se gojim i sada na moju visinu imam dosta kilograma visak. Mene interesuje da li mogu da pijem limunadu ili multivitaminske sumece tablete posle rucka? I ako ne mogu da prodjem samo sa limunadom sta da koristim, koje tablete a da nisu neke preskupe?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Limunada po pravilima spada u ceo obrok t.j. užinu kao i svi ceđeni sokovi i konzumira se po pravilima za užinu.
    Šumeće tablete možeš da koristiš ako su bez šećerai ako nemaš problema sa kiselinom u želucu jer one znaju to da iritiraju.
    Da nije nešto preskupo to ne mogu da ti kažem jer cena zdravlja nema cenu. Moja preporuka za multivitaminske tablete su CENTRUM.
    Slika
    Slika
  • lillytotti
    Početnik
    Početnik

od lillytotti » pre 9 godine

Hvala puno!
Odgovori 4679 postova