Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od boki 66 » pre 14 godine

Danas smo se bas zalile na cika doce :03:

Nadam se da si dobro ,anestezija je popustila vec sigurno :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Joj, Majo, ništa ne moraš da mi pričaš... :cry: Moj otac je umro zahvaljujući pogrešno postavljenoj dijagnozi i pogrešnom lečenju... i da ne pričam čega sam se sve nagledala po bolnicama, ali onda naiđeš na nekog od onih retkih lekara koji su sav svoj život posvetili lečenju ljudi i možeš samo do zemlje da im se pokloniš... Takav je ovaj moj ludi doktor, i samo mogu da kažem da sam imala nebesku sreću što njega imam. I ponovo juče nije hteo da uzme ni dinar (inače ova operacija u Bg košta od 400 do 600 evra), tako da ću danas morati da se rvem s njim i oko toga... meni nikako ne ide u glavu od čega on živi jer polovini ljudi ne naplaćuje. :neznalica:

Noćas inače uopšte nisam imala strašne bolove, džabe me je zaplašio... a možda me je i zavitlavao, koliko da mi danas vidi facu kad dođem :D , u svakom slučaju sam sjajno s obzirom na ovoliko seckanje. :) Samo da se ništa ne zakomplikuje, čuk-čuk-čuk, i za tri nedelje ja sam nova žena. :)

Još ne znam kako da uklopim jelo, remeti me što moram da smanjim mlečne proizvode, plus mi je užasno muka od lekova... pisaću kako šta bude, bitno mi je da se držim mojih 1400.

Svima lep dan želim! :mahac:

D: 6 ogromnih odvratnih maslina (sirće i šećer, nemaju soli - fuj :010: )
    R: 1 parče hleba, kiselo mleko
    ...pa sam prespavala dan...
    neki večernji obrok - bistra juneća supa, 3 malo jača parčeta hleba, oko 100 g suvog mesa, mlad luk
    noćna brljancija - oko 200 g jagoda
    Poslednja izmena od dudank u 04 Jun 2011, 11:42, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Junacki si ti to pregurala i sad ce samo iz dana u dan da bude sve bolje i bolje... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • slonche88
    Amater
    Amater

od slonche88 » pre 14 godine

Nadam se da te nista ne boli i da ces brzo da se vratis u normalu. :30:
    p.s. danas za rucak pravim ono sa paradajzom i jajima :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

:30: za drage goste. :) Jeste bolje, preživela sam noć bez novalgetola :013: , nije baš da mi nije trebao, ali toliko su me juče smlatili citeral i orvagil da jednostavno nisam više mogla da zinem ni za jednu hemikaliju. Sva sam se tresla, užas... prespavala pola popodneva i celo veče, noću malo ustala, pa prespavala i noć i jutro... verovatno me je sa zakašnjenjem sustigao i šok od same intervencije. Ali doca pogleda juče, kaže bolje ne mož' biti, tako da ćutim i trpim... lekovi i konci nisu ništa u odnosu na one bolove koje sam imala prošlog proleća i leta, a ja sam to trpela kao ćurka.

Inače je dan za brlj, ali neće ga biti jer prvo moram da obrlatim crevca da prorade. Još nemam ni osećaj koliko smem da naprežem ranu, pff, kako brzo čovek ispadne iz štosa. :) Btw, noćas sam već brljnula s jagodama, treba da ih upišem (nije neki brlj, ali nije mi baš navika da krkam jagode u jedan noću).

D: jagode (oko 150 g)
    U: salata od krastavca
    R: kiselo mleko, 2 parčeta hleba (ovo mi je jedini termin kad mogu da uklopim mlečne proizvode), zelena salata
    U: 2 mlada krompirića iz supe, 100 g kuvanog mesa, pola kiselog mleka
    V: bistra supa, kuvana junetina i šargarepa iz supe, zelena salata, hleb da dopunim do 1400
    opet brljancija - velika jabuka
    Poslednja izmena od dudank u 04 Jun 2011, 23:15, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Krkanje jagoda i tresanja u jedan nocu je kod mene redovna pojava... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lass, samo da ti kažem da je ovo vrlo pogubna kombinacija međusobnih uticaja... ti prešla na koktele, ja na noćno voće. :D

Sad si me podsetila, imam i neke trešnje. :evil:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 14 godine

Hahahaaaaa, al se ovde klopa noćom :D a Dudo znala je Las da joj posle ponoći i radi pekara sa raznim đakonijama :21: :16:
    Slika
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

To je dijetalna varijanta sa tresnjama i jagodima, gadno je kad raspalim po sladoledu... :oops:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Gigo, ne pominji te noćne ekskurzije, pliz... da znaš šta se sve kod mene mesilo i peklo noću... i kore se razvlačile... :16: Ne volim sladoled, ali posle 12 noću pali mi se često još i sad lampica za burek... Pavlovljev refleks iz mladosti. (Kad burekom presečeš pivo.)

A sad ću stvarno da umuknem jer juče nisam mogla da zakopčam suknju koja mi je zimus landarala. :010:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 14 godine

Hahhahahahaaaa :zuba: ovo za razvlačenje kora je dobro, ugojih se od smejanja :16:
    Slika
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

Želim ti brz i uspešan oporavak bez bolova! :skakutalo:
  • ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 14 godine

uf ti na teskim mukama a ja nikako da svratim da porocitam desavanja kod tebe,zelim ti brz oporavak i hvala ti sto svracas kod mene

nije uzvracanje komlimenata ali su me slike pre i posle ostavile bez daha samo i dalje ne shvatam o kakvim jastucicima oko stomaka ti pricas :neznalica:
    :pivo: za brz oporavak
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Ana, i da znaš da ovog puta sjajno ide! :skakutalo: Meni je bolje ne iz dana u dan, nego iz sata u sat. Pošto imam iskustva s ranama, znam da u nekom trenutku može da krene i malo lošije, pa se ne opuštam, ali ovo zasad je sjajno. Sinoć sam smogla hrabrosti da pogledam detaljno, i oduševila se kad sam videla kako je sređeno, to su bili krateri od prethodne operacije, plus upaljeno tkivo okolo, a sad su čisti ušiveni rezovi, čak imam utisak da je dr vodio računa i o estetskom momentu. Mada mi je estetika stvarno tu nebitna, ali divno je videti da se doktor čak i oko toga potrudio. :) Sad me samo jedan konac malo više kinji, pa čekam da se i to smiri, inače bih već nekud vitlala. Dan je predivan za jezero ili tako nešto. (Tešim se da ne smem da zveknem pivo dok sam na antibioticima, a jezero bez piva nije ono pravo. :D )

ela napisao:uf ti na teskim mukama a ja nikako da svratim da porocitam desavanja kod tebe,zelim ti brz oporavak i hvala ti sto svracas kod mene

nije uzvracanje komlimenata ali su me slike pre i posle ostavile bez daha samo i dalje ne shvatam o kakvim jastucicima oko stomaka ti pricas :neznalica:
    :pivo: za brz oporavak

Hvala na svraćanju u goste i lepim željama... :) Ma ima dva jastučenceta koja sam nabila u skorije vreme, eto, koliko da me sekiraju što ne mogu da obučem farmerke, mada priznajem da mi sad haljine lepše stoje... ne može i jare i pare. :) Ali ipak će morati bar jedno dva kila da se zbace, budući da sam prošle godine i zimus sve iskupovala broj 26, a skoro ništa nisam stigla da nosim zbog ovih operacija. Tako da će biti "za moj izgled pobrinula se finansijska situacija", nema šanse da kupujem opet sve iznova. ;)

D: jagode (oko 150 g)
    R: kiselo mlekce, 2 parčeta hleba (ukupno 40 g), salata od krastavaca
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, još nekoliko jagoda
    V: "salata" - barena zelena boranija, kuvana jaja, trun barene junetine, sveži krastavci, marinada od senfa; hleb 60 g
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas se glancamo za maturicu, mnogo smo vaaaaažni. :) A u međuvremenu treba da skoknem i na kontrolu... nadam se da će doca biti zadovoljan, još mi je u glavi ono jesenas kad mi je čačnuo ranu naživo, i to bez najave. :evil:

Zasad samo doručak, ručak i ostalo pomera se za posle kontrole.

D: velika jabuka
    R: ista salata kao juče, samo bez junetine; 2 parčeta hleba
    U: čaša piva (znam da nije užina, ali nisam mogla da odolim :010: )
    V1: parče kuvane junetine 150 g, mlad luk
    V2: salata od ručka, 2 malo jača parčeta hleba
    2 čaše soka od borovnice - 100% hemija :010:
    Poslednja izmena od dudank u 07 Jun 2011, 15:25, izmenjeno 3 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova