Dingo,
Tebi je zaista teško naći vremena za sve obaveze pored troje male dece i potpuno je razumljivo da pokušavaš da nađeš neke lakše načine i improvizacije.
Npr taj pasulj, kada ga skuvaš sa mesom, on će zaista postati proteinski jer će se kuvati u istoj vodi.... Ali, na tvom mestu, s obzirom na okolnosti, ja bih jela taj pasulj, samo sebi ne bih vadila meso.
Što se tiče gulaša sa jednim krompirom na celu šerpu, ista stvar, skrob iz krompira će ,,dotaći,, ceo ručak, ali bih i u ovom slučaju jela taj ručak i odstranila bih tragove krompira iz svog tanjira.
Ovo jeste improvizovan način, ali bolje i to nego prejedanje i ono što te je dovelo do gojenja i mislim da ćeš i ovako skidati kilograme.
Obavezno jedi sveže povrće kao salatu, šta god da jedeš, to će ti pomoći. Ograniči jako hleb na minimalnu krišku uz ručak (pogotovo zato što praviš ove male improvizacije)....
Pica, mogu kupovne kore....naravno. Takođe, ne mora da bude pica...može bilo koje testo osim lisnatog i uz to obavezno takozvano neutralno povrće odnosno salata.... Može i testenina... Veličina pice, kao ona manja pica iz restorana....ne mogu sada da se setim gramaže.... Ja sam na poslu nekad jela đevrek ili dva đevreka, onaj kuvani tvrdi...
Kolači bilo koji, slobodno i bez brige.
Pitaj ako ti još nešto nije jasno! Puno uspeha!
Tamarastefan,Može! Sve može jer ti si gospodar svoje dijete i gospodar svoje ishrane….
ALI, uvek neko ali….
U redu je da jedeš dinstano povrće i to je sasvim pohvalno odnosno obavezno je da jedemo povrće uz bilo šta, to tzv neutralno....(s tim što se na dijeti preporučuje da šargarepa bude sveža a ne dinstana ili barena zbog njenog blago povišenog glikemijskog indeksa, ali to nije tako strašno, ja sam na UN dijeti često jela dinstanu šargarepu kad sam kupovala gotovu hranu i sve je bilo u redu…).
Međutim, i dalje je višestruko važno i korisno da jedeš svežu salatu i to je nešto što bi trebalo da ti postane navika za ceo život. Dakle uvek uz ručak i večeru neka sveža salata, zimi može turšija ako nema sveže (mada i zimi ima šta sveže da se pojede, npr zelena salata)… Ovo koristi probavi, metabolizmu i korisno je za mršanje, čak možda može da se kaže da što više jedeš salatu lakše ćeš da mršaš… Prema tome, uz sve to dodaj i neko sveže povrće, makar samo krastavac (sad ga ima) ili eto kupus..… i biće sve u redu….
Inače, koliko je zdravstveno poželjna soja u ishrani, vrlo je diskutabilno pitanje ali to je tvoja stvar i tvoj izbor…..
Neka ti bude uspešno!