Hvala devojke za savjete ...
E sad ovako je danas prosao dan...
Merila sam svaku namirnicu i sve sto sam pojela, mozda bas sve nije bas tacno u kalorijama, ali koristila sam gotove tablice sa sajta, ali svakako da je priblizno tacno... i nisam racunala maslinovo ulje jer stvarno ne bi toliko isla u sitnice ( bile su dve kasike za celi rucak i za veceri sasvim malo ni pola), ovako mi je izaslo:
Dorucak:
60 gr. ovesne pahuljice sa 200 ml. probiotik jogurt 1 %mm = 315 K
Uzina ( neplanirana, bila sam u grad i morala nesto):
banana 215 gr. (izmerila u ducan) + 20 gr. lesnika = 290 K
Rucak: ukupno 266 K
stek 70 gr. (merila grilovanog pa zato sam ga racunala kao 100 gr., ako gresim ispravite me), = 116 K
sampinjoni grilovani 65 gr. = 10 K
karfiol obaren 85 gr. = 21 K
brokulj obaren 45 gr. = 68 K
morkov obaren 30 gr. = 13 K
salata:
patlidzan 150 gr. = 28 K
zelena paprika 50 gr. = 10 K
masl.ulje 2-3 kapi
Vecera: ukupno 340 K
jaja 2 kom. (merila jaja 70 gr. je jedno) 150 gr. = 230 K
zelene paprike 300 grama = 60 K
sir kravji 50 gr. = 50 K
pola kasike masl.ulje
dorucak 315 K
uzina 290 K
rucak 266 K
vecera 339 K
EDIT:maslinovo ulje 100 K
Ukupno 1210 K + 100 K = 1310 K Znaci sa neplaniranom uzinom, koje drugih dana nemam, jedva da sam dogurala do 1200 K.... i to kad sam proracunala odlucila da spremim ovo za veceru ,( inace bih prosla sa jednom jabukom ili casom jogurta, posto sam kasno rucala), ispada da ja drugih dana imam
dnevni unos od 800 do 900 K ili najvise 1000 K .... i mislila sam da mi je dovoljno, jer nisam bila gladna ... treba za moju visinu i kg. da unosim izmegju 1200 i 1300 K.... zavisi od fizicke aktivnosti da bi nedeljno imala minus od 0,5 kg (ovo po tablicama, ama kod mene sigurno nece biti tako

) ...
Hvala sto ste me ubedile da sve ovo izracunam i izmerim, jer stvarno nisam imala pojma koliko je to kaloriski nisko....
Mislim da cu brzo uci u stos sa merenjem (mada mi je dosadno) i racunacu brze, jer sada sam samo sa tefterima i kalkulatorima u kuhinji
Ako neko ima vremena , nek baci pogled dali sam pravilno izracunala, da nije vise kalorija nego sto sam ja dobila, a ja teram tako pa da kilogrami namesto dole idu nagore