Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • lelaigor
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od lelaigor » pre 11 godine

Naravno, pošto ne mogu da živim na tuni 3 dana za ručak i večeru, molim i ostale da daju svoje predloge. Hvala.
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od Alisa_GG » pre 11 godine

ponesi gulas u konzervi imas carnex-ov i svinjski i govedji ja ih licno volim.. nece se pokvariti a neces morati mnogo ni da grejes ako napolju bude 35 stepeni... ponesi tunjevine pa tunu sa povrcem imas i sardine razne.... ima i raznih sireva koji su trajniji pa pronadji neki... uvek ima resenje ;)
  • lelaigor
    Početnik
    Početnik

Te gulaše i to sve ostalo ne smem da jedem. Imam hroničnu upalu želuca i 12palačnog creva i ne smem luk, papriku, zapršku, začinjeno, itd. itd.
    Tuna i sardine mogu da prođu, i neki tvdri sir. Nažalost, meni je i kući problem ad držim dijete, jer višpe od pola namirnica ne smem, tek sam nedavno nešto počela da jedem....
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

imas i dimljene neke papaline i kojekakve ribe u konzerama pa izdrzaces par proteinskih dana na ribicama ili tom nekom siru sto nadjes ..
  • lelaigor
    Početnik
    Početnik

Pa hoću, te ribe mogu da jedem... :07:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 11 godine

Alisa_GG napisao:ponesi gulas u konzervi imas carnex-ov i svinjski i govedji ja ih licno volim..

Izbegavajte te industrjske gulaše paprikaše i slična jela jel su sva ta jela neprimerena po pravilima UN režima ishrane jer većina njih je završena zaprškom u kojoj ima brašna a znamo da se to ne sme raditi tokom UN režima ishrane 8)
    Slika
    Slika
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

ja kuvam sama a ovo je bio predlog za prvu pomoc na kampovanju 8)
  • lola ns
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od lola ns » pre 11 godine

da li je dozvoljena ness kafa na dijeti ? da li je vi pijete ? pijem dve tri dnevno ness bez secera posto tursku ne podnosimmm :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Po rečima autora, 2-3 kafe ili nesice sa "malko" niskomasnog mleka neće ugroziti tok dijete ... ovo ne važi za vodeni dan 8)
    Slika
    Slika
  • marce
    Početnik
    Početnik

od marce » pre 11 godine

Caoooo drage UN-ovke :D imam nekoliko pitanja za vas :)
    Danas mi e 12 dan kako drzim UN dijetu i sam smrsala samo 2 kg ,jel to u redu?I htela bih da znam jer mogu zvakati zvaku :) dok drzim dijetu moze je to glupo pitanje ali .... NISAM VAM REKLA DA KAD SAM POCELA DA DRZIM DIJETU IMALA SAM 74 KG A VISOKA SAM 164 cm STO ZNACI DA SAM BUCA :) OTKAKO SAM SE PORODILA PRED GODINU DANA NIKAKO NEMOGU OSLABITI A NISAM BILA DEBELA PRED DA OSTANEM TRUDNA,NEZNAM DO STA JE ALI NIKAKO NEMOGU SMRSATI,SAD CU VIDETI SA UN AKO I SA NJOM NE OSLABIM NEZNAM STA CU RADITI.
    :crybaby:
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

od Milan_Dj » pre 11 godine

Ipak ti odgovara UN-ovac :-P

2 kg za 12 dana je sasvim u redu. Sto veci visak i broj kilograma imate vise cete i gubiti kilograma u tom pocetnom periodu. Preporuka je da se previse ne opterecujete minusom vec da sprovodite dijetu po pravilima i imate strpljenja...
    Izbegavaj zvake :wink:
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

Zvake se smeju zvakati ja licno zvacem ceo dan svaki dan skoro ali posto one izazivaju glad zato nisu pozeljne..
  • lepa_maja
    Početnik
    Početnik

od lepa_maja » pre 11 godine

Dragi forumaši, danas mi je UH dan, ja ga zovem slatki dan :) ).

Uprvo sam pojela za ručak čorbicu od karfiola (karfiol, voda, malo soli, kašika maslinovog, origano)

Da li je karfiol neutralno povrće ili je za drugi tj. skrobni dan?

DANAS MI JE 32. DAN DIJETE I BILO BI MI ŽAO AKO SAM TU POGRIJEŠILA.

Hvala.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Alisa_GG napisao:Zvake se smeju zvakati ...

Žvake ne, jer iako piše da nemaju šećera (što i jeste tačno) imaju veštačkih zaslađivača i raznih dodatnih emulgatora koji baš i ne spadaju u zravu ishranu a autori ih svrstavaju u grickalice koje su zabranjene.
    lepa_maja napisao:Da li je karfiol neutralno povrće ili je za drugi tj. skrobni dan?

Jeste, karfiol spada u neutralno povrće i može se konzumirati svim danima 8)
    Slika
    Slika
  • mama27
    Početnik
    Početnik

od mama27 » pre 11 godine

S obzirom na to da o UN dijeti ima mnogo sajtova i preporuka ja sam prosto zbunjena! :shock: Moze li mi neko odgovoriti na sledeca pitanja:
    1. vocni dan-smem li jesti povrce i u kom obliku? jer mi prosto vocni secer pred kraj dana "udari u glavu" :D
    2. na UH dan ako jedem picu od kupljenog testa, to je obim oko 26cm, koliko smem da pojedem, 1/4 ili 1/2, i koliko pobogu parceta torte , kolaca... negde pise dva parceta, negde jedno, negde 4 kolaca...
    3. supa! samo na proteinski dan ili jos koji dan?
    4. proteinski dan sa mlecnim proizvodima, koja kolicina sira je dozvoljena, jer ja obicno napunim paprike sirom i zapecem, i uz to pojedem salatu od krastavca, belog luka, prelivenu jogurtom.
    5. danas mi je 17. dan i izgubila sam 7kg, da li je to u redu s obzirom na to da sam prvih 6 dana izgubila 5kg. inace sam pocela sa 90kg (post -porodjajnih!) a cilj mi je mojih starih 64kg!

UNAPRED HVALA NA ODGOVORIMA! :oops:
Odgovori 4679 postova