Odvedite kucu kod veterinara da joj ocita cip koji se nalazi na vratu,sa leve strane.Ako je tako lepo negovana mora da je i cipovana posto je to obavezno.A onda cete po broju cipa videti ko je vlasnik i gde zivi.
To je dobar predlog ako je bivsi gazda bio veran i to odradio u svakom slucaju, cuvajte je kao da je vasa i bravo za tako toplo srce i kucu ja sam more than happy kad cujem da se neko odlucio na takav gest
Naprotiv Tananice, čipovanje nije obavezno, znam gde se nalazi čip i nisam napipao ništa pod kožom al ćemo ipak od nedelje proveriti i zvanično da li ima.
Nisam bas sigurna da nije obavezno.Znam da mi nismo mogli da damo psu vakcinu protiv besnila ako nije cipovan.Ni ja Buvici nekad ne mogu da napipam cip,nekako se pomera pa zato proverite,nista ne kosta a bicete mirni i vi i onaj ko ju je izgubio.
Veterinarska stanica mi je 50 m od radnog mesta te su mi veterinari malte ne svaki dan u radnji pa silom prilika ponešto i znam, al stvarno nije obavezno.
Jednog dana će Vama u BG reći da moraju i ljudi da se čipuju (mada postoji projekat UN-a) pa će te ih poslušati ... niko ne čita slovo zakona a i ne traži da ga pročita, već se veruje na reč, što je najgore.