Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lenka debelka » pre 14 godine

Hej Dud, najlepse zelje za brz oporavak :009:
    Imam jedno pitanje: lan svaki dan zato sto ti prija ili zbog probave ili... Jer ja sa probavom nemam problema, lan sam jela jedanput u zivotu u tudjoj kuci jer me " steglo" a bila sam tamo vise dana, ali tvoje preporuke sam rada da uvazim.
    Kako je malo dete?
    cmoka.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

mica66 napisao:Nije ni cudo da te smotala pre'lada kad si turila goouzoo u sorcicu na vjetrometinu ... :-P

Mh-da, i grejala se ladnim pivom. :D Kaza, kaza... meee. :)

lenka debelka napisao:Hej Dud, najlepse zelje za brz oporavak :009:
    Imam jedno pitanje: lan svaki dan zato sto ti prija ili zbog probave ili... Jer ja sa probavom nemam problema, lan sam jela jedanput u zivotu u tudjoj kuci jer me " steglo" a bila sam tamo vise dana, ali tvoje preporuke sam rada da uvazim.
    Kako je malo dete?
    cmoka.

Fala na željama, već je bolje. :)
    Lan klopam isključivo zbog imuniteta i zbog kose, tj. zbog imuniteta sam krenula s njime (zbog ove moje boljke sam prošle godine uvela silne neke zdrave dodatke, tipa lekovito bilje, polen, omega 6 masnoće i slično, kad šta dohvatim), ali sam usput primetila da mi je kosa divno živnula i progustila se... pa eto, iz oba ta razloga. :) A s probavom sam i bez lana kao tica-grlica... verovatno varim staklo, gvožđe i ostalo, nisam probala, ali verujem da ne bih imala problema :D - e sad, šta hoću da kažem - lan mi tu ništa nije uticao ni u jednom smeru, tako da mogu bezbedno da ga krkam, jedino što je kaloričan (uredno ga sažvaćem, pa ga iskoristim maksimalno ;) ). Btw, sad kad si pomenula probavu, odlične su crne masline, obično se razbijem od njih prvi dan na moru da me slučajno ne zadesi zakoč zbog promene klime. (To je manje-više izgovor da se obžderem od maslina, ali zaista pomažu - provereno. Naročito one turske masne. :09: )

Malom detetu je jedno oko zakrvavljeno i izgleda kao vukodlak, ali eno ga vitla s društvom... i ja bih da imam deset godinica. :(
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 14 godine

Sha?!? Lan je kalorican?!? Pa ima li nesto sto nije ?!?
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa od njega se ulje cedi, Mizz... gde može da ne goji. :( Ali je i lagan, pa tako u kašičicu stane oko 3 g, a to je samo 17 kcal. :) Ja pojedem za veliku kašiku, to mu dođe oko 55 kcal. A još ako ga samo gutaš bez žvakanja, onda je zanemarljiv broj kalorija jer se ne iskoriste masnoće iz njega. :)
  • ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 14 godine

to sa lanom mi se bas svidja moram naci gde u dnevniku pise detaljnije o tome,ma tebi je kilaza sjajna :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To za lan znam zahvaljujući psima, tj. odgajivači hrane pse lanom, naročito pred izložbe, radi kvalitetnije, gušće i sjajnije dlake... isto tako deluje i na ljude, pa eto, probaj ako ti se uklapa u dijetu. :)

Težina je teoretski super, ali u praksi ništa ne mogu da obučem od stvari koje sam kupovala i nosila poslednjih godinu i po dana. :bas_tuzan:
  • ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 14 godine

pa onda mozda zatezanje da se to lepo rasporedi,kazi mi kako da uzimam lan
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Možeš da pogrickaš kašičicu-dve u prepodnevnim satima ako ti je ukusan, meni jeste jer me podseća na orašaste plodove, ili ga samelješ i ubaciš npr. u jogurt (ja dodam i razne biljne začine, em su lekoviti, em su ukusni); može da se ubaci i u hleb ako ga nekad praviš. Preporučeni maksimum dnevno je 45 grama, ali niko ne jede toliko jer nema potrebe... 10-20 grama (dve ravne kašike nemlevenog ili dve i po mlevenog), to je taman dovoljno. I naravno, paziš da uvek nabaviš svež i da nije stajao na suncu, pošto su njegove masnoće sklone oksidaciji. Ako melješ, svako jutro melješ novu turu, ne ostavljaš da stoji... i to je to. :)
  • ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 14 godine

i onako doruckujem jogurt a i kosa mi je nesto losa,odlican savet :D
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Ja svako jutro sameljem lan u mlinu za kafu i ubacim u ovsene punu supenu kasiku... Al' bas onako punu... Koliko mu to dodje kcal? :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ravna kašika mlevenog ima 7 g i 37 kcal (kaže tabela), e sad, koliko stane u tako punu... otprilike duplo, šta misliš? :)

Inače mi danas preseo lan, izgleda da je neko od nas slučajno štrcnuo sredstvo za prozore u pravcu kesice... ne želi niko da proba taj ukus, sreća te je bila pri kraju pa sam samo malu količinu bacila. :010:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

:16: e bas sam se nasmejala,tako sam ja( dok nisam marila sta jedem )kupila za dorucak krekere, a unutra bio opusak :x Jos pamtim taj odvratni ukus.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Užas... ali se i ne čudim, ja sam jednom naletela takođe na opušak u mariniranim pečurkama. :010: Neki put mi je drago što ne znam kako izgledaju proizvodne linije hrane koju jedemo.

Legla sam jutros i ustala najužasnije kasno, mislim da kreće ona faza "presisavanje od posla pred more". :( Ali lepa vest je da sam uspela da uđem u broj 26 :skakutalo: , čak i u one nove koje su nerastegnute... malčice na silu, a i kipi preko, još ih ne bih nosila, ali uskoro ću moći. :zuba: Sad otprilike smem da krenem i sa masažom, što nisam mogla zbog rane, svako drmusanje kože i mišića (i sala :D ) od pojasa do kolena izazivalo mi je strašne bolove. A zahvaljujući kiši imamo i vodu... ne moram da se kupam peskom. :D

D: jogurt s lanom
    U: kajsije (jedno 6 komada - minijature)
    R: ogromna salata, pileća bistra supica s povrćem iz nje
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1: oko 100 g pilećih prsa
    V2: parče musake (upalo "slučajno" malo krompira :oops: ), kiselo mleko
    Poslednja izmena od dudank u 29 Jun 2011, 23:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Čestitka za upad u nepredni dečiji broj :D
    Slika
    Slika
  • miss baloncic
    Početnik
    Početnik

od miss baloncic » pre 14 godine

Cestitam na uvlacenju u 26- Boze, pa ima li te - ja u opste ne razmisljam o necemu ispod 29- cega god :shock: :o 8)
Odgovori 9033 postova