Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    Re: Pitanje u vezi UN dijete

od 314pezos » pre 11 godine

1. Na žalost ručak nije moguće podeliti ... ali što samo voće, sve o užinama na viewtopic.php?f=1&t=4070
    2. Susam na UH dan
    3. Kad god je poželiš (spremljena kao bistra povrtna sa paradajz sokom), pa i kao užina: 1 tanjir/šolja = 1 užina
    Slika
    Slika
  • februar
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od februar » pre 11 godine

Puno vam hvala na brzom odgovoru.
  • ZeleniLak
    Početnik
    Početnik

od ZeleniLak » pre 11 godine

Imam pitanje, da li se na skrobni dan sme jesti pire krompir?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Da krompir se jede na skrobni dan a da li ćeš ga nakon kovanja seckati ili gnječiti to je sad već tvog izbora ali bitno je da nema mleka ili nekih drugih nedozvoljenih primesa koje se obično stavljaju u krompir pire.
    Slika
    Slika
  • radnaskela
    Početnik
    Početnik

od radnaskela » pre 11 godine

Poslusao sam vas savet, i danas sam za rucak jeo sarme bez pirinca. Ukus je skoro isti, i eto mi jos jednog jela za ove zimske dane.
    A sad imam pitanje u vezi kokica - da li smeju da se jedu, i ako smeju koji dan i za koji obrok?

Inace, da se pohvalim (a ujedno i da pohvalim dijetu). Za mesec dana sa 94,5 kg na 87,2 kg. Nijedno krsenje, a bukvalno dva puta sam osetio glad i to uvek u onim satima izmedju dorucka i rucka na proteinski dan (za to je najzasluzniji vocni dan).

I jos jedno pitanjce, jel smeju rolovani pileci raznjici da se jedu na proteinski dan? Znam da meso nije problem,al mislim da je slaninica diskutabilna :roll:
  • BabyBoop
    Početnik
    Početnik

od BabyBoop » pre 11 godine

Dragi svi,

par dana sam na ovoj dijeti (mada je nazivam Urednijim Načinom života, pre svega što sam dugo imala samo jedan obrok dnevno). Imam par nedoumica, mada mi je slika o svemu ovome prilično jasno formirana.

Dakle, hleb ne jedem nikada i ovih dana sam primenjivala ovaj način ishrane samo bez hleba, drugarica koja je na ovoj dijeti me ubeđuje da hleb moram jesti, ali smatram da neću naškoditi organizmu ako ga izostavim. Grešim li?

Takođe me zanima, ljubitelj sam paradajz čorbe (Alevine) u njoj ima i testenine vrlo malo. Da li bi tu čorbu mogla jesti i kog dana?

Hvala :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

radnaskela napisao:pitanje u vezi kokica - da li smeju da se jedu, i ako smeju koji dan i za koji obrok?

Kokice samo kao slana poslastica na UH dan za večeru
    radnaskela napisao:jos jedno pitanjce, jel smeju rolovani pileci raznjici da se jedu na proteinski dan? Znam da meso nije problem,al mislim da je slaninica diskutabilna

Sve si sam rekao, slanina nije dozvoljena
    BabyBoop napisao:hleb ne jedem nikada i ovih dana sam primenjivala ovaj način ishrane samo bez hleba, drugarica koja je na ovoj dijeti me ubeđuje da hleb moram jesti, ali smatram da neću naškoditi organizmu ako ga izostavim. Grešim li?

Ne škodi ali parče hleba bar na proteinski dan pojedi
    BabyBoop napisao:ljubitelj sam paradajz čorbe (Alevine) u njoj ima i testenine vrlo malo. Da li bi tu čorbu mogla jesti i kog dana?

Ima i testenine a ima i emulgatora za zgušnjavanje koji su na bazi brašna, znači zaboravi je dok si na dijeti. Napravi svoju paradajz čorbicu, neku bistru povrtnu iz kocke i dodaš paradajz soka.
    Slika
    Slika
  • midzeri
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od midzeri » pre 11 godine

Da li smeju da se piju sumece tablete,koje i kada_?
    a vitamin C?
  • radnaskela
    Početnik
    Početnik

od radnaskela » pre 11 godine

I sad opet upadoh u rebus: da li na skrobni dan smem da jedem razlicite vrste povrca za rucak i veceru?

Recimo, kuvani pasulj za rucak, a peceni krompir za veceru?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

midzeri napisao:Da li smeju da se piju sumece tablete,koje i kada_?
    a vitamin C?

Mogu da se piju ako ih nađete koje nemaju šećera/zaslađivača u njima.

radnaskela napisao:I sad opet upadoh u rebus: da li na skrobni dan smem da jedem razlicite vrste povrca za rucak i veceru?
    Recimo, kuvani pasulj za rucak, a peceni krompir za veceru?

Ne, nikako ne.
    Slika
    Slika
  • BabyBoop
    Početnik
    Početnik

od BabyBoop » pre 11 godine

Čitam par dana postove, naravno nisam iščitala sve, i primećujem da gubici u težini baš variraju, ali kad vidim da je neko smršao 9kg u toku 90 dana zapitam se grešim li ja ili oni? Naime, reč je o tome da sam pre dve godine bila na režimu prebrojavanja kalorija i smršala 18kg za dva meseca, i prouzrokovala stvaranje kamenca u žučnoj kesi, e sad zbog izvesnih zdravsrvenih problema nisam smela da budem na dijetama, pre dve. nedelje sam tražila stručnu pomoć nutricioniste i dobila dozvolu za UN režim ishrane, ali...ja sam za 8 dana smršala 6kg (s 93 na 87), ne žalim se, ali se plašim da ne učinim ponovo nešto loše. Pridežavam se pravila, ništa nisam prekršila samo što ne jedem hleb i posle 18h i svakog dana radim nešto fizički. Želim samo da mi neko kaže da mu je isto bilo ko meni i da nije strašno, iako mislim da jeste.

P.S. Nisam u mogućnosti da posetim skorije dijetologa
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Za 8 dana u tih 6 kg ti je sigurno 4-5 kg u gubitku viška tečnosti i to je na tvoju kilažu sasvim normalno i nema razloga za paniku 8)
    Slika
    Slika
  • imambronhitis
    Početnik
    Početnik

od imambronhitis » pre 11 godine

Na dijeti sam samo nedelju i po dana, ali posto meni treba -8
    planiram da je drzim samo mesec dana.
    Ali za ovih 11 dana ja ni jednom nisam vecerala.
    Nisam gladovala ili se mucili, ali jednostavno nemam potrebe za njom.
    Pa mene zanima, da li je to ok? Tj da li je mozda potrebna vecera
    Da li ima veze sa brzim mrsavljenjem ili tako nesto ?
  • strumpfizla
    Početnik
    Početnik

od strumpfizla » pre 11 godine

A ako je vecera bila, pr. u 5, moze li oko 8 da se pojede neka salata, ako se bas ogladni?
  • KosanovicMarija
    Početnik
    Početnik

od KosanovicMarija » pre 11 godine

Izabrala sam ovu dijetu i temu u kojoj se prica bas o UN dijeti iz razloga sto vidim da vecina koristi bas nju.
    Moj vam je savet da ne trazite preko interneta odgovarajucu dijetu, jer vi imate svoj organizam kom odgovara ta i ta hrana, samo cete sve poremetiti ukoliko se ne razumete. Idite kod nutricioniste, izvadite krv, posaljite mu analize, on ce videti cega je viska, cega je manjka i dace vam vec odgovarajucu ishranu koja odgovara vasem organizmu, vasem uzrastu, visini, ili cemu vec, a rezultati ce biti podjednako dobri, mada, po vase zdravlje, ipak je bolje da se posavetujete sa doktorom i nutricionistom. Ja sam isla kod nutricioniste i verujte mi, dobil sam svoju dijetu i smrsala za isto vreme onoliko koliko i vi smrsate za isto, dok se meni nije vratio ni jedan kilogram, a jela sam normalno, nisam pazila nesto posebno, samo sam bila aktivna i isla na pilates i folklor, ali ne zbog dijete i zbog vracanja kilograma vec zbog toga sto ja to volim, i inace sam isla. I to je to. Ako neko nesto zeli da me pite, samo izvolite, znajte da ja nisam neki mrgud koji je protiv svega, samo dajem iskreni savet, jer poznajem osobu koja nije bas najbolje prosla jer je radila na svoju ruku i birala sama sebi dijetu misleci da je pametnija od osobe koja se bavi time. Veliki pozdrav. :skakutalo:
Odgovori 4679 postova