Odgovori 914 postova
Un.....
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Un.....

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Postoje procentualne vrednosti koliko čega dnevno bi trebalo da se unese u organizam...mislim da je to jedino i pravo rešenje za sve nas nakom skidanja suvišnih kila, a bome i tokom skidanja. Na tome se zasniva jedina prava zdrava ishrana i mislim da nutricionisti na osnovu toga i prave jelovnike.

Želim ti puno sreće :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Moje znanje o ishrani je prilično ograničeno i ne bih se usudila da sa njim ulazim o priču o neophodnom unosu ovog ili onog, pogotovo ne na dnevnom nivou.
    Ono malo što znam o ishrani, naučila sam iz kompetentne literature i, mnogo više od nekoliko kompetentnih ljudi (po obrazovanju i poslu kojim se bave, ali i načinom na koji mu pristupaju).
    Jedan od njih, inače veliki ljubitelj mesa, naročito pečenog na roštilju tvrdi da meso uopšte nije neophodno unositi, pogotovo ne svakodnevno i pogotovo ne u kombinaciji sa skrobnim namirnicam. Njegov savet je da se meso jede maksimalno jednom do dva puta nedeljno, isto toliko i riba (ali nikako iz konzerve). Drugi kaže da je mleko, uključujući i sve prerađevine od mleka izuzev putera, više štetno nego korisno i da ga treba izbaciti iz ishrane ili upotrebu svesti na najmanju moguću meru i koristiti isključivo fermentisane proizvode. Treći kaže da je mleko korisno u ishrani samo kod dece u razvoju i po nekad kod starijih ljudi.
    I ja sam sklona da im verujem, tim pre što i lično imam osećaj da mi je ono što unesem od proteina sasvim dovoljno (i kad jesam i kad nisam na uslovno rečeno dijeti, ne jedem meso više od 2-3 puta nedeljno). I zadržaću se na mesu, odnosno proteinima životinjskog porekla, samo kao primeru kontradiktornosti i različitih stavova o tome šta je "zdrava hrana".
    I, da ne bude zabune, moja ideja nije da "branim" UN dijetu, niti da bilo koga ubeđujem kako je ona "Bogom dana", savršena ili bilo šta slično. Naprotiv, uvek naglasim da su nam organizmi različiti, različite su nam potrebe i navike u ishrani i da treba osluškivati svoj organizam, pratiti sopstvene potrebe i naći sopstveni model.I, kad sam već započela temu, imala sam i potrebu da pojasnim sopstvenu tvrdnju da je puno toga oko ishrane nepoznanica čak i za mnogo bolje poznavaoce i građe ljudskog organizma i stepena iskorišćenja i upotrebljivosti određene vrste namirnice nego što ću ja ikad biti.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 9 godine

Hvala Narcisa!Sve najbolje u Novoj godini ti zelim kao i svima vama koje me posecujete,bodrite i savetujete!Ljubim vas sveeeee!!!! :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

Ivaiva, sretna Nova i sve naj, naj! :veseljak: Svi mi trebamo da osluškujemo vlastite organizme jer nekako mislim da nam oni jadni poručuju šta i kako treba. Druga je stvar što se mi oglušujemo o to. Ja znam da čips ne prija mom organizmu i da je ozbiljan problem ne moći se popeti uz deset stepenika, ali ja sam jela i jela i jela i voilà :prasence: .
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Hvala Signorina!Sve najbolje i ja tebi zelim! :009:
    Prethodna tri dana sam zdrala sve i cini mi se da sam bila najgora od sve dece,protrcala sam malo po dnevnicima i sve ste,koliko toliko bile dobre.Sutra nastavljam sa odrzavanjem,necu se meriti do kraja tog kruga koji sutra pocinjem,plasim se stanja na vagi. :neznalica:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Signorina...mislim da čips ne prija nikome...mene je uvek od njega ubijala kiselina, da nije, verovatno bi ga trpala us ebe kao što sam i sve ostalo...Smoki mi je bio veliki porok.Dok sam bila na UN ja sam radije pojela jedan smoki nego kolač za večeru.

ivaiva...pravila sam i ja pauzu od 3-4 dana...vraćamo se u kolotečinu i nastavljamo dalje :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ja sam se Smokija jedva odvikla. Sad mi više ni nije preterano ukusan. Još kad bi se odvikla i kikirikija ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

E smoki takođe volim, ali čips mi je draži. Nego, ivaivice, pauzirala si i sada nastavi disciplinovano!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

TZLJ,bile smo najgore od sve dece! :020: Ja sam tri dana jela sarme,za tri dana ukupno 6 onih malih skroz.Jela sam i rusku salatu ,kiflice i poneki kolac,ali nisu to bile neke kolicine. :D Danas po starom....
    O. 7/91 PROTEINI
    D:banana
    U:kikiriki
    R:svinjetina iz rerne(150 g),pecene paprike,kiseli krastavcici,parce hleba,solja supe
    V:omlet sa sampinjonima i paprikom
    Poslednja izmena od ivaiva u 03 Jan 2016, 19:55, izmenjeno 1 put ukupno.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Postidi se 2 sekunde zajedno samnom i idemo dalje :D :oops:
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Postidela sam se! :020: Sada moramo da nastavimo punom parom,da se iskupimo... :D
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Moj favorit od grickalica su ribice, ribice i ribice. Za divno čudo smoki i čips ne volim :neznalica: .
    Sarma :bas_tuzan: kolači :bas_tuzan: kiflice :bas_tuzan: - pms s ove strane žice.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ivaiva, veliko izvinjenje što se ova polemika ovako razvila u tvom dnevniku, nije mi to bio cilj... Sugerisala sam ti šta sam želela, Alfa je dala svoje mišljenje, zatim ja dodala svoje i tako dalje... Svratila sam samo da napišem kratak komentar na tu temu jer ne želim više da ti opterećujem dnevnik.

Alfa, ne želim dalje polemisati prvo zbog Iveive za koju sumnjam da je sve ovo interesuje u ovakvom obliku i u ovoj meri, drugo zato što ne želim, a treće zato što nisam sposobna. Ja definitivno nisam kadra i nemam kapacitete da razumem tvoju argumentaciju o ishrani u užem ili širem smislu, a što je više obrazlažeš ja sam sve manje pametna i sklona da razumem, pa stoga tvoju argumentaciju prepuštam drugima da se u njoj pronalaze. Eventualno ako i izvedem neki zaključak ili poentu iz tvoje filozofije, iz te cele nejednačine dobijem neki vrlo nelogičan rezultat koji mi veoma škripi.... Između ostalog zaključim i to da je ishrana apsolutna nepoznanica (0% poznatog) i da ne postoji ama baš ništa što je već ustanovljeno ili dokazano, te da baš sve pod milim bogom možemo prepustiti svojoj interpretaciji... A dodatno mi deluje da sam shvaćena totalno pogrešno i da kad god kažem proteini to bude shvaaćeno kao isključivo meso, kad kažem meso to bude shvaćeno kao mnoooogo mesa koje se jede po ceo dan svaki dan i po celu noć svaku noć... Elem, nisam pametna...

Svima još jednom želim sve najlepše u 2016.oj godini! :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Narcisa,pms i sa ove strane zice!Ja sam ga bas pocastila,uzivao je tri dana! :D
    Debeliccka,slobodno vi polemisite,ja se u raspravu necu upustati jer ne zelim da idem toliko duboko,a i smatram da se jednostavno zna sta je zdrava ishrana,kao sto je 2+2=4. Ostalo su finese i razlika u ukusima,osnova se jednostavno zna.Srecna i tebi Nova godina i budi tu negde da nas trgnes kada malo zabludimo. :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Sinoc kao da je protrcao kroz mene neki stomacni virus i sve sto sam pojela izaslo je pre vremena,tako da sam uvece uz caj pojela 3 plazma keksa.
    O. 8/91 SKROB
    D:banana
    R:pirinac i krompir iz rerne,parce hleba,pecena paprika
    V:tunjevina bez ulja,kiseli krasravcici
    Un start 31.3.-66.5 kg
Odgovori 914 postova