Milane, lepo je što si shvatio!

(da nije sutra smak sveta, ali biće nam smak sveta ako se opet nagojimo, šta kažeš?!)
1. Produžavanje dijete? - Ne znam šta bi ti rekli autori dijete ni šta bi ti rekao Giga..... Kao, ne treba da se odstupa od ovih pravila...pa je verovatno oficijelan odgovor NE. A ti proceni. Ili recimo, šta bih ja uradila, idi na održavanje ali smanji one silne skrobne dane (p,s,s,p, uh, v) pa recimo jedan od ona dva skrobna dana napravi da bude takođe proteinski ... i sigurno ćeš nastaviti da mršaš istim tempom.... (a i ako ne bude isti tempo, kažeš da si shvatio da nije sutra smak sveta....nastavićeš da mršaš i posle dijete...)
2. Pita (kore, sir, jaja)? Loša vest - po pravilima nikad jer imaš testo i proteine i to dve vrste proteina. Dobra vest: Da, kao UH večera (jer i bilo koji slatkiš, torta, kolač sadrži ovu kombinaciju svega...shvati ovo kao slanu tortu i biće sve u redu)
3. Da li moze u prva 4 dana odrzavanja alternativa za veceru da bude nesto od UH namirnica? Ne, samo praviš alternative sa skrobom (p u s za ručak, odnosno s u p). Ako to uradiš, smatraj to brljem, ali nije ni to smak sveta...
4. Imam visak od 10 kg, kojom brzinom se moze ocekivati da skidam kilograme u periodu odrzavanja? - Ko sad to zna... možda skineš 5 kg, a možda i više, ne možeš to da znaš, možda i 8... Po mom mišljenju, smanjenjem skroba možeš dosta da postigneš.... Najbolje, budi strpljiv jer, kao što rekoh, ako si stvarno promenio navike, nastavićeš da mršaš i posle dijete.
5. Na ovom forumu u temi "Intervju sa autoricama UN dijete", pise sledece: "Svaki 29. dan, odnosno 1 puta mjesečno, je tzv. "vodeni dan"- pije se voda, a mogu i čajevi, bistre juhe, sokovi od voća i povrća bez šećera." Dakle, da li je ovo tacno, pored vode moze i navedeno da se pije? - Nisam pametna. Radi kako ti odgovara. Ja sam par puta u vodenom danu popila šolju supe kad mi je bilo frka, a jednom prilikom dve čaše soka (navodno bez šećera).... U pravilima uvek piše da je to samo voda, a ti si pronašao taj intervju (znam, čitala sam i ja intervju, samo se ne sećam detalja).... Uzimaj ove dodatke samo ako moraš i ako ti je loše....ili kako oceniš. Ovo je dijeta, nije Sveto pismo i treba da radiš onako kako ti organizam traži, gladovanje je ipak vrlo diskutabilna kategorija i nije za svakoga i ja tu nikad ne bih bila kategorična i insistirala na pravilu.....
Prijatno i uspešno da ti bude! ( I da sačuvaš te nove navike!

)