Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Ma carska je to biljka, patlidžan. :) Ti ne smeš jaja, ali mnogo je dobar kad se umuti s kuvanim jajima (+ beli luk, ulje)... probala sam da pravim i babaganuš i super je... ali ovaj turski pire nikako ne mogu da ubodem kako treba, tj. ovo je standardni recept (eventualno mu dodaju mlevene orahe), ali ja bih da bude kao što sam jela u jednom konkretnom restoranu, slatkast i mlečan. Isto je bio sa orasima i struganim oraščićem, ali skroz drugačiji od svih ostalih... možda su mu dodavali slatku pavlaku umesto kiselog mleka, trebalo bi da probam. :)

Sinoć smo iskočili do grada i prilično se ugnjavili (meni nije izlazak kad nema akcije), ali smo bili rešeni da iskoristimo toplu noć i da makar sedimo na vazduhu. Spucala sam podosta piva, a onda uzela ipak neki zalogaj kad smo došli kući (upisaću), i danas, naravno, nisam mogla da doručkujem zbog te večere u pola tri. :neznalica:

Vetar lepo hladi, ali nam je bespovratno odneo veliki peškir i slomio mi dva cveĆETa, tako da ga danas ne volim. :19:

D: /
    R: 2 dvopeka, tanjir bućkuriša od povrća i sira, 2 čaše ajrana - 330
    U1: 1 dvopek, 4 ćufte (80 g), sos od povrća, pire od patlidžana, salata od krastavaca - oko 330
    U2: lubenica - 150 (valjda ćemo je dovršiti danas, imala je 14 kila)
    V: biće isto kao ručak (ali sa dva dvopeka) i pojačaću mlekom - oko 600
    Poslednja izmena od dudank u 27 Aug 2011, 15:31, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Poslednji put sam babaganus pravila sa graskom... Bio je :muka:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa što s graškom, crna ti? :16: Ali pire od graška... hmmmm. :26: Odoh da vidim koliko ima kcal. :evil:

Edit* - Ima mnogo kalorija, ipak ga neću skoro praviti. :bas_tuzan: Ali zato svi slatko jedemo s malim detetom... neuporedivo mi je lakše sad kad je i on zvanično na dijeti, ne moram sebi da spremam posebno. :)

Danas sam imala nepredviđenu FA - mm rešio da ispomera kuhinjske delove i oriba ih, a ja sam nosila sudove, ribala, pakovala natrag... nije nešto posebno, ali sam se milion puta savila ili čučnula, tako da sam se prilično umorila. :) Sad je makar sve čisto i dostupno, voooolim generalke. :) Sutra nastavljamo.
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 14 godine

Sljakas? ... i ja ...
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

M-da, obožavam ovaj period... sama sam se zaklala, pa neću da se žalim. :010: Računam da ću do srede da odradim to nešto za prekjuče, a onda kreće normalno radno vreme od 10 sati dnevno. :D

Danas sam ustala najstrašnije naduvena - malo mi bilo što sam juče čitav dan udisala Mr Proper (s mirisom limete i mente, mmm :) ), nego mi se uveče pripila limunada, a u kući se zadesio samo jedan limun... i alavi stvor, da bi ispalo više limunade, ubaci i jednu šumeću. Ne znam na šta iz šumeće reagujem, da li na zaslađivač ili na nešto drugo, ali nema šanse da omanem. Tako da sad imam pola kila vode samo u kapcima. A Mr Proper mi ne gine ni danas... mada se ni na to ne žalim, juče sam imala duševnu kompenzaciju u vidu izbacivanja bespotrebnih sudova, tako da mi je sad sve leeeeepo. :) Sledi izbacivanje suvišnih poslužavnika i metalnih ovala, a prvom prilikom ću pobacati SVE i kupiti neke koji mogu normalno da se naređaju. Uopšte ne znam kako smo pre svega uspeli da pokupujemo toliko različitih oblika i veličina... treba za to talenat.

Danas ćemo nešto prosto za klopu, eventualno bih dodala neki čorbuljak ako bude povrćnog materijala - možda tikvice i blitva.

D: 2 dvopeka, 2 čaše ajrana - 250
    R: piletina nasuvo i grilovano povrće (možda ćemo da naređamo i kao ražnjiće), 1 dvopek, salata - ovo ciljam na oko 300
    U: voće (prema raspoloženju :) ) - do 150
    V1: mlad sir 100 g, povrćna čorbica, dvopek - oko 200
    V2: ?? (treba da uklopim u preostalih 500 - verovatno kao ručak, uz čašu mleka)
  • mica66
    Amater
    Amater

Nijesam bas u toku, aj mi na brzaka objasni sta ti je ovaj ajran, za sta sluzi, a ktomu i ne radi ... :007:
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dijetalni mlečni napitak sličan jogurtu... sa' ću ti šibnem na pp, ionako moram nešto da te pitam. ;)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

Da ja tebi nešto kažem povodom tih šumećih tableta. One sadrže navodno kojekakve vitamine. Možda imaš alergiju na neki od sastojaka. Ja sam naprimer alergična na B vitamin i ne uzimam ga veštačkim putem nikako, a ni u injekcijama kada primam neki koktel. Napr. Magnezijum uzimam jedino u obliku šumečih tableta, ali čist od 300 mg, a on je odličan protiv grčeva u nogama i rukama. Retko, iako bi trebalo uzimam i kalcijum, ali zbog taloženja u krvnim sudovima skrenuta mi je pažnja da ga izbegavam. Ja ti tvrdim da ti je u pitanju alergija.
    Šta vam je to bubaganus?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Šta god da je, uvek mi izazovu naduvavanje (isto kao i oni veštački sokovi), tako da ih popijem... šta ja znam, nekoliko puta godišnje, npr. ako sam izlomljena od temperature, ali juče je baš bila posredi moja alavost, da bude više limunade. Sama sam kriva.

Babaganuš - jelo sa Bliskog istoka, ispečen i izgnječen plavi patlidžan sa mlevenim susamom, maslinovim uljem i začinima i dodacima po želji (obično beli luk i limun). U stvari slično kao naš ajvar od plavog patlidžana, samo što ima susam, koji dosta upija vlagu kad je samleven, pa je gušći i kao malo pikantniji.

A meni se sad prijede ajvar od zelenog paradajza... uf, samo ako bude paradajzića na pijaci. :)
  • mica66
    Amater
    Amater

Gospode - opet mi o klopi! Kakvi dosledni hedonisti! :013:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Aha, samo što sad svu imaginaciju i kreativnost trenutno ulažem u dijetalnu klopu. :) Pogotovu mi trebaju ideje za neke lepe namaze koji neće da se razbljakave, da bismo mogli detetu da pakujemo sendviče za školu.
  • marush
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od marush » pre 14 godine

Dudo, svakakve đakonije se sprmaju kod tebe, a onako fenomenalno izgledaš...šta reći osim, RESPECT :headbang:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

Za ovaj babaganuš daj razmeru, koliko čega ide. Kada kupiš susam u zdravoj hrani - da li ga propržiš-pećeš ili koristiš onako kako se kupi. Napiši receptić, deluje mi primamljivo.
    Juće ste ti i Las razmenjivale neki recept za pire od plavog patlidžana, koji je takodje bio primamljiv i dopao mi se. Zapisala sam ga.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Susam prvo propečem na suvom tiganju pa sameljem u nekadašnjem mlinu za kafu. (iskreno, ne kupujem ga u prodavnicama zdrave hrane, jer nije baš čist i ko zna kako ga drže, radije biram onaj lepi svetli u celofanskim pakovanjima.) Ali za razmeru nisam sigurna, nemam naviku ništa živo da merim, a i poodavno nisam pravila deci. Ako ovo pomaže - patlidžan ocediš vrlo malo (bukvalno samo ono što iscuri dok ga čistiš), pa ga onda umutiš i zatim mu polako dodaješ kašiku po kašiku susama dok se opet ne ugusti, i posle samo po ukusu limun, so, ulje, luk i šta već voliš od začina (npr. ljutu papriku, kim i slično) - kad se promeša sa uljem opet će još malo da se ugusti, kao majonez. Sad sam pogledala na netu, kaže da na 1 srednji patlidžan ide oko 100 ml (pola čaše od jogurta) mlevenog susama, ali i oni tamo to rade ofrljativno... tako uvek najlepše i ispadnu jela. :) (Osim torti i finih kolača - zato i ne znam da ih pravim. :16: )
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 14 godine

Da li je greska ili se patzlidzan ne pece????? U zivotu nisam jela sirov patlidzan... :neznalica:
Odgovori 9033 postova