Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od madam mim » pre 14 godine

:013: :013: :013: Pocrneli puž-ribetina se vratio!!!! Slike su divne, stvarno izgledaš za 10! Drago mi je da ste se lepo proveli (iako bi ti sad dobro došao koji dan pasivnog odmora :wink: ), i juriš na te 2 kile - znajući tebe, one se već mogu otpisati! :009:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od BlackMaja » pre 14 godine

U misa mu poljubim izgledas vrhunski... Ja necem kod tebe da dolazim vise da znas, a-a.. Prvo pivce sa natpisom tekila, ondak vitka linija na kojoj ti mogu pozavideti sve tinejdzerke, devojke.. Zmaj si Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Joj, Mirjana, kad bi znala šta sam još sinoć spremila uz te paprike... :09: Smandrljala sam na brzaka te bugarske pituljice-prlenke sa začinima i belim lukom, ali mi dijetalci bili smo karakteri i nismo ih ni pipnuli onako vruće (jelo je samo veliko dete), ostavili smo ih za doručak/ručak - lepe su i 'ladne, a mogu i da se podgreju u rerni. Pokušavam sad na sve načine da omogućim malom detetu da pojede ono što voli, samo u pravoj količini i u pravo vreme... jedino još da se uvežbam u količini, velika je greška što uvek kad mesim peciva zabrčem ogromnu turu, u stvari uopšte nije problem uzeti neko minijaturno plehče i napraviti npr. samo količinu za doručak, umesto da se posle vuče po kući dva dana i sve ukućane mami na greh. (Sa mnom koja jašem na čelu kolone.)

AnaV napisao:Šta kažeš kakav sam poeta?

:14: Ulepšala si mi juče dan! :009: te tvoja gorska vila. (Vila s viškom kila - eto, i ja umem! :D )

Mim, je l' mi to sad krećemo ozbiljno? Zaj'no? :skakutalo:

BlackMaja napisao:Prvo pivce sa natpisom tekila

Majo, ono je bila tekila s natpisom tekila. :D Di da se brukam s pivom u tekila baru... znaju nas već tamo kao zlu paru, i čim nas vide, već se 'vataju za stransku tekilu i odvajaju flašu za nas dvoje. :D A inače je bio koncert, nešto kao beach party, i te noći sam igrala do iznemoglosti... do pola tri, a onda smo u pola osam ujutru krenuli u Madaru i peli se na one stene - sve poŽdrigujući na limun. :010: A što se tiče izgleda, iskreno i od sveg srca želim i tebi i svima vama da izgledate milion puta bolje - ti sigurno hoćeš! :skakutalo:

E sad, današnji dan - veliko dete treba da ide do mog doce zbog neke neprijatnosti sa stomačnim mišićima, ja tipujem da je samo istegao mišić, a on tipuje da je zaradio kilu dižući tegove :cry: , naravno, sad je mirno izašao da popije kafu s društvom, a ja ostadoh da treperim ovde... pa mi nešto i nije do jela, ali pokušaću da smotam bar neku šljivu do podneva. Plan je inače bio da idem s njim do doktora, ali jutros sanjam kako sam ga odvela, a doktor umesto njega savatao mene da me operiše... tako da mislim da ipak neću ići. :010: Od lepih vesti imam da sam već spala za pola kila (možda i više, zapravo, jer sam se merila pošto sam se nalipala kafe), mrzelo me da pomeram tiker, ali sad sam sa 54,3 spala na 53,8... znači, nije bilo 2, nego 2,5 kila viška. :oops: Ali dobro, to sad ide lepo i srećna sam. :)

Pa da ubacim sad malo ženskih tema... svake godine eksperimentišem s mazivima na moru jer mi se od soli i vetra (a i sunca, iako se sunčam pod "čadorom") užasno isuši koža, i tome nema spasa, naročito mi ramena i ruke budu sparušeni... kad dignem ruku, rame k'o nezalivana zelena salata... elem, ovog leta uzmem probno ši buter sa dodatkom ružinog ulja i još nekih lekovitih biljčica - ljudi moji, to ne samo što prija, nego a) bolje hladi izgorelu kožu nego kiselo mleko (probano na ovim mojim belcima), b) ramena su mi kao da imam 20 godina. :shock: Toplo preporučujem. Sad sam verovatno otkrila rupu na saksiji, ali možda još neko ne zna (kao ja) koliko je to blagotvorno. Uzela sam manju zalihu i sad se uredno mackam... živo me zanima kako će izgledati na duže staze.

I još samo jelovnik dugujem, ako ne izgubim apetit načisto zbog deteta:

D: (sa zakašnjenjem) šljive - oko 100 kcal
    R: pola bugarske pituljice (oko 190), 1 punjena paprika, salata od krastavaca - sve zajedno oko 310
    U1: salata (verovatno paradajz), čaša ajrana*, još pola pituljice - oko 300
    U2: lubenica - oko 150
    V1: pola pituljice, komadić sira manje od 100 g - oko 300
    V2: nekoliko zalogaja piletine s prelivom od sira (piletina, pečurke, šunka, kiseli krastavčići, preliv od safta od mesa, malo mocarele i zdenka sira) - ne znam kalorije, ali mislim da nisam prešišala bonus

*Zasad ga pravim divljački, od masnijeg kiselog mleka umućenog s vodom i trunkom soli, ali kad nađem dobro mleko na pijaci, sama ću da ga kiselim.
    Poslednja izmena od dudank u 24 Aug 2011, 19:43, izmenjeno 1 put ukupno.
  • marrayya
    Amater
    Amater

od marrayya » pre 14 godine

Ti ne bi bila ti,kad ne bi ponovila sebe nekim novim sandalama :D
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 14 godine

Draga moja dudo,ja skuhala papričicu i biti će njami,njami :12: :09: :07: danaske .Te tvoje pitice obožavam,mada ih nepravim ,jer nebi odolela, deci i mm napravim u što manjim tepsijama,da "oMa" pojedu,jer nedaj Bože da ostane.Za kilice sam znala da ćeš se ti odmah vrati na utabani sebi put,tako da do kraja leta ima da budeš zmijsko telo :evil: .Nisam ti nikad izrazila divljenje za intervenciju koju si imala sa svojim dr.,zato nije ni čudo što imaš noćne more.Sa sinekom šta bude biće,nemo se sekiraš,on je mlađan dečko,to će sve da prođe kao od šale.Lep i dijetalan dan želimSlika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

marrayya napisao:Ti ne bi bila ti,kad ne bi ponovila sebe nekim novim sandalama :D

Kupila sam i jedne crne :-P za 7,5 evra, zato što im je pogrešno zalepljen jedan kaišić - intervencija od 10 minuta da se to popravi (9 da se pažljivo odlepi i 1 da se ponovo zalepi). Uf, Maki, da si mi bila tamo... falilo mi društvo za sve te silne popuste. :)

mirjanab napisao:Nisam ti nikad izrazila divljenje za intervenciju koju si imala sa svojim dr.,zato nije ni čudo što imaš noćne more.

Predlažem da se oformi jedna delegacija koja će MOM DR da izrazi divljenje za sve što je proživeo sa mnom... :16: Moguće je da i on ima noćne more i sanja me kako mu đipam po hirurškom astalu. :D I fala na lepim željicama, a inače moram malo da svratim do tebe apropo alergija i vodurine - tj. ako daš da ti malo žvrljam po dnevniku. :oops:
  • marrayya
    Amater
    Amater

od marrayya » pre 14 godine

Hehhehe.... ja bas volim da razgledjujem, narocito sada kad u nesto i mogu da udjem :-P
    Ali najvise volim kad kupim nesto sto mi se mnogo svidja, a jeftino :D Nama bi i ostale pare kad se vratimo :D
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Verovala ili ne, stvarno sam i vratila neke pare. :D Šta znam, trudim se da kupujem racionalno - samo ono što mi treba i što ću sigurno koristiti, i naravno, samo kad je povoljno... zato i imam ovoliko cipela koliko imam, ali ne sekiram se, neće ostati neiznošene. :17:

Nego, lepa vest - bila sam s detetom do dr, nije hernija :01: , ima samo neko proširenje... nečeg... ne razumem se baš, ali nije opasno i sme da nastavi s teretanom, samo mora da pazi da se ne opterećuje hranom i da povremeno svrati na kontrolu. (I opet nije 'teo doca da uzme pare, ubiću ja njega. :03: )

Upravo sam izgubila dosta vremena spremajući večeru, ali je ispala... :24: Odoh da upišem u jelovnik.
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 14 godine

dudank napisao:Odoh da upišem u jelovnik.
    Gde li se nalazi taj jelovnik??? Mora se duze putovati do njega.... :neznalica: . Veliki poljubac za lepoticu sa slicica.
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 14 godine

Dudo, mogu da kažem samo WOW! Ti si bre prava mačka! Malo vežbica, i sve to što te nervira ima brzo da nestane :) A celulit- dosta vode, i što više svežeg povrća, i što nemasnija hrana.. Znam ljude kojima je to pomoglo :)

Još jednom,sve pohvale za izgled :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Verka, mislila sam na današnji jelovnik, upisan malo iznad na istoj ovoj stranici. ;) Bolje da ne pišem recept, jelo je kalorijska bomba - zato sam i bocnula samo nekoliko zalogajčića. :bas_tuzan:

Loptice, hvala na svraćanju :31: , a i na komplimentu :oops: , mada mi je celulit manje strava, a više strava i užas. :16: Eh, što bi bilo lepo da je tako kao što kažu - povrće, nemasno, voda - imam ga sad kad se hranim zdravo, a nisam imala ni trunke dok sam krkala slaninu i čvarke, tukla 3 paklice cigara dnevno i pila vodu samo da rasteram mamurluk... ali tad sam imala skoro 9 kila manje. Kilogrami, pa sve ostalo... nema leka dok se ne smrša kako treba. :)

Večeras me ubi prejak krastavac, tj. izgleda da je bio prskan i sad me razvali želudac... odoh da pajkim. :)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

dudank napisao:Nego, lepa vest - bila sam s detetom do dr, nije hernija :01: , ima samo neko proširenje... nečeg... ne razumem se baš, ali nije opasno i sme da nastavi s teretanom

U ovo ime ziveli :pivo: U zdravlje! :pivo:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

:pivo: Maki!

Moji dečaci odoše na bazen :bas_tuzan: , dok mama ostaje kod kuće da privređuje... užasno mi se ide na bazen. :cry: A posla preko glave, pare kasne po običaju... ove godine nisam se najsrećnije organizovala, očigledno.

Zbog vrućine, deca kombinuju jučerašnje ostatke, a ja ću morati da se snalazim - mislila sam da ubacim neku čorbicu od povrća, ali pošto sam obećala da im pravim gibanicu-gibu (večeras za sutra), otpada čorba. Meni ne smeta toplota, štaviše mi prijaju ove temperature, ali momci pocrkaše. :neznalica:

U međuvremenu smo napravili ajran - koga zanima, ostavljam recept jer je više nego dijetalan i zdrav:

Kuvano i brzo ohlađeno masnije mleko (idealno je od 3 do 4%), koje se povremeno meša da se ne bi uhvatio kajmak, potkiseliti kao za standardno kiselo mleko (dakle, kiselim mlekom i uz njega eventualno dodatkom malo pavlake - NE jogurtom); kad se mleko ukiseli (pretpostavljam da svi znaju, idealna temperatura mu je 35 stepeni, plafon do 40) pomešati s vodom u odnosu 1:1 i dobro ubućkati. Najbolje je da se prvo kiselo mleko razbije (ručno ili u nekom šejkeru, blenderu, ko šta ima), pa se polako dodaje voda. Mešavina se ostavi da još malo uskisne (ukus treba da je dosta kiseliji od jogurta - može i da se ostavi blag, ali pravi ajran je kiseo), još malo se promeša i sipa se u flaše, opciono se posoli (nije obavezno), pa u frižider. Pred sipanje se svaki put protrese flaša. Ako je dobro napravljen, nema nikakve "mrvice" (kao kiselo mleko i jogurt), već je po sastavu kao malo gušće mleko. Napomena: voditi računa čime se mleko potkiseljuje, pošto pojedini proizvođači dodaju u kis. mleko i pavlaku hemikalije koje zaustavljaju vrenje, i ako se ono upotrebi, u mleku će se razviti i neke nepoželjne bakterije i neće se ukiseliti kako treba. (Iz mog iskustva - nikako ne kiseliti "Imlekovim" proizvodima!)

Danas, dakle:

D: 2 nektarine - oko 100 (ujutru inače uzimam i lan, polen i slično, ali to ne pišem, niti uračunavam u kalorije)
    R: pola pituljice (neverovatno, još su divne za jelo :) ), dve čaše ajrana, salata - oko 360
    U1: lubenica - oko 140 :oops:
    U2: 2 kriške hleba sa sirnim namazom i nečim kao zimska kobasica - oko 300
    V1: malo parče gibanice (sa minimumom uh, ali veoma masna), salata od krastavaca - oko 500
    V2: ne znam šta mi bilo, uzela hleb i ajran pred spavanje - i sa ovim sam prebacila kalorije :nasilan:
    Poslednja izmena od dudank u 26 Aug 2011, 09:41, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 14 godine

Dragi moj pužiću Slika,lep jelovnik :07: ,a ovo ću probati napraviti od septembra,onda ću istraživati mlečne proteine.Hvali ti puno za post u mom dnevniku :headbang: .Za sina ,rekla sam ti,mlad deran :skakutalo: ,nemože njemu ništa biti, a što se tebe tiče,taman posla da se zaFaljujemo ,tvom doci.Pa to mu je valjda posao ,da trpi i takve kao što si ti,čuj ti nju ,da mu se zaFalimo :19: .Neka se on tebi zaFali,što si mu bila jedno od hiljadu zamorčića, :03: pa oni se uče do kraja radnog veka.Tako da ,doca možda oće tebi da se zahvali :headbang: zbog toga,pa neće Slika.Zato ti te parice u Slika pa po nove sandale.Bože ,ja obožavam obuću i torbe.Išla bi gola (samo da doteram liniju,da se ljudi nezgražavaju ) ,ali zavisnik sam o torbama i cipelama :010: :shock: :o .Lep i radan dan Slikati želim ,a pošto nisi otišla na bazen ti u pauzi u Slika.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ahahah, pa jeste, pre 10 godina bila sam mu zamorče. :) Sad se usavršio... ma to je jedna duša od čoveka, stvarno sam mu zahvalna do groba. Ali za sinka sam se stvarno bila zabrinula, diže tegove već skoro 5 godina, a to nije baš bezazleno... u stvari ima predispoziciju za herniju, to mu reče dr, ali samo je bitno da ne diže teret naglo.

Kod tebe cipele i torbe, kod mene cipele i parfemi, ali obećavam da ću radi pristojnosti poneti torbicu kad pođem nekud gola... :16: Zvuči kao najlepši petparački roman, npr. "Stupala je odevena u oblak parfema..." :16:

Molim da me neko natera da se posvetim svome poslu. :010:
Odgovori 9033 postova