Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Zapalili smo tako na brzinu da nisam ni stigla da ostavim poruku. :) Radila sam tu noć do jutra, tj. nije bilo šanse da krenem dok ne odradim jedan posao, tako da sam u pet i nešto pobacala stvari u torbu i u pola sedam već bila u busu, u kom je, srećom, bilo mesta, pa sam spavala kao top svih trista i kusur km. I opet srećom, moja svekrva je jedna mnogo pametna žena pa nije htela da pravi nikakve fešte oko godišnjice, tako da smo imali manje-više normalan tempo... tj. bio bi normalan da ja nemam još jedan komad posla koji mora da bude završen do kraja meseca, a narod kô narod, svraća da posedi, da nas vidi... pa i juče me pravo s busa dočekaše neke hitne obaveze... trebaće mi jedno dva dana da dođem k sebi koliko sam umorna. S klopom sam minimalno brljala, doručak su mi svakog dana bile šljive, ručak parče hleba, salata i normalna porcija nečeg od mesa (tipa parče barene kolenice, ili 2 punjene paprike), večera samo meso/pečurke i salata, jedan jedini put uzela sam dva parčeta pite, ali to je bilo na ime ručka jer je bila pita s mesom. Dva prva dana bilo je piva, ali posle jok, a kretala sam se maksimalno, tako da niko ne zna odakle mi kilo i po više na vagi. :bas_tuzan: Nadam se da je voda, noge mi jesu naduvene od jučerašnjeg busa i vrućine, a podozrevam i da je donekle kriva hrana na koju ja baš i nisam navikla - između ostalog, sve se sprema na masti, čak i hleb (ubitačna kombinacija, imala sam gorušicu prvi put valjda za poslednjih 20 godina), a nas petoro odraslih i troje dece, plus non-stop gosti, nije bilo šanse da spremim nešto sebi... u frižideru je imalo mesta za jogurt samo za klince, eto kakva je bila situacija. :neznalica: Mislim da sam se provukla najbezbolnije što sam mogla, ali svinjetinu ne želim da vidim narednih 15 dana. Sinoć sam večerala 100 g pilećih prsa, jogurt i salaticu... milina. :)

Neću da pomeram tiker, čekam dan-dva da vidim šta je ovo sa ovom težinom, a u međuvremenu se čupam za kosu jer nemamo vode. O, da, i gusenica je imala pokušaj da mi izjede cvet koji smo papreno platili i negovali ga kao novorođenče, ostalo je svega nekoliko listića i sad drhtimo nad njime. Zna i gusenica šta je fensi 'rana... kako se ne zagrabi za nešto drugo. :x

Da upišem klopu, pa na raaad... malo ću danas da pooštrim, da se očistim od mrsa.

Svima lep dan želim. :mahac:

D: 2 kriščice dinje (oko 250 g)
    R: sir 200 g, zelene paprike, tanjir bistre supe
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: blitva nagusto, pileća prsa 100 g, sir 100 g, ljuta paprika, nekoliko proprženih pečuraka i kao desert čaša piva :wink: - ovo sve raspoređeno na dvaput
    Poslednja izmena od dudank u 20 Jul 2011, 00:02, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • miss baloncic
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od miss baloncic » pre 14 godine

Verujem da je taj plusic od kilo i po - samo nagomilana voda- oticice kako je i doslo, "tiho, neznano ,samo....."
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Tako je na selu , domaca hrana , jaka masna , ali posle motika pa se sve to potrosi :)
    I sama tako prodjem kad odem u zavicaj,samo te nude hranom od jutra kako progledas , pa se ljute ako odbijes.Brzo ces ti nazad u svoj ritam. Budi vredna :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 14 godine

Ako vec nisi imala priliku za hranom na koju si navikla, kilo i po nije strasno! Nemoj se bedaciti ili bilo sta drugo, brzo ces ti to skinuti :)

Nazalost kilogrami jako brzo dodju, a sporo idu :( i to je ono sto nas ubija ... I sama si napisala ne znam odakle mi kilo i po, a koliko si se trudila da ih skines?

Hajde, glavu gore, i to je to :) verovatno je samo voda u telu :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Taman posla da se bedačim, bedačenje treba čuvati za ozbiljne situacije. ;) Nego sam se našla u čudu juče, ali dobro, sve ima neki svoj uzrok, pa verovatno i taj višak... a nažalost nije bilo motike da se istroši. Mislim da je kriva samo pogrešna hrana, premalo povrća i mlečnih proizvoda, i to što je sve imalo u sebi skrivenu mast, a inače nemam tamo problem s nutkanjem, bilo je dovoljno da me u nekoliko navrata svekrva vidi kako motam kao mećava i da shvati da mene ne treba nuditi dvaput kad sam gladna. :D Inače i ona prilično pazi šta jede kad je redovna situacija, tako da bih ogrešila dušu kad bih rekla da je ona kriva... kriva je samo utoliko što sprema najbolju pitu na svetu, a što snajka može da spuca celu tepsiju, kao onda za Prvi maj, to je druga priča. 8)

Danas je, međutim, na vagi već manje, a definitivno ima viška vode jer se otok sad lepo rasporedio i naduvena mi je i faca. Ovo je baš začarani krug, salo vezuje vodu i što više salca imam, sve više se i naduvam... stvarno bih prodisala kao čovek kad bih skinula ovaj mali višak, neverovatno koliko 2-3 kila mogu da naprave remetku u organizmu. Ne znam kako trenutno izgledam, ali osećam se kao da imam bar 10 kila više.

Sinoć sam konačno uhvatila gusenicu, ali u trenutku dok je dovršavala vrh :crybaby: , sad imam samo golu stabljiku bez vrha i one malecne listiće što izbijaju sa strane... pojma nemam da li će nam preživeti. :( A užasno se teško razmnožava iz semena i jedva je nikla, to je trebalo da bude matična biljka s koje bismo na proleće uzeli pelcere. Sad bar znamo da je jestiva. :cry:

D: dinja 250 g
    R: izmena - tanjir blitve od juče, salata od krastavaca
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1: čorbica krastavac/tikvice s jogurtom, pojačala sa 3 dvopeka
    V2: ovo ne pokušavajte kod svoje kuće - lubenica... znam da se ne jede noću, ali mi je prva ove godine :)
    Poslednja izmena od dudank u 20 Jul 2011, 18:58, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater

Dudice bas mi zao za cvet, znam kako ti je , a koji cvet je u pitanju? Ja verujem da ce listovi ponovo isterati, ostala je stabljika a i koren.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Heliotrop, ljubav moja... :placljivko: Od pedesetak semenaca nikla su dva, samo jedan izdanak je preživeo, i sad ga izede dušmanin. Koren mu je ogroman, ali ne znam kako će reagovati na pojeden vrh... nekim biljkama ne smeta, čak im prija zalamanje vrha, ali neke crknu, pa sam sad u najvećem strahu. Valjda će se videti za 5-6 dana da li će preživeti? I od onolike džungle na terasi baš njega da ponjupa... pa stvarno sam maler. :)
  • boki 66
    Amater
    Amater

Divan je cvet ljubicast, sad sam pogledala, ma ajde oporavice se sigurno ako je jak koren . Zna on da ga volis :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Meni je gacak obrstio drvo uspeha i zdravlja... A gajim ga vise od deset godina... Pa kad ga nisam ocerupala nikad necu... :x

E Puzicu to sa ishranom kod svekrve moze da ti bude svojevrstan alarm i pokazatelj da nisi navikla organizam da vari masnoce i to je ono sto ja cesto govorim... Smanjite UH a povecajte masnoce da bi organizam naucio da ih vari... Znam da ti slabo stojis sa UH, bar prostACKim ali kroz povrce unosis slozene UH pa pokusaj malo cesce da ubacis i masnoce u ishranu... Pri tom ne mislim bas na mas' ali... Odavno nisam cula da koristis ono tvoje fino maslo koje nikada, na zalost, nisam uspela da pronadjem nigde u BG... Ma znas ti sta mislim... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Koje ti je to drvce? Ja juče pukla i odnela ogromno drvo života drugarici... triput lomljeno i preživelo, na kraju dobilo ime Sloba, i juče je Sloba dobio počasno mesto usred mini botaničke bašte. :D

Ulje ubacujem redovno u salate, mrzi me da ih pišem, samo što možda jesu to premale količine, bukvalno po kap-dve. Sad ću na moru poraditi na tome, biće FA pa ću smeti da eksperimentišem. :) A i maslo koristim stalno u čorbicama (po trunčicu), sad nisam stigla da uzmem zalihu u Tuzli, ali imam još malčice u zamrzivaču, taman će potrajati. (Razlupam ga onako smrznuto, i onda iz kantice uzimam grumenčiće odgovarajuće veličine - verujem da to može i urednije da se uradi, planiram sledeći put blago da ga otopim i da ga sipam u kese za led - ono se ionako dobija čvarenjem, pa mislim da neće da mu smeta.) Videću ako budem uspela da organizujem neku nabavku u septembru, pa mogu i da ti dobacim. ;)
  • ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 14 godine

vidim da si tu samo da te :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Uh, to bi bilo sjajno... :D
    Imas onu spravicu za secenje sira, znas kao kasika... Mislim da bi time mogla da odvajas koliko ti treba jer je bas ostro a bezopasno za upotrebu...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Spravica... ne znam koja je to spravica. :005: Ali najžešće je što se svaki put zaričem da ću ga usitniti pre zamrzavanja... i svaki put radi lomljava, toliko o mojoj senilnosti. :D

Upravo sam gore dopunila jelovnik i molim da niko ne zameri zbog večernje lubenice. :roll:
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 14 godine

lasata napisao:E Puzicu to sa ishranom kod svekrve moze da ti bude svojevrstan alarm i pokazatelj da nisi navikla organizam da vari masnoce i to je ono sto ja cesto govorim... Smanjite UH a povecajte masnoce da bi organizam naucio da ih vari...
    A smem li ja slaninu, Lass?????? Bar jednom sedmicno :005:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ne Vera... Duda je vec odavno postigla svoj cilj pa se sad tu muvucka oko njega i usavrsava nacin ishrane... Njoj je ovakva vezba dozvoljena i koliko vidim potrebna... Ali nekome ko skida kilograme slanina definitivno ne treba... :)

Evo sad sam i ja trazila sliku te spravice na netu ali je ne nadjoh... Nema toga kod nas, to sam ja donela iz Londona... Ali izgleda kao one spatule iz kompleta koji obicno visi u kuhinji na zidu... Puna je i ima samo jedan prorez horizontalan i tu je mala razlika u visini izmedju ta dva dela spatule... Ali manja je od onih sto vise na zidu, znas na sta mislim... E sad zbog te razlike u visini kad prevlacis preko sira ili kackavalja seces ujednacene tanke snite... :roll:
Odgovori 9033 postova