Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Winnie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Winnie » pre 11 godine

Da li može za večeru na UH dan neki musli sa mljekom? :005: Ja to jako volim a i inače sve žitarice sa mljekom pa ne znam u koji bih to dan smjestila osim u ovaj. :005: Mislim da sam vidjela da se jede i riža s mljekom i griz... Ili grešim? Može li sve to od navedenog?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 11 godine

Na žalost tokom dela dijete ova kombinacija nije dozvoljena.
    Slika
    Slika
  • bbe
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od bbe » pre 11 godine

Koliko gr ne kuhane rize moze na skrobni dan(ukupno za rucak I veceru)?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Jedna puna šolja za belu kafu meni je dosta za ručak i večeru a koliko je to grama, nisam nikad izmerio 8)
    Slika
    Slika
  • radnaskela
    Početnik
    Početnik

od radnaskela » pre 11 godine

Pozdrav svima. Nov sam na forumu, i registrovao sam se da pitam nesto posto sam u dilemi. Sto se tice dijete, drzao sam je nekoliko puta, svaki put je donosila uspeh. I zbog moje bahatosti sam vracao tezinu, al reci cu samo da sam je prvi put koristio kad sam imao 110kg. Spustio na 90kg. Pa sam onda krenuo kad sam dosao do 97kg (svojom krivicom, stvarno sam preterivao) i evo sad sam krenuo kad sam imao 94kg. Tako da polako privodim svoju tezinu idealnoj, i nadam se da mi nece trebati dijeta opet. E sad da predjem na konkretna pitanja (izvinjavam se ako je bilo istih na prethodnim stranama, stvarno ima mnogo da bih sve citao).
    1. Gde spadaju pecurke? Posto znam da su sacinjene od 90% proteina, logicno mi je da su u prvom danu,al onda naleteh na neke recepte gde se koriste i u drugom i trecem danu..
    2. moram malo i o krsenju, posto je i to sastavni deo dijete :) Obozavam sarmu i pitu sa mesom. Moje pitanje je kad je manje krsenje za sarmu - da je jedem prvog dana(zbog mesa), ili drugog (zbog pirinca)? A sto se pite tice, da li je bolje da je jedem prvog dana (zbog mesa) ili treceg (zbog kora)? Ne planiram stalno da jedem, al to jedno krsenje mi nekako vrati samopouzdanje i da zelju da nastvim dalje sa dijetom..
    3. Nes kafa - opet isto pitanje. Procitao sam onu nutritivnu vrednost. Pise da mleko ima vise ugljenih hidrata nego proteina. Al opet sam u dilemi. Mozda je bolje piti je prvog dana , jer tad unosimo i malo UH (hleb uz rucak), nego na UH dan (jer tad uopste ne unosim proteine).
    4. Mogu li virsle da se jedu prvog dana? Znam da nisu zdrave ni malo,al trudim se da jedem sto raznovrsnije kako me ne bi smorilo..

To je za sad to. Ako budem imao nesto jos, ja cu pitati. Hvala unapred na pomoci.
    p.s. Ako nekog zanima, rado cu podeliti svoje misljenje, praksu i slicno. Tako da slobodno mozete slati privatne poruke ili pitati ovde.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

1. pečurke spadaju u eutralne namirnice i mogu se jesti svim danima,
    2. ne mogu ti nikako dati zeleno svetlo za kršenje pravila načina ishrane, il spremi sarmu samo sa mesom ili samo sa skrobnim povrćem, pravu sarmu edi kad ne budeš na dijeti ... isto tako i za razne pite,
    3. autori su dozvolili, 2-3 neskafe ili kafe dnevno sa malo niskomasnog mleka neće ugroziti tok dijete, pa i da ih piješ na vitaminski dan samo ne na vodeni,
    4. zboravi viršle i sve mesne prerađevine 8)
    Slika
    Slika
  • radnaskela
    Početnik
    Početnik

od radnaskela » pre 11 godine

Hvala.
    Uh, moracu nekako da odolim sarmama, mada mi nije palo na pamet da jedem te samo sa mesom ( jos bolje :D ).
    Obradovao si me ovim za nes kafu, tako da mi nece biti tesko da prezalim virsle, ionako su nezdrave totalno.

A jel ima jos nekih neutralnih namirnica? Pecurke su mi mnogo pomogle jer za mali broj kalorija dobijam ekstra dodatak jelima (a pogotovo mi pomazu na UH danu , jer pravim pitu sa pecurkama) :roll:
  • SaleZr
    Početnik
    Početnik

od SaleZr » pre 11 godine

Pozdrav svima! Videla sam od brata za ovu dijetu, on je drzi 3 nedelje i skinuo je vec 7 kg. Ja imam jedno pitanje a to je: da li i ja mogu da je drzim, nisam gojazna, cak sta vise mrskasta sam, imam oko 48 kg i 162 cm, volela bih skinuti nekih dva kilograma jer mi je sve rasporedjeno na gluteusu i bokovima, znam da ovo nije dijeta za skidanje malo kilograma ali kontam da je ovo zdrav nacin prehrane, pa da li se mogu hraniti na ovakav nacin a bez da se sasusim i pretvorim u kostura i bez nezeljenih posledica? Hvala unapred na odgovoru i podrska svima koji drze dijetu!:)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

radnaskela napisao:A jel ima jos nekih neutralnih namirnica?

- neutralne namirnice su sve one namirnice koje nisu osnova skrobnog dana

SaleZr napisao:Pozdrav svima! Videla sam od brata za ovu dijetu, on je drzi 3 nedelje i skinuo je vec 7 kg. Ja imam jedno pitanje a to je: da li i ja mogu da je drzim, nisam gojazna, cak sta vise mrskasta sam, imam oko 48 kg i 162 cm, volela bih skinuti nekih dva kilograma jer mi je sve rasporedjeno na gluteusu i bokovima, znam da ovo nije dijeta za skidanje malo kilograma ali kontam da je ovo zdrav nacin prehrane, pa da li se mogu hraniti na ovakav nacin a bez da se sasusim i pretvorim u kostura i bez nezeljenih posledica? Hvala unapred na odgovoru i podrska svima koji drze dijetu!:)

- naravno da možeš tako da se hraniš, prednosti ovog načina ishrane je što organizam sam odluči koja je granica skidanja kilograma i može se desiti da ne skineš ništa, možda je bolje da pročitaš deo o UN održavanju na viewtopic.php?f=1&t=1582 ili kako se hraniti nakon završetka UN ishrane na viewtopic.php?f=1&t=2041
    - inače što se tiče tvojih problematičnih mesta to se teško skida bilo kojom dijetom a pogotovo deo koji treba finiširati već isključivo vežbama 8)
    Slika
    Slika
  • Tinkerbel
    Početnik
    Početnik

od Tinkerbel » pre 11 godine

Pozdrav svima,vec duze vreme citam sve ove komentare,pitanja i odgovore i odlucila sam da se i ja prikljucim.Imam 74 kg,170 cm i 40 godina.Uzasno se osecam.Zelim da pocnem danas sa dijetom i potrebna mi je podrska... :oops:
  • bbe
    Početnik
    Početnik

od bbe » pre 11 godine

Opet ja :D
    Dali ovo moze na vocni u smislu da ima meda?

http://www.coolinarika.com/recept/detox ... le-cvekle/
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

može ali bez meda
    Slika
    Slika
  • SaleZr
    Početnik
    Početnik

od SaleZr » pre 11 godine

Da li mogu da sisam Odzacar bombone?:) Ne bih puno ali nocu kad me uhvati glad dodje mi jako da pojedem jednu dve a i ujutru sam navikao umesto zvake
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ne 8)
    Slika
    Slika
  • februar
    Početnik
    Početnik

od februar » pre 11 godine

Dobar dan svima. Prvo da vas sve pohvalim, i ucesnike i posebno moderatore na strpljenju kojim odgovaraju I po vise puta na jedna ista pitanja.
    Sad, ja sam citala I citala...ali ako se ponavljam nije namerno, izvinjavam se unapred:
    1.
    Znam da nije po pravilu, ali koliko je greh, rucak podeliti na 2 dela, u smislu - dorucak 9h, 12.00h deo rucka, 15.00h ostatak, 19.30h vecera?
    Nekada mi je savim ok da pojedem voce za uzinu, ali nekada mi je muka, imam gorusicu jednostavno mi ne prija. Mislim spremna sam da izdrzim ali ako nije veliki greh ponekad bi mi ova varijanta vise prijala.
    2. Susam - ne sme ni u jednom danu?
    3. Paradajz corba - da li sme I kojim danom?

Unapred hvala na odgovoru.
Odgovori 4679 postova