Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od dudank » pre 15 godine

Ne znam ni ja koliko mi je trenutno potrebno... u tome i jeste muka. :D "Moj" kalkulator u zemlju propao (poslednji put sam računala kad sam se upisala ovde), a ovi koje nalazim daju mi neke minijaturne brojeve. Ništa, idemo eksperimentalno... ;)

Neno, pitaš za link za holesterol? Da potražimo... :)

Edit*: Zamalo da zaboravim jelovnik za danas. Muž radi ceo dan s nekim hemikalijama, uvenuh mu mlada, ali makar mi je ubio i apetit. :D Elem:

D: komad kuvanog mesa (oko 150 g), 1 sveža paprika
    R: pola litra jogurta
    V: čorba od povrća i junetine, salata od krastavca

Ovo je sad dosta manje kalorija, videćemo rezultate... ne znam da li se računaju razređivač i lak. :D
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Ako razredjivac i lak kvare apetit, farbam po kucama :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Super ti ideja, Neno! :16: Ma idi, ugušio me, na kraju mi izašla i koprivnjača, a mali stan, nemaš kuda da pobegneš. Mada sad imamo lepe stolice u kuhinji, da ne grešim dušu. ;) Ostala još samo jedna da se sredi, mogla bih da naciljam novo trovanje lakom kad me sledeći put uhvati kriza u jelu. :D

Današnji jelovnik:

D: dvopek
    R: jogurt
    U: čorba od povrća i junetine
    V: isto

Edit* Za večeru mi se smučila supa, pojela parče barene šunke, dve kašike sira i dve sveže paprike.
    Poslednja izmena od dudank u 02 Sep 2009, 23:47, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Ako je razređivač uljani , nagurala si podosta kalorija, a ako nije, onda možeš i nešto za užinu :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dijetalni nitro. :muka: Evo završava tu poslednju, trovač...
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Malo cu da izadjem iz teme, ali moram da napisem nekoliko redaka.
    Vec drugi put gledam tvoje slicice.
    Medju nama receno, mnogo mi se dopada prva, sa kratkom svetlom kosom, tako si mlada, nezna.
    Ostale slike, paaa prava mlada dama.
    Malo bih se ustrucavala da te oslovim nekim deminutivom.
    Da li ti to treniras strogocu, ili meni trebaju vece dioptrije?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Tamo sam i bila mlada, 28 godina. Ne znam da li ide ovaj :D ili :placljivko: .

Ma ne treniram strogoću, naprotiv - kliberim se i kad treba i kad ne treba :oops: , ali fotoaparat pripada mom gospodinu SINU (senioru), a on me uvek na'vata kad sam mrtva umorna ili, kao na onoj poslednjoj, kad mi bije sunce u oči. :shock: Uopšte neće da se potrudi da mu mama izgleda lepo na slikama. :placljivko: Možda bi trebalo da pronađem neke normalne, baš ću sad da probam, a mogla bih da se malo pohvalim i svojim muškim primercima. :D

Ovo sad mi je moja rođena boja kose, provlačim se još malo dok ne osedim, ali posle toga definitivno se vraćam na onu sa slike, to sam godinama nosila. Ručno mućkana mešavina čokolade, ružinog drveta i tačkica ciklama tonera, pa po danu izgleda svetlocrvenkasto, a uveče smeđe, ali sa rumeno-srebrnim prelivom. :)
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Samo napred, sve su boje tvoje, pa i ako pozelis da budes sarena kao duga.
    Kad dodjes u moje godine, bices verovatno plava, da ne bi bila seda, a i da se manje primecuje - iz aviona.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eh, lepi su ti eksperimenti... pa kad se pojavim mužu šarena kao fazanka i zatrepućem "sas lepi oči"... :roll:

Nego, nešto ne mogu da postavim slike, zavitlava me Explorer. :( A baš sam htela malo da udarim po osmehu. Ništa, sutra kad malo počistim kompjuter...
  • Liki
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Liki » pre 15 godine

Slika jel ovako? :16:
    Koje boje su ti stolice, ja imam lepe ali sa puno slojeva farbe koje bi trebalo skinuti, neki predlog ? Stare su, al su od moje bake i preživele su i II sv. rat, pa bih ja volela da ih sredim. Slika
    http://ljiljaprica.blogspot.com
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A meni su ove uspomena od dede. :) Bile su lakirane, pa su sad očišćene i udaren im nov lak, baš su zablistale.

Ako imaš više slojeva farbe (provereno na raznom nameštaju, svašta smo mi nasledili od mog dede stolara :) ) - imaš u radnji "skid", koji nije baš jeftin, tj. dosta se troši, ali kad njime natopiš stolicu, zaista istopi farbu. Pa onda, kad se farba zbljakne, špahtlica i malo guljenja, a ima da se kupi i specijalan "žilet" za nameštaj (bar ga tako zovu), njime i uz još malo trljanja "skidom" (uz pomoć krpe ili čak žice za sudove) možeš da dođeš do samog drveta. (Šmirgla samo po potrebi na kraju.) Ne znam kako ti voliš, meni se mnogo sviđa fora (to je super kad drvo nije neko naročito, ili kad se stara boja upila pa ne može da se istera iz drveta) - ima onih tonera za drvo, pa mu daš nijansu i onda prelakiraš, a ostanu da se poznaju šarice. Htela sam to da uradim sa ovim stolicama, pa mi bilo žao da brljam po orahovini.

Za kosu bih možda više nešto ovako... :roll: Slika

PS Pod tonerima mislim one jače, npr. zelene, rumene, crvene, plavičaste... uklopiš sa onom farbom koja je prvi sloj i koja se eventualno upila u drvo.
  • Liki
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Liki » pre 15 godine

Znam za skid, ali ovde ima previše slojeva za skid i trebalo bi mi sto litara da se poskida, manje više to, nego što je to proces koji će da potraje, jednu staru komodu smo čistili skidom koja je ravna i bez okruglina kao stolice pa je trajalo dosta dugo, mislila sam da znaš možda neku magiju Slika :D
    http://ljiljaprica.blogspot.com
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Aha, znači, probala si. :( Ne znam ništa jače od "skida", uglavnom završava posao, ali mora baš-baš dobro da se natopi, sećam se da nam prvi put nije pošlo za rukom kad smo pre neku godinu sređivali tišljeraj. Sigurno su to te stare farbe, one su bile mnogo kvalitetne i teško se tope i gule.

Mene baš sad čeka dedin vojnički sanduk, planiram da mu obnovim zelenu farbu (tj. ne ja nego moj čo'ek), pa da po njemu naslikam neke venčiće u stilu ženskih škrinja (taj deo radim ja). :) Kad ne može lepo da se zguli, a ti udariš šareno. :D
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Pod tonerima mislim one jače, npr. zelene, rumene, crvene, plavičaste...

Ti toneri se strucno zovu 'bajc' pa eto da iznenadis svog vrednog decka kako si strucna... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

A ovde se radi, razredjivac, bajc...je li to zbog apetita :D
    Puzicu, sve najbolje.
Odgovori 9033 postova