Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Mim :009: :skakutalo: !!!

Majo, Anči - kod mene se makar vidi moj trud, a mm jede kao mećava i trenutno drži svojih 80-85 bez ikakve dijete... ubiti na spavanju. :007:

Inače izgleda da u nedelju ipak idem na Nika Kejva :skakutalo: , veliko dete hoće da vodi mamu na Exit (možda se nada da će da me izgubi u onoj gužvi).

Sinoć sam imala mali polubrlj, ali ispalo je dobro - trebalo je da dodam neko meso uz večeru, a bilo je prekasno da topim juneću pljeskavicu (piletina mi se nije svidela), i tu iskopam neki mini-parizer koji je bio u frižideru za ne daj bože, ali bio mi i on bljak bez hleba... tako da sam dodala 4 dvopeka i popila čašu mleka (s najgorom grižom savesti), eto, za tih 320 kcal sam prebacila mojih 1400, ali danas mi je tako fino spao stomačić i tako se lepo osećam da mi uopšte sad nije krivo zbog "studentske večere". :)

Danas nastavljam regularno - ne znam više ni kako da pišem obroke jer sam se malo više bacila na voćke, pa su sve do 7 uveče to zapravo manje užine (oko 7 je prva "večera"). Nek ostanu nazivi obroka zbog satnice, ali ni ja ne smatram da su kajsije ručak, samo je šteta ne iskoristiti ih sad dok ih ima:

D: 2 nektarine - oko 100
    R: kajsije - oko 150
    ubacila međuobrok - 2 zelene paprike, oko 120 g sira - približno 200
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka - 100
    V1: 2 zelene paprike, sir 150 g - oko 250 (udavila bih se u ovoj kombinaciji)
    V2: juneća pljeskavica, ljute paprike, mlekce 250 ml, našlo se prostora i za 2 dvopeka :oops: - 600
    Poslednja izmena od dudank u 06 Jul 2011, 23:49, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 14 godine

Samo ja vockice nekoristim , a imam i moje domace neprskane. Hvala bogu da bar nesto nevolim da jedem.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mmm, neprskano voće... :) Boki čuvaj baštu, cveće ti ne bih brala, ali za voće ne garantujem. :D Mogu da ga ne jedem neko vreme, naročito zimi, ali sad bi bila i grehota i sramota da ga propustim. Voće stvarno treba iskoristiti kad mu je sezona, tad je najzdravije. Ma kad vidim samo ove krdžave kajsijice, sva se istopim od miline. :)

Zbog nečeg mi ovih dana strašno prija dvopek, ne mislim na ukus, nego mi savršeno prija stomaku, pa ga zato opet privremeno ubacujem, i neću ga izbacivati dokle god vaga ide naniže. Prija mi i mlekce... ma ovih dana sve mi prija. :zuba: A najviše se radujem ovim paprikama - mm se zgražava jer svi (sem njega) imamo naviku da svežu papriku napunimo sirom i šetamo s njome po kući. To je super i za tepih. :D

Danas sam malo obrnula raspored jela, pošto sam se jutros budila i smucala se po kući, valjda neću zbog toga ništa da uprskam. :)

D: 2 dvopeka, 1 dl mleka - 250 (dvopek je veliki, od 37,5 g)
    U: 2 nektarine - oko 100
    R: izmena - nije stiglo voće, biće grilovane tikvice i pečurke s prelivom od malo masl. ulja i belog luka (i začina) - 200
    V1: zelene paprike sa sirom - ovo se smanjuje na 150
    V2: juneća pljeskavica (ogrebla sam se malo i o drugo jelo od junetine i povrća), 1 dvopek, mleko 2,5 dl, ljute papričice - 650
    Poslednja izmena od dudank u 07 Jul 2011, 22:35, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • edina
    Početnik
    Početnik

od edina » pre 14 godine

svaka tebi cast.predmet si divljenja.volim ljude s jakom voljom,ti si ta
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hehe, hvala, Edina, ovo treba da pokažem mm, ja lepo govorim da je to "jaka volja", a on kaže da se to zove "tvrdoglavost". :D Šala na stranu, za dijetu ne treba čak ni neka jaka volja... samo malo reorganizacije u glavi i praktičnom životu, posle ti to ide spontano kao pranje zuba. ;)

E sad... mudrujem, mudrujem, a sinoć sam malčice brljeknula :oops: - ovih dana je šporet preuzeo isključivo mm jer ja ginem od posla, a on voli da eksperimentiše, i sinoć je smućkao tako dobru dijetalnu klopu da smo oboje obilazili oko šerpe noćas... i na kraju u sitne sate sedosmo za drugu večeru (meni treću). Nemam sad čime da slikam kvalitetno, mogu samo da probam da opišem... kolutove babure (oko 1 cm široke) napunio junetinom (umešenom kao za pljeskavicu), bacio ih kratko na suv tiganj da se propeku s jedne i druge strane, pa to ubacio u gust paradajz i ukrčkao sa začinima i belim lukcem i tonom bibera... i ispalo je po ukusu nešto između ćufti i punjene paprike, a izgleda predivno onako u kolutovima, kao isečen rolat od mesa (pa još sa okvirom od paprike). Danas ću da okajavam grehe (mada sam samo to jela, ništa dvopek i slično), ali u svakom slučaju moram da opalim jedan laganiji dan, sutra me čeka tri sata klackanja u dva busa, pa mi nije baš neophodno da se prežderavam. Sutra i preksutra jedem šta stignem, imaću FA preko glave (subota - ribanje detetovog stana, nedelja - Exit, pravi domaćički raspored :010: ), najverovatnije me i iduće nedelje čeka putovanje... na koje vučem laptop jer moram da rmbačim... pare kasne, naravno... i sve u svemu, imaću lepu ludnicu od jula. :D

D: 2 nektarine - oko 100
    R: 2 zelene paprike sa sirom - oko 200
    V1: juneća pljeskavica, salata - oko 400
    V2: umesto dvopeka tanjir špageta, po mom računu oko 550 :roll:
    Poslednja izmena od dudank u 09 Jul 2011, 01:27, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

od lenka debelka » pre 14 godine

Ides na egziiit :headbang: :013: blago tebiiiii!!!!!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mhm, i ispalo je u međuvremenu da ću možda ići i sutra i preksutra. :oops:
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

od lenka debelka » pre 14 godine

Sad bih ti lajkovala prethodni post kao na fejsu :16: super su dani i sutra i prekosutra, uzivaj i dzuskaj za sve pare!!! :headbang: :headbang: :headbang:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

exit, extra, super se provedi, a verujem da hoces... :headbang:
    Ti tako dobro izgledas da komotno mozes imati i 5 vecera :D
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

Kako to mleveno meso nije ispalo iz krugova paprike, i dok se pržilo, a pogotovo krčkalo?
  • miss baloncic
    Početnik
    Početnik

od miss baloncic » pre 14 godine

Eeeee, ribo,Exit- pocinjem da ti zavidim na uzbudljivim zurkama, bas te krenulo u poslednje vreme :headbang:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo da mahnem iz NS... :mahac: Večeras ipak nisam otišla na Exit jer sam pala na nos (ko je ribao studentski stan, zna), samo smo po gradu prozujali pa dete ode samo, tako da mi propade karta, stvarno nisam imala snage. Ali sutra se podrazumeva makar i četvoronoške. :) Iskreno, jedva čekam da potrefim krevet, prošlu noć spavala sam 3 sata.

AnaV napisao:Kako to mleveno meso nije ispalo iz krugova paprike, i dok se pržilo, a pogotovo krčkalo?

Zato što je skroz sitno mleveno i mnogo dobro umešeno, kao guma (bez ikakvih dodataka, samo so i meso). A zapečeno je na suvom tiganju samo kratko. Slikaću sledeći put obavezno, mnogo moćno izgleda. :)

Samo još da poručim Maji - jela sam danas majonez :-P - onako studentski, u kombinaciji s paštetom i lebom, ali vala sam i potrošila milion kalorija. :)

Sve vas :009: !
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Darling, ti onda danas nadoknadi i taj jucerasnji dan...
    Majonez velis? A kaj je to? Zvuci poznato... Ja stem nemam nista... :-P
    Slika
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Zurka, zurka, klopa , pivo exit. Sve nepoznati termini :wink:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ljuuuudi... što je bilo dobro...!!! :013: Šta drugo da kažem sem da smo vitlali juče od 10 uveče do 6 ujutru, i za to vreme seli dva puta po deset minuta... Kejv je bio apsolutno divan (kao i uvek :) ), ostalo smo sve kačili pomalo ukrug... završili igrajući poslednja dva sata kao besni... i dete se umorilo pre mene, inače bismo ostali još. :D Pre toga smo preko dana pešačili tamo-ovamo kao manijaci po najgorem suncu, i uopšte sam oba dana rktala kao nenormalna. Zanima me baš kako će sutra biti na vagi, s obzirom na to da sam lepo i jela (uglavnom sendviče i salatu, nismo imali kad da kuvamo), mada mi je u svakom slučaju suknja šira nego kad sam pošla. :) Preksutra opet na put, ne znam koliko ćemo se zadržati, a ni kako ću izdržati, usput imam i taj problem što ne mogu tamo da tražim da mi se sprema nešto posebno, pa ću morati da se snalazim za jelo, ali izguraćemo nekako. Bitno da sam sad pokretna i da mogu da putujem. :013:

Klopu ne vredi sad ni da pišem, samo sutra ću moći da jedem po svom redovnom rasporedu, pa onda tek kad se vratim. Obećavam samo da ovog puta neće pasti 16 piva uz pola tepsije pite. :oops:

Sve vas :009: , jurim da nadoknadim propušteni rad!
Odgovori 9033 postova