Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 14 godine

Ima cime i da se hvali... :D
    Pakujes li se?
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Donji je tiker održavanja, pošto je plan bio da održavam u rasponu 49-51, stoji on već godinu i po dana. :) Samo se poslednjih meseci malo otrgao kontroli, kah-kah. :oops:

Moram malo da se izjadam, imala sam maler... nisam videla da mi je juče u ranu upao komadić gaze (odvojio se jedan tanki sloj pošto su to sečeni parčići), i mirno sam je prala i menjala čiste gaze preko, kreten, a taj komadić je sve vreme zadržavao vlagu. Naravno, uveče buknu i zagnoji kao luda. :( Sad sam na lekovima i smiruje se stvar, ali baš mi nije trebalo pred put. A lekovi u kombinaciji s pirinčem napraviše čudo, ustala sam tako naduvena da desno oko jedva otvaram. :17: Radiće danas kalijum... hvala deci, naš đuveč za dva dana pojeden je sinoć, tako da su mi uklonili iskušenje.

Uspela sam uglavnom da spakujem stvari sem nekoliko stvarčica koje se suše... danas bi valjda trebalo da bude sređivanje stana i demontiranje compa, ili ću kompjuter ostaviti za sutra, još se dvoumim... ne znam ni šta još da ubacim od tople odeće, prošle godine su bile tako tople noći da mi nijednom nisu zatrebali dugi rukavi, ali sad vidim da su za čitav naredni period tamo najavljene noći od 18-20 stepeni, to i nije baš za majice bez rukava, a s druge strane nervira me da vučem višak garderobe. Bar smo sinoć detaljnije razradili planove za izlete... u suštini nije lako isplanirati tri nedelje. :)

S klopom je plan isto kao i ranijih godina - jak doručak (tipa pice, pljeskavice), "nežan" ručak (neki dobar čorbuljak i gomila salate), večera količinski mala i čisto proteinska (šta god se zadesi ;) ), s time što tamo ustajemo u 6, plafon 7 ujutru, pa se svi obroci pomere i večera bude najkasnije u 7-8, pre izlaska u grad. Od brljeva najavljujem jedino pivo (redovno) i tekilu (tj. ako bude bilo svirki ove grupe iz mog potpisa, tad svi cepaju tekilu :D ), ali to će maksimalno da se troši... prošle godine sam imala slabu FA zbog bolova, sad se nadam da ću maksimalno iskoristiti plivanje i hodanje, a ako uspemo da skoknemo do unutrašnjosti, onda i pentranje po planinama. :) Na obilnije ručkove svraćamo samo na izletima (da isprobamo lokalnu kuhinju, ali tad nam doručak bude simboličan). E sad, svake godine se vratim sa dva kila više, i to obično spadne prvih dana po dolasku... ali ove godine bih poradila na tome da to ne bude dva kila više, ne garantujem ništa, ali probaću. :) Ponela sam jednu vrlo usku suknju da mi bude reper, a imamo tamo i babu sa elektronskom vagom, pa ću gledati da je ne zaobilazim u širokom luku.

Neću još da mašem, tu sam makar do uveče, a mogu da upišem i klopu za danas (lagana zbog sutrašnjeg puta):

D: jogurt s lanom
    R: gomila krastavaca s jabukovim sirćetom
    U: opet jogurt, 2 kriške hleba s lanom (ukupno oko 35 g)
    V: grilovano povrće (plavi patlidžan, paprike), svež paradajz, parčence junetine, čaša jogurta ili mleka (ovu gomiletinu hrane raspoređujem na dvaput, kao i obično)
    Poslednja izmena od dudank u 29 Jul 2011, 19:25, izmenjeno 1 put ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 14 godine

E bas ti to nije trebalo pred put , ali smiriće se nadam se. Odmaraj danas , pakuj se i lepo se provedi na odmoru :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

E stvarno ti to nije trebalo! Kako putujete-kolima ili? U koje mesto u Bugarskoj. Hočeš li sma da spremaš hranu ili ćete se hraniti gde stignete. Tamo je jeftino gde god da se hranite. Bar je bilo. Ko zna kako je danas, a i vreme ne predvidjaju neku temperaturu za jek sezone.
    U svakom slućaju želim ti sretno - svima vama naravno, a tebi da ti se to ne iskomplikuje.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Idemo stalno u isti gradić, u Pomorje (busom, kola nemamo), na poluostrvu na 15 km od Burgasa... to nam bude baza, a skitamo i po drugim mestima. :) Restorani su izuzetno jeftini s obzirom na to da je turističko mesto, samo što su njihovi ugostitelji užasno spori, pa smo od prošle godine odustali od restorana uveče, propadne nam izlazak dok čekamo hranu... ovako doručak uzmemo usput na putu do plaže, ručamo u restoranu i taman fino se sklonimo i odmorimo kad je sunce najjače i kad ni suncobran ne pomaže, a u povratku s plaže uzmemo u prodavnici šta nam se jede, tamo imaju i odlična kuvana jela koja se mogu kupiti na meru, gotove sveže salate i priloge (najmanje desetak vrsta), piliće s ražnja, a da ne pričam o pršuti, kulenu i sirevima. :) Eventualno dodamo još neku salatu jer nam gazdina majka donosi neprskani paradajz i krastavce s placa (i predivno grožđe i šljive), inače ne marim da spremam jer to mogu i kod kuće, tamo idem da se odmorim... eventualno dva-tri puta napravim nešto da se počastimo zajedno s domaćinima (prošle godine su bile planinske pečurke, jednom roštilj, i jednom lazanja), ali van toga nema potrebe, svuda je jeftino. Sad sam malo opširnija sa ovim, ali ako neko letuje tamo, može da bude korisno. Samo treba znati šta i kako da se naruči u restoranu, i obavezno gledati gramažu, jer tu čovek može strašno da se pređe, kao mi kad smo naručili svakome po šopsku, a oni donesoše činije k'o čorbaluke... jedva smo jednu pojeli. :(
    Poslednja izmena od dudank u 29 Jul 2011, 20:12, izmenjeno 1 put ukupno.
  • miss baloncic
    Početnik
    Početnik

od miss baloncic » pre 14 godine

Nadam se da se rana smirila i uopste ne sumnjam da ces se dobro provesti, ti drugacije ni ne umes- uzivaj, blago tebi kad znas i da se dobro organizujes i isplaniras onda nema da omane... Uska suknja - ona ti dodje nesto o kao griza savesti, da opomene ako se petera... 8)
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 14 godine

Dudo, nauzivaj se i za sve nas, zategni sunke - mada ja im ne videh mane, i cuvaj zdravlje!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To, Leco, zatezanje šunkarice! :D Joj, baš sam uzbuđena... kod nas su stvarno putovanja 300 na sat, nema propuštenog minuta. :) I rana se smiruje, još je onako otečena i osetljiva, ali bar presta čudo da gnoji. :01:

Verovatno ćemo skoknuti sad do našeg kafića da se pozdravimo s poznatima (i nepoznatima :16: ), sve je spakovano osim šminke i cipela... kad ustanemo, nosimo kompjutere kod servisera na čuvanje... i za 36 sati uveliko ću se kupati. :skakutalo:

Sve vas :009: , i nemojte da čujem da se neko ugojio dok nisam bila tu. :evil:
  • ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 14 godine

lepo se provedi,ma kakvo gojenje na odmoru pominjes,o boze more romantika jedi do mile volje i trosi kalorije na najbolji moguci nacin :D :D
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 14 godine

Srecan put dudo, lepo se provedi :) :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 14 godine

:mahalo:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Dudice :mahac: ,bicu dobra obecavam :wink: , a ti se lepo provedi,u sta ne sumnjam :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 14 godine

Prijatan i lep odmor ti želi Giga :009:
    Slika
    Slika
  • marrayya
    Amater
    Amater

od marrayya » pre 14 godine

Srecan put, i da nam se vratis sa puno lepih utisaka, i koji kilogram manje :D
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Uh, bugarska klopa - fenomenalna je! Pa još kad bace šarenu so...nadam se da uživate do daske, ne samo u hrani, normalno!
Odgovori 9033 postova