Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Dandzi
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Dandzi » pre 11 godine

Pitanje,da li mogu sutra na proteine da jedem sojine odreske? Mislila sam napraviti sojine odreske u paradajz sosu.
    Koju kolicinu mogu pojesti za jedan obrok?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 11 godine

imambronhitis napisao:Na dijeti sam samo nedelju i po dana, ali posto meni treba -8
    planiram da je drzim samo mesec dana.
    Ali za ovih 11 dana ja ni jednom nisam vecerala.
    Nisam gladovala ili se mucili, ali jednostavno nemam potrebe za njom.
    Pa mene zanima, da li je to ok? Tj da li je mozda potrebna vecera
    Da li ima veze sa brzim mrsavljenjem ili tako nesto ?

Morali ste večerati bar malo ali ne više od količine koja je bila za ručak, a preskakanjem obroka vi usporavate vaš dnevni metabolizam i efekat dijete zna da bude poništen.
    strumpfizla napisao:A ako je vecera bila, pr. u 5, moze li oko 8 da se pojede neka salata, ako se bas ogladni?

Nakon večere nema obroka ... večerajte kasnije.
    Dandzi napisao:Pitanje,da li mogu sutra na proteine da jedem sojine odreske? Mislila sam napraviti sojine odreske u paradajz sosu.
    Koju kolicinu mogu pojesti za jedan obrok?

Možeš sojine odreske ali paradajz sos ne sme da sadrži brašno ili neki gustin. Količina je do ili oko 250 gr.
    Slika
    Slika
  • midzeri
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od midzeri » pre 11 godine

Muke moje,pomagajte :cry:
    21 dan sam na UN dijeti ,samo - 2,5kg.u čemu je problem?gde grešim? :crybaby:
  • SaleZr
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od SaleZr » pre 11 godine

Da li postoji bilo kakva mogucnost da se kupi knjiga un dijete za odrzavanje ili da se nadje na netu u pdf formi?
    ja sam pokusavao na netu nesto da iskopam ali bezuspesno.
  • White chocolate
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od White chocolate » pre 11 godine

Pozdrav svima, imam jedno pitanje za sve mame koje su drzale ovu dijetu posle porodjaja, tj. nakon prestanka dojenja, da li su ili bar koliko priblizno uspele da povrate svoju tezinu koju su imale pre trudnoce.

Pre pet meseci bila sam na UN dijeti, i za celih 3 meseca koliko sam drzala, sislo mi je samo 6kg, koje je vecinom sislo u prvom mesecu, a trebam skinuti minimum 10kg obzirom na moju visinu i gradju. Sad pokusavam ponovo, mada sam postala sumnjicava. Za 21 dan skinula sam 2.5kg.

Zanimaju me vasa iskustva. Hvala. :)
  • Angerona
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Angerona » pre 11 godine

Da li je na UN dijeti dozvoljeno da se jede palenta kada je UH dan I ako jeste koja kolicina je dozvoljena?
    Takodje, i mene zanima da li je neka od clanica drzala dijetu posle porodjaja I kada su pocele da je drze....zbog dojenja.
  • midzeri
    Početnik
    Početnik

od midzeri » pre 11 godine

Gigo,imam pitanje :D
    zbog nekih poslovnih obaveza nisam bila u mogucnosti da se pridrzavam plana ishrane jedno 10-ak dana.Sta sad da radim?Ispocetka ili koji dan pa do turbo rezima?nastavila bih od 34-og dana pa do 46 na turbo rezim?
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 11 godine

Angerona napisao:Da li je na UN dijeti dozvoljeno da se jede palenta kada je UH dan I ako jeste koja kolicina je dozvoljena?
    Takodje, i mene zanima da li je neka od clanica drzala dijetu posle porodjaja I kada su pocele da je drze....zbog dojenja.

Palenta se svakako jede na UH dan (prema i ovde usvojenim pravilima, sve što je u obliku brašna/griza, tretira se kao UH, a isto to u zrnu kao skrob - ne pitaj me zašto ;) )
  • Eleonor
    Amater
    Amater

od Eleonor » pre 11 godine

Pozdrav dame i gospodo :) Imam pitanjce u vezi biljke-povrca Cicoke. U koje namirnice bi nju mogla da uvrstim, obzirom da je kao "zamena"za krompir, ali kazu da ne sadrzi skrob? Ovo su Nutritivne vrednosti
    Čičoka, sveža, 150g
    114 kalorija
    3g proteina
    26g ugljenih hidrata
    0,015g masti
    2,4g hranljivih vlakana
    5,1mg gvožđa
    643mg kalijuma
    6mg vitamina C
    6mg natrijuma
    0,3mg tiamina
    20mg kalcijuma
    20mcg folata

Hvala na odgovoru i unapred se izvinjavam ako ovo pitanje vec postoji.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 11 godine

Čičoka je, kako ja to razumem, skrobna...
    Uostalom ima 26g ugljenih hidrata (a 100 gr krompira bi trebalo da ima 19gr ugljenih hidrata)....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Desa
    Početnik
    Početnik

od Desa » pre 11 godine

Da li može na UH dan za večeru integralni keks (150g) potopljen u čokoladno mleko?
    Ja to obožavam :D
    i naravno rebro crne čokolade od 70% kakao nakon toga????
  • beca
    Početnik
    Početnik

od beca » pre 11 godine

Od danas sam i ja korisnik UN dijete :) Oko 20 dana sam na dijeti, korigovana ishrana, izgubila sam 6,5kg i za sada prezadovoljna. Un mi se dopada, jer imaš meru kad i šta jedeš, mnogo je slična onome što sam ja zamislila i praktikovala jedno vreme, ali sam primetila da sve manje hrane unosim i da sam veoma često gladna do te mere da mi bude zlo, pa mi UN deluje kao konačno rešenje.
    Imala bih i neko pitanje:
    1. Da li može da se koristi Tonus hleb umesto običnog integralnog?
    2. Može li se umesto kolača ili torte na UH dan pojesti puding?
    Veliki, veliki pozdrav za sve i puno uspeha vam želim :) :wink: :hi-fi:
    Start 18.02.2014- 106kg
  • Desa
    Početnik
    Početnik

od Desa » pre 11 godine

Može tonus ,a za puding nisam sigurna. :)
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 11 godine

beca napisao:Od danas sam i ja korisnik UN dijete :) Oko 20 dana sam na dijeti, korigovana ishrana, izgubila sam 6,5kg i za sada prezadovoljna. Un mi se dopada, jer imaš meru kad i šta jedeš, mnogo je slična onome što sam ja zamislila i praktikovala jedno vreme, ali sam primetila da sve manje hrane unosim i da sam veoma često gladna do te mere da mi bude zlo, pa mi UN deluje kao konačno rešenje.
    Imala bih i neko pitanje:
    1. Da li može da se koristi Tonus hleb umesto običnog integralnog?
    2. Može li se umesto kolača ili torte na UH dan pojesti puding?
    Veliki, veliki pozdrav za sve i puno uspeha vam želim :) :wink: :hi-fi:

Naravno da može tonus.
    Znam i one koji su koristili običan beli hleb.
    Lično (ako ti to nešto znači) nisam koristila ni jedan, naročito ne sa proteinima... hleb je skrob (ili UH ... kako ti drago) i njegovo mešanje sa belančevinama nije baš poželjno.
    Puding...
    Za večeru na UH dan je dozvoljen kolač ili torta, zar ne? Šta ako je u torti ili kolaču fil od pudinga?
    Ili... Mogu tri kugle sladoleda. Ako puding zamrzneš, dobićeš neku vrstu sladoleda, zar ne?
    Dakle, odgovor je, da, može puding i ako je po sastavu u suprotnosti sa pravilima kombinovanja namirnica (mleko, šećer i skrob) kao i najveća većina torti, kolača i sladoleda ;). Ali, to je jedan obrok u četiri dana i iza njega je čitav voćni dan... Zato i može ;)
  • beca
    Početnik
    Početnik

od beca » pre 11 godine

Jes, bravo... Za danas je kasno, ali već za sledeći put da znam..Isto razmišljanje sam imala i ja, ali ajde...."ko pita,ne skita" HVALA :wink:
    Start 18.02.2014- 106kg
Odgovori 4679 postova